Големите вериги вдигнаха цената на бензина

За последните три дни в страната е регистрирано поскъпване на бензините, показа проверка на Дир.бг в специализирания сайт "Фуело" (Fuelo).

Обратно в новината

Коментари - Големите вериги вдигнаха цената на бензина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав си/права сте BRSK. Прав е и колегата Муйо. Лошото е, че увсъта не пие бензин, а хрупа зелена тревица. В тази връзка, тя си има и проблем със зъбите. И ще се наложи да ги чисти с Блендамед, Лакалут или да прочете нещо. Аз препоръчвам "Диплодожка жалба" стих на Валери Петров. Не мога да дам линк, защото ще ме изритат като куче от dir.bg , но вероятно мога да Ви кажа че е това нещо е: Диплодоците (Diplodocus) са род големи растителноядни динозаври от семейство Диплодоци (Diplodocidae), чиито представители живеят на сушата. Те са били едни от истинските гиганти на края на юрския период и може би най-добре проучените измежду дълговратите завроподи. Приятно четене, хрупане, пазаруване! САМО ЗА ЛЮБОЗНАТЕЛНИТЕ В УЧЕБНИКА: Ако НЕЩО Ви интересува , намерете и си го решете сами! Питате ли се някога: Какво би станало с властта /чиято и да е тя/, ако частните хлебари и малките магазинчета в страната решат да направят локаут и да затворят за 5-6 дни? Ще Ви предположа- Властта ще падне до 4-тият ден... Само, че "гадните капиталисти-хлебари и търгаши" не могат да се споразумеят"! :) А, левите с десните, сините с червени, виолетовите и цялата друга палитра и т.н.? А, кротката любезна женица в селото ви в бившия "Хоремаг", с изявлението : "Леб, брашно, сирене, масло, боб и ракия нема да има, поне ощееее 7-8 деня ЗАЩОТО СТАЧКУВАМ"!

Я помислете малко , бе ! Държавата няма интерес от понижаване цените на горивата , защото данък печалба от дистрибуторите ще е по-малък и бюджета ще се издъни , а пари трябват за полюцаите !

Какъв данък печалба търсиш след като Лукойл откакто е купил рафинерията не е дал стотинка данък.

алчни сте и натрупахте 47 млрд. по банките!Други кътат из дюшеците и замерят с пачки от балконите/помагат да заловят някого/ вместо да си купите електрички,като бедните норвежци и да покажете среден пръст на ''големите'' вериги''!Тоя мазната цаца открили пробивите в митническата с-ма :Д

БРЦК

За спекулативните цени на каквото и да е в тая територия са виновни САМО и единствено оФФцете които се наричат 'потребители'. Достатъчно е просто да се спре да се зарежда гориво на ЕДНА от големите вериги, примерно ШЕЛ. Точно за един месец ще се случи едно от двете неща: 1. Ще фалират. 2. Ще намалят цените. Просто, лесно и ефективно. Само ,че се иска 'потребител' , а не оФФца.

Не е оффца, а уфсъ.

Аз се возя без билет в градският транспорт . Горещо го препоръчвчм като начин на предвижване .Пестя по 6.40 на ден по 365 дена в годината=2336 лева.

A в деградираща Русия бензинът е 1,14лв. :(

щото му е нисък акциза. Не за друго.

все тая. Там да се омирисват, скотовете руски!

е 18 стотинки

Положението в България става все по-хаотично , на политиците и управниците не им пука , защо са ''залебили'' много яко , и за по-следващите си поколения !

Първият бил бесен, върви из стаята и псува- какво се кахъри матриала- ми питат ли мене как зареждам "Ланд Круизера" и как се издържа на разход 18л/100 км. при тези горива?

Ми купи си WV Поло, моето харчи 6 на 100.

Шефе, шефе! Няма пари да заредим самолета за Брюксел шефе, много поскъпнал керосина и бензина? - Аз съм предвидил този момент- затова направих европредседателството в България- не ние да не харчим за бензин, а те да идват при мене! Вдигайте още, да зареждат на обратно по-скъпичко!

