Бизнесът: Цените скачат, ще протестираме

Докато слушаме бодряшки изказвания, как скокът на цените на тока за бизнеса няма да се отрази на цените на стоки и услуги, НСИ отчете ръст на цените.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът: Цените скачат, ще протестираме | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЛЪЖАТ ВИ! ЗАЩО НЕ ПОКАЗАХА ДОГОВОРИ С ВИСКИ ЦЕНИ- ДА СЕ ВИДИ ЗА КАКВИ КОЛИЧЕСТВА СТАВА ДУМА. ЗАЩО НЕ СИ ВНАСЯТ ЕВТИНА ЕНЕРГИЯ. ЗАЩО НАСИЛА ЩЕ ДОКАРАТ РАБОТНИЦИТЕ СИ ДА ПРОТЕСТИРАТ. ЗАЩО ЛЪЖАТ РАБОТНИЦИТЕ СИ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА УВЕЛИЧДЙ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ЗАРАДИ ИЗМИСЛЕНИЯ ОТ ТЯХ ВИСОКИ ЦЕНИ НА ТОКА. А КОГА ДОМУСЧИЕВ ЩЕ СИ ПЛАТИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ КЪМ ДЪРЖАВАТА ЗА БЪЛГАРСКИ МОРСКИ ФЛОТ. САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ЛЪЖЦИ.

И това доживяхме - "бизнесмени" в скоби олигарси, които управляват чрез купеното си мнозинство и правителство, да протестират..... УЖАС!

Тя цената уж от днес се вдига ма те авансово я компенсираха от Декември. Като излизаха на свободния пазар и хлащаха с по 35% по евтино ни риваха нали?

Не мога да проумея колко тъпи сме ние българите!!! България е една от най-богатите държави в света на вода - цяла България е опасана с извори, реки, язовири, на север е Дунав! Вода има колкото искаш! България е най-богатата държава в света на минерални извори и източници!!! И за ФИНАЛ плащаме безумно висока цена, вместо даже минералната вода да е безплатна поне в училищата и детските градини. България е една от малкото държави в света, която разполага със собствена ядрена централа с цели 6 ядрени блока! България разполага с десетки ТЕЦ, ВЕЦ, вятърни паркове, стотици декари соларни панели! И за ФИНАЛ плащаме убийствено скъп ток! България има прекрасни почви, уникален климат, море, планини, равнини подходящи за селско стопанство, животновъдство и т.н. В момента или пустеят, или шепа зърнени олигарси са завзели всичко и засаждат зърно, защото за зърно има субсидии или пари по Еврофондовете. При такива дадености други държави не само субсидират собствените си производства, ами правят огромни пари от износ навън! Докога ще гледаме като стадо овце, бе хора? Това е безобразие!

Няма нищо общо с икономиката и пазара. Тези глупости, дето ги тиражират, че трябвало да се правят инвестиции за модернизиане на преносната мрежа и пр., са просто лъжи. Цената на водата е един от начините за пълнене на съдрания бюджет, а и начин за източване парите на хората. Тази цена няма никаква обективна икономическа обосновка.

Нали точно това казвам...

От интернет"Кой е Кирил Домусчиев и от къде е огромното му богатство"-Забогатял е от приватизаци,тъмен период на прехода.Считан е за един от най богатите.

А Велев като виден комсомолец, шеф на ТНТМ "съхрани" цялото му имущество Всички тези герои забогатяха от създадените от тях приватизационни фондове и всички те са от котилото на БКП

задава се падане на кабинета и летеж на калинки по никое време ма той веднъж падна

Запасявайте се, докато е време! Зад всеки ъгъл дебне олигарх, готов да ви посегне на най-милото фалшивото сирене и салама! Като разходят скъпите си костюми, ще тръгнат да щурмуват магазини за хранителни стоки, вервайте ми!

Не разбрах Киро Домуса ще носи ли плакат.

