Евростат: България е отличник в ЕС по използване на ВЕИ

България вече е достигнала и дори надминала нивото на използваната възобновяема енергия по стратегията "Европа 2020".

Обратно в новината

Коментари - Евростат: България е отличник в ЕС по използване на ВЕИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези ВЕИта плащат ли концесионна такса, като ползват вятъра и светлината на човека Слънце в България???

Да му мислят тия дето плащат.

Прав си Бате.

за инфото , дира :"Само през 2016 г. в световен мащаб за ВЕИ са били инвестирани около 330 млрд. долара" - какъв огромен бизнес е тая зелена далавера, сигурно пък продажбата на тоя безбожно скъп ток е трилиони. И как няма да има нещо и за "еколози"...

"хидроенергетиката е бил най-важният източник", това е най-евтиния начин за производство на ел.енергия, само да имаш водните ресурси като Скандинавските държави.

Ами и заради това ''отличие'' цената на ел,енергията непрекъснато се повишава и най бедните в ес я плащат с радост защото видите ли били ''отличници'' Евростат е само една от поредните СТЪКМИСТИКИ на които ''вярват'' само работещите там след като си видят заплащането..

Супер, остава и цените да паднат, щото енергийния източник е вечен.... ай дано, ама на да ли...

ааа.. затова ли трябва да повишават цените на тока през лятото .

Най-бедната страна с най-много инсталации, произвеждащи най-скъпия ток - поредното оливане на политиците, които продължават да не живеят в същата страна ...

Електроенергията е само малка част от общата (ВЕИ) енергия и го пише много ясно в статията.

освен по ВЕИ сме Номер 1 и по тикви и кратуни...

По кратуни не знам, но през лятото ДИРа писа, че най-голямата тиква в света е отгледана в България! Истинска тиква, не като твоята тиква или кратуна!

в САЩ е най голямата тиква..пак си се омотал яко!

ти фурката...ти му викаш куме Иване...

България е отличник по кражби от използване на ВЕИ трябва да е заглавието!!!

Четете втората страница на Фактурите на ЧЕЗ! После решавайте как да пишете, като умни, или като малоумни! Ако можете да четете, разбира се!

мога да ти напиша каквото ми е изгодно или какво ти искаш да видиш или каквото аз искам да ти внуша... ти си вервай на фактурката! Будала , сигурно си върл фен на буда!

Ми аз плащам по фактура! Имам и касова бележка! Ти ако имаш много пари, слагай ги в плик и през балкона, фактура не чакай!

Човек, като няма акъл, веднага се фаща за буда, алах, господ, шива, тангра!

информацийка - ти като си много умен, тр. да знаеш,ч е ЧЕЗ няма нищо общо с темата за ВЕИ. ЧЕЗ не произвежда ток. Явно колко си грамотен...

Алоу, много си тъп бе, кой е казал че ЧЕЗ произвежда! Та купува ток и го продава на тъпанарите! А от къде ко купува, виж на гърба на фактурата, най-малката цифра е на АЕЦ!

Прилошава ми от всякакви "бодри" похвали от еврочиновниците. То нали бяхме отличници и с екстрените закривания на ядрените блокове в Козлодуй. А това с вятърните централи си е чиста проба вятър-работа. Ако гледаме КЕВР, във фактурата от ЧЕЗ лъсва голата истина. От АЕЦ изкупуват 8.9%, почти колкото от ВЕИ - 8,2%, а от "Американските" ТЕЦ - 43,8%!!! Да не говорим за цените на изкупуване от ВЕИ/ТЕЦ наложени от КЕВР, в пъти по-високи от тези в АЕЦ. А че се лъже за постъпилите количества от "вятър", това никой не го е грижа. Нали се пълнят касичките на партийните тарикати. Така че, хвалят ли те от ЕС, наричат ли те отличник, чакай нов шок на цените.

Като не ти харесва американския ток, ползвай си руски! Той е безплатен!

