Западните Балкани – без голям шанс по трънливия път към ЕС

Въпреки пожеланията и надеждите страните от Западните Балкани са твърде далеч от членство в Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Западните Балкани – без голям шанс по трънливия път към ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...стабилност в региона е също и политическа стабилност за нас". Това каза през юли 2017 г. на среща на върха на ЕС-Западни Балкани в Триест канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Да те еба в царедвореца!

От мен и ТЪП!

Западни балкани-курецъ....шенген за нас-курецъ.....Изглежда само лъвчетата намазаха от председателството...Даже асансьорите се издъниха...

Западните Балкани няма да видят Европата. За тях важи принципа за моркова и тоягата. Има да си чакат. А дали им е необходима Брюкселска Европа, е друг въпрос.

Още преди да я обявим за приоритет на нашето председателство на Съвета на ЕС, беше ясно, че интеграцията на Западните Балкани е кауза пердута. С нас или без нас тя ще се случи тогава, когато й дойде времето.

Бойко тъче на амерички стан с това,,добре ,че е Бойко,,за западните Балкани...Само че в ЕС задуха друг вятър и Германия най-гръмко му казва да не и тъпче обувките като сивъртигъзът на друг.

За съжаление , изпреварваме изброените Балкански държави , по корупция и бедност !

Бе, до сега всичкото що е било ..Съюз -знаем какво стана с тях! ?

Западните Балкани: 1.Добре, че е Бойко Борисов! 2. Без голям шанс по трънливия път към ЕС. 3. Уец за свинемайката!!!

Утре Боко, щеше да чете, как ще завладява Винету Балканите, а пък тя каква стана- тези приказка няма да се състои, щяли да почакат, когато нов вожд си изберем. Язък за предварително написаното!?

Бе, вие влезте в НАТОто срещу мужиците, а за ЕСа ще ви пратим италиански/криви/ макарони..да му се любувате!

Ние да придърпаме Македония в ЕС първо...Другите да чакат.

Няма име и не знаеш какво ,,придърпваш,, То не е като Иванчо, да си го дърпаш да кеф.

С тоя кофти балкански генетичен Мат'рял и стая деструктивна психика, за нищо не ставаме... Факт. Историята го е доказала! За това и толкова лесно биваме разделяни и управлявани от Великите сили. Това е и причината, поради която няма светло бъдеще за нас - Балканците... Оптимизмът в тази насока, граничи с глупостта и неадекватната оценка на обстановката, колкото и зле да звучи това.

Нашию Тиква обаче е упорита и твърдоглава .... вместо да оправи собствения си северозапад, оня се бори като прасе с Тиква за западните балкани .... По същия начин, след като окепези изцяло изгодния за БГ - Южен поток, сега се е 'фърлил да прави никому непотребния "сух" хъб. Остава да ни набута и там с милиарди, като в Белене.

Черна гора, Хърватия и Словения, Всичките са Адриатически държави и Всичките са лоялни членове на НАТО и Европейския Съюз !!! Трябва набързо Македония, Косово и Босна в НАТО, пък сърбия нека се колебае.

Шансът може да е малък, но гюрултията, която вдига мутрафона е голяма! Не е важно какво се вика, важно е да викаш силно, за да те забележат! Вижте, покрай гюрултията го поканиха даже в Давос! Защото присъствието му там беше повече от нелепо. Там се събира политическия и икономическия елит. А какъв елит е Боко Тиквата? Той даже и като мутра беше последна утайка! Като стана дума за гюрултията, си спомнете каква патърдия беше как намираме газ в нашето находище хан Аспарух (според Вожда, хан Кубрат) и как с този газ разсипваме международните пазари, турски поток и другите патоци! И как постепенно децибелите намаляха и сега само прибоя тихо нашепва: К...р газ за вас!

Добре че е Бойко. Добър, лош, добре е че не сме в ръчичките на комуниста и техния господар. Това е.

