Почти 9 млн. чужди туристи са посетили България през 2017-а

8,882 млн. чуждестранни туристи са посетили България през миналата година, като през 2016 г. те са 8,251 млн. Това показват окончателните данни на НСИ за 2017г.

Обратно в новината

Коментари - Почти 9 млн. чужди туристи са посетили България през 2017-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХМММ А КОЛКО БЪЛГАРИ НАПРАВИХА ТУРИЗЪМ НАВЪН???!!!Или затова изгонихте 3 милиона от България-----други да я осерат яко....

Туристите идват, благодарение на low cost компаниите и полетите от 20 лв, не заради усилията на Министерството на туризма, което освен едно нескопосано лого нищо друго не е направило по въпроса.

Колко пияници имало по света.

Браво, Ангелкова, браво ! Рапорт приет !...Следователно, сега ще осигурите мляко на децата в училище, ще вдигнете пенсиите, ще купите линейки, ще окомплектовате армията..., нали !???

какво ще печели държавата ма, хотелите са частни и всичко е в джоба на няколко собственика, данъци не плащат, на работниците хвърлят жълти стотинки, ние строиме скъпи пътища и инфраструктура до тях, канализация, водоснабдяване е от нашия джоб и какво точно ме грее мен и държавата този туризъм. Я се скрийте с ващо туристическо министерсво, само ви хрантутим там, издържаме ви да работите за шепата собственици.

Извинявам се, но не го вярвам! Излиза, че са ни посетили повече туристи от населението на България! Според мен да са максимум 900 000, като за мен посещение за ски и море не е туризъм! Изобщо Министерството на туризма се интересува само как да пълни хотели, което не е туризъм. Туризъм е да дойдат да разгледат исторически и природни забележителности, а в това отношение туристите намаляват с всяка година все повече и повече!

Алабализми стъкмистика и ЕфТИНА гербарастка пропаганда.В тия 9 Милиона влизат ТРАНЗИТНО преминаващите ТУРСКИ ТИРове +1милиона турски гастарбайтери в летните отпуски пътуващи с коли за Турция сиреч влизат-излизат системата ги брои за 2 МИЛИОНА от там прибавяме стотици хиледи румънци пътуващи за ГЪРЦИЯ (отново влизат-излизат системата брои туристи .Следват БГ гтастарбайтери които влизат-излизат средно по2 вгодината и накрая ония руснаци с300.00 ИМОТА ЗНАЧИ АКО ТЕ СА4ЧЛЕНО С-ВО ЕТО ОЩЕ1.2 МИЛИОНА значи реално не са повече 2-3 милиона души дошли за 1-2 седмица с ранни записвания

Пропускаш туристите от Сирия и прочие... те също май не мислят да остават, но да видим. Европа ги покани без да мисли.

Така, така - Изпълняваме предначертаното си предназначение - слугинаш на другите държави, с икономика, съставена все от чуждестранни фирми, плащащи стотинки!

Storen

Българските и руските мутри, които на практика държат цялото българско черноморие са станали малко по-богати, тлъсти и нагли. Тази новина трябваше да ме развълнува ли?

Пропускаш и мутрите в ски курортите.

"... Почти 9 млн. чужди туристи са посетили България...." И няма да повторят!

Виждал ли е министъра с какъв шрифт изписват обектите по Травел ТВ където рекламират България. Първо надписите трудно се четат а второ сменят ги твърде бързо! Това не е никаква реклама!

От тези 9 млн. туристи колко нощувки има РЕГИСТРИРАНИ ?

хаха ,сигурно броят и тези дето са прелетели със самолет над България !

Аз като западен турист не бих посетил такива цигански държави като България, Румъния или Албания за туризъм.

на мен ми е чудно, как им даде сърце да съсипят бреговете и част от планините с тия евтини грозотии. хорате една дреха като правят от скъп плат, пък се упражняват стотици пъти на евтин, докато станат майстори, че чек тогава пристъпват към кроене и шиене, а ако не могат- дават го на майстро шивач, а наште ора с големите ножици-кррръццц природата ни, айде готово. и гледаш, едни хубавини, ум да ти зайде. но, като за хиперевтин туризъм, бива- мръсничко, грозничко, претъпканичко-така де, що да ни е много добре, като спокойно може да ни е много зле?

Освен цигани не виждам друг да посещава тази циганска държава.

Ами като си стоиш само в гетото само цигани ще виждаш.Опитай по курортите, там има много туристи.

Тука отчитат 650 хиляди турски туристи ,аз турчин турист в БГ не съм виждал ,това са хора идващи да си видят роднините ,по работа или просто преминаващи за Европа и останали за ден два да видят роднини и приятели ,но ето така пълнят статистиката ,турист е този който ползва туристически услуги ,като хотел ,квартири ,посещава курорти или забележителности.