Ей от такива смотаняци като теб няма да се оправи българия.Ти влечуго си съгласно янките да ни крадат,КРАДАТ всяка година около 400 мил. евро от държавата ни.Ако не е АЕЦ построен от лошите русняци знаеш ли какви ще са цените на тока бе влечуго.

От Фактура на ЧЕЗ за Май 2017 АЕЦ "Козлодуй" 6.57% Въглищни централи 51% Възобновяеми 34.73% Мухахахахахахахаха!

Оперативните данни на енергийния системен оператор показват, че АЕЦ прави 33% от тока, всякакви тецове правят 55 % и за всички останали остават 12% . Та толкова с вица за възобновяемите!

Не ме интересува системния оператор! Аз плащам по фактурата, а там ясно пише за какво и на кого плащам! Фактурата е ПЛАТЕЖЕН ДОКУМЕНТ, а не данните на системния оператор, той не ми предоставя никакви фактури!

Отличници сме и по крадене и по качество на живот, защо не ни го признават? Вижте лъскавите лимузини и джипове по изпочупените пътища!

Мислeh, че и Холандия отдавна си е достигнала квотата, там вятърните генератори са честа гледка, а и цялата им железница се задвижва от ВЕИ.

Поредна добра новина за България!

Е.. правят ни на луди, чак е чудно. Даже си противоречат с теорията им, че българинът бил мързелив...

отличник сме били пък не стига ток и си внасяме.. а уж имахме огромни мощности от ВЕИ,но никой не ги е видял да правят ток.

Я виж кво пише на гърба на фактурете на ЧЕЗ! Апропо, ти виждал ли си как АЕЦ "Козлодуй" прави ток, щото аз не съм?

Има Ден на отворените врати всяка година. Иди и виж!

Така е, щом има за крадене винаги сме първи....

И поради тази причина, цената на тока в България е огромна спрямо доходите. Това май изобщо не е за хвалба.

Точно обратното е, цената е нормална, доходите са ниски, щото българите вместо да бачкат, от сутрин до вечер кесят пред компа и се надпреварват кой по-голяма глупост да измисли и напише!

В Евростат знаят ли за групата от Хасково занимаваща се с Енергийна безопасност на Джуката и крадяща милиони от Държавата за изолация на Блокове и къщи 5 пъти по-скъпо от Европа и по - некачественно ????

Ами сега? Какво ще правим с допълнителните мощности, за които вече взехме и комисионните? Закъсахме го яко!

Сега и в бъдеще дебилите ще плащат !!!

Почти всичките веи-та са на фирми на ГЕРБ и ДПС . ДА ИМ Е ЧЕСТИТО БРАВО ОТЛИЧНИЦИ!!!!1

Дреме ни на уя че сме стигнали некви си показатели по дране на хората с излишно скъп ток. Важни са показателите по средна работна заплата (реалните, не измислените)

За днес това е най-голямата лъжа. Да видиме каква лъжа ще измислят за утрешния ден. Живота на това правителство про- тича само в лъжи!

Евростат погреба мераците за нова ядрена централа! Съгласно фактурите на ЧЕЗ в момента от възобновяеми източници в България се произвежда 2 пъти повече електроенергия отколкото от 2-та реактора на "Козлодуй"! А това е само началото, след 5-10 години ядрената централа ще бъде закрита!

Е тогава защо работодателите ревът, че токът на борсата им бил скъп и за това били виновни Козлодуй и Марица 2 ?

Щото най-скъпия ток се произвежда от Козлодуй!

Сега разбрах защо Бойко каза ,че е най-големия еколог...

Бойко Акбар !!!

На прости хора няма как да обясниш, че това не е лошо, макар и направено от лоши хора.

Българинът е пъргав когато ма далавера

Този факт не е за гордост! Той показва пълната техническа неграмотност на управляващите и тяхната склонност към продажба интересите на България!

