Реконструираха лицето на девойка, живяла преди 9000 г.

Учени в Гърция са реконстриурали лицето на жена, живяла преди 9000 години в пещера в Пелопонес.

Обратно в новината

Коментари - Реконструираха лицето на девойка, живяла преди 9000 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има известна прилика с един партиен лидер. Явно другарката Нинова е с дълбоко проследим родов корен.

Прилича ми на една велинградска циганка, която до скоро се ежеше по върховете на властта и която нищоправеше,получавайки за това тлъста заплата.

генетически изследвания многократно доказаха, че античният корен все още преобладава у местното автохтонно население на балканите. за българите се доказа, че тракийският ген е около 33 %, а траките са били едни от най-древните европейски племена. днешните европейци по нищо не се различават от древните си прадеди, които са живяли в Европа преди 10-15 хиляди години и повече.

На каква възраст е митохондриалната ДНК при човека, която се наследява само по майчина линия.

Баща ми в такива случаи казваше: "Който не вярва, да иде да провери!" Всички сте виждали сравнение между фоторобот и действителната снимка на престъпник. Трябва много да се напънеш, за да откриеш прилика. Що не покажат сравнение между възстановено и действителното лице на неизвестни, но живи хора. Тогава ще се разбере дали така наречените възстановки са реалистични. Тази конкретно сякаш е рисувана от бавно развиващо се дете - човек ще си помисли, че всички хора в онази епоха са били дебили.

Никой не може да реконструира меките тъкани по формата на костите. Този образ е следствие на въображението на скулптора, който се е занимавал с оформянето на лицето. Въз основа на същите кости може да се реконструира съвсем различна визия.

Гъркините и сега изглеждат така

Сатани! Бог да ви накаже! Какви работи показвате! Църквата да се произнесе! Айде бе, зайци, къде сте набожните?!?!?! Или сме богуогодни само когато ни изнася???

Змеята и вселената съществуват от преди близо 6000 години. Познавайки фундаменталните слабости на изотопното датиране, за мен остава загадка какъв научен метод са използвали за да определят възрастта на тази по- стара от Земята девойка?

добро е момичето има хубава захапка ,ама слабогърда ми се види ,можеше малко да я силиконират

По какво разбраха че е девойка?! Да не са намерили химена й, а?! На мен тя ми мяза на тия от ...третия пол, джен-някакви си там глупавини!

По-хубава е от новата мис България, затова. А мис България все пак е еталон за женска красота.

Как може да се занимават с такива глупости - да реконструираш външноста на някой умрял преди 9000 години! Егати работата! И на тия хора им се плащат огромни заплати! Малоумщина, вместо да дадат тези пари на децата, на бедните и гладни хора, на пенсионери ....

Ти не разбра ли за последните 30 години, че пари не се дават!Те се изкарват, изработват!Все чакате някой да ви даде нещо....

лоши гърци, вместо да дадат на мързелив булгаристан патрЕот пари, те ги дават на техните си археолози. Я си гледай в паничката и недей зяпа в чуждата!!!

Реконструкцията на органа под пъпа как върви?

Гейберастка.

Що преди 9000 години,британките и сега изглеждат така!

Доста джендър хормони има тая девойка, или просто е гълтала... забранени от МОК добавки.

Тази прилича на привърженичка на БСП - дебилна и с 9 хил. години назад.

прав си, нашата комсомолска секретарка приличаше на тази, беше и се изкривила физиономията то злоба и любов към партията, хихихихи!

Цвета Караянчева - копие!

По-скоро Мария Габриел

Грозна като сегашните гъркини. Само мустака й го няма.

пропуснали са го в бързината!

И видео с логото на Алджазира?!

Очевидно има македонски черти...

Сещаш ли се кой ще се появи за вечеря под това заглавие? :)

Цанко

Мина сутрешната молитва и вече е тука :D

Я Цецка Цачева. Или Караянчева?

Шварценегер

си урсузи гъркините - доказа се.

Гърци не е имало тогава, хаха.

тази ми е позната ааа момент сетих се виждал СЪМ Я В ДИСКОТЕКА В СТУДЕНСКИ ГРАД надрусана до бесъзнание която ми прилича на орка абе точно като тази от снимката това е днешната девойка. Ами извода е следният да отидат до студенски град или до която и да е дискотека кръчма и тнт и ще я срещнат )))), няма нужда от изследвания

Това на Курнелия Нинова прилича само, че тази на снимката е малко по-симпатична!

Как "девойка"? Ами ако е била от друг джендър???? Дискриминация!!!!

Редактирайте си текста. Между Пелопонес и Тесалия има значителна разлика.

Прилича ми на Ивайла Бакалова:)))

една идея по-хубава от сегашние гъркини

е нямало до преди 3 хиляди години. Прав си, понеже няма как да е гъркиня.