Вучич предложи общ пазар за Западните Балкани

Създаването на общ пазар на Западните Балкани не представлява "Югославия плюс Албания", а възможност за двойно повече чуждестранни инвестиции.

Обратно в новината

Коментари - Вучич предложи общ пазар за Западните Балкани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво ожбщо има с нас? Ние сме Югоисточен Балкан, не ни засяга.

Гладна сръбска кокошка просо сънува.

сръбина се мисли за най оправен! търгувай си со русские, смотльо!

Вучич е руско мекере. Общ пазар в Европйеския съюз.

Ние също можем да допринесем за общия балкански пазар - ще изнасяме селски дебили с 2 грама мозък, надигащи чашката и въртящи гумите на Народните коли. Ще изнасяме и фригидни селски кранти с недоразвити мозъци, разтварящи краката и купуващи парцали от мола. Тези 2 редки породи по света могат да ни донесат огромни печалби, като ги продаваме по зоопарковете.

Сърбежите искат да продават плескавица на хърватски цени.

А това съгласувано ли е с тамадата на Балканите? Наместникът на Татанка Йотанка на Земята, великият Вожд Тиква, Винету!

при вас,а вие да дойдете при нас! Няма правим зона на задния двор на ЕС.

Ние и преди си имахме Варшавски договор и си търгувахме прекрасно по между си. Явиха се едни , дето разпиляха Югославия на парчета, разпиляха Чехословакия на две, обаче обединиха Германия. Я сега да видим защо ? Югославия беше твърде силна и хомогенна, не и пречеха нито косоварите, нито албанците. Обаче на някого му трябваше силна , единна Германия, щото да ни командва и да държи парите на Европа. И сега светинята Му е решил да прави нов обединен свят. цццц

Не си наясно,дори изобщо!Абсолютно никоя югорепублика с различна идентичност не искаше да е под диктата на сърбите,нито Словения,нито Хърватия,нито Босна или Македония!Те обявиха независимост на измисления югосъюз,управляван от сърби/Тито го забравяш/,подобно на разпадането на бившия СССР и направиха добре!Чехия и Словакия бяха също принудително съединени,и доброволно се разделиха.Също са различни народи!Така ,че Вучич на каква отгоре след гражданска война си прави устата за ново обединение!

Един мислещ човек.Дано покрай тях се отлепим от дъното.

И за какво унищожиха Югославия. Да я правятпак сега, но с Албания и България. Боко е по-голям глупак от Георги Димитров навремето, за да влиза в нови Югославии, накъдето ни наритва Запада, който не ни ще. По добро е обединение с Вишеградската четворка и Австрия, един вид - връщане на Австро-Унгария. В новата Австроунгария е добре да влязат само християнските балкански държави, без да се обиждат Босна, Косово и Албания, но тяхната агресивна експазия не е в интерес на останалите.

аз си мислих че този ще влиза в еросъюза, а той ми прави нова югославия. малко им бяха бомбите на сърбите - още трябваше да им омекнат дървените кратуни. добре че бракята в македония почнаха да оздравяват от сръбско-комунистическия вирус който ги тресе от 44 година.

сърбите бяха два пъти по-добре от нас. биха като полша унгариия. сега понеже се водят по акъла на жужето в маска, доходите им са з0% по малки от нашите.

Няма по-комунистическа диктатура от режима на Евро-Гейския Съюз. Дори и СССР навремето беше по-демократичен от тях.

Абсолютно! Освен всичко друго имахме специализиране в определени области на производства и ГАРАНТИРАНИ пазари! Които пазари после великите "демократи" ни накараха да напуснем и те се намърдаха най-нагло на тях! А нашите тикви, калинки и общо взето дебили стояха в поза "партер" и правеха свирки на евро-геьовете!

Сети се защо, за да може Сърбия да наложи отново влиянието и властта си над тези страни, които с изключение на Албания де факто са бивша Югославия, но САЩ няма да го допусне.

под руските внушения, мъчейки се да попречи на страните - кандидатки за ЕС от западните Балкани. Даже изчислил и инвестициите.

Сърбите не им трябва въобще еврейския съюз. Благодарение на това все още има къде да хапнеш вкусно, а не пластмаса и зеленчуци, които са само различни по външен вид но еднакво бозави на вкус.

Братя дайте да се обединиме ние от Балканите с Вишеградци и да ги оставим въхушката от ЕС да си си командва когото иска време е братя.Без това Боци няма да оправи България колкото и да се напъва жена ще я оправи мдааа !!