Много важно, че я дигнали! Язека не пием бенцин, а рикия, дет сам си я варя!

-Алоооо Вальоооооо, алоооо Златеффффф, аз съм бе, аз приятеля на Меркел, Макрон и другите минарета! Виж там, виж намали 20-30% цената, че матриала ще ме изхвърли заради тебе! Ша та компенсирам бе, ша та компенсирам- ти знаиш как, пък аз ша са обадя на оня от митниците да та не дърпа за шлифера!

Половин чак по-късно- Алоооо Златеввввввв, вдигай, вдигай с 30% като за последно- свалят ни тука до месец!

Тук са писали предимно хора, които нямат автомобили и не зареждат гориво. Цените на различните бензиностанции дори от една и съща верига са различни. Преди седмица в един и същи ден заредих на бензиностанция Газпром Долни богоров за 2.09лв и на Газпром Враца за 2.15лв. Прави ми впечатление, че най-ниски са цените по бензиностанциите във Велико Търново и най-високи в северозападнала България. Няма никакъв картел. Просто всеки си има своя ценова политика. По селските бензиностанции с "ниските" цени просто ви връткат с количеството.

Докато ни отклоняват вниманието с накакви конвенции за трети пол,тихомълком бензиностанциите ни го начукаха.

гоуеми фенове на Марешки. Не ме учудва, че влезе в парламата изклесникът.

И на мене ми се яде черен хайвер на на народна цена, ама няма. Всеки се разпростира според чергата си. Който иска - да си произвежда сам. Само не карайте бабата на сергията да ви продава доматите по-евтино - щото миналата година били по-евтини. Всеки си слага цена на продукта. Който иска - купува, който не - не купува.

Ми вдигайте и Вие- я утре хляба 1 млн. лв./ бройката, я кило мас- 4 млн. лв./ кг. Ми бокича и винетка на първата седмица ще са изхарчили спестените си млрд.-и и ще хвърлят бяла кърпа! Пък ние ще караме два-три месеца на луканка и червено домашно вино!

И ще има и обратен ефект- при цена на хляба 1млн.лв. /бройката цената на бензина от 2-3 лева / литрото ще е просто безплатен.

а тока на АЕЦа, дето само него още не сте го вдигнали, кога?

През лятото, юли месец.

Те това е България: link , а цените по бензиностанциите скачат.

много поздрави от братска Русия, която много ни обича)))): За повишените си сметки за парно може да й благодарите специално тоже!

не я ли обявихме за враг в стратегията! сега какво искате?

Явно премиера се подготвя да дава оставка.

Зареждам само при Марешки макар че до него има друга на същата цена.

Това може да се случи единствено в България. Долара пада с всеки изминал ден, цената на петрола също пада. Но не и цената на горивото. Нали беше така- ниски цени на петрола- ниски цени на горивото по бензиностанциите ама сме в България за съжаление. Лошото е че никой няма да направи нищо защото сме робски народ!

Така така робе, тролски. Бензиностанцията частна собственост ли е, частна, е що ще искаш майка си тогава. Като не ти изнася не зареждай таб бре робско говедо тролко. Със сигурност си се разчекнал в кафето на някоя от тези бензиностанции и тролиш от там, но иначе народа ти е бил робски. Ако женати е недо...ена, пак ли робският народ искаш да направи нещо за теб?

рядко срещан тъпанар си

Milen Gagov

Охльо,не знам за него,но ти определено си част от някоя бензинджийница,...лъхащ на интелект отвсякъде!!!

Боко за тва обикаля по света, тук не го свърта, щото се задава оставка! Бега завалията...

Ще се наложи да откривам представителство за продажба на електромобили от Китай!

Да протестираме за Пирин !

От години не зареждам по веригите. В София тъпча резервоара, освен при Марешки, на още две места - бензионостанция Кристал на Ломско шосе, 500 метра преди Околовръстното (1,89) и една Бякой си и партньори на Гешов срещу OMV, 2,10, но има отстъпка 8 стотинки на литър за зареждане над 50 лв.

