България е в първата петица в ЕС по най-високи екоданъци

България е сред първите пет страни в ЕС, в които се плащат най-високи екологични данъци в общността.

Обратно в новината

Коментари - България е в първата петица в ЕС по най-високи екоданъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дир-овци продажни, само не разбрах, защо сте ми скрили коментара?! Нито е спам, ито е извън темата. Та затова ето го пак: Към всички мрънкащи и хленчещи , не особено умни, че само се крадяло от държавата: Направете си сметка и сравнявайте: Германия: 58 миларда евро еко данъци, 83 милиона жители. България: 1.334 милиарда евро еко данъци - 7 милион жители. Ако трябваше да се следва както е Германия (където не крадат, нали така?) България трябваше да събира близо 5 милиарда. Къде са 1.334, къде са 4.9 ??? Стига мрънкахте, че все някой друг ви е виновен!

Винаги съм се възхищавал на лекотата с която ГЕРБ налагат на населението нови данъци и задължения Винаги съм се възхищавал и как безропотно населението приема да плаща новите данъци Имам чуство че ако рекат да ни жигосат хората не само че няма да протестират но и ще си платят мастрафа

По данъци сме първи, по заплати последни. Политиците правят каквото си искат, а народа спи и си трае.... Правилно е казано "прост народ - слаба държава". Докато не се научим да вдигаме гръмки скандали както в Румъния, няма да се оправим!

А тази еко такса за внос на автомобили втора ръка,кой я употребява на "ползу рода български"? Някой сведущ да каже! И защо?

...а въпреки това дишаме най-мръсния въздух. Некомпетентност или крадене на въпросните данъци като за световно?

... и пак им е малко на крадците!

То и само българските депутати и министри се возят в Мерцедеси S-класа.

Те и цените ни в ЛИДЛ България са най-високи в Европа.

Нали се сещате,че всеки ден ставаме по малко,а тази пародия наречена правителство има нужда от финанси за да съществува и да си живеят добре на чужд гръб.Освен,че са крадливи са и пълни некадърници,всички знаят ,че са от ден за пладне назначени и крадат като за последно.Съграждани докато не ги изхвърлим като кучета долни няма да се оправим,а напротив обричаме себе си и децата ни към мизерията към която ни водят тези изроди.

Подхвърлят ти нещо на картата привечер, а на сутринта го вадиш да им го върнеш обратно. Няма мърдане от класацията за най-!

Защо ги пишете тези неща? Вредите на имиджа на управляващите. Каквито са нагаждачи пред ЕС можехме да бъдем и на първо място.

Тази статия е неграмотно написана. Не може такси с екологична насоченост да се наричат данъци. Моля оттеглете тази статия, защото е подвеждаща и заблуждаваща.

Симеон Дянков направи всичко данък. Всичко се събира от НАП в общия кюп. На мен даже за личните осигуровки ми прашат от НАП писма с текст и тон гласящ : Айде бе докога ше те чакаме превеждай ни парите, че от правителството си ги чакат да си ги харчат Навремето поне тези пари отиваха а НОИ. Сега АБСОЛЮТНО всичко е на разположение в обща каца на Боко и компания. Това е положението.

... ама го махнаха! Защо? Прав беше човека, искаше да опрости системата и успя донякъде. Щото имаше 3-ма кръволоци и на тримата трябваше да се отчиташ и на тримата различни декларации. А сега е един , даже намали и нарежданията ... Обясняваше че не е работа на гражданите да си търсят сметки и постоянно да се променят банки и да ги прецакват щото някой служител някъде нещо не е на кеф. Държавата по служебен ред си разпределя всичко от сметките ... :) ... ама требе акъл да схванеш, човека си беше грамотен, малко цапнат през устата но грамотен :) ...

В България всичко което трябва да плаща народа е високо, а което трябва да получава е ниско.

За което е виновен самия народ.

А ти какво предлагаш?

Това да плащаш екотакси и да се надяваш да подобриш въздуха и водата е все едно да туриш стикер пушенето е вредно. Просто с тези данъци се случва същото като и с останалите КРАДАТ си ги политиците за техни си нужди. А народа да го диша/духа въздуха и да си трае.

Регистрация на автомобил втора ръка-еко такса.Гориво-също.И къде попадат те?Къде потъват,нафона на цялата еко-мръсотия?Десетки милиони ще изхарчи показно мадам Фандъкова за "миене и почестване"на улици и булеварди.За да подобри качеството на въздуха.....пари,дадени от нас за тоя,що клати гората. "Миенето"се състои в нощно опръскване на паркиралите коли,изтикване на калта под тях и това там.После-имало много фини прахови частици във въздуха...

Плащайте бе, като сте кухи! От кога ви обяснявам, че климатичните промени ги плащаме всички ние!

Че ние отдавана сме си заложници на група лакоми псевдозелени!Тяхното постоянно клепане в Европа,злепоставянето ни,доведе до тези данъци! И този цирк с лифтовете на Банско и Витоша също! Милиарди губи държавата,децата ни няма къде нормално да карат ски и ги търпим тези хрантутници!

Екологичните данъци нямат нищо общо нито със зелените, нито с лифове, където и да са. Определят се със закони и наредби към тях, кой, как и по чие предложение се приемат се знае. Екологичните данъци, както всички останали данъци пълнят бюджета, а за какво се изразходват средствата решава правителството, а предлага министъра на финансите. Това е истината, хубаво би било не само емоционално да се пише, а и малко да се чете, поне малко.

Тази статия е неграмотно написана. Не може такси с екологична насоченост да се наричат данъци. Моля оттеглете тази статия, защото е подвеждаща и заблуждаваща.

Искрено се надявам конкретно ти да нямаш деца, че като гледам колко ти е акъла, представям си какво потомство ще отгледаш.

това не е най-противонародното дело на окупаторите

На първо място по бедност и смъртност,все на челни места,ама ние вечно си нямаме адекватни управляващи които поне малко да мислят за българите.Тях само ги интересува от кой фонд да усвояват изроди долни

Ехее Те българите не помислиха за себе си като ни избираха че ние ли да мислим за тях На тях им харесва да плащат за да могат да се оплакват За това сме вечни

И ако бяха помислили, кого трябваше да изберат?