Цецка - президент

Аааа не тя вече е гърмян заек видяхме я баба Цеца той Боци заложи на куц кон и това е !

но какво общо има с нас? Ние сме югоисточните.....всеки се опитва да ни обвържи. Ако правим съюзи то да е със силни държави а не с последните. Както беше продложинието за БЕНЕЛУКС . Глупост! Съюз с най слабите държави.

вучич е много прав- Югославия си беше един малък ЕС докато Вашингтон и Берлин не съсипаха федерацията с мюсюлманско-албански геостратегии. сърбия никота няма да влезе в нато, а директно в Ес- защо не- бяха в запада отвъд желязната завеса.Трябва характер и самочувствие да те уважават макар и да те мразят.

Първо влизате в ЕС и тогава без мита,серВи.

Като член на Европейския Съюз България Е МНОГО ОТДАВНА В ОБЩ ПАЗАР със Западните Балкани (Хърватско, Словения)! Просто "Западните Балкани" (Сърбия) трябва да се оттърват от руския контрол, да се реформират и да бъдат приети в ЕС и в единния европейски пазар! Не може да се кланяш на Путин, а пък да си мечтаеш за Европа! Прави бизнес със Путин тогава! Защо не направиш общ пазар със Сибир?

България е само наполовина в Европейския пазар - т.е. Запада може да си продават тук каквото иска, но ние нямаме право да продаваме там или само някакви мижави квоти. Затова и доходите ни са ШЕСТ пъти по-ниски от средните за ЕС. Демокрация по ЕВРопЕЙСКИ, какво да се прави.

НЕ ГОВОРИ ПРОСТОТИИ БЕ РУСКИ ТРОЛЕ! България има абсолютно еднакви права с останалите 27 ЕС-държави! Всички държави в ЕС имат еднакви права! НЯМА НИКАКВИ КВОТИ които да важат само за България! България може да продава всичко каквото си пожелае в ЕС! Отделен е въпросът, че България НЯМА фирмите и квалифицираните кадри, които да произвеждат качествена продукция, която да се продава в Европа! За това НЕ е виновна Европа, а България и необразованите й жители (като тебе)

Сетила се Мара, да се побара :) С войни и хуйни бъдеще се не прави.. Окаха де що докоснаха.. сега да видим..

Това е руска поръчка за изолиране от общият европейски пазар, където са платежоспособните клиенти и инвеститори.

Поредните путински хибридни идейки, възложени за реализация на сръбското пуделче! България има свободен достъп до целия европейски пазар! Защо трябва да се прави някакъв си Балкански общ пазар? За да се угоди на Сърбия? Или за да се отвори вратичка на Россия? Сърбия, ако иска да бъде член на най-големият митнически и икономически съюз в света, да заповяда в ЕС и НАТО. Тогава за Сърбия ще отпадне нуждата от Балкански общ пазар под опеката на Кремлин!

Абе човек пиши че ти си дежурен днес а не да се криеш като калинка те всички знаят във форума за какво иде реч днес ще доста забавно !!!

Само от митата които ще загубят, биха взимали сигурно повече пари. Както ние ги загубихме към ЕС. Нищо че биха убеличили цените (парите отиват в държавата), но сега печелят и изнасят парите, като убиват вътрешна конкуренция. После при евентуално влизане в ЕС, ще трябва да излезнат от този балкански съюз. Янукович в Украйна предпочете да остане в такъв и да получи реален заем от Русия, вместо празните обещания на ЕС. После последва Майдана. ЕС не може да допусне, да има безмитна търговия, между част от ЕС и извън ЕС.

заби с украйна и заема от русия...една страна не става богата взимайки заеми !! а идеята не става защото ние не сме пазар поради малката покупателна способност и инвестиции няма защото има корупция и неработещи съд и прокуратура. единствено сърбина ако смята да вкарва стоки от китай и да ги промушва в ес през България избягвайки да плаща мита. но от това България нищо няма да спечели

този в панделата! вън #европата от балканите! да има балканска федерация с руски език!

Тоя май, тихомълком иска пак да си спретне една 'Югославия', ама няма да му се получи. Сърбите никога не са били надежден партньор и всички на Балканите са наясно с това.

глупости. човека е прав в това което казва.

