Предстои ли ”обръщане” на магнитните полюси на планетата?

Магнитното поле на Земята отново проявява признаци на нестабилност и това може да е признак за близката промяна на поляризацията му.

Обратно в новината

Коментари - Предстои ли ”обръщане” на магнитните полюси на планетата? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

все ми е тая зя сятелитите и останалите тъпотии..да става смяната и промяната на Земята!

Според мен скоро ще се разменят магнитните полюси , защото , както прочетох не са се сменяли от 780 000г.Това е доста време..И да знаете,че не съм чела коментарите и не отговарям на никого.

Според мен скоро ще се разменят магнитните полюси , защото , както прочетох не са се сменяли от 780 000г.Това е доста време.

Като нищо, една конвенция, като Истанбулската ще го направи "резко"!

в българия полуси от краи време няма сини зелени лилави и насрани , сега преобладава полуса на погребанните дружества от гробницата на банкяската пирамида с тризмеовата глава която постоянно налага на хората колко са глупави и нищо неразбират .........а гробарите им е ясна работата да копаят по дълбоко - боко ???????????????

Лошо е когато настане суша за истински новини. Между другото скоро точно в ДИР цитираха учени, че озоновата дупка се запълвала и скоро щяла да изчезне. На кого да вярваш?

Ще ви напиша нещо което всички вече го усещате-Времето се е забързало! Признайте си честно че е така от няколко години.Часовете и годините се движат с друга скорост.А това с полето и професорите в Хайделберг не могат да обяснат.Щъркелите няма да тръгнат на Север-сигурно е.

не времето се е забързало, а ти си се забавил. така е с напредването на възрастта.

В ледовете на Сибир са намирани замръзнали тропически животни в момент на хранене. Това означава,че полюсите са се сменили рязко и замръзването е станало внезапно.

Значи, че е имало рязко застудяване. Но това не значи, че се дължи на внезапна смяна на полюсите. Има и други обяснения.

ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕЕЕЕМ!!!

майтап няма. затва носи си новите дрехи.

Ми щом ще се местят полюсите, да вземем да опънем една жица и с индуктираното електричество да си светим. Ко ши даваме грешни пари за електроцентрали.

Баси колко прости хора има у нас. Просто не е за вярване.

Естествено, че има. Тъпи, прости, некадърни. И се чудят що заплатата им била 500лв.

Полюсите на Земята се местят. В бъдеще полюсът ще стане екватор, а екваторът полюс. Било е време, когато екваторът е бил полюс, а полюсът е бил екватор. В историята на миналото полюсите са се менили. България е била тропическа страна и в бъдеще пак ще стане такава.Смяната няма да стане изведнъж,това е много бавен процес.

Боли те главата! Помисли, кви глупости си написал!

Ти си голям глупендър. Полюсът е точка. Екваторът е окръжност.

Предстои и то съвсем скоро. Това предсказва повишената сеизмична активност, срещите на върха по климата, предсказанията на Дънов, Ванга - "тия от горе ке падат доле в кръв...най-много в София", "магистралите ке опустеят", "ке дойде нова религия, най-старото учение", "ке се отвори третото око, хората ке пътуват до слънцето" . Различните религии сочат към момента по различен начин, хиндуизма - смяната на епохата Кали юга със Сатва юга, Християнството и Исляма - Армагедон и победа над злото и т.н. Прехода от епохата Риби към Водолей е започнал 1914 г. , по-осезателните промени са сега след 1918.

Дрън, дрън. Това са брътвежи, недоказани от науката. Няма данни и че ще има големи земетресения заради смяната на магнитните полюси. Опасността идва от космоса - няма какво да ни защити от слънчевия вятър, изригванията на слънцето и космическите лъчи.

