Разкриха кой стои зад рухването на биткойна

Курсът на биткойна и останалите криптовалути започна рязко снижение на 8 януари 2018 година.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха кой стои зад рухването на биткойна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахахахахахахахахаха, чел съм много глупости за крипто но това разбива всичко. Не само че няма абсолютно никаква логика в тази статия но това са такива измислици че не мога да повярвам. Автора си няма никаква на представа какво е написал но това едва ли има значение понеже повечето хора които са прочели статията не знаят нищо за крипто или маркета.

Дедо ми казваше, купувай злато и сребро , и не грешеше ,името му беше Авраан

Не разбрахте ли че сте малки рибки и кълвете само на стръв. Кой ще ви остави да печелите, та нали биткойна го измислиха за такива като вас. Било по-лесно, само това като чуете трябва да бягате надалеч.

Които уж всичко разбират, но после гледат като поср..ни. Балони се надуват постоянно и трябва само малко дисциплина. Като усетиш че почва да се надува, купуваш, поставяш си цел (удвоявам или утроявам инвестицията) постигаш я, продаваш и забравяш, не гледаш и не те интересува дали цените са се вдигнали десеторно, с печалбата купуваш тухла и злато, с основния капитал чакаш новаата врътка, и така. Поздрави от Дубай!

парите от кутията с монополи ще са по-ценни от койните! купувайте сега!!!

Копат.... въшки!

В едно африканско село дошъл някакъв търговец и казал, че купува маймуни за 100 долара всяка. Местните хора решили, че това е добра оферта и наловили много маймуни, за да ги продадат. След 1 седмица същият търговец дошъл и предложил по 200 долара за маймуна. Местните пак наловили много маймуни и му ги продали. След още 1 седмица търговецът дошъл и казал, че дава по 500 долара за маймуна. Вече и най-мързеливите се вдигнали и всички маймуни в района били изловени и продадени. Тогава търговецът сложил всички маймуни в една голяма клетка и казал, че след 1 месец ще дойде и ще купува още маймуни за по 1000 долара. Хората почнали да се чудят от къде да намерят нови маймуни. Тогава пазачът на клетката им казал, че продава маймуните контрабандно за по 700 долара. По-богатите сикупили много маймуни, а по-бедните взели пари на заем от богатите и също си купили по някоя маймуна. Минал единият месец и хората чакали търговецът отново да дойде и да им даде по 1000 долара за всяка маймуна, която имат. Само че той не дошъл. Пазачът на клетката също бил изчезнал някъде. И така свършила приказката за биткойните.

:) +

Ми ся, да ви светна: Виновен е единствено и само В.В.Путин а.к.а. Брендън Чез. Не са верни слуховете, че мехура го е спукал заедно с Шойгу. С Лавров са го направили. Останалото е фейкнюз. Ъхъм.

начи регистрирам аз сайт....сетне пък гато си изкам го изключвам...и даааже после съм жив щото съм никой ....абе много интересно това...за един апартамент

... и запомнете! Никви пари! Яжте и пийте и да нямате кво да ви вземат! Само така ше вземате вий. Айде на кючекаааааа ...

Ко стана с нашите общите държавни биткойни бе? Тия дето ДАНС ги беше фанал. Да не сме ги пуснали за продажба и това да е катурнало цената?

просто Боци го привикаха на правилното място и сичко е шест...помните ли с кого ходи на "официално" посещенеи в Лондон? а със здраве

Законът за търенето и предлагането...

за първи път да не е виновен Путин за срива , а да вземат да набедят цял американец. ама не е късно , де , да се "поправят" .

то и доларът пада надолу!а еврогеоскотоевро хвъчи нагоре към космоса!

ами може да се печели и от падащи цени на биткоина,а не само на покачващи проблемът е че това не е проста търговия на дрехи или зеленчуци!това са рискови търговиии!

Криптовалути...тъпотии...пирамиди и капани за мързеливи баламурници

И после ме убеждавайте, че криптовалутите не са балон! Дори да не е вярна статията, самото ѝ публикуване показва, че биткойн и компания е балон.

Държавните валути са още по голям балон, забрави ли как 1000 лева станаха 1 лев ?

Това е страхотна новина ,да го духат всички пирамиди с криптовалути и тъпите и алчни балъци които копат биткойни ,за всички беше ясно ,че това е колосална измама ,но алчността е безкрайна.