Цитат: "Най-висок е делът на получаваната и използвана ВЕИ у нас от твърди отпадъци и биогорива - около 8 на сто, а най-нисък дял имат ВЕИ от геотермална енергия /0,2 на сто/, от слънчева енергия /0,8 на сто/ и от вятър /0,7 на сто/." Тъй наричаните биогорива ВЕИ ли е изобщо? Че то и петрола, газа, метана и така нататък са си биогорива - органични са - то неорганичното не гори. А изгарянето на каквото и да е, не е много екологично - все има дим. Другото изброено е направо смешно малко. Истината е, че ЕС налага да се изкупува такава енергия и да се субсидира с 20% цената. Тези 20% се плащат от нас. Може да се окаже, че най-екологично чисто произвеждан ток е от АЕЦ. ;) Кой знае колко е вредна направата на слънчеви панели и колко ток и горива са изразходвани за това. Само са произведени в Китай. Да не говорим каква площ покрива, където може да имаш земеделска продукция или дори растителност, която може да произвежда кислород. А са и със съмнителна ефективност, особено зимата, когато трябва най-много ток. Сигурно ефективността им, дори да са изчистени от сняг панелите, е съотношение на темпуратурите на времето. Влиаят се от едно и също, като ъгъл на Слънцето.

Тъпчо, най-чиста не е ядрената енергия, проезвеждана у нас! Най-чиста е тази, която се внася отвън, няма никави нито реални, нито потенциални опасности от замърсяване! Държавата Люксембург е една от най-чистите държави в света, защото не произвежда ток, а си говнася отвън! Да се тровят другите страни, а не местното население! Норвегия, Швейцария, Италия, Португалия, Ирландия нямат ядрени цетрали, ама виж им стандарта! Западните Балкани също нямат, в Германия ги закриват!

Този филм със закриването го гледаме вече над 10 години в Германия. В послушна и подкупна България закриването на 1,2,3 и 4 блок стана от раз!

Тук е мястото да се спомене , че всичките "зелени енергии" са държавно спонсорирани (фотоволтаиците на Костов) и че в най-новата проевропейска история на България няма построен нито един язовир (ВЕЦ), а каквото има е било построено от бай Тошо.

Има - Цанков камък, ама не знам дали имаше смисъл да го споменавам. Той е част от каскада, а не точно самостоятелна ВЕЦ. Освен това е пословично известен с цената си заради сбъркана геология. И австрийците също имат вина за това.

Че то това за хвалене ли е, жалко за народа, че плаща по-скъп ток.

Ти Българският Народ недей го мисли! Виж как да си решите собствените проблеми с употребата на Бояришник и Антифриз!

Първото е очевидно алкохол, прикрит като друго, за да не се плащат акцизи. Кой препарат за вани се продава в стъклени бутилки? Въобще виждал ли си такъв през живота си? Да не говорим, че тук пяници пият дори спирт. Виж как Бил Клинтън се оплаква, че от обезболяващи плюс алкохол, в САЩ за година умрели мъничко над 37000 човека. Прави малко над 100 на ден. Та на приятел на Бил Клинтън умрял сина му от оксикодон - обезболяващо пъти по-силно от морфина. Същото го взимала Серена Уилямс - тенисиската, освен разните и предписани стероиди и разреши им от УАДА.

Питайте Валентин Николов , той в едно интервю каза ,че тези с вятърните като няма вятър включват кабела в розетката и продават 40 пъти по скъп ток ,но взимат от микса за 0,18 ст. за киловат , комедия ,сълза и смях ! Били сме най , Мутрата Борисов плаща на платени журналя клакьори да пишат хубави неща с пари откраднати от нас , за това няма пари за заплати на Доктори и Болници !

Браво. Чудесни новини. Най после ще можем да затворим руската АЕЦ, да се освободим от черната зависимост от руски нефт, газ и въглища. Напред към енергийната независимост и свобода на България от руско енергийно робство

Евродебиле, какво ще кажеш за американския ТЕЦ който ти бърка дълбоко в джоба? Ти си невероятно тъпо парче.