Никой не е против тази инициатива никой не е и против инициативите и на Вишеградската четворка.Никой даже не е и против ЕС но на СУВЕРЕННИ държави съюз на СУВЕРЕННИ държави ! А не както е сега в ЕС приемат дадена страна сриват и цялата икономика и върхушката на ЕС и фирмите им я изсмукват както паяк смуче хванато насекомо !После пак руснаците им виновни урките или ескимосите ! Цялата власт в момента се концентрира само и единствено във върхушката на ЕС както тук в един човек който им пише ес ем еси на герберите-Мърдане нямалоооо !!!После защо се увеличавал патриотизма и родолюбието ами за това но как да го разбере върхушката в ЕС !!!

пак друг е виновен , че нямаме икономика. значи не са нашите бизнесмени които изкупиха предприятията и ги нарязаха на скраб а ес е виновника?? икономиката ни беше насочена към пазарите на сив които изчезнаха .освен това държавните фирми като цяло работеха на загуба и с дотации(освен военната промишленост).и какво разбира народа от суверенитета когато политиците ни близо 30 години управляват за собствено забогатяване...ти явно суверенитета го разбираш никой да не мъти водата на местните бандити !

Момко чети РАН -ЪТ за България там е описано подробно какво са ни готвили още след демокрацията и това стана и става и в момента въпреки че центоброячите като четат за тази дума настръхват но никой не може да го отрече свързано е и с това че намаляваме намаляваме предвидено е и това там даааа те са пимислили за всичко !

В момента България внася отвън повече от 82%. Това е великият резултат от европеизацията и. Ликвидация !

че явно не си чувал за икономии от мащаба...но то трябва и да се чете ! много трудно е българска фирма да произведе конкурентен продукт като цена на западните фирми. просто западните фирми имат пазари,канали за диструбуция,изградени производства и успяват да постигнат ниска цена за сметка на количеството.ако искаш да наподобяваш северна корея където са само местни фирми ...е тъпо

Колко внася на година България за членството си в ЕС и колко получава оттам.Изчислете го по Евростат и след това се самоокачете на подходящо дърво

Ако сложим но всичко на масата и да видим България плати ли много висока цена само за да влезе в ЕС плаща я и сега дали ти няма дъ бъдеш преди мен самоокачил се на дървото ?

В Пирот и Ниш,както и в Димитровград,вече има изграден и функциониращ общ пазар между българи и сърби/,пардон,насилствено присъединени към Сърбия,българи/. Всеки уикенд,там се вихри луда търговия със свинско,винско и сливовица.

Огледай се, ослушай се и помисли. Висшеградската четворка искат развитие на кохезионната политика която да подпомогне селското стопанство на страните от бившия източен блок, Вучич призовава за малък общ пазар на балканските страни, ние си говорим за джендъри ! Егати и председателството което водим !

Изказва се неподготвен,без да се е допитал до"Архитекта"на Зап.Балкани,световно известният балканист,академик Бейко Борисович. Като цяло,тази тема така драстично се преекспонира и раздува,че направо втръсва.У нас е подета от година.ПреЦедателството-Зап.Балкани.Същото в Давос.Не претопляне на манджата,а направо прегаряне.Като не се намира какво да се каже-хоп,Западните Балкани,са проблемът на Европа и Света.

ДР. БОРИСОВ !

Научете се бе, момчета.Каквото прошепнеш, трябва да имаш кураж да го кажеш високо. Достойният човек говори високо и гледа право в очите. ... ВЧЕРА 1988

Руска диверсия! Ние си имаме общ, огромен европейски пазар! Сърбия да мисли КАК да се присъедини, а не да прави великосръбски пвоекти...

Балканската федерация в рамките на общославянска общност подобно на англосаксонската. Само това е начинът да се противопоставим на европейските декаденти и американските империалисти, а в бъдеще и на китайските експанзионисти

Вече има такава славянска федерация , с калмици ,ингушети ,татари , дагестанци, чуваши......бегай там

Сега могат да живеят и дишат свободно, но ние с тебе какво ще правим - затова ли се бъхтахме цял живот, да кукуваме в празните стаи, пълни с прашасали снимки и стари играчки и чорапчета на вече порасналите ни и отлетели завинаги деца? Трагично. Дотам ни доведоха от "обгрижване". Сега нямам пари дори един зъб да си оправя и така я карам ден за ден, не знам докога. Но и ние сме си виновни, че им повярвахме и се раздавахме наивно, нали? Дай да се видим и да пийнем по бира и да се раздумаме, че нещо ме е стегнали като буца в гърлото....

На тия години, не трябва ли да имате чене вече, и да сте забравили за правене на зъби?