"Когато фокусникът посочи и каже: "Ето там става магията: Значи истината е съвсем другаде. Отвличане на вниманието, основен механизъм на фокуса." " - "Зрителна измама" филм

Такива балони и пирамиди не са от днес, трябва да лапнат парите на шматките, та то световната криза дойде от Америка от балона с недвижимите имоти и банките дето раздаваха заеми и кредити.

Купувайте господа, след време идете да ги обмените и вземете кешовица да ви гледам сеира или си купете нещо.

И ти един ден ще си пазаруваш хляб и кисело мляко с криптовалута, само че ще го разбереш по трудния начин!

стигне ли информацията до големите маси това изначава че брадвата е вечв наточена и почва бръсненето на noob-овете

Страааашно много капацитети има тук. Ганьовци държащи парите си в банки, които фалират. Или още повече - в бурканите под тюфлека, пак в очакване само, че за Ало-Ало циганета.

парите са си тяхни. теб пречат ли ти?

У земеделска земя и злато. Закопано на различни места.

Бабе, а като те настигне Алцхаймер, или жена му Деменция, кво правиме тогава?

МНОГО БЕДНИ ЕВРЕИ ОТ БРОНКС СТАНАХА МИЛИОНЕРИ .... ОБАЧЕ МАЙКАТА МУ Е ДА ОБМЕНИШ НА НАЙ-ВИСОКИЯ КУРС, А ТВА САМО ОТЕЦ ЙЕХОВА ГО ЗНАЕ :)))

майката му е да продаваш на пика и да купуваш на пада, не да чакаш най-високото и след години. те затова и го клатят курса защото някои печелят много за сметка на тези които не се ориентират и губят

Южна Корея бе обявила, че искада спре всякакво боравене с криптовалути - търговия, притежание и абсолютно всичко. Това удари пазара. Дори като се дигна много, тук май се е обслужвал в ПИБ, но и те го спряли. Биткойните са вредни. Това че ги въртят помежду си за пари, не променя, че общо няма полезен продукт, а само вътрешно преразпределение. Само че за това харчи сумати ток за "майнване", машини и така нататък. Това реално предизвиква харчове. Крайният общ резултат е загуба.

Не проумя тъпото племе, че когато забраниш нещо, то не изчезва. Просто става по-скъпо защото е по-трудно достъпно. И останалата част от постът ти е също толкова вярна, ама не ми се занимава да обяснявам защо.

Едно време такива хора ги пазеше държавата, сега който може ги скубе, то голяма разлика с телефонните измамници няма.

И кое недостъпно нещо ще поскъпне в ситуацията? ;) За да поскъпне, то трябва да има стойност. Биткойна сам по себе си е нищо! Ако външни фактори не му придават значение, стойността му е 0. Дори забранените неща които визираш, като наркотици са нещо, а биткойна е абсолютно нищо.

Това че се купува хардуер и се харчи ток генерира приходи и печалба за търговците, природата се замърсява повече - факт Полезното на продукта: - липса на инфлация, не могат да се печата хартийки без покритие - липса на посредник който да бави обмяната и да събира комисионни - прозрачност на всички транзакции Пишеш без да си информиран

Ако си разменяме картички, пак ще липса инфлация и подобни неща. Общата полезност на криптовалутите е 0! Липсва полезен продукт. Не като правещият хляб, с когото може да се нахраниш. Липсва покритието. Че го разменяш примерно вместо злато. Тук материално погледнато разменят едно нищо. Описват го като хазарт. Някой може да спечели, но за да спечили други ще загубат, за да има какво да спечели.

Мдааааа.... Като си говорим за "покритие" нали знаеш от кога е махнат златният стандарт и съответно всякакво покритие ? Е ха сега се замисли и колко е държавния дълг на САЩ и после смятай какво е покритието на долара :)))) та не е е там ключето, шЪ знаиш .... Хазарт, Някой да спечели и Друг да загуби .... ами това като цяло е точно механизмът на борсовата търговия с акции, опции, фючурси и т.н. деривати. Т.е. ти ми продаваш 5 акции, ако цената се вдигне - аз печеля а ти губиш, ако падне - аз губя а ти печелиш. Хазарт ? :))) бива да не се бърза много с дефинициите, че току виж си подвел под съдебна отговорност цял Уолстрийт.. :)))))))))

Логнете се мойто сайтче, направил съм една валютка, само за долар парчето. Купувайте. Утре обещавам, че ще направя парчето по 1 милион долара.

