В Сърбия 52% искат членство в ЕС, 24% – не, а 12% не знаят

Броят на поддръжниците на влизането на Сърбия в ЕС за първи път от четири години превиши 50 процента, сочи анкета.

Обратно в новината

Коментари - В Сърбия 52% искат членство в ЕС, 24% – не, а 12% не знаят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само русофилопитек като тебе ,няма да разбере огромната разлика между България като кандидат 16 република и член на ЕС.

Откакто лесбийката Ана Бърнабич пое премиерския пост тенденцията и статистиката се обърна.Изглежда лесбито си върши добре работата и резултата е налице.Комшийте и те вероятно са приели ценностите без които няма да се случват толкова хубави неща в Европа.Уцелиха десетката със такава жена.

Сърбите въртят к--нски номера на Брюксел и ще видят ЕС след 20 години.А за наказание, САЩ няма да спрат Санджак и Войводина да се отделят. А са мръднали - а пак яко бомбене. Бой до дървените чотури, защото не увират.

Я па тоя...Това да не ти е 1999г?! Путин им е СЪЮЗНИК! Скоро ще си върнат Косово!

Надявай се мъжо на пияна жена. Ха-ха.

Елате сръбчета при мене!!!!!

Сърбите са далновидни и разумни, не припкат като нас на където им посочат ГОЛЕМИТЕ И ВЕЛИКИТЕ...........Ама ,че смешно

Български семейства завършват успешно Западни Университети със символични такси и се интегрират успешно в Нормалния Свят, а вие тука гнийте под терора на туземните рашистки мутро-олигарси и плюйте по ЩАТИТЕ и Европа ???

НИЩО ПРОТИВ ЗА ДЕЦАТА, КОИТО УЧАТ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ НА ВЪН.. НО, МЪЛЛЪО ИЛИ МАРТА НЕДОКЛАТЕНИ, ПОЕТА Е НАПИСАЛ :"КОЛКО МИЛО, КОЛКО СЛАДКО Е ПРИ МАМА И ПРИ ТАТКО. "КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ НИЕ ИСКАМЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, А НЕ РАЗГРАД ЕДНА ТЕРИТОРИЯ. КАКВО ПОСТОЯННО БЪРКАТЕ РУСИЯ? ОТ 28 ГОДИНИ НА НАС НИ НАСАЖДАТ ЕВРО - АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ. СЪЖАЛЯВАМ МНОГО, НО ПРЕДИ 1989 ГОДИНА ИМАХМЕ И НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, КОСМОНАВТИ, РАЗВИТА ЛЕКА И ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ. ИЛИ ВИЕ СОРОСОПИТЕЦИ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВОТА ЗАПОЧВАХА ОТ КАТО НИ ИСПРАТИХА ОТ САЩ, КОРАБИТЕ С МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА. ИЛИ СЕГА ДА ЯДЕМ ГМО. ЩЕ ВИ ЧЕТЕМ И СЛУШАМЕ ПО ВСИЧКИ СМИ ГЛУПОСТИТЕ. СЪЖАЛЯВАМ МНОГО, НО ПРЕДИ 1989 ГОДИНА, НЯМАШЕ ГЛАДНИТЕ, ГОЛИ, БОСИ ПРОСЯЦИ. АЙДЕ СТИГА ЖМУЛЯШ МАРУЛИ, БЕГАЙ НА ГЕЙ ПАРАДА. ДА НЕ ДАВА БОГ НАСЛЕДНИЦИТЕ ТИ ДА НЕ СА ОТ ТРЕТОПОЛОВИТЕ, ЧЕ ТОГАВА СВЪРШВА ТВОЕТО ПОКОЛЕНИЕ.

52% от сърбите искат да са в един отбор с африканизираща се Франция, ислямизираща се Германия и циганизиращите се Румъния и България.

"В Сърбия 52% искат членство в ЕС, 24% не, а 12% не знаят" А, и тези 52% не знаят... какво ги чака. Да питат нас.

Какво те чака, бе, цървул неблагодарен. Къде беше България 2004 г, къде е сега. Само руски трол може да пише глупости. Кога Путин щеше да ти изсипе милиарди. Не ЕС са ни виновни, че сме корумпирани.

Хм 2004 година...А къде беше България 89та година?? А ЕС си знаят, че сме корумпирани-то става с тяхно съгласие. Така по-лесно ни оплячкосаха...