парното, бензина.. се вдигат. Вдигайте се и вие бе! НАРОДЕ????

ЦЪКАЙТЕ ПЛЮСОВЕ, АМИ ИЗЛИЗАЙТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ, ОФЦЕ! ГЛЕДАЙТЕ ГЪРЦИ И РУМЪНЦИ КАКВО ПРАВЯТ!

За сметка на повишението на цените в сайта на Лукойл вече не се виждат данните за цената на горивата на едро. Единствено търговците, сключили договор с тях (Лукойл) могат да ги видят

Ми направете си майтап и не влизайте да зареждате един месец например в лукото! Те сами ще се обадят на буда да намали акциза за тях и ще клекнат с 30%!

вериги такива цени на горивата сме виновни ние потребителите.Ако ние стимулираме чрез голям оборот такива бензиностанции като на Марешки и зареждаме на най ниските цени това ще накара и големите играчи да свалят цените. Аз зареждам винаги до горе резервоара и изминавам около 1100км с едно зареждане.Докато свърши горивото все ще ми се случи да мина покрай бензиностанция с ниски цени е да заредя отново до горе.Не купувайте от една от големите вериги един месец и и вижте цената след този срок.

как го виждаш това практически? да не ползвам колата, която постоянно ми трябва, цял месец?

я държиш,че да не минаваш покрай бензиностанции с ниски цени? Това не е хляб който се купува всеки ден.Зарежда се един път за 100лв ,а не 10 пъти по 10лв. Ти ако си търговец и ти купуват стоката с 50%печалба ще я намалиш ли по своя инициатива?

Това няма как да стане, така че идеята Ви отпада.

чрез организиране на потребителите в социалните мрежа,пък ако не се организираме това означава ,че цените са нормални за хората които не искат да се включат в инициативата.

Решението е едно: Всички сипваме само и единствено при МаГАрешки и останалите ще клекнат!

Обещаха ви ръстове - е те растат. Цените. Защо мрънкате, нали вие си ги избрахте?

нали искахте демокрация - яжте демокрация сега, нали? елементарен пещерен едноклетъчен комунист!

И при това долара пада и цената на петрола бележи известен спад!

Цените на горивата летят нагоре в САЩ. Оттук се равнява целия свят...от продавачи.

но внормалня свят бензина си го сипваш сам а не тичат една глутница бензинджии да ти пулнят ресервоара-това са заплати,а те трябва да се вземат от някаде,същото е с автомивките,обикалят по няколко хлапака с вестници,мърляви парцали и метли вместо да монтират една автоматична автомивка.абе задръстени сме отвсякаде но с претенции за европеици

а за София може и 3.00 лева,там е друга държава,доходите са големи.

2.80 е една нормална цена за бензина в България

и две хиляди лева на месец е нормалната заплата на момчето,дето ти сипва бензина при такава цена.

Цената на горивата няма абсолютно нищо общо със трудови възнаграждения. Горивата може да станат и 10 лв/л., но това няма да промени доходите Ви.

държавата източва парите ни чрез акцизи и ддс.по тази причина най-големият картел е между държавата и бензинджиите.А след това ддс и акцизи от държавния джоб отиват в определени мутрополитици чрез обществените поръчки.Няма кой да спре тази далавера,защото се прави от имащите власт и те крадат парите ни.

Тях защо ги пропускаш?

Елементарна задача за сервилните служби е да фалшифицират избори и да крепят мафиотското статукво. Без кръв няма оправяне!

Алоу Цвинокио, Мозък и т.н. цвекета, нали нямаше корупция и картел в горивата беее? Как така се наговориха Големите вериги да дигнат едновременно цените? Как малките и Марешки държат на старите цени? Май не са Вериги, а Окови оковали ни с Боковска благословия! А сега очаквайте Той да ги събере "веригите" и те да свалят стотинка - две и Той да каже:-то това е станало, додето се занимавах с евротуристите и други гости или бях на визита нейде си и ми е убягнало от зорките очи!