е да де но нямаш кисело зеле :)

Но предлагат безплатна тоалетна хартия за най-пострадалите.

аз пък размениям със съседа ракия за кисело зеле ... така че нашето криптозеле и крипторакия са наи стабилните в света !!!

Т. е. пазарна капитализация на валута, предприятие, та дори цела икономика е просто въздух под налягане.

вчера беше на 13 хиляди и нещо долара, не знам колко се е сринал

ДА ПИТАШ ЗАЩО ЕДИН ЧОВЕК Е ГЛУПАВ Е ВСЕ ЕДНО ДА СЕ ЧУДИШ ЗАЩО КОНЯТ Е НЕГРАМОТЕН .

А ти защо си глупав?

Не се напъвай, не ти се отдава. Само доказваш правотата на афоризма.

Онлайн игричка.

бреййй тая валута била много "стабилна" бе, почти колкото и Тикволандия ... и тя зависи само от един човек ......

Като си купил на 7$ бая срив трябва ,че да ме стресне :)

Е да ама ако беше продал на 20000, сега щеше да имаш по 9000 за всеки БК.

Подадох на 18200 и купих на 9800 пак :)

Че това правят по цял ден на борсите. Натискат копчета купи, продай, а какво продаваш, дреме ти ако е нищо, още по-лесно.

математиката силна страна ли ти беше в училище?

Финансовите балони са измислени за да се печели.Само ,че някой за да спечели хиляди горят.

ко ти пука, че смотаняците губят? Такава им е съдбата.

Важното е че са открили виновника. За да могат медийте като дира да тиражират нещо си и хората да спят спокойно. А кой в действителност бута напред биткойна и дали ще позволи да лупне "случайно", хич не се замисляйте!

Създателя на "един от най-посещаваните сайтове в света.".... от апартамента си в Ню Йорк... собственоръчно изключил едно нещо, включил друго... И бум - 100 милиарда "декапитализация" (демек времен спад) Хе-хе. Това малко като в приказката за Пепеляшка.. в трактовката за креативните личности... Демек, не се отчайвайте, мечтайте, изповядвайте свято либералните ценности бъдете "икономически активни" и вашите действия ще имат ефект върху целия Свят! Смешно! (намирисва ми на Илон Мъск)

Ако пък си се отчаял, опъни въжето. Изборът си е твой.

Това е схема на класическа пирамида! Расте, расте и в един момент, когато балъците свършат се срива с огромна сила. Разбирам защо го правят разни спекуланти. Така печелят! Ама гледам доста хора, дето уж се барат за парче икономисти, как са налапали въдицата! Нямам думи. Сега ще чакаме вече онази огромната пирамида САЩ, дето печатат зелени хартийки без покритие, кога ще се срути! И тогава нито Джордж Буш младши и старши, нито Барак Хюсеин Обама, нито Доналд Тръмп и дори нито Клинтън ще могат да помогнат!

Твоите пари нали са в рубли? Не бой се. Амна от цигани без един лев в джоба, които коментират решения за инвестиция на хора с пари.

Инвестиция!!! Ти си болен бе, Парцалев!

Това дето чакахме гнилия гаден капитализъм да се срути, не го ли правихме вече? Пък то ко стана?

Бе то и комунизъмът се беше срутил, ама пишеш на компютър, произведен в комунистически Китай.

Ами нали и ние отидохме при тях? Какво стана? Цъфнахме и вързахме ли? От колко милиона, колко станахме? Разсипахме ли си икономиката и селското стопанство? Колко процента са днес първобитните хора в България, дето като видят клошар и го убиват с ритници? Това по-добро ли е? Или когато еднокнижният пожарникар ти говори глупости и простотии и неговите калинки и баджанаци крадат като за последно? Ако не си задаваш тези въпроси, или си от тях или си от биткоенските шарани?

Капитализма гние постоянно, но както в природата гниенето води до развъждането на всякакви гадини и болестотворни организми. Затова и имаме толкова много човешки боклук наоколо.

