За Турция – без емоции, омраза и исторически възпоменания

Турция днес е голямата тема. Западът и Анкара се карат, вместо да разговарят. И така изгря златният шанс на България, а Борисов може дори да влезе в историята.

Обратно в новината

Коментари - За Турция – без емоции, омраза и исторически възпоменания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и в българия е така с дпс се става призедент а тои или с лице към бсп или съм дпс

и в българия е така с дпс се става призедент а тои или с лице към бсп или съм дпс

Тоя Дичев става все по- и по-гаден, направо отвратителен ! "Без исторически възпоменания", а ? Т.е. да не споменаваме турското робство и да не казваме на децата и внуците си за него ! Егати и противния ибрикчия !

Видя ли Ивайло Дичев и DW, още преди да прочета ми е ясно, елементарин протурски коментар. Без стойност. Това навярно му и трети или четвърти коментар по тази тема. Щом има кой да плаща, давай.

Знаем ги тия номера. Днес "без емоции" към Турция, а утре ще бъде с умиление към Турция. Странно, но след такива умиротворителни статии в мен избива силна, стара, страстна омраза. Към Дойче Зеле. :-)

DW и Ивайло Дичев откровено ненавиждат всичко българско,но пък обичат всичко еврейско и мюсулманско.

Борисов е джендър, каква история, какви пет лева? Обикновен изпълнител. Имаше шанс, но го пропусна в очите на българите вече е "0".

Бойкоборисов може да влезе в историята като един от най-големите предатели на България редом с Архипредателя гошо тарабата. Иначе туриция може и да бъде приета в европейския съюз. Ама без ердоган. Ама само западна/егейска турция. Ако е светска. И без ислям (оная джамия в истамбул да стане музей или библиотека) И без анадола. И след освобождаване на кюрдистан. И след обединение на кипър. А дотогава европа да си пази външните граници с истинска армия! А не да разчита на валерисимеонов и на бойкоборисов предателя бодливата тел.

Малко са хората, които могат да разберат че на българите им е провървяло с поробителя, докато европейците избивали масово аборигени в презокеанските колонии, жестоко експлоатирали негрите, хранели кучетата си с индианци, набучвали на кол африканци, изтезавали индийците, унищожавали индокитайците, впрягали в каруци мужиците крепостни селяни, то българите си имали къщи, ниви, каруци и добитък, плащали си данъците и раждали много деца, без паспорт обикаляли по цялата територия на Османския съюз, както сега е в Шенген, по талантливите българчета са отивали да учат на запад и в цариград, забогателите щедро заделяли и дарявали средства за построяването на училища и църкви. Имало е съд и справедливост, осъдилите Левски съдебни заседатели българи след Освобождението станали депутати, Хората тогава са били нормални, а не като днес завистливи и злобни, робският манталитет на народа днес потиска патриотичното чувство и самочувствие на българина, хората се отчуждават, отдавна няма единство във възгледите, бедността, злобата и отчаянието бавно но сигурно водят до залеза на един многовековен етнос.

ОНЗИ ДЕН КОГАТО ЕРДОГАН ОТКРИВАШЕ ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА СВ. СТЕФАН В СТАМБУЛ НАЛИ ГО ВИДЯХМЕ ИСТОРИЧЕСКИ КЪДЕ СТОИ БОЙКО СТРАХЛИВЕЦА ЗАЕДНО С ИЗМИСЛЕНИЯ ПАТРИАРХ НА БПЦ!!!!!! ТА БОЙКО БЕЗСТРАШНИ СТОЕШЕ НА 4 -5 МЕТРА ОТ ВЕЛИКИЯ ЕРДОГАН КАТО СЛУГА КОЙТО ЧАКА ДА МУ ДАДАТ ЗАПОВЕД! СТИГА ГО ХВАЛЕТЕ ПЕТКО СТРАШНИКА ЩЯЛ ДА ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА, КОГАТО ПУКНЕ ТОЯ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ХОРО ЩЕ ИГРАЯТ ВЪРХУ ГРОБА МУ!