И НЕ СЕ СЪГЛАСЯ С ТВЪРДЕНИЕТО ТИ, ЧЕ "Прехода от епохата Риби към Водолей е започнал 1914 г. , по-осезателните промени са сега след 1918." Разделянето на ЕКЛИПТИКАТА на ДВАНАДЕСЕТ РАВНИ ЧАСТИ не е обусловено от влизането или излизането от едно в друго ЗОДИАКАЛНО СЪЗВЕДИЕ. Центъра на ЕКЛИПТИКАТА , който съвпада с ПРЕЦИСИОННИЯ ЦЕНТЪР НА ЗЕМНАТА ОС , е часовника с който се измерва времето. НУЛЕВАТА ГОДИНА е началото на РИБИТЕ! Не случайно ХРИСТОС символично е нахранил хиляди свой поклонници с ДВЕ РИБИ за да ознаменува идването на ЕРАТА НА РИБИТЕ чиято продължителност изтича през 2160 година! Познавайки тази 2160 годишна цикличност можем да пресметнем, че 2160 ПРЕДИ НОВАТА ЕРА земята е навлезнала в ЕРАТА НА ОВЕНА! Нали си спомняш какво е направил със ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ ИЗРАБОТЕН ОТ ААРОН , брат му МОИСЕЙ! Сцената на счупването на ЗЛАТНИЯ ТЕЛЕЦ и дадените на СИНАЙ скрижали донсени от МОИСЕЙ съвпада по време с тази 2160 година преди НОВАТА ЕРА!! Ако върнем часовника на времето с 4320 години ПРЕДИ НОВАТА ЕРА ще се озовем във времето на прехода от ЕРАТА НА БЛИЗНАЦИТЕ В ТАЗИ НА ТЕЛЕЦА! НАВЛИЗАНЕТО НА ЕДНА В ДРУГА ЕРА Е СВЪРЗАНО С ПРОМЯНА НЕ САМО НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПРЕЦИСИОННИЯ ЦЕНТЪР , но и на ВИБРАЦИИТЕ НА ЗЕМЯТА. Знаеш какво значи честотата 432 Хц и как тя е свързана с НОВАТА ЕРА на РИБИТЕ? КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ТАЗИ ЧИСТОТА ПРЕЗ 2160 ГОДИНА?? МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ СЪЩАТА И АКО НЕ , КОЛКО ЩЕ Е ?! Не ми отговаряй с ПЛЮСЧЕТА и МИНУСЧЕТА. АКО ИМАШ НЕЩО ДА СПОДЕЛИШ - напиши го!

Да, за тези "учени" най голямото неудобство е загубата на телекомуникациите, а това че земетресенията които ще настъпят ще са по силни от измервателните скали и нищо на Земята няма да остане така както е било, не ги вълнува....

"Инфраструктурата, включително спътниковите мрежи, заедно с някои комуникации може да пострада." И сега какво ще правим с нашите магистрали, цифровизацията и дигиталните технологии?

Като видях суматохата счетох за необходимо да се включа с пояснения по темата, въпреки че е неделя и почивен ден (в това число и за учените). Как става смяната на магнитните полета както при планетите, така и при звездите тепърва се изучава. Това стана възможно в последно време заради новата чувствителна апаратура. Мога да кажа какво се знае понастоящем: реорганизацията на магнитното поле си е сериозно изпитание. Тя минава през няколко етапа: намаляване силата на диполното поле, разрушаване на магнитните полюси (които са различни от полюсите на въртене!), хаотични магнитни петна и начало на формиране на новото диполно магнитно поле. Това несъмнено е опасно за живота на Земята. Единственото хубаво нещо е, че става много бавно - за хиляди, а може би и десетки хиляди години. Така че, човечеството има време за намиране на решение. Може да си конструира изкуствен магнитен щит, например...

АКО ПОЗНАВАШЕ ПОВЕДЕНИЕТО НА СЛЪНЧЕВИЯ ВЯТЪР ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ "конструира изкуствен магнитен щит" ТОЙ СЪЩЕСТВУВА И В МОМЕНТА И СЕ ОБРАЗУВА ОТ ОБРАТНАТА ВЪЛНА ПОЛУЧАВАЩА СЕ ПРИ СЛЪНЧЕВИТЕ ИЗРИГВАНИЯ!! СТРАШНОТО Е КОГАТО ТАЗИ СЛЪНЧЕВА АКТИВНОСТ СПРЕ - Тогава ще изчезне и този ЩИТ намиращ се пред СЛЪНЧЕВИЯ ВЯТЪР. Да не забравяме , че в момента ние живееем в ПЕТОТО СЛЪНЦЕ, което със своето излъчване създава една позната на малко хора честота 432 Нц. Според ДРЕВНОЕГИПЕТСКАТА МИТОЛОГИЯ и ВЯРВАНИЯТА НА МАИ и АЦТЕКИ преди това е имало други ЧЕТИРИ СЛЪНЦА! РАЖДАНЕТО НА ШЕСТОТО СЛЪНЦЕ Е СВЪРЗАНО С БОГА АМОН РА при /египтяните/ , който е антипода на ПЕРНАТА ЗМИЯ при маи и ацтеки. Голямата тайна на пирамидите в ГИЗА е скрита не отдолу под земята , а в ДВЕТЕ ТРОЙКИ малки пирамиди. Лошото е, че "УЧЕНИ" като тези от БАН си мислят, че изучаването на Слънцето започва от тях. ДРЕВНИТЕ СА ПРИТЕЖАВАЛИ ПОЗНАНИЕ ЗА КОСМОСА ПРЕД КОЕТО НИЕ САМО МОЖЕМ ДА СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ.