Къде са се вдигнали цените, бе, скъпи олигарси? Вчера - джип за любовницата - 200 бона Днес - джип за любовницата - 200 бона ..какво ревете, не разбирам. Като купувахте предприятия по 1 долар, нямахте оплаквания от цените.. като ги продавахте по 140 милиона - също.

скъпи боклуци не купувам. сам си правя сирене, кашкавал, масло и домашна луканка дори и хляба и ми излиза в пъти по евтино и в пъти по качествено от псевдо боклуците по магазините

Изключение, а както гласи лат. поговорка "Изключението доказва правилото, не го създава". Така че не говори от името на всички, давайки сбе си за пример. А и нещо друго! Минавайки на самозадоволяване (както е било в миналото) ти на практика живееш само за да произвеждаш храната, която ти е необходима. Т.е. живееш , за да ядеш. Така че решението ти не е героизъм и пример за подражание. Животът има друга логика...

Поредният типичен български абсурд. Малцинството угнетители излизат на протестно шествие. Огромното мнозинство угнетени, с 200 лв пенсия и с 12 часов работен ден, се е свило малодушно, примиренчески и слугински в черупката си и си трае.... Е, това ако не е стадо, кое е!?

A ti kade se kriesh kato tolkowa znaesh i tolkowa razbirash ?

Цените на енергоносителите и на водата се дектуват от Световната Банка. Те нареждат, а назначените за колониално правителство изпълняват.

Ела народе на протеста, да видите бивши мутри сега бизнесмени.

по всички медии -само дъвки - гейовете, лифтовете. боко изчезна от новините. Нищо съществено не ни се казва. Въртят си далаверите под медийно затъмнение.

бяхте истински бизнесмени, досега щяхте да сте изритали мутрата и да сте си назначили някой по-управляем. Ама не сте. Просто сте от обръчите около опозиционните партии, пък за тях не се вижда светлина в тунела. Рев и сополи, че не можете да се опрете на конкуретната герберастка групировка и ще ви изгълтат, не са интересни на никого, извън вашата собствена кочинка.

Ще им осигурят ли паркоместа за Аудитата по време на протеста? Това същите гербери, дето не дават заплати под 700-800 лева ли ще са? Няма причини за увеличаване на цените.

На тия работодатели и платени синдикати-хич не им харесва да има ред в държавата,защото знаят че при управление на БСП си правят каквото искат .Комунистите отварят хазната и за 1 година опоскват всичко, СЛЕД ТОВА КАТО СЕ НАГРАБЯТ -БЯГАТ .По това време и бизнеса е добре ,защото не плащат, данаци ,шири се сивата икономика и си правят каквото си искат .Ето за това БЪЛГАРИЯ -НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯТА НА СИНДИКАТИ И РАБОТОДАТЕЛИ.

Кое правителство е на власт в момента? Не е ли кабинетът на ГЕРБ? Или най-после си признахте, че и те са комуняги?

а защо няма възможност за коментари п0д новината, че се приемат още 3 приоритетни специалности за внос от 3 ти страни -машинни, електроинженери и ИТ? Тези маймуни на снимката са го издействали тихомълком, докато ни занимават с гейовете и кабинките!

Празни приказки. Не ме вълнува, не е мой проблем!

Какъв бизнес са тия бе!? Не могат да дадат 300 лв. заплата на хората! Пълни смешници! Ако не си приятел на Б.Б. не можеш и семки да продаваш в тая държава! Какъвто бизнеса такава и държавата-кръгла нула!

Партиен! Само че, от грешната партия.

Германският бизнес произвежда в Германия същата продукция като нашите червени "бизнесмени" при цена на енергията 30 евроцента за киловатчас. И не протестира. При това плаща прилични заплати за разлика от българските бизнесмени, които карат раята да им бачка почти без пари. Измет.

търновският млекар не е заловен,като чета коментарите има шанс да стане модерният хайдутин отървал народа от возещи се в бентлита!

