Явор Гечев: Полицията трябва да изземе кучето, убило дете

Явор Гечев от Фонданция "4 лапи" коментира пред Дир.бг трагедията в село Мокрище, където домашен питбул нападна момче и го уби, след като му прегриза гърлото.

Обратно в новината

Коментари - Явор Гечев: Полицията трябва да изземе кучето, убило дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и на този господинчо са му виновни малцинствата, че нямали "култура на отглеждане на кучета". а какво да кажем за останалите като не са от малцинствата?

В някой щати , когато ти влезнат в частната собственост имаш пълното право да я защитиш с огнестрелно оръжие ;)

Нямам нищо против кучетата, но искам да попитам г-н Гечев, ако едно бездомно куче, което е кастрирано, обезпаразитено, лекувано от тяхната фондация, убие дете, готов ли е той да поеме отговорност? И каква санкция е готов да понесе г-н Гечев?

Куче убило човек се иска да се умъртви. А човек убил човек се пуска. Странно право. Или кучето няма адвокат. Или някой е решил че може да го бие и държи гладно безнаказано. Куче ако не е бясно не напада без причина. То действа инстинктивно. Според човешкото право неумишлено.

ОТ 1000 ГОДИНИ ЦИГАНИТЕ (НЕ ВСИЧКИ) НЕ СЕ ГРИЖАТ НИТО ЗА КУЧЕТО СИ, НИТО ЗА КОНЯ СИ, НИТО ЗА ДЕЦАТА СИ... ЗА ТЯХ СА СРЕДСТВО, НЕ РАДОСТ И ОТГОВОРНОСТ....

Да го отровят незабавно !Аз лично не бих стъпил в този имот,като знам,че кучето ще ме нахапе !Страх ме е от кучета и с право !Чуждо куче и котка не доближавам !

Куче, убило човек трябва веднага да се евтаназира! Независимо кой е виновен.

А човек, убил човек, какво трябва да се направи?

В Западна Европа кучетата се третират като член на семейство! Грижата и обучението им са на нива немислими за нас българите! За нас едно куче или е играчка, пазач, ловец, побойник или бижу, но никога член на семейство! Там ще видите хора с кучета в магазини (не всички), градски транспорт, кафенета, заведения. Това за по нашите ширини ще е шок и ужас да се види!

Доста извратено, кучето е домашен любимец, не е любовник/ца, дете или брат. Питомците се отглеждат за компания или развлечение, не за да се жениш за тях! Колко добре си ги дресирал, че да ги водиш по обществени места, няма нищо общо с това, колко си влюбена в тях.

Аз не искам на обществени места животни. Нито в магазина, нито в автобуса, нито в кафенета или заведения от какъвто и да е тип. Животните и особено хората трябва да им знаят мястото. А ти, ако искаш спи стях...

В Западна Европа кучетата се третират като член на семейство! Грижата и обучението им са на нива немислими за нас българите! За нас едно куче или е играчка, пазач, ловец, побойник или бижу, но никога член на семейство! Там ще видите хора с кучета в магазини (не всички), градски транспорт, кафенета, заведения. Това за по нашите ширини ще е шок и ужас да се види!

Хайде пак, че от Дир ми изтриха коментара. Значи ти твърдиш, че от моите данъци понеже се хранят циганите, не стигат парите за заплати на полицаите и оборудване? Също така, понеже циганите се лекуват неосигурени, не стигат парите в Здравната каса? Или заради циганите няма пари да се оправят пътищата от републиканската пътна мрежа? Ти да видиш. Квалификациите ти за нормалност и ненормалност ги оставям настрана, несериозни и безпредметни са.

кучето е жертва на фашизма !

Брей момчета чужда собственост така се Не отнема !!! А слезте малко на земята !!!

До Маринов. А как ще докажат тия, че кучето е тяхна собственост? Нямат никакви документи. Освен това по закон, кучето трябва да бъде отнето: 1.Защото е явно, че тия човекоподобни не полагат грижи за него и го малтретират. 2.Тече досъдебно производство и животното е веществено доказателство. Много са неуки полицаите в провинцията. За нищо не стават.

Браво,пари за квартални по селата няма,ама за зоо мицифаи и джендър гестапо има ! Кажете това на старците, които ги обират през ден ,само ,че те не са винаги с плакати на срещи с Борисов ! Борисов,до тук беше ти!

