Евгений Дайнов: Не във втори лифт е въпросът, а в бетона

До ден днешен няма внесено инвестиционно намерение за "втори лифт". МОСВ отказа да предостави карти къде и какво ще се застроява.

Обратно в новината

Коментари - Евгений Дайнов: Не във втори лифт е въпросът, а в бетона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неочаквах г-н Дайнов така нагло да излъже! Намерих решението от 28.12.2017. В него изрично се казва, че в рамките на сегашната 2% ски зона Банско да се предприемат съответните стъпки за изграждане на 2-и лифт.Всички ли еколози лъжат?

къде по-точно се споменава лифт? link

Напиши в гугъл "Решение 821 от 29 декември 2017 г." и виж текста в Държавен вестник

Докога такива поплювковцо ще се изцепват по теми,по които нямат грам експертиза? Престанете да публикувате подобни словоблудства на вредни комунисти като този.

Този посинен шаман, когато и да влезе в панделата, все ще е късно!

Мир и милост за банскалии... В любениците(зелени отвън, червени вътре), обаче, милост няма! "Като не искаш мира, на ти секира"... Квото търсите, ще намерите, червени хунвейбини мръсни...

НИКАКВО СТРОИТЕЛСТВО И СЕЧ В ПИРИН!!!!! ТОВА Е НАЦИОНАЛЕН, Н А Ц И О Н А Л Е Н П А Р К!!!!!!!!!

До кога тоя миризлив пръч ще ни го показвате а?

какви водохващания в Нациналния парк Пирин !? Дори водохващанията са абсолютно забранени в територия, чиато цел е да запази природата в есествения й вид . Едно водохващане означава препречване на реки, представете си рибите , които мигрират по теченията на тези реки, тези риби от своя страна са храна за мечки и други животни. Отклоняването на реките има и други последици не само върху фауната , но и върху флората..Цялата екосистема се нарушава от едно просто водохранилище или с други думи - язовир.... Нито водохващания, нито втори лифт им е единствената цел на мафиотите Юлен. Само факта, че упорито се крият анонимни в офшорна зона показваи на децата, колко мътно и корумпирано е всичко, плануваните им престъпни намерения са окупирали целия държавен апарат и си правят каквото поискат в държавата, Това от своя страна доказва, че сме в пълен престъпен хаос, произвол, неконтролируема престъпност, обезкървена полиция, армия и съдебна система (които съществуват само и единствено като бодигарди на Юлен и правителствената мафия). всичко, което виждате в тая корумпирана кочина тука съществува по инерция - фалирали болници, затварящи вратите училища, демографската катастрофа, летящите нагоре цени,банковия произвол, фрапиращите измами, показвани ежедневно по Господари на ефира.....

кой е Юлен!? Как ще докаже бойко борисов, валери симеонов, нено димов и куп още министри-лобисти за разширяване на строителството в националния парк, че не са част от дружината Юлен!? Да, неофициално знаем,че Юлен е на Цеко Минев, но според вас защо държавата отпуска стотици милиони на ПИБанка? Просто ей така ли, защото са добри и съвестни да я укрепят горката банка или защото се оказва, че през офшорна фирма са отпуснали тези стотици милиони от хазната на себе си.....Длъжни са да разкрият собствениците на фирмата Юлен иначе доказват, че не са министри, една глутница нагли, корумпирани безсрамници, окупирали министертвата на България.

Такива люде като Дайнов ако бяха повече, страната нямаше да е в това профанско, просташко дередже! Бори се човека и за нас мишките дето мрънкяме и само пърдим звучно!Това е положението другари от отдел кадри!!

Не пишете до Германия на зелените през вашето лично у-во.Ловът на вещици е започнал наистина.Използвайте друго!!!!.Аз така писах до професор в Мюнхен,който е Българин но живее отдавна там и отговара беше -"знаеме вече в Германия и ще ви подкрепим колкото може".