а видя ли българския генерал президент как стои в виенската опера

Той със сигурност ще влезе в историята, за сега като герой на Доньо , но може да влезе и като Стамболов. Кой знае?

Борисов Акбар !

Тук няма омраза, емоции и исторически възпоминания. Има исторически доказани факти и истини и те не могат да се премълчават, нито да се преиначават независимо кой и кои правят всичко възможно това да се случва. Имало е 500 години турско робство на България и това завинаги ще се знае и ще се помни от поколенията. България през този мрачен период е била блокирана в своето историческо развитие и ние и днес плащаме жестоко за това. През този дълъг период над българските жени, деца, старци и зрели мъже е упражнявано насилие над тяхната човешка идентичност-изнасилвания, робски труд за поробителите, побои и убийства без съд, без присъда. И ние, всички българи, пред паметта на поруганите, озлочестени и убити жени, деца, старци нямаме никакво право да премълчаваме това мрачно, трагично минало на нашата България. И накрая: DW да спре да ни поучава какво да знаем и какво да помним за историческото минало на БЪЛГАРИЯ, КОЕТО НИЕ ОТЛИЧНО ЗНАЕМ И ПОМНИМ И ЩЕ ПОМНИМ ЗАВИНАГИ.

Tурция HE може да стане европеиска държава никога!!!

значи за фесовете, които ни тъпкаха 500 години, трява да говорим без емоции, омраза и исторически възпоменания, а Русия, която ни направи държава трябва да наричаме 'окупатор' и соросоджендърите да се връщат до времената на Самуил и Светослав Киевски? долна двулична пасмина!

европата каквото да каже ясно се вижда ,ше ги е страх от султан ердоган,ще има референдум в турсия оконшателно народа какво ще каже пıк може да решат-не искаме геъска европа.анадıму.

разгеле! тя и Европа не ви иска, така че всичко е наред.

Ашколсун.

Това не е възможност, а абсолютен дебилизъм. Това сам да се буташ между шамарите не може да се определи по друг начин. А, че турция никога няма бъде част от европа е ясно и на малките деца.

ОК, да приемем Турция в ЕС. В най-скоро време. Започваме с нещо простичко. Турция е окупирала 40% от територията на страна - членка на ЕС - Кипър. ЕС ще гарантира равноправието и сигурността на кипърските турци. Турция ще изтегли своите войски и заселниците от Кипър. Едва ли някой гръцки кипърец ще посмее да мръдне срещу турците - кипърски граждани. Освен това, повечето от тях се разбират много добре. И започваме да разговаряме сериозно... ================== Написаното по-горе е нещо като научна фантастика. Турция е все още с един крак в 16-ти век. И с Ердоган крачката става към миналото, вместо към 21-ви век. Няма да ви убеждавам за това. Оставам самия Ердоган да го направи: "Раждате пет деца, не три. Вие сте бъдещето на Европа" (17.03.2017) "Ако Европа продължава така, нито един европеец в която и да е част на света няма да може да се разхожда по улиците спокойно", заяви Ердоган в Анкара. "Ние, Турция, призоваваме Европа да уважава човешките права и демокрацията", допълни той. (22.03.2017) Как да мислим за Одрин по различен начин от този за Солун и Кърджали? Как да приемем, че не са свързани Газиантеп и Алепо, Мардин и Асеки, Сиирт и Мосул? Възможно ли е да мислим различно за Газиантеп и Алепо, Ризе и Батуми, Бурса и Скопие? Това е казал снощи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган при откриването на образователен център в Бурса, предаде кореспондент на БГНЕС. Президентът на Турция е уточнил, че физически тези градове са в границите на други държави, но границите на сърцето ни са широки и обхващат и тях. Това е второ подобно изказване на Ердоган в рамките на седмица. В Истанбул той говори за Националния договор от 1920 г., според който юридическият статут на Западна Тракия трябва да се определи в резултат на свободно проведен референдум (23.10.2016) ======================== Викам, да вкараме Ердоган в ЕС, а после да разсъждаваме върху всичко това, а?

