Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни

Фестивалът в Перник е символ на националната ни идентичност, носи неповторим заряд и ни дава самочувствието, че сме велик народ.

Обратно в новината

Коментари - Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълен кич, простотия и варварщина. На Ганю му избиват комплексите на челото и се усеща мноо мощен.

Из Пернишката конвенция: Един джендър, колкото и добре да живее, рано или късно среща кукер с винкел на три ракии...

Тъз маца Караянчева взе да се подмазва нещо. Добре, че не сме късопаметни и помним всичките й заслуги. Тя и Кристалина Георгиева си ходеше с носията в куфара, макар че беше отявлена антибългарка.

преди малко гледам, този фест дето го рекламираш, направо насажда омраза към чернилките-ще ви подгонят гендърите и вас

Политическата групировка ГЕРБ и рупора и Караянчева съсипват държавноста в страната.В България парламента с болшенството си се ръководи от настроението на шефа им Борисов.правосъдната система е зависима от групировката ГЕРБ,защото назначенията от следствие през прокурор до съд кадрите се одобряват от ГЕРБ,а ръководните им длъжности се определят лично от Цветанов и Борисов.Новата мега система за борба с корупцията по високите етажи на властта се назначава и контролира от същите тези етажи.Всичко е маскарад и кукерско дрънкане в България ,Караянчева е само назначена на този пост от работодателя и Борисов.Парламента е превърнат от управляващите ,като прислужник на управляващия М-р председател .Разделението на властите е само на думи ,за пред ЕС и манипулация на българите.Хубавото е ,че всяко нещо има своя логичен край.Лошото е ,че последиците за България и народонаселението и ще са трагични след това управление на групировката ГЕРБ.P.S.Защо ГЕРБ е групировка? Защото групировката е фрашкана с ренегати от БКП,СДС,БСП,ДПС ,деца на АБПФК,техните деца и внуци.Между тях има и такива сменили по няколко партии след 1990г.,зависимост от политическата коноктюра в страната.

Що ни баламосваш с лакардии за Перник ?? Що се криеш зад кукерска маска ??? Я по-добре кажи: 1. МАРИОНЕТКИ ЛИ СА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ? и Бойко командори ли ви чрез SMS - и 2. Има ли независима ЗАКОНОДАТЕЛНА власт в България, или разделението на властите отдавна е фикция и всички в Парламента сте слуги на правителство ....?? 3. Предавате ли целенасочено националните интереси на Р. България на други страни - от ЕС, или на Турция, САЩ, Русия, Израел ??? и дали знаеш какво предвижда НК в този случай ?? :))) Ех ако хората в кукерски маски вдигнат тоягите и влязат в парламента ... такъв маскарад ще ви спретнат!!!! Цял свят ще говори за това, как БЪЛГАРИТЕ са прогонили ЗЛИТЕ ДУХОВЕ от Народното събрание!!!

Разбира се!!!МАСКАТА И ДЯВОЛЪТ са ,,наше,,,естествено съдържание ИДЕНТИЧНОСТ и НАЦИОНАЛНА СЪЩНОСТ......Така ДЖЕНДЪРЪТ Е Е ЕСТЕСТВЕНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ!!!!!Райна княгиня---ВЪН,БАБА Тонка-вън,КОЧО/ТОЗИ ТЕРОРИСТ/ -ВЪН,БПЦ/ЦЪРКВАТА /-ВЪН...Ай ди де толкова време сме ПОДТИСКАЛИ ДЖЕНДЕРСКАТА СИ СЪЩНОСТ!!!!И накрая Караянчева я ОСВЕТЛИ....

Това, че уважаваш българските традиции и обичаи е чудесно. Аз обаче не разбирам,как тези традиции и обичаи се връзват с Истанбулската конвенция. Според мен никак. А според вас уважаема госпожо няма проблем. Защото вие сте един от най-горещите привърженици на тая конвенция. Внимавайте, идва Велик ден и е твърде вероятно вие и вашият Бос да не бъдете допуснати в нито един православен храм! Това важи и за целият послушен антураж на Борисов.

