Експерт: Жертвата на домашно насилие има право на защита

Специализирани центрове за помощ на жени, пострадали от домашно насилие, има общо 13 в цялата страна, каза Катя Кръстанова.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Жертвата на домашно насилие има право на защита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да затова си има закони, кодекси и правилници за прилагането им!

Има достачтъчно закони за домашно насилие,ако няма да се приемат или да се напишат нови.Не е необходимо да приемаме нещо което ни налагат.Прокуратура,съд,полиция да работят по-усърдно и тогава ще има резултати.

тая на снимката ми изглежда като някакво болно недоразумение, та за каквото и да се боре нема да е на добре със сигурност

Ако не се бяха опитали да пробутат с дребен шрифт в конвенцията и джендърите, сега да е приета и всички да са забравили. И тези центрове щяха да получат държавна помощ, за каквото всъщност е мрънкането. 13 агенции в повече или по-малко - все тая. Ама те се опитаха да го наложат, отнесоха се високомерно към обществото. И бяха нашамарени яко. Нека друг път да внимават какво да ни пробутват !

няма връзка с проблематиката

"темата за домашното насилие в последните дни се наложи в обществото." Ето какво правят т.нар. журналисти - ЛИЖАТ НА БОКЛУКА ЗАДНИКА И ВЕМАТ ПАРИ ЗА ТОВА! Кой я наложи таз тема бе боклуци!!!

да жертвите на домашното насилие имат право на защита и така пише в три вида закони, просто трябва да се прилагат и НИЩО повече, а не облъчване на децата и незаконно склоняване към педерастия както се канят тия боклуци нефелни с тая конвенция. Вижте това недоразумение на природата на снимката и ви става ясно какви сбърканяци ни обясняват кое е правилно и кое не, боже прибери си вересиите

бездетен, полово-флуиден експерт пази жените и децата. безценно.

А жертвите на не-домашно насилие няма право на защита, така ли нагло джендърче?

тази на снимката е "експерт" и всички трябва да я слушаме! разбрахте ли госпожи и господа "неексперти" , каквото каже съществото на снимката, това е!

и колко нагъл трябва да си за да си хомосексуален, но да имаш претенции да учиш останалите 90% как трябвало да живеят...

Останалите 98% ! Хомосексуалните са под 2%

липсата на секс води до жалки опити за оригиналнечене - каквато е цялата джендър идеология на лесбийката Бътлър. Видяла че някъв ту се чувствал жена, ту не, и решила че всички са безполови по рождение и някой ги бил вкарал в окови. Много научно, няма що. Лошото е че простотията е заразна.

че някой да е твърдял обратното? всяко престъпление трябва да са наказва и всяка жертва на насилие има право на защита, както в дома така и на обществени места, разлика не трябва да се прави! а такива, като тази на снимката, които явно не стават за нищо, са се продали на такива като дедо шорош и заработват паричките сси, като облъчват хората със скотодумните си статии!

че никаква конвенция, нито тази нито друга,няма да предотврати насилието, то подлежи на преследване от Закона, а закони си има и сега.

Съществото от снимката е обещала, че лично ще разнесе ИК по "ромските" домове конвенцията за да ги информира и разясни....как Манго да не бие Айшето и чааветата... А Манго ще се зарадва, че ще има с какво да разпали кюмюра...

"Експерт". Поредният травестит внушава!!!

след като има харта за правата на човека, трябва да има и конвенция за женюрята.

"Жертвата на домашно насилие, има право на защита"! Да така е, но когато жертвата е с 5 куршума в тялото и главата, за каква защита става въпрос? Истина е, че МВР и прокуратура, не работят качествено !!

Не знам защо но всичкия вой за тази конвенция ми намирисва на инквизиция! Мъжете виновни!!! Дайте да защитим децата и жените, а покрай тях и още някой!

"Ето тук идва точното място на Истанбулската конвенция. Тя регламентира нещата така, че държавата да обърне внимание на проблема и да направи така, че в градовете да има услуги, които да помагат." Добре, какво пречи държавата ДНЕС да обърне внимание? Какво е пречило ВЧЕРА и ЗАВЧЕРА? Да го направи, защо е необходима Истанбулската конвенция?

Ще отговоря - с ИК ни се вменява такава отговорност и ако има жертва на домашно насилие, която не е открила такъв център в града или селото си може да съди държавата. От друга страна ако се появи тъмнозелен от Афганистан, Пакистан или подобна локация и заяви, че е п.д.л и е преследван в държавата си той веднага трябва да бъде приет и да му се предоставят по 1000 EUR кеш на месец да има да си харчи. Ако държавата не обгрижи както трябва заявилия се за третополов, то той може да я съди. Доколкото разбрах вече има подобни дела в Унгария и в други страни приели конвенцията. Та както оправихме нещата с българските пенсионери, учители, полицаи и деца не мисля, че ще е добре за капак на този недоимък да даваме по 1000 EUR на третополови от цял свят.

