Асоциацията на туроператорите е против втори лифт в Банско

Проблемът с Пирин се профанизира до ниво "еколози срещу инвеститори", обяви Асоциацията българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Обратно в новината

Коментари - Асоциацията на туроператорите е против втори лифт в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Развиваме туризма по модела "Слънчев Бряг".

Не ми било кабинка, а ми било бетон... не било за скиорите, ами за олигарсите... не било за банскалии, ами за една кипърска офшорка... ще се развие като Слънчев бряг!

Ха стига с тия лифтове. И с тях и без тях все същото. Банско отдавна е ликвидирано. Ликвидирани са и Созопол и Несебър. Това е голата истина. Е, тези, които не са ги виждали някога сега ще "зацъкат" с минусите, но това не променя нещата. Няма Банско, няма Созопол, няма Несебър. Има грозен бетон.

Виж това по го разбирам.

Асоцияцията на тиропетаторите: Сульо, Пульо, Атанас и аз.

много бързо скрихте новината от главните страници на сайта, а кот гледам коментарите статийката е доста популярна. #КОЙ ви заповяда???

заради намиращата се в Пирин, над Банско, почивна станция на бившия ЦК на БКП, която събужда апетитите на мнозина да се почустват равни на или по-велики от бившите властимащи от ЦК на БКП! Сами си направете равносметката колко време и по времето на кои правителства Банско не бе това което е сега и при кои правителства е това което е сега и в което се опитват да го превърнат! След като си направите тази равносметка сами ще видите чии апетити са на предна линия и кои и защо в същност толкова натискат за лифтовете и другите съоръжения в района на Банско!

Почивната станция се водеше на БНБ-ръководство, но се ползваше от ЦК...

Господа, това е поредният опит за вредителство. Забавно да четем, че асоциацията на туроператорите отправят към държавата упреци вместо към себе си. Нека упрекнем тази асоциация - има ли и различна друга такава асоциация у нас или е монополист? Забавно е, че питат държавата какъв ще е очакваният приток на туристи - те толкова ли не разбират от работата си, че искат държавата да им я върши? Упрекват държавата, че няма кой да гледа мечки и птички - те защо не знаят, че са малко плащащите за това? Забавно е безспорното - това е асоциация на оргработници, а не на стопани. Спъва и стопани, и инвеститори защото знае, че е вече непотребна. Станислав Йежи Лец: - "Пани Патачкувна си знаеше цената, но не бе съгласна с нея."

браво!

В Швейцария и Австрия сигурно е дошъл комунизма, защото са пълни дори въшливи от писти и спортни съоръжения в планините и си печелят парички .там зелени не виреят щото където има яка държава няма зелени лапачи.

Dimi

Пробвай да строиш в Австрия или Швейцария в националните им паркове и ще гризнеш дръвцето...

Признавам, не бях погледнала нещата от тази страна. Наистина, планината не е само за скиори, има и други форми на туризъм. До сега се колебаех, но вече съм твърдо против втори лифт!

Непрекъснато пишеш по темата. Не се прави на случайно минаващ ...

Защо засрахте Витоша????????

Опппаааа...! Явно не само писти но и леглова база (хотели) трябва да се строи в Банско!

АБЕ ДА ИДВА ПАК КОМУНИЗМА.НИКОЙ НЕ ПИТАШЕ ТОГАВА И СЕ ПОСТРОИ ЦЯЛА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ БАРАБАР С ВСИЧКИ КУРОРТИ ,КОИТО И ДНЕС СЕ ЕКСПЛОАТИРАТ.НЯМАШЕ НИКАКВИ ЗЕЛЕНИ И ЗАТОВА СТВАХА РАБОТИТЕ.КВИ ЗЕЛЕНИ , КВИ ПЕТ ЛЕВА.РАЗВИТИЕ ТРЯБВА.ДА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ КОМУНИЗМА, ЧЕ ЗАРАДИ ТЕЗ ЗЕЛЕНИ В КОЛИБИ ЩЯХМЕ ДА ЖИВЕЕМ ОЩЕ.

Добре, че никой не взема предвид мнението ти,че интелекта ти е колкото на пчеличка оченцето!

скоро ходил ли си на някой от тогавашните соц курорти, да си спомниш какво е било?

Не знам точно какво екологично законодателство сме имали по времето на комунизма ама знам със сигурност че се полагаха много повече грижи за горите и планините от днешните демократи. Имам приятел, съученик от детството избра да живее в Русия, той обичаше гората и планината - завърши и такова училище по времето на комунизма, не знам точно къде но някъде из Балкана беше. От него знам че са полагали много грижи за ежегодно почистване на горите от изгнили, съборени дървета, от сухи треви, косене на поляни и съхраняване на сеното за дивеча през зимата и т.н. - дойде демокрацията, дойде реституцията, дойде и еко-паплачта (така ги наричаше новите защитници на горите и планините) и пълна разруха в опазването на горите и грижата за тях. Не изтърпя, хвана си багажа и замина за Русия, разбрах че се е оженил там и има деца, но си работи това което обича - а именно да се грижи за горите, планините, реките и животните. Да е жив и здрав.