"...Слънчев бряг. Резултатът е бетонно гето..." Представете си курорт от малки двуетажни хотелчета сред пищна зеленина. Хотелче, 20-30 декара паркове, езера и чак тогава следващото хотелче. И нататък пак така. Не звучи лошо, нали? А сега да се замислим за следните неща: - колко ще струва обширната земя и нейната поддръжка на всеки хотел, при малък брой туристи? Цените на нощувка няма ли да хвръкнат до небесата? - при големите разстояния между хотелите, как ще се прекосяват те без да се пусне градски транспорт, метро, тролеибуси? Как туристите ще се придвижват до плажа и колко влеме ще им отнема това? - колко стотици квадратни километри трябва да заеме такъв курорт за да побере всички желаещи да почиват там? Май "бетонната джунгла" не е чак толкова лошо нещо ако се позамислите.

Dimi

Да се чудиш колко глупави са на Малдивите, че и на Сейшелите че не са бетонирали островите... Ама те и гърците също са толкова глупави... да им се чуди човек... И Швейцарците не искат да си бетонират зимните курорти, австрийците и те... Направо да им се чуди човек...

Ало, "зелените", щом сте такива патриоти защо не протестирате срещу незаконната сеч в горите по цялата територия на страната? Само край Ботевград на ден се измъкват 7-8 ТИР-а с дърва.

Dimi

Хайде стига с тази опорна точка. Зелените не веднъж са подавали сигнали за незаконна сеч, но властта нехае защото си визма своя процент. Ти колко пъти си подал сигнал за незаконна сеч, нали уж си наясно...

Докажете господине, за кой точно сигнал не са взети мерки? Къде сте го подали? Кой получава процент? Ако знаете подайте го в прокуратурата. Тел. 112 се записва подайте сигнала там. Иначе Вашето изказване също е опорна точка.

Този "професор" на "демокрацията" дали спада към бройката на дебилите обявени от колегата му от парламентарната група на БСП?????

Не съм му фен, даже напротив, но в случая е абсолютно прав! Браво!

Така, че Цеко Минев не е едиствения играч на хоризонта - той държи Банско, но ''Балканстрой'' държат Разлог. И половината ГЕРБ празнуваше Нова година в ресторанта на Голф игрището им. За съжаление, всички политически партии от последните 20 год. са в далаверите, и погубват природата.

Аргументите на Дайнов са железни-посягат на защитени зони-Посягат на Закона. Няма да остане незабелязана тази Варващина и се вижда че все по-образовани хора се обединяват окло каузата-Браво.

не трябва да коментират хора, които не са ходили В АЛПИТЕ

Това е от статия от в. Струма, от 2009г. ''Мащабен инвестиционен проект в Пирин планина и района на Разложката котловина внесе до министър-председателя Сергей Станишев акционерно дружество "Кулиното", в което партньори са община Разлог и фирма "Балканстрой" на братята Костадин и Николай Калоянови и Йордан Каназирев, пише в. "Струма". В рамките на 3 години в ски комплекса ще бъдат инвестирани над 240 млн. лв., като по билата на върховете в Пирин ще бъдат изградени над 58.8 км писти, 19.4 км лифтове, голф игрище с 18 дупки, конна база, търговски и хотелски комплекси. Капацитетът е 18 855 скиори на ден. Общият размер от реализирането на инвестицията за населението от Пиринско ще възлезе на 500 млн. лв., смята Индъстри уоч". Че, както казах, отдавна всичко е изкупено от наши хора ( да не забравяме луксозния комплекс ''Катарино'', срещу Голф Игрището, инвеститор - ''СИ Банк'' - хм, какво съвпадение.), и проектът чака залена светлина да се реализира.

Катарино беше луксозен спа комплекс. Сега е луксозна кочина. Бях там 2006 година и 2016.

Нено Димов и патрЕота wc-премиер Семьонов вмето да са на първа линия защитници на българската природа, да се борят като лъвове против изсичането и унищожаването на планините, крайбрежието, да искат законови промени против дървената мафия, против нечистите капитали и монополистите... Те са първи адвокати на мафията!

Дайнов е точен и безпощаден както винаги. Сравнете аргументите му с тези на кафевите офшоркаджии и мутро-инвеститори.

Браво! Много добре казано! Време е хората да разберат, че трябва да ги обединяват каузи, а не партийни пристрастия. Когато става въпрос за природата, няма партийни цветове. И не само за нея. Всички национално значими проблеми трябва да ни обединяват независимо кой коя партия харесва, както са гърците, сърбите и румънците. Защото боклуците, които грабят и съсипват България също са обединени независимо от политическите си убеждения. Те дружно ни ограбват, навързани са в схеми като свински черва. Стига сме се дрънкали помежду си, а дайте читавите хора да се обединим и да спасим България!