Еййй.... много мекерета тук бе!!

Б.Борисов е агент на турските разузнавателни служби! Каквото му кажат от Анкара и БУДА козирува!

Не Турция, исляма няма място в Европа!Тая кървава идеология измислена от арабски главорез през 7 век от н.е. е по-страшна и брутална от фашизма.Фашизма беше ограничен в зверствата си до евреи, цигани и славяни.Исляма няма спирачки - всеки неверник е за убиване или тормоз. С всяко изнасилване и всеки терористичен акт от озверели джихадисти това става все по-очевидно, въпреки напъните на продажните медии.Не на ислямизацията на Европа!

Ти така недей с два аршина да мериш религиите. Да не си забравил инквизицията, кръстоносните походи, и изгарянето на учени на кладата. Надали християнството по ония времена има аналог с друга варварщина /освен втората световна война/!

Не бъркай католицизма с православието.

Ами то без исторически възпоменания, но аз се сещам за един цар Иван Шишман / и не само той от онези времена/. Ей така с манафска политика и после 500 години геноцид! Все пак да помним историята, и да не забравяме, че турция е добър съсед и турците са свестен народ, но политиката на диктатура, нападение на чужди територии и избиването на кюрди, пълна цензура на свободата на словото, не оправдават диктатора въпреки варварският акт за преврат срещу него, скалъпен от изроди убийци.

Всъщност, това което не смеят да си кажат Евро лидерите / ако можем да ги наречем така - на дали но ..../за Турция много наподобява Сирия. Мир в Сирия , но без Ассад. Е да на Турция в ЕС но без Доган. И докато си мълчат лидерчетата от ЕС, проблемът с членството на Турция няма да се реши! И по страшното е че лидерчетата си го шушукат зад гърба на Доган. Нямат смелост да излязат и да му го кажат направо в очите. А той е смел човек - нарича ги фашисти, нацисти и как ли още не!

В царството на слепите, едноокият е цар.

Ивайло Дичев май е сред почитателите на Ердоган и умело забравя, че той е на път тотално да разруши постигнатото от Ататюрк.

Не е ясно, в Истанбул жените не са тръгнали да носят фереджета. Поставиха го в много кофти ситуация Ердоган, оправя се с война в съседна Сирия, милиони бежанци, кюрдски сепаратисти и шпионаж от страна на множество страни. Вероятно възприема поведението си като въпрос на оцеляване на Турция, не като опит за превръщане в султан.

Поздрави за статията. Имаме нужда от гласът на разума в тези времена.

И кое е гласът на разума в случая? Да забравим историята си и да се слагаме пак на турците, които упорито пробутват политически претенциите си за възстановяване на Османската империя за сметка на съседите си? Или да работим за добросъседски отношения с държава, която подкрепя етнически мюсюлмански партии у нас, които работят в ущър на България, шантажирайки българските политици? Или която отделя огромни пари за сегрегиране на турския етнос у нас със строителство на джамии и облъчване с турски телевизинни канали и радиа? Айде нема нужда! Аз на подобни продажници, като списвачът на пасквили за Дойче Веле, бих му казал само, че който не познава историята си, повтаря грешките си! А нашата с Турция е с 500-годишна продължителност. И когато ми говори някой да си забравя историята, той много ми мирише на продало се за 30 сребърника жалко мекере и предател.

Има обаче едно ннещо което не е правилно при това положение, че се започват преговори с тях и им се дават някакви аванси. Веднага трябваше да им се каже, че това да са част от ЕС няма да стане, както се каза и на Русия.

sonibvc@gmail.com

Добре казано.