Цеко да каже къде отидоха опашките тия дни, когато бяха стартовете от СК по сноуборд. Кажи цеко?

Крайно време беше най-голямата браншова организация да излезе с мнение за ефекта от презастрояване на Пирин

Втори лифт в Банско ? Може ли да се струи от фалирала фирма с неясен собственик?

Тия олигархично -комунистически организации не си седнаха на д-то.Подкрепяни и ръководени от олгархичните телевизии- Нова , БТВ ,ОН-АИР-постоянно занимават народа с техните простотии. Време е да се намеси полицията и да ги разхвърля тия суросоиди .Не желаем да занимават обществото с отхвърлените им партиики и лидери.

Комунистите са Цеко Минев и компания , които засраха Банско ,глупак такъв

АБТТА иска кинти, може би 0% ДДС за туристическите услуги, явно са получили нещичко под масата еко-зелено за да са се загрижили толкова много за ски туризма, ама явно искат още.

Глупости - никой нормален турист не стой в Банско повече от 1-2

Е, какво не искате ли да се развиете и да станете един модерен курорт като Слънчев Бряг?

Туристите имат богат избор на лифтове в Банско: един кабинков, два 6-седалкови и шест 4-седалкови, както и влекове, включително детски. Всички лифтове са високонадежди, поддържат се в отлично състояние. 8 от 9-те лифта са производство на австрийската фирма Doppelmayr...

Ски сезона е 4 месеца от 15 декември до 15 април. Интересно в кои дни и часове има опашка на лифта в Банско ? Юлен АД да представят таблица с дневен и почасов отчет за тези 120 дни и ако в 40 дни по 4 часа има реална опашка - едва тогава може да се говори за втора кабинка. Трябва и да отговорят защо организационно нищо не правят, за да няма опашки примерно лифта да започва да работи в 7.30 часа и щом има струпване на хора да работи винаги на максимална скорост. Може ли да се подобри скоростта и капацитета на съществуващия лифт ? Вожда каза само един лифт и се кле пред Европейския парламент, но някакъв смотан кмет на Банско си иска още много писти, много лифтове, много хотели и много, много лапачка ... Невзрачното министърче Димов и той сумти и той иска още много писти, много лифтове, много хотели и много, много лапачка ... тя лапачката трябва да се заслужи

То 40 дена е кажи речи целия сезон :) На Цеко хотелите отварят преди Коледа и затварят началото на март - сигурно има защо. До средата на януари доста писти и съответно лифтовете не работят. Така че я се събират 2 месеца "активен" сезон я не. Е в тези два месеца сигурно има 10 дена (съботи и недели) с опашки, защото през седмицата опашки няма.

Добре, а в дните с опашки кабинката работи ли на максимална сророст и с максимален капацитет ? На Цеко мафиота аз нямам доверие - напълно реално е да създава опашки, когато му е изгодно - примерно половината кабинки си стоят в гаража на лифта.

Тия са големи глупаци и никакви туроператори!Абе какви ще застраши туризма един кабинков лифт над пистите,който може и през лятото да се ползва за панорамна разходка?Може ли такава тъпотия за едни 1000 метра лифт?А другите спортове може да са на друго място и какво им пречи лифта над писта за планинско катерене и други там?

Аз ще ти кажа какво пречи - пречи това, че вече има внесено искане от общината за терени за застрояване за още 40хил. легла в Банско. След като оср..ха Черноморието, сега е ред на Пирин. И всичко за един мазник, който де юре не притежава даже фирмата си - Цеко Минев.

Сега пък станаха 40 000 легла.Кажи каква е връзката на един лифт от Банско до средата /1000/ метра от където има връзка с другите лифтове с тези искания за строителство които не са одобрени?

Е сега се омазаха нещата. Валерката пак ще се разплюмчи по медиите.

И все пак лифтът е най-щадяща природата инфраструктура. Много по-голям екологичен замърсител е самото Банско разраснало се като цирей по склона на Пирин, като всеки момент ще се пръсне и ще оака в километри околовръст. Единственото ми желание след последния ми престой бе да се махна и да не се връщам повече.

A знаете ли, с оглед благосклонността на правителството за втори лифт, че вече е внесено искане за терени за още 40хил.легла в Банско. Като че ли вече не са го превърнали в гето, а още искат.

Пирин все още не е собственост на Юлен, който и да е собственика на Юлен. Юлен да се насочи към Алпите или Хималаите- и да остави Пирин на мира.

d4

ще го напиша отново. проблема не е във втори лифт. проблема е в нежеланието на Цеко и компания да подобрят капацитета на съществуващия, който се тътри на бавна скорост и половината кабинки стоят в "гаража". вместо втори лифт, да демонтират съществуващия и на негово място да сложат кабинки за по 20-30 човека. срока за това "упражнение" е около 180 дни. Цеко като "специалист" скиор би следвало да го знае. нали е ходилза "обмяна на опит" в Авсктрия, Швейцария, Франция и Италия..