Хората отдавна са казали , че пилците се броят на есен...същото е и с Русия, от 500 години все се мъчат западнярите да я унищожат и аха да падне, аха да загине само, че нито пада нито загива , нито пък може някой да я унищожи...затова от гледна точка на гореказаното задавам на колегите от противниковата русофобската страна( окоп) следният простичък въпрос , които постоянно отправям към русофобите (орките на Сорос-Козяк), но ЗАДОВОЛИТЕЛЕН отговор НЯМА и НЯМА...и тъй като сте тъпи и АБНИ като селски мотики, ще ви помогна с жокер )))) и така ето въпроса : Защо любимата ви супер-могъща държава САЩ просто не атакува тая омразна Раша и да се свърши веднаж за винаги с нея за да могат всички Козяци по всички земни кълбета да се успокоят и да не получават повече паник- атаки само от споменаването на името Русия или от името В.В.Путин и защо (САЩ)не вкарва великите си войски в кавички в Украйна и да изгони за няколко часа опълченците, и да демократизира юго-източна Украйна , а защо не и да окупира Крим за придобиването на който (и превръщането му в военна база) САЩ мечтаеше от десетилетия и да постъпи с Русия така както постъпи с Югославия, както постъпи с Ирак, както постъпи с Виетнам и мн.др.държави???????? защо така стана , че тези държави бяха бомбени обстрелвани нападани унищожавани а в Украйна САЩ- не влизаааат да ДЕМОКРАТИЗИРАТ а се спотайват като пр-дня у гащи !?!?!?! Ето и възможните жокери : 1-во - безумен страх от реакцията на Русия ))))) 2-ро безмерен страх от реакцията на Русия))) и 3-то животински страх от реакцията на Русия ))))) кой от трите възможни отговора е правилният???????

А нема нужда ! Ватниците сами си се самоунищожават...помним СеСерето

баце Коко

Както вече казах драги колеги от "Козяшко-Соросоидният" лагер(окоп) вие сте АБНИ като селски мотики и мозъчетата ви са гладки като билярдни топки...та що се отнася до Се-Се-Ре-То нито САЩ-исаните янки го бастисаха нито пък скопените Евро-чиновници го погребаха а върхушката на КПСС реши да си го подели : Ето главната причина за срутването на СССР. Много пъти съм писал за кухият комунистически елит, отгледал и възпитал сегашните сини зелени червени пембяни и всякакви други Луканови измекяри-протестъри-седерасти !?!?!? и така : В началото на 90-те години тогавашният съветски политически елит реши да постъпи творчески да измами историята, като обяви себе си (наследник на Победата) за победен, за да победи,. Хитростта тук се състоеше в това, да победиш чрез отказ от победата. Хипнотизиран от идеята да се наконсумираме и ние най-накрая, да си отживеем, да си отядем и да си отпием, тогавашният съветски елит просто забрави една фундаментална културно-историческа поука, а именно - първородството винаги може да бъде изтъргувано за паница леща, но в тази сделка никога няма обратен ход. Старозаветният Исав пръв е научил това и опитът му е зафиксиран в историята. (Справка Библията) (защо ли правя такова сравнение като знам , колко са ви кухи кратунестите чутори на вас НПО-плъховете дето четете само Винету и то само до средата). Желанието да се откажеш от Победата, просто за да си поживееш като хората, доведе единствено дотам, докъдето можеше да доведе: до загуба не само на достойнство, на смисъл и значение, но и до изпадане от историята.Ето това е причината, заради която Победата беше хвърлена на бунището за да????? Затайте дъх!!!!!!!! За да се наядем и напием до насита, пък после и потоп да става!!!!!!!!!!!! Така кръгът се затвори. Търговията с Победата изхвърли компрометираният КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕЛИТ от Историята, факт който доведе до това, че съществуването на Русия в един момент можеше вече да бъде напълно пренебрегнато а ако трябва, тя самата да бъде и обградена. С военни бази, например. . А ние можем просто да се досетим, че веднъж похарчената Победа е наистина невъзвратима и затова нейното отсъствие може да бъде компенсирано само по един начин с НОВА Победа. И разбира се, с НОВ ПОБЕДИТЕЛ, който този път няма да е готов да я изтъргува за поредната паница леща-(лъжливите обещания на ЗАПАДА) И ето започва поредният бунт и дали В.В.Путин ще го оглави или някой ДРУГ по твърд от него няма голямо значение, важното е че мечката вече се събуди а ядосаната мечка АПЕ НОГУ ЛОШО)))))))

Що всички новини са от ТАСС? Нашите журналисти английски не научиха ли най-накрая?

щото това е блог на ТАСС

Сърбите са на половина готови, премиерът им като гледам е джендър, но дали е мъжки или женски, трудно е да се определи.

и ще ти олекне

не означава нищо - на възраст от до вече е друго. Къде е от 18 до еди колко си години? Бебетата не са усетили нищо от времената, в които техните родители, баби и дядовци са стояли по мостовете или са се крили из мазетата. Дори това да се изтрие, значи въпросът е неудобен. Айде - дайте коректнии данни за възрастта на участниците в това допитване моля.

деер

Ами наркотикът си е наркотик! Ето ги при нас нещата - всички искат капитализъм, но се редят за саниране щом цената се плаща от всички българи без да ги интересува, че нов блок ще излезе по-евтино! Интелегентните деца заминават и на 90% не се връщат. Тук се ръсят евросредства за тарикати , цигани и турци. Тук там някой някой подгйзва за 3-4 000лв и това е. Забруждавайте се , че Мей, Меркел,Марков, Путин и Тръмп не са избрани от едни същи хора!