Ха ха ха ха ...това ми е малко смешно. Не съм чул нито видял някъде по света богатите да протестират че нещо им е скъпо. Ама пичове какъв ви е проблема? Ей ги къде са бедните, накарайте ги те да платят сметката ви. Или пък сменете КЕВР и направете каквото ви се иска. От кога политиците казват на богатите какво да правят. Обратното е алоооо. Съвсем се сбъркахте. Ама в тая държава всичко е абсурт. Даже и богатите.

Хаха а тия са много смешни и нелепи. За какво протестират, като всичко се плаща от нас крайните потребители, т.е. цените се увеличават не за бизнесЪт, а за всички физически лица т.е. за нас. Не ,че има някаква предпоставка икономическа да се увеличават цените, просто обикновенна алчност.

А бе-е , какъв ръст-какви 5 лева? То това , дето си го приказват и цитират разните му там СТЪКМИСТИКИ, НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА!! Народа тотално обеднява и изгладнява, но управляващите постоянно се опитват да ни зомбират: Вие сте сити, не сте гладни. Вие забогатявате, не сте бедни?!! Вие живеете по-добре с всяка изминала година- с по 3%-3.5% на година. Ей такива ми ти глупости. Пък народа прост, прост...уж не вярвал, пък си мишкува, свил се е, оставил се е да го е.ат толкова годинки и после рИве, че било еди -какво си. Ми-и цървул прост, като искаш нещо да се промени към по-добро: Ти какво направи? Да не би да се противопостави, да не би да протестира-ЕФЕКТИВНО(Сиреч да даде резултат)? Какво направи????!!!??? ХОРА..НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ПРОМЯНАТА СЕ ПОСТИГА САМО И ЕДИНСТВЕНО С Р Е В О Л Ю Ц И Я ! ! !...С КЪРВАВА РЕВОЛЮЦИЯ. ИСТОРИЯТА ГО Е ДОКАЗАЛА. А ние как протестираме?!! Играем хорца и ръченици пред парламента, а ония ни гледат през прозореца и ни се присмиват. Удариха ни 2-3 палки и ние свихме гъзери. Е.ати страхливото племе сме.

Чудя се, да се смея ли или да плача. Ами нали говорим за пазарна икономика. Ами нали цената на електроенергията е на борсата и всеки си определя от кой доставчик да я купи. И всичките тези организации, оглавявани от "бизнесмените" с куфарчета защитават собственото си лоби и интереси - икономически и политически. И ще протестират пред кого и за какво?

Това са новите декрати които нямат нищо с комунистите и социалистите те така са се родили,та по темата такива са били и убитите от народния съд за които жалиме днес КРАДЦИ

Данев е агент на ДС! Разправй ги на баба ми тия

Комунистическия "бизнес" още живее в ерата на Живков когато имаше Комитет по цените и държавата се занимаваше с ценообразуване. Тази сган получила активите на държавата без пари при така наречената "приватизация" не може да вирее в пазарни условия. Има недостиг на енергия и цените на свободния пазар ще растат. А според мен от юли месец ще се повишат и цените на регулирания пазар.

...кълна се в брадата на Ленин...ако никой не се включи в екзекутурската акция и не ми помогне...аз ще го ликвидирам...

БЪлгарския бизнес направете една програма да давате по 1000 лева на месец безвъзмездно на всички, които живеят в София в панелните блокове. Много е гадно да живееш в такъв. Аз живях много години в един голям панелен блок в София и е толкова гадно, че поне 3ма съседи скочиха от блока и се самоубиха, толкова гадно....

...абе тоя гелосания няма ли кой да го самоубие...

"Преди 73 г. Народният съд издава хиляди смъртни присъди" Има ли някой, който да не знае, че цените в България така или иначе се повишават доста често и са едни от най-високите спрямо доходите в ЕС? Ако някой е на друго мнение, значи е платен клакьор. Може ли някой да обясни как хора близки до червената буржоазия станаха отговорни за 86% от брутната добавена стойност? Накрая се превърнаха в това, против което се бореха преди 73 години.

