Влиза ли Земята в глобално затъмнение?

Темата за възможно глобално затъмнение на Земята не е особено популярна, но има учени, посветили живота си на нея.

Обратно в новината

Коментари - Влиза ли Земята в глобално затъмнение? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за простотия прочетох сега??

как е възможно дир.бг да се захваща с подобни таблоидни "информации". цялата работа е като някакъв развален телефон. казал някой нещо, дира ни го препредал, ние пък ще го разкажем на друг и.т.н. за какво "затъмнение" става дума не е ясно? по дълга нощ ли, що ли? земното кълбо е една топка и половината от него е огрята, а другата не. както и да се върти, както и да се накланя. какви са тия часове, какви са тия минути в статията?

На дневен ред е странната и необяснима смърт на собственици, редактори и прочая св...оч! Щото който пише - обръща коремчето... Тайна превеликая есть! Тихо, че после да няма "Ама аз не разбрах..."

ако срещу глобалното затъмнение се включат а. джоли, оон, нато в лицето на джендърите, холивуд с черните си рокли, клинтън, обама, меркел, оланд, макрон, сорос, ек, ес и всички прогресивни джендър сили, но най-вече джендърските фейк нюз медии, то има надежда! тогава затъмнението ще побегне на подскоци и с изкривено от злоба лице... хахахааа

Абсолютно нищо не разбрах! И не зная сега "подаващата"страна на информационната верига ли не е в ред или аз, като "приемаща" ...

Путин защо закриваш слънцето?

Дайте статия сега пак за "Британските учени" до каква глупост са достигнали? Надминаха ли Ганската академия на науките? :)

Много неграмотно превеждано. Но иначе дайте ми пари за да се борим с глобалното затопляне. Другари, дайте да дадете! Такса въздух, такса СО2, такса О2, такса N2, такса Н2, такса Н2О в атмосферата! Всички били парникови гЪзове. Друго си е на Меркурии,няма атмосфера, температури от +200 до -150 градуса по Целзии.

Като няма атмосфера как се охлажда, при вакуум няма топлообмен !!! Не вярвайте на всичко което се пише 90% от него не е истина.

Не се изказвай неподготвен. Топлоотдаването не става само с конвекция, сиреч охлаждане с флуид, ами и с директно инфрачервено излъчване в ПРПСТРАНСТВОТО ( па дори и без въздух) - справка :учебника по физика за 6-ти клас

По-важното е че излизаме от епохата Риби и навлизаме във Водолей .

или как беше там. Апокалипсис.

Обяснявам защо. Залязва все по-отчетливо слънцето Боко и света остава само на едно слънце сега. Тази тъмна опасност да не е от Старуарс бееее? Или земната ос трябва много да се наклони или някаква неизвестна цикличност на слънцето да се прояви. Иначе отиваме на Старуарски версии. Такава голяма промяна в слънчевото греене би ме озадачила, както и промна на наклона на земната ос.

Спри да дрискаш, че много се размириса!

Нищо във Вселената не е вечно. Дори и самата Вселена. Както човек се опитва да свикне с мисълта че смърта няма да му се размине така ще трябва да свиква с мисълта че човечеството ще изчезне каквото и да прави или да не направи.

ама Слънцето и земята са в средата на цикъла си от 9 милиарда години живот. Такива бързи промени не са много вероятни. Може да навлезе системата ни в някакъв облак ама ако е толкова плътен да промени светлината то ще е последния ни проблем.Земната ос няма причини да мърда за сега. Остава слънчевото греене да е в нанкакъв неизвестен цикъл. .... Освен ако не идват ситите, а те ходят винаги по двама - Бойко и Цветан например.