Тази Конвенция и обяснителния доклад към нея я анализирахме едва ли не член по член. Споделихме мнения на професори,юристи,общественици вероизповедания. И ето ви сега-пак.Катя Кръстева.

И кой е отрекъл или оспорва това право?? В законодателството ни няма ли залегнали, при това още от десетилетия, равенство на половете и защита от насилие?? При постъпване на работа някой да се интересува от половата ти ориентация, че се чувстваш пренебрегнат и ощетен и т.н.?? Ако Запада едва сега се сеща за правата на жените и му трябва конвенция, то в Изтока този материал отдавна е не само приет, а и усвоен! Но, ако покрай това да се намъкне и трети пол - ще видим, Сопрос и НПО-тчетата му съвсем опротивяват ...

Ако я закачите в рамка тази конвенция във всички домове по света как мислите ще се спре ли насилието? Насилието ще се спре, когато хората възприемат и приложат в живота си висши идеали. ... Всеки знае и без конвенции, че насилие не трябва да се употребява. Ние имаме нужда от практикуване на Християнство. Тая конвенция има други цели и те не са Християнски. Това от което имаме нужда е от управници имащи светлина в умовете и разбиращи малко от Християнството.

еднакви по смисъл. Да не казвам, че са 3, но едната изчезна в другите новини. Извинявам се на всички, но ще копирам Нека да прочетем и тогава да умуваме... Напр. тази извадка: Член 8 Финансови ресурси Страните отпускат подходящи финансови и човешки ресурси за доброто изпълнение на интегрираните политики, мерки и програми за превенция и борба с всички форми на насилие, обхванати от настоящата Конвенция, включително за тези, които се провеждат от неправителствени организации и от гражданското общество. Член 9 Неправителствени организации и гражданското общество Страните признават, насърчават и подкрепят на всички равнища работата на съответните неправителствени организации и на гражданското общество, които действат активно в борбата с насилието над жени, и установяват ефективно сътрудничество с тези организации. А ето и кратък коментар за Цицероновия израз "Qui bono?" Цитат от Уикипедия: Cui bono? (на латински: Qui bono?, В полза на кого?) e въпрос, с който се изказва становището, че съмнението при едно престъпление пада по-скоро върху този, който има най-много полза от това." кр. на цит. Какво да коментирам повече? Освен, че сумите според мен няма да са малки и ще се делят. Разбира се, ако си жена и член на НПО-имаш известно предимство- 55% срещу 45% от безвъзмездните суми за да плачеш по медии. От друга страна аз не съм компетентен- може процентите да са различни и наобратно? Нямам идея. Кой мъж защити конвенцията, впрочем?Няма да добавя нищо, засега.

На всяка пропагандна статия в полза на Анадолската конвенция ИМАМЕ ПРАВО да ни съобщавате ДЖЕНДЪРА на съществото на снимката.

Това експерт ли е или експертка ?

Мисля ,че в страната има достатъчно закони.Не знам какво още да защитаваме.

Винаги съм бил против домашното насилие,та за това си бием жената в парка,та она я е срам,та не смее да вика.

Щука

Дир-ници, такава пропаганда тук не е имало досега! Продажници!

Този експерт сякаш са я ударили с права лопата през сурата. Та да питам. Как точно Цариградската конвенция ще я спаси от такава или подобни случки? Сигурно ако я използва да хлопне с нея насилника по Главата и до като е зашеметен да му бие два-три шута. Съмнява ме, обаче, че ще и помогне. Единствено може да и влезе в работа в тоалетната, ако и е свършил гъзпейпарът.

КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ ОБЩЕСТВОТО, НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ. КОНВЕНЦИЯТА НЯМА ДА Я ПРИЕМЕМ!!!

За какво право на защита говорят? Колко жени убити, цели семейства затрити, малтретирани психически и физически и никой не си помръдва пръстта, ни МВР, ни правосъдна система, ни никой! Институциите в България са абдикирали от защита на жените и децата!Няма що то с тази Конвенция всичко ще бъде ОКЕЙ!

Поредната тематична новина. Мсиля че 14та за 24 часа! Изглежда това си мислят в ГЕРБ че е "обществено обсъждане". Няма да стане ГЕРБаджии!