Огиди на опашката пред лифта и ще видиш турски, гръцки и румънски автобуси, които стоварват народа там.

Само гръцки може да видиш ,много рядко румънски а турски почти няма.

И на една дума не вярвам на някой от ГРОП.

намаляват русские, идват нормалните туристи!

Нормалните английски и скандинавски туристи! Които като се напият в самолета, и не знаят дори, че са били в България! И дето раздават шутове в главите на камериерките!

Много тъпо парче си ,че нали руснаците си имат 300 000 ваканционни имота ,те не наемат хотели и квартири и не влизат в бройката ,не минават през туроператори и помежду си си отдават апартаментите още в Русия.

Много стъкмистика, много турист,много нещо,много пара ,много данъци,богата държава,щастливи и весели хора.Ашколсун,аферим,машалла!

немаме нужда от евтин туризъм- да идват тука на рояци, да се изпонапиват, да крещят, да маимунстват. Искам да дойдат само 1 млн скъпи туристи, които да оставят тука само 1 млрд. Но, чалгахотелчета на селските ни пръчки не са привлекателни за такива туристи, нито унищожената ни природа. Крайно време е да направим същото и с Банскоу, че да мирясат наште доморасли хоутел оунърз ънд мениджърз.

Къде е тази унищожена природа? У нас всичко е диво и усойно. Ние сме страната в ЕС с най малко пътища и най дивата природа. Генгерлици, непроходими храсталаци и криви дърве навсякъде. Какви си ги измисляш?

човече, ти на морето бил ли си изобщо? или от Добрыч до черноморието е непостижимо далече? а чакай бе, на теб ти харесва да живееш в люлин на морето.

Да се забрани туризма! Да докараме онези 1 млн. скъпи туристи, които да измъкнем от Аспен и Алпите, които не са чували за България!

да ги докараш, ама не можеш. и другите като теб не могат. тия, дето можеха, бегаха от такива като вас. и ся, квото сте си надробили ше го сърбате-пени се не пени се, пари сте давали.

А колко данъци е събрала държавата от собствениците на хотели и туроператори, които случайно са на върхушката в българската политика? СТОТИНКИ! Всичките сте за разстрел, майно ле!

КОИ ДАНЪЦИ ТЕ ИНТЕРЕСУВАТ?

Е сега, това са подробности и незначителни въпроси. Гледайте, че сме европредседатели и че строим магистрали! Вчера минах през подлеза на НДК - целият надраскан,поне стените му можха да измият с пароструйка от кумова срама, защото някой от европолитиците може и случайно да сбърка да влезе там!

Това разбира се е добре, може да ни радва. Но с туризъм не се става богата страна. А с индустрия. С индустрията сме зле. Туризмът е капиталоемък отрасъл. С ниска степен на използване на основните фондове. Един хотел струва 5 милиона, а дава работа на 20 човека. Туризмът създава нискоквалифицирани работни места. Най-неприятното - създава сезонна заетост. Унищожава природата. Големият му, непреодолим проблем е, че е ограничен, има горна граница на развитие. Имаме 200 км крайбрежие и 3 високи планини и това е. Няма да се появят нови. Туризмът е много податлив на политическата обстановка. Един единствен атентат може да го срине с големи стойности до 40%. По-рисков е дори от земеделието, а същевременно няма застраховки, както има в земеделието. Дори земеделието не може да бъде поразено така, няма такова бедствие, което да порази цялата територия на страната и всички култури едновременно. Докато туризмът може да се порази едновременно и летния и зимния сезон. Да сравним туризма с програмната индустрия - създава квалифицирани работни места. Не изисква големи капиталови, по скоро ниски капиталови разходи. Ниски суровинни разходи. Няма горен предел на развитието на програмната индустрия ! По-независима е от политическите промени. Няма такова събитие, което да я извади от строя. Бай Тошо пак излезе прав. Започна с туристическата индустрия в началото на 60-те години, но винаги е казвал, че компютъризацията на нацията е приоритетът.

КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ? ТУРИЗМЪТ Е САмо един от отраслите! Има си отрасъл инфо. технологии! Може ли всеки в БГ да се занимава с компютри и програмиране?

е атентат в аец е малко по-опасен ама си искате белене толкова си ясен :))) имаме ръст в туризма ако има ръст в други отрасли - добре

Тя елада се издържа само от туризъм! Представи си я без туристите какво ще стане с нея

русначетата на 100тно място а троловете все ни убеждават че без руските туристи сме загинали :))) ся да се кланяме на румънците и турците ли :)))

И каква е ползата на държавата и обществото от това? Несебър е една от най-богатите общини в България, а пътищата извън туристическите центрове са в окаяно състояние. Държавата и общините абдикират тотално от задълженията си към населението и се поставят единствено в услуга на чужди фирми и туристи! В селата масово липсва нормална инфраструктура, като име или номер на улица, пък да не говоря за асфалтов път, пощи, лечебни кабинети или редовен транспорт. Хората по селата живеят като отчелници, като Иван Рилски! Цяло чудо е, че изобщо още живеят хора извън големите градове.