Седемдесет и една години съм сърбал попарата на балканския синдром, затова подготвих професионално и морално децата си на световно ниво и резултатът е че те и техните деца/моите внуци/ живеят в Нормални, Справедливи Общества, а не в азиат-ориенталски мутрагенски деспотии.

Несретник, утешаващ се,че децата са ти добре навън!Не е изключено и добре да са,но нали си даваш сметка,че след теб бурен ще расте!Бурен по висок от стрехата на бащината къща.Минавал си през запустели села,които до преди 30 години бяха спретнати и китни -с училища,здравни пунктове и библиотеки!Осъзнаваш ли колко самоубийствено е твоето самоутешение и колко отчайващо безперспективно е!?

Я не обиждайте човека! Какво, завиждате ли му? Аман вече от пишман-патриотари, раздаващи мозък наляво и надясно, без никой да им го иска!

И КОЕ е това, " нормално, справедливо "общество?-Където 99% от богатствата се притежават от 1% от населението!?

А БЪЛГАРИЯ ??? ... ВИЕ ЩЕ СЕ РАЗДЕЛИТЕ НА КНЯЖЕСТВО МУТРАФОНИЯ И ИЗТОЧНА РОМА-ЛИЯ :)

вас руснаците кво ви засяга?

И сега го има. Купи си някакъв уред и виж къде е произведен. Все някъде около нас. Не идва от Германия или Франция.

Ако има обединени балкани Европа най вече Франция - Германия ще се изяде от ЯД

Наивен си!Стига с тези Сталински постановки и Георги Димитровски илюзии!Виж какъв е хала на българите в Сърбия, а и ще не са заздравели раните от гражданската война,но искат да ловят риба в мътни води!Хагския трибунал доскоро раздаваше присъди ,близките на жертвите са живи!Балкански съюз не може да има,това е утопия,особено сега.Това са нереформирани държави,а на Вучич са му набили канчето от изток,за да разединява!Сърбите не са еволюирали достатъчно,дори недостатъчно!Но добре,че се изказа в Давос,та всички да го разберат!

Ти виж ,хала на българите в България!Топим се като свещ!

Глупако, нали и Боко иска Балканска Федерация, която си е нова Югославия, но с България и Албания. И това не го е измислил той, а изпълнява нарежданията на сороския комунистически глобалистически интернационал.

Този пак ще връща Югославия от задния вход!Съвсем спокойно си говори за Югославия,като че ли съществува.Да се затворят икономически по примера на печалния Евразийски съюз",кой"ли му е подшушнал?Сръбската хегемония и високомерие не са забравени и връщането уж икономически общ пазар,то и сега има обмен,но капсулирането вредно ,а ще им помогне единствено самостоятелно отваряне на всяка една нова държава към ЕС!Сърбия е с високо ниво на корупция много,много по високо от тук и никакви реформи в тази област!Жалко, че Борисов имаше очаквания или поне се опита ,но сърбите са пак се показват вулични!

Не е жалкото че Борисов е имал очаквания,жалкото е че имаме Борисов!

мекици,чорба,зарзават,заложна къща..хафте пазар..

Словения и Хърватия са в общия пазар , за чии им е сърбия ?

Абсолютно! Общ пазар с най-големия БВП в света - обединена Европа!

Вучич е прав и идеята не е нова..обаче пенделите от ЕС не е ясно дали ще се съгласят а за съжаление те ги решават тия работи на балканите а не правителствата!

Общ пазар на няколко хемороида ... Като демокрация без капитал.

ЕС вече не съществува. От няколко години по-хитрите се съюзяват в по-малки групи от държави, някои въобще се чупиха, а други се отказаха да влизат. Ето Сърбия предлага малко, но от сърце. А нашият пожарникар успя да хване връзки с турската и албанската мафия. За управляващата партия СИК не е зле - пак ще има нещо за превъртане и източване.

Ни щем сръбска пляскавица!

Искаш дюнера с белия сооос знаем те гейче :)

Пляскавица може,но само толкова,друго не!

тоя иска да прави малък EC и "юго-шенген"!? проста глава!!;)

Предлага връщане на Югославия, ама никой няма да му се върже! Само нашите тъпи куки милиционерски! И без това фалшивия герой с фалшивия химн върши услуги по всички посоки.

Вучич, пак си изял шоколадчето Кума Лиса на детето. Хитър си като византиец. Със сладки приказки и общи пазари към нова Югославия. Тъй де, като не може на сила с хитрост.

Хитър Петър чака еврофондове от ЕС - той не признава православните си братя..но за съжаление накрая ще се задоволи с фалафела на настрадин ходжа!