Нема кой да го бутне Бойко бе смешник

И как точно, да се отглеждат кучета? Кучето е боло вързано в двора, на собственика си. Дали е хранено или не, е друг въпрос. Но когато кучето е вързано в двора и в този двор влезне чужд човек, какво е виновен собственика, че кучето го е нападнало? Жалко за детето, но вината е на тези, които отговарят за него. Собственикът може да е виновен, че кучето не е чипирано и регистрирано по надлежния ред. За това нарушение се полага парична санкция. Но собственикът не е виновен, че ВЪРЗАНОТО му куче е ухапало дете.

Сериозно ли нашите милиционери не са прибрали кучето в някой приют да чака края на делоте, че да го пуснат във вечните ловни полета?! Що за полицаи са нашите?!

по света куче, ухапало човек, се евтаназира. но тук има едно голямо НО! горкото дете, но и горкото куче, горко на всяко живо, подчинено и беззащитно същество, попаднало в лапите на циганите...тубата е пълна с издевателствата им и над конете им, а и над кучета, за какво има да говорим! и после, чие дело са най-дивашките престъплания над беззащитните възрастни хора по селата???!!!

Ако кучето е било вързано и в частен дом, то собственика в случая няма вина. Вина имат родителите щото не си гледат децата! То не е трябвало да влиза в частен двор!

Вие познавате ли случката? Детето е било на гости с чичо си в тази къща, а къчето е било пуснато в този момент!

Имам усещането, че тук пишат масово българи, които живеят в ромските гета и села и отблизо знаят за навиците и начина на живот на тези общности. Няма друго обяснение за неистовата омраза към ромите и подробни анализи на тяхното поведение.

наблюдателю, няма българин, който да е спасен от досег с "навиците и начина на живот на тази общност". прекалено са много вече и прекалено много вреди и щети от всякакво естество нанасят на обществото ни и на останалите общности и ЧОВЕЦИ. ако ти, случайно, не си виждал циганин дори и на картинка, но ако случайно си плащаш данъците, да си знаеш, че и ти си в кюпа-плащаш им целия масраф за "навиците и начина на живот". целия има масраф, а те са вече милион! ерго, няма нито един нормален българин, който да има за тях поне добро мнание, камо ли нещо повече. казвам-нормален и неплатен! мнението на ненормалниците и платените толерасти-наблюдатели няма никакво значение...

Викаш, от моите данъци хранят циганите и за горките полицаи и строеж на пътища от републиканската врежа не остават, така ли? Както и заради лечението на циганите не стигат парите в Здравната каса? Ти да видиш.

Няма българин ( освен ония ляво либерастите), който да не е се е сблъсквал с ромската престъпност, наглост и своеволия ..та от там и анализа и омразата

Полицията няма правомощия да изземе куче, защото кучето, макар и оставено без надзор, само' е умъртвило детето. По- добре е фондация 4 лапи да вземе кучето, а държавата да се заеме и осигури зоополиция с условия за изземване на животни, които са изоставени от стопаните или се отглеждат по погрешен и опасен за здравето им начин. В случая с детето едни прости родители изгубиха детето си и то поради лошо отношение към куче, което са изтезавали. Никак не е случайно отношението на кучето.

Глупости, куче проявило агреси спрямо човек автоматично подлежи на евтаназия независимо от всичко останалао.

Хайде - убиват това конкретно куче! Имам питане: кое точно ще попречи на човекоподобното да си "вземе" нова и да го "възпита" по същия начин - синджири, глад и тормоз! След една седмица новото куче се освобождава и хуква из село - хапе наред, не дай си Боже и убива! Имам питане: убиваме пак кучето ли? Колко кучета трябва да се изтребят, че да светне в някои мозъци лампа: Стопанина е този, който се грижи за прехраната и възпитанието на домашния си любимец! Той отговаря за поведението му! И ако няма вътък и отговорност да я върши тая работа - значи не трябва да се захваща с нея!

Тоест ако кучето прояви агресия срещу някой влезнал в нас трябва да се евтанизира ?!

А човек ,проявил агресия спрямо куче ,или друг човек ? Той на какво подлежи ????

И човек проявил агресия към куче или друго животно също подлежи на евтаназия. Като си помисля, и аз ликвидирах 3 плъха в живота си до сега, а и съм тровил мишки в гаража и мазето. И избитите комари, хлебарки, мухи и змии са безброй.