Това е от Сайта на Пирин Голф и Кънтри Клуб край Разлог: ""Имоти за продажба Пирин Голф & Кънтри Клуб е точното място, където можете да избягате от динамичния живот и суетата на големия град и да се потопите сред тишината и спокойствието на непокътната природна среда. Наслаждавайте се на неповторима гледка към трите планини Рила, Пирин и Родопи, релаксирайки пред камината... Имотите в Пирин Голф & Кънтри Клуб са разделени на отделни жилищни квартали. Даунтаун е центъра на комплексът. Той се състои от 6 блока с апартаменти, търговски помешения и подземни гаражи. Кварталите Пирин 1, Пирин 3 и двете Кули се състоят от блокове с апартаменти и гаражи. Квартал Лейк включва 12 редови къщи. Още няколко жилищни квартала са изградени или в процес на изграждане и се състоят от самостоятелни къщи. Най-луксозната част на комплекса е 5 звездния хотел с огромен СПА център. Към хотела има изградени и отделни студия и апартаменти за продажба.''

Жк Люлин 11, но на цени като в швейцарски курорт.

Някой ще каже сега: Хората са амбициозни, правят бизнес, лошо няма. Има обаче една малка подробност - терена на голф игрището е държавна земя - горски фонд, придобита със съмнителни заменки и на практика на безценица. Същата тази земя попадаше в Натура 2000, и публична тайна в Разлог е, че шефовете на Балканстрой са броили кеш 200 000 Евро на Джевдет Чакъров и Доган, за да се извади този горски фонд от Натура 2000. Ето какво намерих в една статия на в. Сега от 2006г. ''Интересна е и замяната, направена от "Пирин голф холидейз клуб". Той получава близо 520 дка гора в Разлог, а дава 184.964 дка в Черни Осъм и Белоградчик. Странното е, че гората в Разлог, която е буквално на километър-два от зимния курорт Банско, е оценена три пъти по-евтино от тази в Белоградчик. Според независимите оценители, наети от земеделското министерство, декар гора в Разлог струва 531 лв., а в Белоградчик - 1523 лв. за декар. Агенциите за недвижими имоти в Монтана в момента предлагат широколистна гора за 150 лв. на декар, като цената може да скочи и двойно, ако гората е хубава и е на голяма площ. Търсенето през агенциите обаче не е голямо'' Цялата статия е тук: link

Евгений Дайнов явно вече е станал експерт и по зелените теми, щом коментира толкова нашироко темата! Иначе Дайнов прави впечатление на политическа прост.тутка, която може да си промени възгледите и цвета на партията, ако му бъдат предложение "зелени" пари!

Освен лична неприязън, имаш ли нещо друго да кажеш ? Да спориш с аргументи срещу аргументите на опонената, например ?

Отдавна не бях чел такова хубаво интервю. Ей такива хора ни трябват във властта.. Не тея боуци дето ни управляват

И в прането на мръсни пари през офшорки е проблема. И в обслужването на олигарсите от властта. Как може "екоминистъра" да е пръв палач на национален природен парк?

Дайнов не си прав - на втората кабинка представиха една рекламна брошура преди седмица щото се усетиха. Ама въпросът е, че хората не се усещат и пак плюят срещу протестърите дето искат само да бутат властта.

Я, ДИР, какво ви става. Няма ли нещо от пиарите на хотелите да пуснете. Нали само статии за тяхната слава като пиар вървят. А то се оказва, че има и друга гледна точка, която за обективност, все пак е добре да се представи на хората публично.

аз ей така да попитам Юлен - защо като има световна купа в Банско няма чакане на кабинката?

се сетихте за бетона? Защо още преди години, в зората на демокрация никой от продажните демократи не е направил дългосрочен градоустгройствен план било то за Банско, било то за Слънчака, било то за София? - Защото бързаха да крадат, да грабят, а след тях и трева да не расте!...

Искам да ви кажа че последните редове от това интервю са 100 не 1000% верни , защото ако не бяха зелените и местните , селата Горна и Долна Диканя щяха сега да са кариера за 40 000лв на година предполагам че някой хора изкарват такива заплати а това беше комисионната сума. Вие си правете сметка кой и от какво има полза.