Абе те и на този ако набутват поне по 6 човека в кабинка ще се оправи работата.

Dimi

И какво се оказва, че не само зелените са против съсипване на Пирин... И туроператорите ли са платени отвънка, че не искат промяна на плана за Пирин?

Надали всички туроператори са на това мнение а само тия дето претендират за всички други разновидности на туризма. Някой да им е пречил до сега да го развият-кой ге и спрял да работят и да изкарват пари от пеши туризъм ,пещерняци,любители на птици и т. н.? За втори лифт още никой не е проявил инвеститорски интерес-пък и как ще си избият инвестицията в летния сезон?

Dimi

Имам приятели собственици на малък семеен хотел в Банско. По техни думи печелят повече през лятото и есента от колкото през 2-3те месеца когато става за ски... познай дали искат тази промяна на плана за Пирин... Ще ти подскажа против нея са...

До горе има построени 12 лифта и 8 влека.... Вчера го научих. Но до горе има един лифт, за който се чака един час.... Нещо малоумно има в цялата работа.

Най накрая нещо смислено да прочета

ох, стига бе, тия дето са против не им ли стана ясно, че няма нищо лошо в тая кабина, на никого няма да попречи, само ще помогне на туризма. айде проумейте го най-после!

Dimi

А ти толкова ли си тъпа, че да не разбра за какво са протестите? Ще ти дам жокер - не са против втората кабинка - такава официално не фигурира никъде като предложение или инвестиционно намерение. Даже от протестиращите се внесе предложение да се пише в плана, че се разрешава строителство на тази кабинка и нищо друго - както обещават ББ и еко министъра, но това предложение беше хвърлено в кошчето...

Големи лъжи и манипулации!Решението на МС за втори кабинков лифт е публично и там пише само за един кабинков лифт!А ти си един обикновен тролски паразит от отпадналите партии!

"Наблюдението на кафява мечка" е по-добре да става от лифт, отколкото пеша.

На мен ми е вся тая дали ще ми дойде на крака или ще падне от лифта докато ме зяпа!

Много приказки за нищо. Има ли дълги опашки за лифта? Има. Аз не съм скиор, но исках да ползвам лифта за разходка. Дългата опашка веднага ме отказа от идеята. Проблемът чисто и просто трябва да бъде решен и да не бъде губено времето на хората в безсмислени опашки. Времето струва пари, да го припомня ако някой го е забравил. Престой в Банско с хотел и ресторант не е от евтините неща. По времето на този престой принудително се виси на абсолютно безсмислена опашка. Всички оставали аргументи за или против са на втори план.

Dimi

Колко често има опашка? 5 уикенда за цялата година... Има ли опашка по време на стартовете за световната купа когато Банско се пръска по шевовете? НЯМА... тоест и сегашно съоръжение с правилна организация може да поеме потока. Ако не си разбрал основната опашка е на касите за карти, а не за качване на лифта...

Много си смешен!По време на световното пистите се ползват от съзтезателите по определен график!Изобщо не става въпрос за случайни скиори туристи,дошли кой когато му е удобно!

Да идват Турци ли са Руснаци ли са Американци ли само , че последните им трябваме да сме им стрелбище срещу вторите и да ни взима кой ще ако ще някой и да оправи тая земя българска

Безгранично алчни и безгранично нагли. всички ги ззнаем кои са.

Защо да не направят Пирин, като Слънчев Бряг?

Най-после малко разум.

Вече изсякоха Страджа, без никой да го е грижа. Това държава ли е?Не.Мутроландия.

ХОРА МНОГО ИМА СТАНА НА ТИЯ ОТ ППГЕРБ. ИЗБОРИ ИДВАТ ДОГОДИНА, МИСЛЕТЕ ЗА КОГО ЩЕ ПУСНЕТЕ БЮЛЕТИНАТА....

В инфраструктурата на Банско прз последните 10 г. са изсипани 103 милиона лева бюджетни пари ,а за други крайща на Б - я никога не са давани такива пари .

По 10 милиона на година. За курорт като Банско това са жъти стотинки. По толкова на година се "изсипват" във всяко северозападно село в което живеят предимно няколко стотин циганина.

Едни мутри искат да осерат планината и да вземат едни пари. Воглаве с тиквата

Май само Цеко го иска тоя лифт. И Боци, ама щото Цеко го иск,а не че наистина го иска... галоши!

И какво излиза. Не са еколози срещу инвеститори, а народът срещу Цеко, валерката и ББ. Е добре интересите на тия тримата ли са по-важни от интереса на българския народ?!!!