Този инцидент, а и хиляди други от всякакво естество, които ни заливат през годината, са следствие на неглежиране на проблеми и прехвърляне на отговорност. Пътните инциденти - слаби подготвителни курсове, слаба полиция, калпави пътища. Мръсния въздух - слабо законодателство, липса на ефективни мерки. Кучета убийции - липса на зоополиция, липса на гражданска позиция. Всъщност липсата на гражданска позиция е в основата на много неща. Къде са били съседите да кажат на полиция, на кмет, да сезира ХЕИ?

Главни действащи лица в изброените събития - цигани!

ПО-ДОБРЕ Е Е ПУТБУЛИ ДА ГЛЕДАТ ЦИГАНИ, ОТКОЛКОТО ЦИГАНИ - ПИТБУЛИ.

Е личи, че си точно Калитко :-)). Не е обида, комплимент е.

В цивилизования свят куче, нападнало човек - не убило, просто нападнало/ухапало - подлежи моментално на 'приспиване'. А цивилизованите хора в цивилизования свят не държат кучета въобще и така не допринасят за вдигането на шум. Кучета държат овчарите за да им събират стадото, кокошкарите за да им пазят кокошките и подобни. Всичко останало е извращение.

в цивилизования свят няма цигани, няма цигании и цигански истории! В България това са новините, всекидневно ни занимават само с цигански истории и престъпления!!!

Понеже говориш за цивилизования свят, би ли разяснил там дали имат следните практики: 1. За децата - да оставят 3 г. деца да се разхождат сами насам-натам, без надзор от възрастен? И какво му се случва на този възрастен индивид, ако си остави детето така? 2. За кучетата - да ги връзват с дни на синджири и да ги държат гладни до изнемога? Какво ли се случва на такива "грижовни стопани"?

Нецивилизовани има и в най-цивилизованите страни, да. Както и в БГ има доста напълно цивилизовани хора. Разликата е, че в цивилизованите страни на такова куче няма как да му се размине. А че е пълно с дивеч гледащ шумни кучета не само в БГ е видно дори само по пазара на реагиращи на кучешки лай високоговорители.

Сериозно, я ни разкажи по-подробно кой е този "цивилизован свят ", в който не отглеждат кучета :)))

Жал ми е за това куче! Циганинът-комплексар, който го е държал на тая къса верига, е виновен за всичко - и за лошо отношение към едно умно интелигентно животно, доведено до лудост, и за смъртта на детето! А за бабата и лелята - повлекани, които мислели, че детето е при другата ... направо не ми се мисли! Шматки смотани! Етносът е отврат, паразити, които са заплаха за себе си, за околните, за хора и за животни! Те трябва да бъдат "приспани" всичките - за да не създават повече нещастници наоколо си!

Аврора, ти призоваваш към масово изтребление. Ако не, то поясни какво имаш предвид, като пишеш "приспани"?

колко си умен, разбрал си посланието. Да те е.. в еврогея!

Зоополицията ще се ползва да глобява по градинките собствениците на пинчери щото не са или не са на кайшка и не носят една чанта с документи на кучето!!! Бюджета трябва да се пълни!!!

Горкото куче, то. Милото куче.

при циганите всичко е циганска работа (а този израз е показателен за етноса)

При българите циганската работа е всичката.

Кучето не е виновно. Не е виновна и породата. Стопанинът изцяло е виновен. Те обикновен помияр не могат да обучат и контролират, взели от най-силната порода ! Ако се възпита добре питбулът е изключително приятно куче, с нулева агресия към хората, той има заложена агресия само към кучета. С децата е изключително мил. Но да се гледа на верига, недохранен, бит - ами то и човек да беше, щеше да се превърне в звяр ! Стопаните са за затвор !

Снощи го гледах по новините и направо ми стана жал за това куче - беше слабо, оковано...

Не само да го изземе, но и да го заземи. Детето не е живо и кучето не е необходимо, за вземане проба от ветеринарите. Обичам кучета, но куче нападнало човек, още повече дете, не трябва да дава поколение.

Жалко за ромчето, но не е виновно животното, а безотговорните гледачи! Спасете го и накажете виновниците!!!

Веднага да се прибере в петзвезден хотел и да започне психичекото лекуване на кучето за наша сметка.

Жал ми е за кучето и за всички малтретирани кучета коне и котета по циганските маали.

Да видим зоополицаите дали ще влязат в махалите. А колко коне са спасени от малтретиране?

"То все пак е час от разследване"?????????? Не е ли часТ?

час е