Искам да ви кажа че последните редове от това интервю са 100 не 1000% верни , защото ако не бяха зелените и местните , селата Горна и Долна Диканя щяха сега да са кариера за 40 000лв на година предполагам че някой хора изкарват такива заплати а това беше комисионната сума. Вие си правете сметка кой и от какво има полза.

аз посещавам банско за по 10 дни по коледа и 10 дни през лятото. това което забелязвам е че има толкова народ по празниците , че и горните лифтове се пълнят и се чака по 10 минути и повече. втора кабинка само ще премести тарапаната на по-горните лифтове. ъулен са мафя. карат скиорчетата учители да им плащат по 5000 за сезонни карти. ако бяха за спорта, защо не направят условия учителите да го популяризира на същите цени както сезонните карти. заща на местните не дават префернцялни цени или намаления да пивличат клиенти. само отелите собственост на юлен имат ски пакети. концеся за ч00,000 лв когато пуска лифт за з000 души на час (12,000 на ден) им дава ш70,000 приходи на ден. за 3 месеца ш2 милиона. би трябвало концецята кум държавата да е към 6 милиона. със сигурност става дума да се правят нови писти, но би трябвало това да стане от 2-ри концесионер за да има конуренця. например бедяците от добринище и да им се даде право да свърят 2та раиона, което ще ги подсили. да дадат на разлог да инвестира, например да си предлагат квартирите с по-евтин достъп до планината. така и разлог и добринище ще се развият.предполагам са кихнали някои лев на правитетлството вместо да се направи план за конкуренця. в този аспецт зелените са прави да искат прозрачност и гаранции че не се облагодетелства един вече съществуваш монопол.

в България "конкуренция" е забранена дума.

там където има мощни и сигурни парични потоци за (нашите) хора мнението и живота на наивното българско простолюдия е като глас в пустиня!доходите и пари те са по важни!

Патос и лъжи. Никакъв отговор за чуждото финансиране.

Нямаме чуждо финансиране, всичко ни е от спестени закуски.

Евгени,фамилията е е редно да се изписва с първа буква "Л".

Ако ние сме "зелените", вие сте "кафевите". Кафеви са ви душите, кафеви са ви и гащите.

Прав е човекът. Основният проблем е простотията, дивотията, алчността, малоумието и бетона в главата на управляващи и олигархия.

Мутрите и дебелаците не ги еВе за опашките на скиорите. Ако искаха лифт - да бяха приели такова решение. Боян Петров им го предложи, но те искат да бетонират. Никъде в последното решение на МС няма споменато словосъчетание "кабинков лифт". Навсякъде се говори за разширяване на зоните за строителство, а община Банско вече подаде документи за урбанизиране на нови 3000 декара от Национален парк Пирин.

оставете ги тия алчни като горгони варвари да изсекат целия Пирин, да стане като слъчака бе! Дано се задавят тогава!

Истината отдавна се знае, но сега лъсна на бял свят. Никой не го интересува втората кабинка или опашките на скиорите. Офшорните перачи на пари ги интересува да бетонират както по Южното Черноморие. Всичко да стане бетонен коптор както от Слънчев бряг до Резово. И там даваха гаранции, че няма да се унижоават дюните, че няма да се изсичат горите, че ще се запази природата. Идете и го вижте. Това искат и за Пирин. Взимат решения на тъмно, по Коледа или Нова година, крият се като мишки, карат персонала от хотелите и кръчмите да излиза по магистралите уж да подкрепя "икономическото развитие". Измислят си някакви простотии, че швейцарските курорти се страхували от Банско... Това е все едно майкрософт да се страхува от Риласофт... Една фалирала, но спасена с държавни пари банка, криеща се зад разни номинални собственици и офшорки се опитва да прави скрита мафиотска приватизация, да извива ръцете на управляващите и нагло да демонстрира своята недосегаемост пред българските граждани! Няма да го позволим! На платените дебелянови, герберски, цекоминевски, ФАЛИРАлиПИБ тролчета дето сега ще наскачат за парчето си пица мога да им кажа едно - вие и господарите ви сте изпята песен! Аз ви мразя безплатно и докато дишам ще се боря да остане природа в България! Да има правов ред, а не реда на рушветите, офшорките, смс-ите и далаверата!