Ха ха ха ха....най-вероятно ако говорим сериозно е въпрос на някаква цикличност в голям период от време. Примерно нещо подобно което се случва с глобалното затопляне. Нека приемем че човек влиее върху това затопляне което според мен е пренебрижимо малко в сравнение с това че ние все още не сме излезли от последния ледников период. Освен това има по-малки периоди които не са и равни помежду си на затопляне и охлаждане на планетата. Примерно първи втори век след новата ера на много малко места в Европа са виждали сняг. Средните векове пък лятото е било бая по-студено и т. н. Вероятно и тук става въпрос за подобно нещо.

иДИРиоти

Ъхъм. Ма така си е, ама що не пишете и за другата прогноза, дето е още по-задаЪчна и страаашна!? Та според нея, Земята скоро ще спре да се търкаля по масата и ще падне, ама не на земята а на луната! Предполагат, че е защото едната от носещите костенурки е решила да се почеше по десното м.до! Дааам!

Група руски учЕни и дирника си завират слънцето по няколко часа на ден да ги огрее там където. Това е решението на загадката.

Боко и неговата дружина гробари работят по темата.

За пръв път научавам, че слънцето може да превиши тъмната част на денонощието. Или се има превид облачна част на деня или се е подобрил контролът над нощното производство на фотоволтаиците.

Нищо не разбираш мушмурок, при Боко-слънце и тази демократична супер-луна фотоволтариците на цеца пращът от ток 24 от 24.

Не са 24 от 24 36 от 24 са Не помниш ли, миналата година мисля, че бяха пуснали подобни отчети

Дир-ници, с тази статия паднахте под нивото на "Шок". Не мислех, че е възможно, но сами виждате ... Сбогом, дано фалирате по-скоро, та да освободите място за някой по-професионален сайт.

Соросоядната дезинформация(фалщиви новини) са в своя апокалипсис...жална ни майка ако вярваме на англосаксонските ФАЛШИВИ НОВИНИ.

викаш красимир тодоров, автор на тази помия е соросоид?? нема да може! тъп.аците сте путиноиди!

Глобалното затопляне се превръща в глобално затъмнение!

Да се помолим нашия юнак да успее!Няма кой друг!

Това сигурно ще е зарад Цветелинка, на Боко Тиквата половинка. Нали тя беше във ВЕИ мафията, явно е гепила и Слънцето. Имаше едни нейни колеги дето по документи генерираха ток от слънчеви панели и през нощта...

коѝто на пук на прогнозите не пука ами ви се смее на глупостите ичака да види какво ще правите на тъмно

Кой тъпанар написа тази боза? Ние си имаме Слънце- Бойко!

Това беше последната статия която прочетох и коментирах от сайта ви.

Е сега в тъмното Бог ше прати дяволите да ловът куманягите и да им въздават Божията справедливоЗ. Тъмното е царството на дявола, а дявола основната му фукнция е да вари в казана грешните куманяги. Сега кату се стъмни, ке подгониме куманягите, време е.

"Куманягите" някакъв вид кумани ли са?

ми то, като погледне човек кумани, комуняги, хуни , авари, татари и печенеги, все са си вредители и съсипници!

Боко е нашето слънце.

влиза я! къ нема да влиза?? не стана с озоновата дупка, и с планините от пластмаса не стана, не ще с замърсяването с СО и с парниковият ефект не се получи! с големият вулкан не стана, и с глобалното затопляне , всемирният потоп се размина, и световната суша ! лудата крава, птичият грип и свинската скарлатина -не повсеместната чума и холера са в миналото, и маларията и тя! световна пролетарска революция не се предвижда,остава само глобалното затъмнение! ако и то не стане, друго ще измислим, само паника да има!

Глобалното затопляне е създадено за да се противопостави на глобалното затъмнение, което пък ще доведе до глобално затъпяване. И т.н.

Малка поправка - глобалното затъпяване вече е факт. Особено сред медиите - пример е разпространяването на такива новини и

Отиде бизнеса със слънчеви очила и кремове за тен.

Боко и слънцето че гепи !!

Населението глобално изпростява и е все по-лесно да се държи в състояние на страх с подобни "глобални заплахи".

Значи всички отиваме в сивия сектор. Язък за напъните за борба с корупцията и мафията.