В този умрял град местните общинари разчитат на мазните кюфтета и кебапчета да живне малко търговийката.

той й го каза Марешки, предварително написано и прочетено. Христо Ботев е България! хи-хи, той е човек останал само на 28, човек е, а не маймуна, ама какъв човек, един бог знае, нищо лично, нищо против, вървежна е при неуки, ограничени, но не и при еродираните, слепи ли сте бе, хора, или както пише родопчанина , тази не й е мястото там, или завинаги напуснала парламента... не познаваме ли миналото, ще сбъркаме бъдещето

а тя ? с кой караконджул се интендифицира ?

Ценка Пекинката не е видяла винкела...

Идентичността на България е Христовата вяра. Братя българи да не забравяме, че нашете предци в далечното и близко минало са постигали успех когато са били единни следващи и покланящи се на Христа. Днес България кой път ще избере?!

Вярно е!

Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни, носи неповторим заряд и ни дава самочувствието, че сме велик народ. Българинът за пореден път показва езическата си и саморазрушителна същност. Празнувайки с Цвета Вълчева Караянчева, той отново заплюва Христа в лицето и Го приковава на кръста. Налазен от полазници, коледари, сурвакари, нестинари, самодиви, кукери, богомили, дъновисти, дядо коледовци, баби марти, юдеи, мюсюлмани, шамани, цигански врачки, масони, сатанисти, католици, сектанти, протестанти, комунисти, фашисти, либерал глобалисти, герберисти и всякакви други безродни и безбожни паразити, нашия народ бавно заспива мъртвешки сън, преял и препил на поредния езически пир. Чествайки отново сатана (в лицето на едно от въплъщенията му кукерите), сънародника ни за поредна година отблъсква Божията благодат от себе си и навлиза все по-дълбоко във властта на бесовете, резултата от което е все по-очевиден около нас. Безконтролни грантаджийски долари се пръскат безбожно из България за цели беззнакови и погански.

и в събота ли няма дежурен доктор или поне сестра?

Сигурно няма, парцале тъпо 999. Телефонът за спешни повиквания 112 е мъртъв, а ръководството на МВР се опитва да го съживи с 13 млн. лв. Обществената поръчка, която МВР обяви в края на миналия месец за поддръжка на телефона за спешни повиквания 112, е спряна заради нарушения. Това обяви в МВР шефът Валентин Радев

Като никога е права. Фестивалът показва идентичността на повече от 80% от електората. А тя е вроден идиотизъм!

Пропаганда,при това-пошла. България е древна страна,богата на местни обичаи и традиции.Кукерите са част от тях,както и коледарите или девойките по Лазаров ден.Къде се намери връзка с ПреЦедателството,ЕС и пр.,не разбрах.Обичаите и наследството,не бива да бъдат политизирани и цапани от временни хорица.Традициите ще останат,временните хорица-ще си отидат.Употреба.

Караянчева също е кукер герберски

Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни. Фестивалът в Перник е символ на националната ни идентичност, носи неповторим заряд и ни дава самочувствието, че сме велик народ. Мари жено проста, кой ти даде поста? Даде ми го Вожда, дето ме оножда.

Тази личност некултурна,/ кой на тоя пост я турна?/ Кой ли? то се знае вожда,/ та нали я той опложда.

На ум и разум той е ялов.

Четете в Блиц: "Джендър мафия?! Нещо страшно налази децата в училищата! Пуснаха анкети в школата с шокиращи въпроси за..."

Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни. Фестивалът в Перник е символ на националната ни идентичност, носи неповторим заряд и ни дава самочувствието, че сме велик народ. Зная сеячи като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и други във нивата - в другата нива у нас: там ще поникне трънакът, копривата, не позлатеният клас. Гнило е семето в почвата плодната, дето го пръскат они, плодове грозни ще бликнат в народната нивица, грозни злини. Хранят с отрова това поколение, с дело, с примери и с реч... Бъдеще страшно ще жънем в смущение, жънем го даже ний веч...

По скоро е езически символ на примитивизма ни.

Жалко.. Дайте да се напием, барем се почувстваме велики...

На тая и на Цеца Тъпото не им трябва да се правят на кикери-ци. А за българите е изключително "важно" да стана 100%джендъри.

този древен обичай възхвалява мъжествеността, плодовитостта - все неща отритнати от еврокултурната ценностна система, а напоследък и от мачото (ББ); ако ще се идентифицираме, тогава накъде вървим с истанбулските конвенции?

Тази овца дава ли си сметка какво говори? Тя ако е идентична с тези диваци- кукери, нека да не слага всички да са идентични с нея. Искала е да каже, че това са идентичните наши обичаи (точно като на диваците), а не, че това е идентичността на българския народ. Абе, откъде ги намира Боко все така прости и нагли и даже грозни (едно време за една партийна лидерка имаше стихотворение, ако се не лъжа на Р.Ралин- "Проста, проста, кой ти даде поста?. Даде ми го вожда, дето ни оножда!)

Имаше един стар виц, разправят, че бил еврейски: Иска брат от сестра си Караянчева 200 крони, а тя що ти са 200 крони? Ами ще ходя при Ребека малко да я А сестрата му Караянчева казва много пари искаш, за 50 крони можеш мен да ме Чукнал я той и ей, казва, ти го правиш по-добре от мама. А пък тя му отвръща да, татко същото ми казва. Страсти красти!

на тая поне маска не е нужна

Ох! Голямата специалистка! По-добре да си затваря грозната уста! Прилича на кукер-плашило, който стряска децата!

Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни. Фестивалът в Перник е символ на националната ни идентичност, носи неповторим заряд и ни дава самочувствието, че сме велик народ. Бойко Борисов: Надали има по-религиозен човек в държавата от мене. Така че малко да си пестят думите. Фарисеят лицемер Караянчева малко да си пести думите.

Символ на идентичността!!! Клишенце от най-новите, които се фабрикуват от министерството на неграмотността!

Айдеее, ГЕРБ, тръгват да си лъскат имиджа и да се правят на "народни хора" Това са им казали пиарите: сега, заради Истанбулската конвенция, малко народ ще гласуват за вас. Трябва да предизвикате доверие и близост с народа. За да ви възприеме като близки и добри, наши хора. От една страна, така по-лесно ще му "втъкнете" Конвенцията на народа изодзадзе, за да не се усети, демек за добро е. А и от друга страна, пак да гласуват за вас, че и да се радват. Така че драги сънародници, очаквайте герберите да се юрнат по всякакви мероприятия, фестивали, рязане на ленти и откриване на обекти, конкурси. Навсякъде ще са весели и щастливи и засмени, предизвикващи доверия и обич. Мислите си, защото са такива? Ама разбира се, само дето пиарите са им казали, че трябва да правят така, да играят, за да предизвикат нужните мисли и чувства в българската овца. За каквито ни имат, те, мъдрите и многоумните. А ние, да си блеем кротко и да пасем трева. Такъв тип отношение към нас, българите, копиран от деградиралите и нискоморални и нискостойностни американски политически технологии, това си е чиста гавра с нас, българите. Не за първи път се прилага. Но след двете антибългарски гадости: за Истанбулската конвенция и откритата мафиотска подигравка с парк Пирин и унищожаването му, цялата пиарковщина е гротеска и отвратителна. Но за да осъзнае някой, че не трябва да се гаври така със собствения си народ, трябва да има поне малко мозък. И да има собствена същност.

по точно този фестивал е символ за здраве с премахване на злодея, и в скоро време е наред да се приеме т.н. Пернишка конвенция !