Навремето терена на кабинковия лифт беше извън село Банско (казвам село, защото си е село, нищо че има статут на град). Имаше бариера за коли в началото на пътя към хижа Вихрен. Всичко това беше гора. Сега част от пътя към х. Вихрен (вижда се в Гугъл), вече е в регулация, и се казва улица Пирин. Има много строежи. Така като е тръгнало, ще го направят улица чак до хижа Вихрен. Превърнали са и един друг планински път на улица ул. Кошерината, която да обслужва строежите в Грамадето. Всичко това е в планината, в Национален Парк Пирин, умишлено вкарано в регулация с цел застрояване. Изброявам някои от комплексите, построени там : Предела 2 Апарт Хотел, Роял Банско апарт хотел, Маунтийн Дрийм Хотел, Хотел Downtown, MD Alexander services apartments, Apartments Green Life, Hotel St. George Palace. Може би някой запознат да каже на чии мутри, политици са тези обекти. Аз лично знам навремето, срещу Кемпински, има една сграда с апартаменти, беше собственост на Муравей Радев. А има и много обекти в процес на строеж, както и предполагам такива, които имат разрешителни или идейни проекти, и чакат финансиране, съживяване на пазара. Да не говорим пък за отдавна изкупените терени, които също ще влязат в регулация ( още от 2007-2008 се знае кои терени ще бъдат урегулирани) и ще бъдат застроени. Пирин ще стане бетонирана грозотия, както стана Българското черноморие. Ненапразно Цветанов и досто други политици от ГЕРБ посрещнаха Новата 2018 в Пирин Голф и Кънтри Клуб, край Разлог. Застрояването ще бъде от Банско до Предел

Знам, че Владко Каролев има хотел там, затова го канят всяка сутрин да плюе по природозащитниците.

Той има или поне имаше парцели (може и да се е отървал от тях като удари кризата), край Разлог, ама да е само той - доста са в Играта. И понеже в Банско вече няма кой да купува, понеже се пренасели, сега гледат към планината. ''Купувачите '' искат гледка, спокойствие, чист въздух и пр. Понеже голяма част от т.н. бизмесмени поогладняха и позакъсаха финансово, а доста терени отдавна са изкупени( от същите( още преди 2008) , но са извън регулация и не вършат работа, сега меракът им е да ги урегулират и да продават или да строят. Естествено - общината и държавата ще помагат - ще направят улици, канализация, осветление, с народни пари.

Зеленчуците нямат никаква подкрепа! Даже платените им придворни от другите градове, са не повече от 300 човека! По този повод нямат никакво право, даже на глас, камо ли да диктуват условия!

Да но за сметка на това имат човек който постоянно манипулира вота погледни всички коментари а те надали са по вече от двама тук !!!

Така е, лифтът след време ръждясва но бетона остава.

Не може една шепа кресльовци и хранещи се само от НПО да рекетират и спират какви ли не проекти.Правели стачки помитайте ги с водните оръдия и със сълзотворни гранати и това е правят го и в Европа и САЩ прави го това и Атина редовно стига вече! Ако това се реши в тяхна полза те ще си измислят какви ли не каузи и ще продължават да ги хранят чуждите НПО на това трябва да се сложи край и колкото по бързо толкова по добре !

Днешното правителство е на власт, защото цяла година разни кресловци блокираха центъра на София, за да свалят правителството на ореха. Тогава що не призоваваше за водни оръдия?

Какъв проект е това бе ......, да не сме по времето на Луканов и сие. Да дойдат тракторите - това е проектът!

Аз отново да питам кога ДЪРЖАВАТА ще изпълни функциите си по закон и ще потърси сметка на Юлен за откраднатите, изсечени и усвоени 650 декара гори, които не влизат в концесионния договор!

Когато има правова държава.

Цитирам еко активистка: Писти и хотели има много по света, каквито на човек му хрумне. Има ли нужда повече да говорим?

този сякаш че откри Индия

Аз отдавна ги напипах зелените! Още там като защитаваха някакви дюни, а се оказа, че искали да ходят там безплатно цяло лято, че и после някой да чисти след тях!

Явно са вдигнали всички тролове под тревога и настава масово плюене. Има ли бонус за повече реплики днес?