се е заело да регулира глобалното земно затопляне от други космически фактори, и то без да се допита до Брюксел, САЩ и т.н. Май и изобщо не ни бележи с всичките ни напъни да натъпчем атмосферата си с въглероден двуокис. Ха-ха.

Айде нова истерия! :D

Ами супер! Т'ва трябва по скоро да е good news... Така, ако настъпи това "затъмнение" и в следствие на по-малкото слънчева светлина, Земята ще се охлади, което пък ще компенсира "глобалното затопляне и те, така! Ей го, всичко се нарежда...:-D Сега само трябва да се погрижим, коя друга истерия за края на Света да раздухаме, още преди страстите да са се ОХЛАДИЛИ, както се казва! ;-)

Има ежедневен тормоз над българите. Щом пуснеш която и да е телевизия, те заливат съобщения за бити, застреляни, умрели бебета, удушени, бити, ограбени стари хора, запалени коли, имоти! Нужно е да се знае,че вече и малолетните убиват... за да се живее в непрекъснат страх и хората постепенно да се депресират и разболяват. Очевидно имат интерес фармацевтични компании, погребални агенции, търговията с имоти, банките... Я държавата да вземе мерки, както това става в развитите страни и хората, като имат добра работа, с пари - не им пука за нищо. Образованието ни е изоставено от управляващите, а знайно е, че "прост народ - слаба държава"

щом медиите ти създават душевен дискомфорт ти препоръчвам да се разделиш с телевизор, радио, комтютър и телефон. Спираш да четеш и вестници и всичко ще ти е наред.

Няма да му се наложи. Псевдожурналистите първи ще се разболеят и затъпеят от негативните си новини, това е неизбежно.

Стига глобални глупости.

Стига простотии бе тате!

Това статия ли е или просто тема за разсъждение на скучаещи форумци? "Данните", които ни се поднасят са някак разхвърлени и несвързани, а оправданието най-долу по никакъв начин не разсейва съмнението, че това си е жив пълнеж. В Брюксел разбрали, а в Мароко не разбрали.

И Господ се надига срещу МАФИЯТА с Фотоволтаиците.

Щом тецО работи нема проблеми! :-)

Правилно - свети, не свети, аз си цоцам от слънчевите панели - сметката ми е пълна.

и сега какво? от глобално затопляне се натресохме на глобално затъмнение. и като е тъмно няма ли да е по студено? и ако е по студено как ще стане глобалното затопляне?

Така е, даже при откриването му са мислели да създават определен вид смог именно с тази цел, да отразяват слънчевата топлина и да се противопоставят на ефекта от затопляне. Само, че и двата ефекта водят до климатични промени.

Според други по-учени Земята излиза от глобално осветление!

в Москва са си в глобално затъмнение от 1917та

Сигурно за това откривателя на ефекта преди 50-60 години е руснак. Явно още от 60-те години са си в затъмнение.....

А бе май затъмнението е мозъка ти,и не вижда светлинката

"Текстът е по материали от различни източници" - Това обяснява всичко, иначе статията е доста несвързана и неумело преведена...

действително четох за руската столица... Имаха предвид, че е било облачно и е имало смог. Не, че не е имало слънце.... Глобално затъмнение.... то и тук има зими, в които има по няколко слънчеви дни заради мъгла. Даже мога да кажа, че ние имаме глобално заслънчаване тази зима )))))))))

Пълни глупости!!! Съвсем нормално е през зимата тъмната част на денонощието да е по-голяма от светлата!!! Това продължава всяка година от 22. Септември до 22.Март!!!

И то е НЕочевидно само за слепците. + за виждащите, - за слепите и глухите

Като стигнах до "учени от Израел" спрях. То, защо ли и почнах!?! Свършиха ли другите лакардии? Изобщо като се приберете вечер успявате ли да измиете помията? Много смешни хора! И учени, и журналя, и всяка сган с изгладени мизъчни клетки!