за всички останали...лош.

Ти знаеш ли какъв е бил Боку Тиквоку? Знаеш ли чии УШИ Е РАЗТРИВАЛ?

Пичове, ние сме в ЕС и мафията направо ни спуква гьона. Да не кажете, че не сме ви предупредили после.

ДАЛИ ГО ПИТАТ АЛБАНЦИТЕ ИЛИ ЦИПРАС ХАХАХХАХАХАХ! НЕЩАСТНИ БЪЛГАРИНОООО НЯМАШ КЪСМЕТ !

Добре че е Лилянка да МЕ хвали! Иначе тия в ЕС се правят че не са чували за МЕН.

Леле по тъпа си от синоптичките на НОВА ТВ!

Ало ДИР-а, Добре, че е Бойко трябваше да бъде заглавието а не сбутано надолу. Светиня Му оправи Блаканите. Скоро ще оправи и Европа. Не се стеснявайте да го напишете.

А ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ? Тая дъвка взе да омръзва.

Колкото Добре, че е Бойко го пуснахме в Шенген, толкова и западни Балкани в ЕС.

Най-лошото за България, е че подписа договор с Македония, само на хартия, а дефакто се оказваме граничещи с Албания....Утре по тоя договор, когато спре да съществува Македония и се присъединят към велика Албания....ще си измислят някакво Албанско малцинство тук, за да направят същото и с България, както затриха Македония!

Вече не се говори за Македония,, а за Западни Балкани....ТОВА ЯСНО показва, че на Ес не му пука за държавите и гражданите, А САМО за ТЕРИТОРИЯТА балкани да е в тяхна полза! А то до тогава няма да съществува Македония....Там е Вече Велика Албания.......Албанският език е задължителен там вече....

Нали уж идеята е Балканите да са в НАТО срещу Русия. А иначе е все тая какво ще стане с македонците. Албанците няма да ни правят проблеми, имат огромно уважение към нас, макар да сме пропаднали на дъното.

комунделчета, не се кахърете за ес! до десет години освен западните балкани,и грузия, молдова, украина и беларус ще са в ес! а рф ще стане северозападна провинция на китай!

Да, виждаме Великобритания и ти вярваме. Както и останалите държави какви желания имат да напускат европата.

Проектът Европа беше обявен като конфедерация от независими държави. Така бяха излъгани държавите. В момента се превръща в репресивна диктатура на някаква чиновническа прослойка, изразяваща интересите на неизвестно кого. Това е форма на колонизация. Така беше колонизирана Източна европа, в момент, когато на Запад назряваше криза, поради изчерпване на ресурси. Това е методът на съществуване на демократичния запад, колонизиране и изсмукване на ресурси и експлоатация на местното население. Ако западните Балкани се присъединят, ще се иска по един или друг начин да бъде унищожено всякакво производство, което би било конкурентно на западните. Задължителна е ликвидацията на селското стопанство. Западните Балкани са предвидени да бъдат изцяло елиминирани като конкурентни производства. И целта е да бъдат приведени във форма на потребителите на стоките от запада. Ще отворят на уж пазарите, но ще им наложат такива рестрикции, че ще си бъдат посмъртно нетни вносители. Да бъде поставена под контрол банковата им система и да стане населението длъжници, кредитополучатели към западни банки, това си е дефолтна стойност. Ясно е само по себе си. За Бога хора, та не видяхте ли как се разправиха с Украйна само преди 4 години? Толко ли ви е къса паметта? Та там разиграха сценария и направиха показно. И дори тази държава не са я приели в ЕС, няма и да я приемат. само я обират. Западните Балкани ги чака същата участ. Ако са такива абдали, че не се виждат и не разбират, за тяхна сметка да си я. Македония се управлява вече от вън, те са най-зле. Заев е чиновник на Запада.

Россия не дава?!