ако стане Сирма войвода и те подпука, нещастно създание от неизвестна организация, ще ти даде едни права, джендъри и прочие изчадия адови ! да ви светна - ако сте мръднали и на косъм от описаните ужаси в тази ИК, и ще ви съдят в ЕС по ОРИГИНАЛА на конвенцията, не по превода или по забележките и. още не сме забравили как и кои съдиха сърбите за това, че защитаваха народа си.

Всички имат право на защита. И по настоящем е така. Но липсват ентусиасти защитници. Човек за човека е вълк и поредната хартия няма да промени нещата. Тези проблеми не се разрешават с конвенции, а с повишаването на образованието и респективно моралът на народонаселението.

То затова в конвенцията е записано, че ще има обучение още в детската градина - не как да сме безполови, а как да се уважаваме един друг. То като се четат коментарите става ясно, че този народ няма как да стане по-възпитан, по-морален и уважаващ се. Положението е безнадеждно.:(

Ако визираш такива като себе си, вярно положението е безнадеждно

И тая ще е усетила вакума джендърски! Сега ще се пръкнат стотици джендъри специалисти заемащи сладки службички за много пари давани от НПО джендъроамерикано :)Тая обаче не мяза на джендър,направо си е обикновен крокодил ха ха!!!

Тва на снимката кво е ?

Тази наистина е експерт,само че са и объркали ,,експертността'!Тази бабка е експерт по свирки или по денжърски фелацио експертизио ха ха!Да ева офцата ти продажна да ева!!!

Моля, стига сте ни занимавали с тази Джендър Конвенция!

Като сме подписали ,,конвенцията за защита на детето,, децата защитени ли са от насилие,порнопропаганда,наркотици,лоша образователна система в тази АБДИКИРАЛА ДЪРЖАВА, И ВИХРЕЩИ СЕ ПАЗАРНИ СТРАСТИ...Правитеството се съветва,подкрепя и финансира НПО ...Но май ОСНОВНО Е ФИНАНСИРАНЕТО ОТ ДЪРЖАВАТА на тези структури,което си личи и от тъпите конвенции.ПАРИ,ПАРИ И ПАК ПАРИ.....

"Домашното насилие има в своята същност много аспекти. А Истанбулската конвенция би накарала държавата да е по-отговорна към проблема." Сори, г-жо "експерт". НИЩО не може да накара абдикиралата държава да заработи. Никаква конвениция, нищо. Съдиите се били оправдавали с жертвите, че били отегляли жалбите си. Ами така им е удобно. Влачат делата с месеци и години докато принудят жертвата да се откаже да търси справдливост. Спрете се със статиите за тази Конвенция. Не я искаме. Никой здравомислещ човек няма да се върже на евтината ви пропаганда, Дир.

Като им гледам физиономиите и им чета творенията на тези защитници на ИК, направо започвам да се замислям дали наистина не е необходима подобна конвенция! Всичките са като по калъп за джендери! Не мож' ги раличи мъже ли са, жени ли са! Не че някой им посяга на правата! Не! Просто е необходимо ясно дефиниране, та да се пазим от тях и тяхноото удушаващо зловоние!

,,...Две трийнейджърки - 15-годишната Мария Ш., известна като Мара Шамара и с година по-голямата от нея Михаела от Берковица, организират и участват в боеве между ученици в София. Информацията е потвърдена от диджеи, организатори на дискотеки за деца, които познават отлично както тях, така и връстниците им. Сред непълнолетните двете момичета са конкуренция и основно те въртят размяната на удари между девойки, а момчетата просто гледат. Шамара действа в столичния квартал ж.к. "Люлин", а Мишето - в центъра на София. Мария е родена през 2002 година и учи в 97-о СОУ "Братя Миладинови". "Постоянно си търси кого да млати. Създава интриги между момичетата и дори им прави срещи, където да се разберат. Има една градинка в 3-и микрорайон. Обикновено там си разменят юмруци", разказаха учениcite...,,???

В средата на 90-те години дъщерята на един тогавашен депутат ходеше с охрана. Задачата на охранителите беше не да пазят тийнейджърката от някого, а да пазят околните от нея - тя се беше прочула със скандалите и побоищата над връстниците си. Добре, че семейството им се измете в Турция!

Охлюф грозен, подчовек гнусен е това подобие на жена ..... Заври си хомо-конвнцията в издухания джендър!!! NO PASARAN !!!

Ами ако жертвата на домашно насилие в мъж - ко праиме тогава??? Кой ще го защити - щото ИК не визира мъжете като потършевша страна.....Това не е ли пряка форма на дискриминация???!! Значи ИК по презумпция приема мъжа за насилник!!

В момента има ДЕЙСТВАЩ закон против домашното насилие .....