Обявиха пума-символ за изчезнал вид

На 23 януари във Федералния регистър на САЩ излезе публикация, с която официално се признава източната Пума за изчезнал вид.

Обратно в новината

Коментари - Обявиха пума-символ за изчезнал вид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха. Ха. Ха. !!!

това не е вярно, статията е подвеждаща, има си много "кугъри" по източното краибрежие, особено във флорида ;)

"Последният ... е застрелян от ловци в 1945 година. Оттогава ежегодно се отделят средства за издирване на оцелели екземпляри", за да бъдат застреляни и те.

Еди ден лутайки се из железобетона, ще гледаме само снимки и картинки от изчезналата природа около нас. Сам сами ........... и железобетона.

jingiby

Пумата е един единствен животински вид. Според класификациите са определяни 32 подвида пуми. В източните Щати са живяли няколко подвида, като от статията не става ясно за кой от тях се касае в случая.

В Америка е така-анимал полицията ще те арестува ако не се грижиш за Американското си Бо(куче една педя), но за Пумата,че е изчезнала не ги интересува-тяяя гадаа яде гооведата а там мама Бо набива 5 стека телшко сутрин и има корем като Кит.Боклуци!

,,..Обявиха ,,мъжът,,-символ за изчезнал вид...,,???

когато опознах животните намразих хората...не ми е изобщо мъчно за хората но за животните мога да умра те са така красиви и искрени като децата са---как може да убиеш животно това е престъпление всички ловци веднага на кладата да се пържат и пекат идиотите мръсни....

"Последният единичен екземпляр от тази емблематична за американската дива природа котки, е застрелян от ловци в далечната 1945 година." Примитивни са.

мъчно ми става, хората са много по лоши от животните..

първо малко е странно, че статията е написана в такъв алигерен информативен стил, без да се предаде негативността на това събитие. Второ - ето това се случва, когато ловът на някой вид е неконтрилируем и когато видът е и е без друго кръхък поради ред други причини... Същото ще се случи с вълците и мечките в бг...

Ето така искат да направят и с Пирин мръсници и псевдополитици като В.Симеонов.

Всичко е ясно. Само не разбрах защо изписвате пумата с главна буква! Доколкото знам, не е лично име.

Да кажем, че за последния екземпляр името на вида може да стане и личното му име.

еми земята още се върти, ние сме си добре, така, че явно не е била важна котката чак толкова, все пак има и други котки и нишата веднага е била заета от друг вид. в природата празно няма. Само ние сме уникални и незаместими, защото сме мислещи и можещи същества, няма други като нас във Вселената....

Евалата, Нарцис. Ако виждаше по-далече от огледалцето си щеше поне да замълчиш умно.

Като гледам как мислиш - по-добре да те изяде някоя пума!

Не мога да разбера ловците, що за удоволствие да стреляш по безащитни живи мишени? Ми ако некой е мераклия да постреля по живи мишени, ми по света постоянно воюват, е сега в Сирия приемат доброволци. Верно там и мишените стрелят, та лова става действително напрегнат.

С Инстанбулската Конвенция Българите ще бъдат обявени за изчезнл народ

Те авантюристите от британия избиха милиони индианци, заграбиха им земята,докараха негри за роби,а кво остава за животните...

Браво. Изби рибата.

На писачите трябва да им реинтродуцират друг подобен на българския език.