Исус казва: Вие, фарисеите, почиствате външната страна на чашата и на блюдото, но отвътре сте пълни с грабеж и зло. Неразумни хора! Нима онзи, който е направил външното, не е направил също и вътрешното? (Лука 11:39, 40). Фарисеят лицемер Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни и ни дава самочувствието, че сме велик народ. Из ВТОРО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО ТИМОТЕЯ : "Защото ще дойде време, когато човеците не ще търпят здравото учение, но, водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат. [4:3-4] Да, мнозина ще се обърнат и се обръщат да слушат с интерес басни, т.е. вицове, и се чустват прекрасно, захласнати от поредната "мъдрост" на поредния учител и мъдрец - дотолкова добре, че чак изпадат в истеричен смях. . . "Защото мъдростта на тоя свят е безумство пред Бога, както е писано: "Той улавя мъдрите в тяхното хитруване" .[1Кор., 3:19] Велико е Божието милосърдие и дълготърпение пред беззаконията на човеците. Нека се уповаваме единствено на нашия Бог - Пресветата наша Троица. Амин.

Напомням на твърдите традиционалисти, че фестивал има в Рио де Жанейро, а това в Перник е национален събор. Не бъркайте двете събития.

Извършвайки езически обреди (дори само като посреща кукерите у дома си), християнинът се отказва от Христос и се покланя на стихиите. Някои от прозорливите духовни старци описват антихриста така: с подутини като рога на главата, с щръкнали уши, окосмен като животно, с копита вместо пръсти на краката. Заради това онези, които се отдават на някакво влъхвуване или обайване, или чародеяние, или прорицателство, анатема трижди! Добре е и да помним, че когато сме приемали свето Кръщение, сме се отричали трикратно от сатаната и делата на мрака. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева явно обича да гони злото чрез демонски маски на дрънчащи пияни кукери, чрез тричане на кучета или ходене по жарава от изпаднали в транс нестинари. Демони от всички страни, съединявайте се. Религиозната профанация се засилва още повече, а българите са нечестиви, неверни, безбожни погани (сиреч - езичници).

Що се палиш? Ние българите по принцип сме приели християнството с разни договорени условия. Няма кукерски събор без поп, нестинарите изпадат в транс с икона в ръце, баячката се кръсти преди да почне да бае, така де, все дивотии. Крайно време е да ви закрият и едните и другите...

Министърът на правосъдието Цецка Цачева предложи джендърството в Истанбулската конвенция да бъде прието с резерви, с тълкувателна декларация към нея. Явно ние българите сме приели и Православието с резерви и с тълкувателна декларация към него.

се е поучавал от прабългарския календар , хм.

Караянчева: Фестивалът в Перник е символ на идентичността ни и ни дава самочувствието, че сме велик народ. Зурванизмът е езическа огнена религия, като огънят е смятан за земна форма на небесния огън на слънцето и затова е почитан с различни ритуали. По сходен начин чрез българските огнени обичаи - Сирни, Сурва, Жив огън, се почита огънят, като участващите в тези обреди палят огньове за здраве и правят факелни шествия. В тази връзка ще отбележим, че българските кукери, отдолу творение Божие, образ (без подобие), отгоре захлупено с безобразие, с покривалото на човекомразеца, са изображения на Зурван, българският вариант на бог Сурва. Кукерството е езически култ-мистерия и участието на християнина в него е директно нарушаване на първата [Божия заповед - за вяра в единия истински Бог] и на четвъртата Божия заповед. Такива християни Църквата причислява към идолопоклонниците, а Христос ги нарича лицемери, цитирайки Божиите думи чрез пророк Исаия: Тия люде се приближават при Мене с устата си, и Ме почитат с устните си" (Ис. 29:13) и добавяйки: "ала напразно Ме почита, проповядвайки учения, - заповеди човечески" (Мат. 15:8-9; Марк 7:6-7).