Какъв е този буламач написан тук?! Не вярвам някой да е толкова прост, че да се върже на подобни измишльотини.

Това е супер. Обръщането на полюсите ще въти земята с по-големa скорост, което значи, че по-дълго времр ще бъдем МЛАДИ

Не е вярно,озоновата се стабилизира и се затваря.Скоро го публикуваха в научната преса.

Рептил защо си спести "озоновата ДУПКА"-срам ли те е от нещо от думата ли-оуу! Коя е тази научна преса!!

И тези "учени" ще да са от 3-я пол. По-лесно ще обърнат резбата и шайбата, отколкото магнитното поле на Земята, говедата!!!

КАКВА НАГЛОСТ НА НЯКАКВИ "УЧЕНИ" - НЕ НАЗВАНИ ТЪПАНАРИ! А и колко маймуни пишат ли пишат тук?!?

а ще се обърнат ли половете в синхрон с истанбулската конвенция

И това ще стане, ако GENDERS - ''хомо дружинката'' (Агентите на Матрицата - Органичните Портали) са станали МНОЗИНСТВО=БОЛШИНСТВО в 43 НС.

НАВЛИЗАМЕ В ЕРАТА НА ВОДОЛЕЯ. Сега сме в ерата на РИБИТЕ която започва от НУЛЕВАТА ГОДИНА и продължава 2160 години. 2160години преди ерата на РИБИТЕ е била тази на ОВЕНА, а още 2160 години преди нея на ТЕЛЕЦА. Може би някой от ЖУРНАЛЯТА ще обясни с какво са свързват тези 2160 годишни цикли?! ЕДНА ПРЕЦИСИОННА ГОДИНА ПРОДЪЛЖАВА 25920 ГОДИНИ. РАЗДЕЛЕНО ТОВА ВРЕМЕ НА 12 ЗОДИАКАЛНИ СЪЗВЕЗДИЯ ПОЛУЧАВАМЕ ПЕРИОДА ОТ 2160 ГОДИНИ. Да не забравяме, че центъра на ПРЕЦЕСИЯТА съвпада с ЦЕНТЪРА НА ЕКЛИПТИКАТА. На това место на СЕВЕРНОТО ЗВЕЗДНО НЕБЕ се намира една невероятно красива мъглявина "КОТЕШКО ОКО" . Тя е на 66,6 градуса северна звездна ширина и е в съзвездието ДРАКОН !! ТОВА Е ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ, КОЕТО НАШИТЕ БОГОМИЛИ СА ПОЗНАВАЛИ И СИМВОЛИЧНО ОБОЗНАЧАВАЛИ С ДВЕТЕ ПРЕСЕЧЕНИ ЕЛИПСИ. Можем само да се възхищаваме на познанието на древните ТРАКИ пресъздали, чрез ТРАКИЙСКИТЕ МОГИЛИ една звездна карта на едно съществуващо по тяхно време звездно небе.

За "тъмното слънце" бях чувал още през 1991 година, но предполагах до сега, че това е планетата Сатурн в Слънчевата система. Благодаря, за просветлението.