Ес, го обяви това, председателят на Ек...че няма да има разширение....дори още преди 6 мес го беше обявил....каква Русия те гони те не са в Ес?

А, защо излъгахте останалите живи Македонци, които през 2 225 година няма да съществуват, защото Албания ще ги е претопила. Каква Македония ще влиза, когато вече тя не е еднонационална , а двунационална заеднос албанския официален език там? До 2 225, тази страна няма да се казва Македония....вие сте лицемери от Ес

Аз лично се притеснявам от това да сме в един съюз със Сърбия, предвид опита й да цепи териториално всички бивши югославски страни при разпадането на федерацията. Пък и е видимо, европейците не искат бедняци.

Западните мюсюлмани няма да влязат, нито източните, все пак ние българите сме християни, макар и грешни.

Собственост на ГЕРБ.

На тия Западни Балкани,няма ли един умен човек,бе? Къде са тръгнали? Явно и те като нас- към самоунищожение.

Естествено, че е малък, направо нищожен. България и Румъния се качиха на последния влак...Добре, че все пак, все пак, навреме озаптихме червената сган, която върлуваше, грабеше и фалираше, че иначе..Щяхме да сме като простите сърби и македонци

Дебелогъзият получи силен шут - Воле - отзад, ако може и отпред, няма да е лошо.

На Бацето "началниците" му вързаха на зад_ника една голяяяма тенекия, с шут му придадоха начална скорост и той ръгнА да обикаля като цветарка Западните Балкани. А тенекията дрънка ли дрънка... Обаче дали заради голямото количество маса на туловището, дали по друга причина, Баце започва да губи скорост и обороти. Май ще си остане само с тенекията, ама тя вече няма да дрънчи.

Недейте така бе, ДИР !:))))) Сърце нямате ли?:)))))) Ся Тиквоча---цяла нощ ще плаче под магнолията, а приятеля му Тайпи---ще го успокоява по телефона! .....или на живо--чрез Симитлийския кмет!:))))))

БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ!!!!

щом боко тиквата се е заел,всичко е точно,снощи е правил кекс.

Притрябвали те на някой Западните Балкани в ЕС. ЕС и така си ги ограбва както си иска. Целият вой е да ги вкарат в НАТО и американците да си разположат там бази.

Е нали г-жа свинетка излезе и каза че всички лидери от западните балкани са викали добре че е бога-слънце Боко тиквата. И са кво стана

Представете си, че България не е в ЕС. Откъде щяха да идват комисионните, обществените поръчки, парите за елита на нацията?

Откъдето идват и сега- от нашия джоб!

Ама това. "добре че е Бойко" Павлова ли го е чула ? - не ми се струва да е вярно.

Дали България щеше да бъде приета в ЕС без Симеон Сакскобургготски?

А дали спечели от това?

Да.

Да колкото Сърбия или да колкото Албания?

Браво, да почерпи!

България не беше приета, а натикана. Членството е задължително, защото те поставя във васално положение, но на месите се представя за цивилизационен успех.

Важно е да им го нахлецкат, а дали ще има оргазъм...

щеше да е добре за нашето бъдеще тази стаия да не с епочявава някой се упражявал да с еправи на анализатор за неща за които не трябва д асе вдига шум , личното его наделява ... тъпанари

Никой не говори, че ще ги вкарват в ЕС реално. Започва се една предприсъединителна програмка за около 10 години, в която тези страни са длъжни да си отворят привилигеровано пазарите за стоки от големите в ЕС. Така направи Украйна, а сега местният бизнес умира. ЕС не е Майка Тереза, която цели да ви направи по-добре живеещи.

грантовете...

Едва ли осъзнават какви късметлии са

това с ирония го пишеш нали

Не, с цялата сериозност, на основа на случващите се факти. Както и историята и замисала на проекта Европа: кой, какво, защо. Както и сериозното израждане на този проект в диктатура. Нещата ще стават все по-зле. Това са очевидни и общодостъпни факти.