нормални сте,имате ли някаква връзка с действителността,имате ли представа,че на борсите скочи барел петрол,имате ли идея колко струва бензина по европейските бензиностанции,на този фон вашия бензин е направо безплатен,слезте на земята,бе ей,самозабравихте се от лесен и охолен живот,нямате граници в наглостта си

ти ли си бе?

не Валентин съм, Цецо съм му казал в друг пост да пише

Абе, тъпак! Платца пада от 2 седмици, доларът е на дъното от не знам си колко време, къде са тия борси дето гледаш? Лукойл намали отстъпките на дистрибуторите, затова поскъпва тунджата. Ама джурналистите направили разследване... само до табелите са стигнали май

Като си почнал с европейските цени, кажи нещо и за качеството на горивата. СЪщото ли е ? Кажи за заплатите дето взимат на запад ??? Същите ли са?? Качеството на живот същия ли е ?? Политиците така ли ЕБ...т народа??? Не се ограничавай само с горивата, твърде ограничен изглеждаш !!!!

тънък хумор, 20- те минуса ,несхващащи иронията, са показателни за нивото на присъстващите тук!

Дa имaме идея колко струвa бензинa в Европa, нaпр. в Гермaния при зaплaтa 1000 (a товa е нискa зaплaтa зa тaм) бензинa е 1.40 , a дизелa 1.2, в Бългaрия при зaплaтa 1000 (a товa е високa зaплaтa зa тук) бинзинa и дизелa сa по 2,20

ще излизаме с тоягите маи

Да бе, да, сега е Европредседателството, всички да си траят, че сега се дои най-добре.

за последните няколко месеца цета на едро се е покачила с 7-8 ст. на литър. В Стара Загора цената на бензин и дизел скочи от 1,89 на 1,99 което мисля е е нормално. В града има конкуренция от преди Марешки да влезе на пазара. Щом в Стара Загора може да са ниски цените значи може и в други градове !!!

Така е,защото няма определена по закон норма на печалбата.В Царска България е имало такава норма-печалбата не може да надвишава десет процента.Не е имало нужда нито от комисия за защита на конкуренцията,нито от хиляди чиновници.Дига си печалбата над десет процента и го съдят по закона за спекулата и право в затвора, а стоката се конфискува.Ама Цар Борис ІІІ за разлика от Боко трети е нямал далавера в бизнеса .

Но в царска България Националната банка е била държавна собственост, валутата ни е била гарантирана и приета навсякъде, икономиката е била стабилна и не е имало финансови кризи, а сега времената са неолиберални и никой не ни казва чия собственост всъщност е БНБ, уж имаме свободен пазар, а има европейски субсидии, което е непазарен механизъм и деформира пазара, уж имаме антимонополно законодателство и КЗК, а имаме излюпен под топлото крилце на държавата картел... И само това ли?

Смех, сега и най-тъпия счетоводител ще те изкара на загуба, ако иска собственикът. 10% печалба, смях!

Няма картел в горивата, няма необосновано вдигане на цените, няма причини за безпокойство, няма корупция по високите етажи, няма организирана престъпност, няма държава, няма народ, няма бъдеще... Нещо пропуснах ли?

Пропуснахте да уточните защо ги няма всички тези неща...!!! НЯМА ГИ, ЗАЩОТО ГИ ИМА БОКо, И ОРГАНИЗИРАНАТА МУ ПРЕСТЪПНА ГРУПА"герб"...!!! Дааа...!!!

Стабилност!

самозабравилият се народ,който се мисли за богопомазан и богоизбран и смята,че всичко трябва да му пада от небето,то си и пада де,но ако им искаш пари за нещо,скачат като опарени,те са свикнали да взимат,не да дават,кърлежите

смрадлив троле. Мразиш народа, от който си излязъл, и го продаваш за жълти стотинки на паразитите. Гнида!