Виж красотата на ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ - NGC 6543 /Непобедимото СЛЪНЦЕ/ ОКОЛО ТОЗИ ЦЕНТЪР /NGC 6543/ НАШЕТО СЛЪНЦЕ за 365 дни издършва една пълна обиколка по ЕКЛИПТИКАТА а оста на ЗЕМЯТА прави една пълна ПРЕЦИСИОННА ОБИКОЛКА за 25920 /26000/ години! Намира се на 66,6 градуса в СЪЗВЕЗДИЕ ДРАКОН! В северното мвездно небе центъра на ПРЕЦЕСИЯТА е РОЗАТА на NGC 6543 !! В южното звездно небе ЦЕНТЪРА НА ПРЕЦЕСИЯТА е звезден обект символизиран с изгарящата и раждащата се от пепелта птиза ФЕНИКС ! ИНТЕРЕСУВА ЛИ ТЕ КОЯ Е ПТИЦАТА ФЕНИКС?!

Отваря се нов "улей" за източване на пари.

Според мен в момента и в пълен синхрон с конвенцията се заражда трети магнитен полюс.

"поради отслабването на магнитното поле, вече опустошения озонов слой може да бъде унищожен" Хм. А наскоро имаше материал, как озоновият слой почти изцяло се е възстановил и озоновата дупка се е затворила.

Това беше по отчета на далаверата с парниковите газове и забраната на едни и рекламата на други автомобили. Научете се вече да разпознавате продуктовото позициониране!

СЛЪНЧЕВ ВЯТЪР и кой го създава е въпрос по който не само некомпетентни журналя , но и много УЧЕНИ не са чували и знаят. ПОВЕДЕНИЕ НА СЛЪНЧЕВИЯ ВЯТЪР Е ФУНКЦИЯ НЕ САМО НА СЛЪНЧЕВИТЕ ИЗРИГВАНИЯ , НО И НА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЛУНАТА, чиято роля като КОМПЛАНАРНА ДВОЙКА на планетата ЗЕМЯ малко хора знаят. Всяко СЛЪНЧЕВО или ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ води като последсвие промени не само в магнитното поле , но и в това на ВУЛКАНИЧНАТА ДЕЙНОСТ която е функция от земната МАГМА. Познвайки поведението на ЛУНАТА твърдя, че най късно до месец след датата 04 юли 2019 година ЮЖНА АМЕРИКА и АНТАРКТИКА ще има процеси които ще доведат до откъсването на части от ледения континент с всички произтичащи от това последици , НАЙ МАЛКАТА ОТ КОЯТО Е НЕ САМО ПРОМЯНАТА НА МАГНИТНОТО ПОЛЕ , но и ПРЕЦЕСИЯТА НА ЗЕМНАТА ОС! И ОЩЕ НЕЩО - предстои смяна не само на МАГНИТНИТЕ , но и на ГЕОГРАВСКИТЕ ПОЛЮСИ , което наистина си е много сериозна работа.

Добре си изучил геограВията . . .

И КАТО ТАКЪВ ПРАВЯ ГРЕШКИ, но ти си твърде дребнав за да ги откриваш в запетайките. Кажи нещо друго ако имаш да допълниш , а не да рецензираш материя която ти е безкрайно чужда.

За съжаление, малцината ОСЪЗНАТИ СЪЩНОСТИ съществуващи във време-пространствения континиум са истински загрижени за "здравето" на Лейди Гая - МАЙКАТА ЗЕМЯ. А ми то каквото ще стане е ... СМЯНА НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ. "Аварията" във "ФУКОШИМА" беше експеримент по своята същност, за отчитане на влиянието което вече оказва на земята ТОРОИДНИЯТ СИРИУСИАНСКИ ФОТОНЕН ДИНАМИЧЕН ТОРСИОНЕН ЕНЕРГИЕН ПОТОК?! (СПРАВКА: "ПИРАМИДИТЕ ЗАПЯХА" - Apr 26, 2012 ) Но, ... това не е важно. Важно е УНИЩОЖЕНИЕТО на Човечеството чрез GENDER ФИЛОСОФИЯТА и КЛИМАТИЧНИТЕ ЗАИГРАВКИ СЪС СТРАТОСФЕРАТА. /ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - 1988 г. и от 7,5 милиарда население на земята сега, ... да останат само 500 милиона/

,,...Предстои ли обръщане на магнитните ,,полове,, на планетата? ша ги ,,обърне,,...!!!