и затова имаме най-скъпия ток и продължава да расте. Отличници!

За тия "Народен съд"!

Ако зависи от мен и съд няма да има.

Каква голяма Циганска Лъжа ! Ние плащаме най-скъпия ток в Европа и за това сме с най-мръсния въздух в света ! Народа ползва печки с твърдо гориво , върнахме се с 100 години назад при Управленията на Гроб ! Мутрата Борисов колкото и да го хвалят от ЕК , Народа ще го свали с камъни и дървета , защото лъжите му вече никой не може да търпи !

плащаме най-скъпия ток, нито дишами най-мръсния въздух. Ама по брой ревльовци сме на първо място.

От гледна точка на джобовете ни е най-скъпия!

Я ти сравни цената на тока в другите държави и го съпостави към средните доходи. Тогава май ще излезе, че ония, дето според теб били с по-скъп ток, могат да си купят повече ток на база среден доход.

кажете собственниците "отличници" на тези ВЕИ

Ееее и чак пък Отличници ...-..-не смее...!?На 12-то място от първите 11 в Европа ,но с много по-отлични показатели от нас...!?Жалкото е ...,че всичко това ще ни донесе рязкото поскъпване на тока и цените....!?

ОГРОМНИ КРАЖБИ НА ЕНЕРГИЯ ОТ ОСТАНАЛАТА МРЕЖА !!! ВЯТЪРЪТ ДУХА 25 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО ! СЛЪНЦЕТО ГРЕЕ 26 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО !!! ВЪРВЕТЕ НА МАЙКА СИ !!!!

ВЕИ е бъдещето! Лошото е, че в момента по не толкова обективни причини енергията им е доста скъпа.

Говорим за процент енергия, получена от изгарянето на твърди отпадъци и биологични продукти. Никой не говори за замърсяване. Изгаряш две гуми, три черчевета, подгизнало пале и всичко от септичната яма и ето. Учудвам се, че не сме първенци

ИМА СУДЖУК В ФОТОВОЛТАИЦИТЕ .... ПИТАЙТЕ КОЛЕГАТА СВИНЧОПЕЕВСКИ :))

Края на 2012-та направиха сметки, че соларните паркове трябва да работят по 24ч в денонощие, за да дадат декларираната еднергия. Ако проверят ВЕИ-тата, като нищо ще излезе, че перманентно сме в ураган или като минимум в тропическа буря.

Не мога да разбера това положителна новина ли е или отрицателна?

Една втора АЕЦ ще изпрати всички тези мафиотски схеми на боклука.Токът от АЕЦ е многократно по-евтин от "зеления" ток.

И още три АЕЦа да направим се тая. Бандитите си имат договори, с които ни ЗАДЪЛЖАВАТ да им купуваме "зеления" ток на ТЕХНИТЕ цени. Това е.

Най-висок е делът на получаваната и използвана ВЕИ у нас от твърди отпадъци и биогорива - около 8 на сто!!! Че циганите горят същото!!! Гуми, черчевета и всичко останало в кофите

Ама и това влиза в сметките. Нека европейците дишат чист въздух, а ние газове от изгорели боклуци.

Ами много хубаво, да, ама статията не казва ЗАЩО се е случило това!? В България и то, където... нещата са странни. ЗАЩОТО разни олигарси, които преди това са ограбили парите от народа по някакъв начин, си прокараха законче, което им гарантира, че "зелената" им енергия, ще бъде изкупувана от държавата на изключително завишени цени! Тоест можем съвсем спокойно да наречем "зелена"-та енергия- "солена"-та енергия. И така олигарсите продължават да печелят, отново за сметка на кой? Каква изненада--> на народа. Хайде стига психопрограмиращи статии.

За това държавата ни е на тоя хал. Защото всички сте Ганьовци, обременени от ниските си месечни доходи. Кое не му е положително на новината? Троловете винаги ще намерят негатива. Държавата на комплексираните бедняци, дир-тролове, унизени до болест от жените си, това сте повечето тук.