A какво става при това положение с фамозния 3.9% икономически ръст. Като се извадят 3-5% инфлация, колко реален ръст остава?

'къв ръст, к'ви 5 лева... ние нямаме работеща икономика, ръст чакаме - то само с разпределяне на фондове не става...

Официално инфлацията се води отрицателна, а ти си я изкарал 3-5%. Друг е въпроа, че реално е поне 10-15%, ама това може да го видиш само по цените, ако си водиш счетоводство.

като махнем и евросубсидиите, реалното остава на минус!

Мисля, че цената вече е скочила - днес ми дойде фактура за януари за 56 лв. при положение, че на месец средно имаме около 30-40лв макс. ЧЕЗ -София-не се топлим на ток.

Горките.Сакън да не изнесете бизнеса си навън,там печалбите ви ще спаднат драстично. Загрижени сте за кого и за какво. Кажете де. Нищо не се разбира за какво ще протестирате. Цените?Това ли ви плаши? Или ,че ще останете без роби,защото всички ще се изнесат от тази кочина.

работодатели и бизнесмени ли ще протестират?!?

Цената на газта за осветление / на гезени лампи/ , вече не е нито 2 лева , нито 3.60 лева , А ОТ ДНЕС Е ---4.00 лева !

Такова чудо няма по света. Капиталисти бивши комунисти милионери работодатели ще протестират, защото печалбите им не са колкото им се иска. Въпреки че вдигнаха цените преди поскъпването на тока. До кога робите ще ги търпят.

на крак, о, роби и презрени, на крак о, роби на труда, това заслужава т.нар. "бизнес" да бъдат пометени и да видим кон боб яде ли, цените и заплатите се разминават драстично, най-евтината работна ръка е у нас, най-бедни сме пак ние, не можем да си позволим елементарни потребности, защото постоянно ни ограбват под една или друга причина,затова не подкрепям този "бизнес" - лъскав, алчен и преял

Тези всичките и членовете на техните организации на работодателите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в АОБР да застанат пред "скорпиона" и много поздрави на Петър Христов това заслужават.

Глад и мизерия у кочината!мухахаха

да се яви на линия,че може и тоя мандат да не га изкараме.

И КАКВО ОТ ТОВА, ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТЕ НАПРЕД НАЗАД? НЕ СТАВА ЯСНО КАКВО ИСКАТЕ?! ДА СЕ НАРДИТЕ И ВИЕ НА ХРАНИЛКАТА ДО ПОЛИЦАИ, УЧИТЕЛИ , НАУЧНИ РАБОТНИЦИ ЛИ? НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА БИВШИ АГЕНТИ НА ДС КАТО ТОЗИ БОЖИДАР ДАНЕВ Да тръгна след бръмбър, означава да ме заведе до лайно!

Ъъъъ, в крайна сметка тич работодатели, за какво ще протестират? Ако са толкова представителни, колкото е написано, защо просто не седнат като бели хора с тези, които трябва, и не се разберат?! ами ще скитат по улиците. Пълна смехотия.

Е затова сте бедни, защото не стига, че ви мързи да излезете, както другите народи правят, ами опита ли се някой да направи нещо, при това даже печелите, почвата да хвърляте ла.номети. Защо ли, заради прословутата завист към чуждото канче и защото сте 80 процента обречени на бедност и простотия. Е затова.

Там сме! Много сме! Мноооого сме, сиииилн.. опсс,сори..

КОНФЕРЕНТНА ВРЪЗКА ОТ КАБИНЕТИТЕ ! ЗА ДА НЕ ПРЕЧАТ НА ДВИЖЕНИЕТО ИЗ СТОЛИЦАТА !

Ще ядеме пасти бе...кажете сега за джендърите и замъците в Лихтенщайн...