Преди 40 000 някоя велика американска амеба е мерила силата на магнитното поле и е отчела признаците за неговата промяна. Други смели амеби пък са били свидетели на Големия взрив

Предстои смяна, предстои изригване на един или няколко супервулкана, предстои извънземна инвазия, предстои сблъсък с астероид. Много работи предстоят, но дали след 5 или след 500000 години, никой не може да каже.

Това което предстои е в ход. Преминаваме в IV-то космическо измерение. I-во, всичко видимо за съзнанието II-ро, всичко НЕ видимо за съзнанието III-то, връзката между ВИДИМО и НЕВИДИМО IV-то, видима за съзнанието връзката между ВИДИМО и НЕВИДИМО Тази информация не се отнася за Агентите на Матрицата - Органичните Портали

Това изместване ще стане толкова бавно, че въобще няма да го усетим.

А ВЛИЯНИЕТО НА HAARP-ОВЕТЕ?

Северният и Южният магнитни полюси на Земята сменят местата си средно веднъж на всеки 200 хиляди или 300 хиляди години, но последният път, когато се е случило е преди цели 780 хиляди години

Средно всички ядем свинско със зеле, а реално едни ядът зелето а други свинското!

Най-вероятно това е следствие от магнитното поле което създават дългите жици на електрическите линии. Значи предлагам, незабавно да се откажем от електричеството, за да спасим магнитните полюси. Да се върнем по дървета и пещери, и да спасим магнитните полюси! (струва си, поне зарад това че без ток нема интернет, и нема четеме простотии)

Еваларка

По дългите жици тече променлив ток. Демек и магнитното им поле се врътка 50-60 пъти в секунда. Средната му стойност е нула.

Магнитното поле на Земята се създава от МАСАТА на планетата!Съставена от камъни, пръст, всякакви метали и минерали, вкл. течно земно ядро от разтопени метали...За да се "обърнат" магнитните полюси, трябва нещо от масата да се "преобърне"... Някой "учени" си представят земните полюси като тези на токовата бобина-обръщаш поляритета на тока и се обръщат полюсите...!Когато някой от тези псевдоучени успее да обърне полюсите на един естествен магнит, изкопан от земята, да ми се обади!

Не е от масата, а от втечнените ядро и мантия. Там веществото е в плазмено състояние и се движи. Насочено движение на заредени частици = ток. Действа т.нар. геодинамо, което генерира магн. поле. То има цикличност, която се изразява в смяна на магнитните полюси през определен период. В случая на геодинамото този период е много голям, както беше написано в статията.

въй, въй, въй, каква трагедия, започвам да строя веднага Ноев Ковчег за да прибера челядта, вие си спасявайте сателитите. :-D

точен, но ненаучен отговор - когато Бог реши!

Крайно време е!

Как не са се сетили, че дейността на човека е довела до това!Впрочем, не са се сдържали и пак са "плювнали" леко за изтънения озонов слой! Или пък някой "учен" ще реши, че всички електромотори и всякакви бобини оказват влияние върху магнитното поле...!

Въпреки дадения на човек дух, позволил му да развие разума си, човекът е "тъпо парче" - тази статия е доказателство за това. Ако Земята смени (измести) полюсите си няма да оживее нищо друго освен бактерии и едноклетъчни. Ледниковият период и "потопът" (така е достигнало чрез Библията до нас предишното такова събитие) е предизвикан от изместване на полюсите с 30 или 60 градуса според различни изследвания. Човечеството има "записана и регистрирана" история от 12 000 г. назад. За преди това не се знае нищо достоверно ! "Реалистичните" филмчета за поотраснали деца на BBC са чиста проба лъжа и фантазии (и пари и задни цели). Авторът се грижи за сателитните мрежи, а то въобще няма да ни е до сателити, а до физическо оцеляване ....

Само идиоти ли сте на работа в тоя дир бре.

Aми неделя е и целият академичен съвет на бан начело спрофесор боико тъпото си почиват

AbuTalib

А защо се мълчи, че предстои промяна на остта на въртене на Земята? Още през 1996 г. вестник "24 часа" писа , че земната ос се е преместила с цели 13 сантима, мисле че толкова бяха посочили, ако не и поовече.Този процес е естествен, повтарящ се през 25920 земни години.