Може много да се говори за това ,че биткойнът е резултат, следствие от създаване на технологията блокчейн и осигурява на притежателите му достъп до нови форми на банкиране, търговия и др.Но обективно погледнато ,биткойнът е една игра на тука има ,тука нема с помощта на компютри ,програмни продукти и др- по-съвършени играчки от консервената кутийка или пластмасовата чашка!И интересът към него се подхранва от неистовото човешко желание за бързо забогатяване ,при това без особени усилия.Естествено е,че при този вид игри едни индивиди ще спечелят,а други които са по-малко хитри и бързи,ще си загубят парите!На печелившите - честито!

Според вас какви данни се обработват в така нареченото "копаене" ???

НЕ се обработват, а се изчисляват. Хешове по алгоритъм.

Някой по-надолу пишеше за хора купили на 15 000 - 18 000, дори и със заеми ... тези хора е трябвало да гледат филмите "Вълкът от Уолстрийт" и "Великият Гетсби" ... и ако не са се почувствали вълци ... не е трябвало да поемат тоззи риск, защото овцете само ги стрижат!!!

А ти защо реши, че са се набутали?

да не са се набутали ??? Биткоинът е към 11000 сега. 30% загуба до момента

Защото овцете винаги се набутват.

Защото така или иначе скоро ще е на 28000

залудо копай, залудо не стой.

Абе не е точно така, ама айде. :)

Валута без покритие, изгуби ли преспективата за повишаване на цената, губи себе си.

Как разбра, че е без покритие?

Егати и валутата щом един може да я срине за три дни.

Идиоти! Дебилчета без работа.

Човечеството достигна могъществото на Бог. От НИЩОТО, което по никакъв начин не можеш да пипнеш, видиш, вкусиш, помиришеш, създаде валута и я капитализира на борсата за стотици милиарди, зад които не стои абсолютно нищо - нито злато, нито реални пари, нито стоки, НИЩО. Някой си Никой измислил трик и видите ли изведнъж на пазара от нищото се появяват стотици милиарди пари и никоя финансова или управляваща институция не си мръдва пръста да спре тази идиоттска измама. Познайте от три пъти защо. Няма по-алчно и едновременно по-тъпо животно от човека. Да живей!

Не те ака дядо не е ! Почети още но малко по вече ако трябва няколко вагона и ще разбереш защо идва и криптовалутата и каква и е целта и каква ще е следващата крачка! Дядо човек се учи докато умре но дядо, ЧОВЕКА е най съвършенното творение на този свят НЯМА друго подобно няма, и надали ще бъде измислено колкото и да се опитват някои !!!!

Прав е Дядото. Това една огромна измама, която се контролира от американските тайни служби.

Не обобщавай! Някои се учат,а други си остават шаранчЕта за цял живот!

каква е разликата с хартишките? Ти сигурен ли си, че зад хартишките, дето са ти в портфейла има някакво покритие? А хартийки, за разлика от биткойни можеш да печаташ до безкрай.

Дайте пример какво можете да си купите с биткойни.

е каква е разликата с "реалните" пари ? ... какво стои зад тях ? - когато свършат си печатат колкото им трябват - в най-общи линии .. .. а каква е разликата със златото ?? никаква .. за какво можеш да го използваш златото .. да го изядеш не можеш ... освен някоя златна коронка да си направиш.. то пък вече не са модерни правят ги от метало-керамика .. ей хора технологиите се развиват и света заедно с тях .. да знам, разбирам че на някои от вас им е трудно да го осъзнаят, но дали с вас или не той ще продължи да се развива ..

Отишла една фльорца при един приятел с борса за коли и поискала да направи проверка за състоянието на един Форд в сервиза на Форд. Направили го. След това тя му казала "Имам един биткойн, който струва в момента 12000 $ . Ще ти го дам и ти ми даваш автомобила. Приятеля и отговорил - Вземи го и го обмени в банката, дай си ми на мен цената за колата, а останалото си го задръж. Така и не се появила повече.

Ако фльорцата беше пратила мъжа си, номера с биткойн за кола щеше да мине, ма нали е фльорца и не се досетила, че мъжете имат повече доверие на други мъже, викат си този е от наште, нема страшно.

вероятно тази "фльорца" е ходила в Горубляне или Дупница, абсолютно норлана и очаквана реакция на джамбазина ... .. то се изисква акъл и образование за да проумее и използва криптовалута ....

Кой си губи времето да ги пише тия идиотщини бре...

А кой стои зад създаване на биткойна? :)