Да се забрани туризма със специален закон! Полза от него никаква! Да се забрани и вътрешния туризъм!На работа, в къщи, на работа , в къщи!

Туризъм е и да се разхождаш във Витоша! Защо да се забранява? Напротив, трябва да се развива и стимулира, но от пешеходни пътеки или беседки в планината малцина печелят пари, за какво тогава да се правят пътища до горите? А туземците по села и паланки, чакали ги яли!

Ъъъ, само да вметна че гръцките и турските туристи не идват тук заради нашето море. Имат си морета бол. Идват у нас заради вид туризъм, който зелените човечета искат да им го спрат. Банско било бетонна джунгла, презастроено, хотелите се пълнели само 2 - 3 дена в годината, а в останалото време пустеят като призрачни замъци от 13-ти век и са свърталища на призраци, таласъми, бухали и кукумявки. Пред единствения лифт опашки няма. А когато има, то това не са чакащи туристи, а просто от клуба на любителите на опашки съвсем случайно си правят сбирките пред лифта. Туристи няма, нужда от втори лифт няма, от нови писти пък съвсем. То в Банско жива душа няма освен 2-3 пенсии на патерици излезли на припек. Какви туристи там?! Който ги ръси и измисля тези глупости, бъдете сигурни че е платен.

Днес, 29 януари - неработен ден. Чакане на лифта на Банско - 68 минути.

9 милиона араби, афганци и пакистанци са минали през България? Ужас!

9,5 млн са посетили само Прага за същата година. Числото у нас е фалшиво, защото броят нощувките, което въобще не отговаря на туристите, еле на чуждите.

За тази година в Норвегия са рекламирани и разпродадени летуванията в Кроация и Албания- представете си. Пишеше, че в Албания било хубаво и евтино- за семейство с 2 деца 30000 крони- тоест 3000 евро. Никакви реклами не видях за България.

Страните разчитащи само на туризъм не просперират много. Такива са предимно в южна Европа и те са по-зле от северните страни.

Много ми е интересно, кои курорти са посетили.

Браво, браво, радваме се. А колко милиона БЪЛГАРИ посетиха миналата година Франция като ТУРИСТИ? А Британия? А Италия? А САЩ? А Испания? Дайте тия числа, да видим къде сме ние, а не хотелиерите.

общо 459 206. Това са данни от НСИ. На 6млн си е 1/12 от населението. И това ако не е добре за СОЦ страна... здраве му кажи.

добавка... и това само за ДЕКЕМВРИ 2017та. сещаш се нали?

5 392 109 ПЪТУВАНИЯ за 2017та година извън България. Като пътуванията до: Германия - 344 713 Италия - 178 287 Франция - 123 157 Англия - 141 941 Гърция - 1 200 576 ... и сега... какво искаше да ни кажеш?

това, че според евростат за 2016 ние сме на предпоследно място по брой преспивания в чужбина на глава от населението- една нощ!, след нас са само румънците. За 2017 не видях резултати, но ще ми е любопитно да видя такъв бум на нощувките ще да е настъпил- две нощи ли, колко ще да са? не бройте командировките или пътуването до Гърция. и пр. близки, евтини дестинации.

Тия и бежанците ли са броили за туристи. Ако е така е разбираемо за ръста отчетен последните 4 години.

Като си дойда в БГ за лятото от САЩ - чужд турист май ме смятат с децата?

е, че какъв си? най-вероятно имаш и американски паспорт ;)

Нищо позитивно не виждам в това 8 милиона чужди туристи да ни газят тревата и Природата. Ако тази паплач иска с нещо да помогне - да изпратят евраци в плик.

ако съм чужденец трябва да съм луд да дойда тук....опасно е все едно съм в Гана...или Нигерия

От 30 години съм в туризма.Ти като си виждал туристи само на кино не коментирай. Все "разбирачи" и "спеЦЯлисти" сте се събрали да коментирате.

никога не бих дошъл тук...все щте те ограбят,все нещо ще ти се случи....

Е нали все легловата база незаета, все на загуба работят, данъци не плащат.

каквото донесли туристите е изнесено: собствениците на хотели и обслужващи фирми нищо не плащат на работниците и всичко спечелено харчат навън

Много добре по традиция ако трябва даги посрещаме с хляб и сол а който не иска двайте им ракия двойна преварка.Пияните англичани да обуват кънките още на летището а не в хотела.

Браво, България наистина е туристическа страна, надявам се да го развива все повече!

Сигурно са чули, че не обичаме джендъри и са дошли да си отдъхнат от извратеността в техните страни.

едно си тролчо знае, едно си бае.