И без тая овца можеше да мине

Езически обичай по време на духовен мор! Цвета Караянчева стои високо като шеф на народното събрание и се прави, че не вижда какво се случва с Истанбулската конвенция. А заден ход за нея не дават и си мислят, че ще им се размине наглостта. Кукерите са си кукери, но да се прави, че нищо не е станало нещо е сбъркала.

Разумните хора подкрепят председателя на парламента неотразимата Цвети и министър-председателя Бойко, а червенодупестите шебеци - льотчика смешник с неговата широкоплещеста модна кака с плетенки жилетчици от ТКЗС-то! хаа...ха...ха...

И защо никой, ама никой не се сеща за тебе, о единствений и онеповтпримии (идиот).

Учуден съм как Пекинския Колумб е пропуснал да забележи и отбележи силния елемент на джендърството в така наречените народни традиции присъстващи в този така наречен фестивал.Пасти да ядат гейовете от ''старата '' Европа и тук сме пред тях с джендърията , направо сме им я подарили.

Па клишета ма Къръянчева , а стига. Парад на простотията и пияниците , включително и евро-къркачите. Навестявал съм , макар и по други поводи това събитие- просто съвпадение във времето.

Смард на кивабчичи-скара. Даже не от месо, а от соя+отпадъчен месо-продукт. ЕФтина бира, която като садържание иначе, никаък не е ефтина, за това качество. Съчетано с драни кожи, почти не обработени, и не подходящи за употреба от човешки индивиди, но залепени оттук-там за да имат вид на маскарадни костюми. Звуково оформление: ревове на подпийнали и поизпотени от тежките маскарадни костюми.

Все сериозни основания за такива като Пекинската гъска да изпитва гордост , още повече , че доколкото знам там с кански мъки герберастията най-сетне се докопа до месната власт.

време е да си върнем Българския Бог "Хан Тенгри". Така се е казвал и най-високия връх на Рила, преди да го преименуват на Мусала. Град Перник преведен от старобългарски на новобългарски ще рече Градът на Шаманите.

Не беше ли Перник града на Винкело - winkeltown? Мене няколко пъти ме изнасилиха там с винкело. Ама нищо не усетих, по-добре да бяха ме хапали изгладнели червени пенсии отзади. По-голям кеф щеше да и.

Още малко ще има кукери и сурва и после ще се празнуват само гейпарадите!

Как така тази кака сега защитава българските традиции, а в същото това време но пробутва Истанбулската Конвенция?Лицемерие чиста проба на което все по-малко хора вярват.

между двете събития няма разлика - и двете са носочени срещу християнството. Всичко, което може да подрива устоите му, вкл. пефидно маскирано като традиция дето да се гордеем с нея, е на дневен ред - финансирано, промотирано, масирано! странно, ако са пропуснали б.марта.

Абе, варварщина и простотия. Нищо цивилизовано.

Да се забрани, ВЕДНАГА това сексистко хилядолетно извращение, противоречащо на ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ! Кукерите са традиционно мъже и нито един ДЖЕНДЪР, следователно не е в духа на епохата и ЕВРОГЕЙСКИТЕ принципи и равноправие!

Напротив всичкоте са джендъри в рокли от меча кожа. Цветито се е нагледала на клатещи се ташки в дивашки ритъм. Айде, хаирлия да е , след истанбулската конвенция вече ще ги резнем с трионя.

Колкото по-скоро бъде изличено това от БГ нацията толкова по-добре! Елементарно езическо поклонение в уж Християнска държава!

Караянчева, абе да видя нещо триполова в българската идентичност? Или щото нямаме, та решихте с другарчетата герберчета да ни го набутате?

Не знам за вас, ама аз нещо не се идентифицирам с някакви субекти с примитивно поведение.

Ти сигурно и топка не си ритал, но футбола е популярен мъжки спорт.

но защо ми пробутвате караянчева???