мдам, пропусна основния фактор - няма държава...

А народа спииииии .........................

даже не спи,краде ли краде, с г.за си

И що така, бе?! Че онзи ден четохме, че цената на барел паднала до 60-65$?! При това положение, значи че ... "Няма картел при горивата!", нали така, майчице на депутат Ненков и шефке на КЗК?;)

къде си чела, още повече онзи ден, че цената на петрола е паднала под 60$ за барел? Че даже и под 65$ не е вярно.

Инвестор.бг, към днешна дата: "Петролът леко поевтиня след нарастване на запасите в САЩ* По време на азиатската търговия петролът леко поевтиня заради информация за увеличаване на запасите в САЩ. По-късно сутринта българско време американският лек суров петрол все пак обърна тренда и поскъпна с 0,02% до 64,48 долара за барел. При сорта Брент понижението беше с 0,17% до 69,84 долара за барел."

Миналата седмица заредих догоре от Марешки на 1.89лв ... Хванаха едни цистерни с гориво без акциз и веднага скочи цената ... странно ;)

Хайде да сметнем малко!!! На средна заплата 2000(4000лв) Евро(Белгия), и цена 2,60 и на средна заплата 900лв(БГ) 2,20??????!!!!!!!!! И нещо още да сметнем колата ми в Бг харчи средно с 1,5 литра повече отколкото в Белгия - това значи след мошенничествата по бензиностанциите в БГ, че плащаш горе-долу същата цена като на запад!!! Бактън от платени мекерета които ми обясняват за акциз и данък!!!!

В Белгия над 80% от времето хората карат КОЛЕЛО. докато наш сельо джитка с колата и до кенефа. Ама да сметнем де. Как може и на мене и на Тръмп полет със един и същи самолет да ни струва еднакво. Особено с частен самолет. Срамота. Не може ли за мене да е 100х по-евтино. Що си тъп бе? Баба ти Пенка какъв шоколад яде??? Никакъв... щото се разпростира според ЧЕРГАТА СИ. Никой не е длъжен да работи НА ЗАГУБА за тебе, за да ти е евтино.

Да,ама в Норвегия например при цена 3 лева,заплатите на персонала са 3000 евро.Докато има тараби като теб все ще е зле в БГ

Извинявай, ма не моа ти проследя мисълта ... Тръмп ... колелото .... бензина... баси

Ти явно си олигофрен, който скоро не е бил в Белгия:))) Я ела сутрин и вечер в батаците да видиш дали няма задръствания:))) И можеш ли да сравниш една поляна с планинска държава???!!! Я всяка сутрин и вечер да те видя примерно от Борово до зала Фестивална?! Да си изплюеш дробовете на старата телевизионна кула и в двете посоки!!!! А и в Белгия дето има такива преспи по 5-6 месеца!!! Абе идиот, тия сняг не виждат с години, почти няма темеператури под нулата!!! Ако имат е за няколко дни само!!! ТЪПАНАР!!!!!!!!!!!!!

Сaмо не рaзбрaх кaк тaкa цените нa бензинa в Белгия и Норвегия сa в ЛЕВA, a зaплaтите в ЕВРО!?!?Стрaнни хорa сте, явно МAТРИAЛA нaистинa е лош.

Е кво като ги вдигат горивата, аз все за 20 лв. зареждам, така че мен не ме засяга :)))))

ти що не се самообесиш?

У нас всичко е стабилно. Няма картели, няма монополи, няма корупция, няма срастване на престъпност и власт.

Нали знаете, че като вдигнат горивата - ще се вдигне и всичко останало. Народа ни се въди за стригане. Циганите за евтини гласове се въдят.

Нали се сещаш че с протести нищо не става: кучетата си лаят, керванът си върви. Лозето не ще молитва иска мотика!

Абе аз помня едно минало време- дето керванът се товареше в автобуси Чавдар, посрани от страх, а по кучетата стреляха и пускаха сълзотворен газ...беше зимно време...