МНОГО ЛОША НОВИНА ЗА МЕНЕ, ИЗПУСКАМ И СЪРБИЯ.

Да си стоят в рашанският кокошарник-там им е мястото. Сърбия и Рашка-вековни врагове на Българската държава!

Ей фес разшлякан айде заминавай на изток!

Ти си заминавай на матушината дагестанецо

хахаха, вековни врагове са на вас евреите. И* къде се слагаш редом с нас. Вие, евреите ни организирахте 500 години турско-еврейски геноцид. Като искате да мразите руснаците, мразете си ги в Израел. Какво се буташ в български форум и се правиш на българин. Еврейски девиз, посей интрига, създай врагове. Но руснаците вече ви научиха номерата.

Еврейчето Шаломов кво мисли по въпросъ

Бях в Сърбия по Векден 2017 г. Белград е приятен,спокоен. Знаех,че сърбите са преди нас но сега са в упадък и единствено спасение е ЕС. Говорих с младежи и те са в невидение сега,но смятат,че само ЕС ще им даде шанс. Но Вучич стои на 3 стола: ЕС,Москва и Китай. Тази политика нищо добро няма да им донесе а изоставането е чувствително!!!!!!!!Един ден ще са в ЕС,но едно поколение повече ще загератее в лъжи и празни надежди. Какъв свят. Двама Сърби видяха колата ми казват ето: ти си със западна кола а аз карам стара Нива. Палачинката се обърна.

Айдеее, абе вас, пропагандата, да не ви подбират по конкурси за идиоти. Да не вършихте с конвенцията, та минахте на сърбите. Вие да не сте от новото подразделение еничари на Мария Габриел. Новият фейкцентър. Ще промиваш балкански мозъци. Странно, но много хора минават през Сърбия и са обратно на твоето мнение. Нищо че мазно го даваш. Като напишеш още малко ще разбера, но до тук, не само, че не си минавал в тази случка през Сърбия, но и се намираш далеч от Балканите.

а бе тъпчо, когато сърбите караха западни коли ти опрягаше на дедо си магарето бе. пък и кой те знае с каква западна "кола" , и от коя западна автоморга си се завлякал в сръбско...това твойто е смешено бръщолевене.

Сам си го написал и самият ти не знаеш колко си прав - караХА! Не, че и сега не карат, но не е това, което е било. Занимавал съм се с търговия по онова време и знам какво беше и как е сега - в пъти са по-зле, а ходя там поне два пъти месечно.

Дебилчо ....его къде е Ниш , скокни и виж какво карат сега

далеч от азиат-болшевишките варвари, но един глупак подстрекаван от рашистите организира една касапница, получи си заслуженото, но белградският санджак е върло изостанал.

Шило

Кви рашисти те гонят бе? Всичко беше по времето на пияния Елцин. Деева некадърниците ви.

И при Горби, и при Елцин, и при путлер рашистите са едни и същи, само че при първите двама петрола играеше около $10/барел и не смееха шава, при жужето фръкна над $100/барел и то се да се отвива ??? По времето на Горби с парите помощи от Велика Британия рашистите финансираха стачките на британските миньори ???

сърбите масово работеха по Германия още през 80те години. абсурд е да се чудят дали искат ЕС. Хахахаха. Разсмяхте ме.

след като Тито скъса с азиат-болшевишките варвари и прочисти Югославия от сталинистката агентура, Западът изсипа маса инвестиции и технологии и животът на югославските народи беше пъти по-качествен в сравнение със соцконцлагера, да не говорим, че пътуваха свободно по цял свят.

и руснаците искат в ЕС но избиват украинците защото искат същото

ама ти си спецялист по всичко бе... в тия форуми ли живеш? май с това си изкарваш хляба.

Така да се каже(ако са верни данните)52%живеят с илюзии,24%са реалисти а12%не си напъват мозъците да мислят знаейки ,че нищо не зависи от тях.Ха наздраве ,и да им отидем на гости да хапнем и пийнем докато и там не са оср.ли всичко ...

Гарванът седи на един клон със сирене в устата. Отдолу под дървото застанала една лисица: - Гарване, ще ходиш ли до урните да гласуваш? - Не! В този момент сиренето паднало долу. Гарванът си помислил: "Ако бях казал да, щеше ли нещо да се промени?"

В следващия момент ловецът гръмнал гарвана и си казал: "Много важно какво си мислиш, грачещо черно пернато."

После гръмнал и хитрата лисица- заради кожата й.

Сърбите трябва час по скоро да влезнат в ЕС, защото изоставането им в момента е покъртително спрямо България и Румъния , да не говорим за Хърватско и Словения . Единственото положително е че в момента там за жълти стотинки преяждаш в кръчмите

Изоставане? Че те са далеч пред нас. Не ядат боклуци, а качествена храна. Не им продават храни боклуци като за второкачествени хора. Не им продават нередовни лекарства. Не ги задължават да стават третополови. Сами си пишат и знаят историята. Не като при нас разни мошета да се гаврят с Учебниците по история както си искат. Много са си добре. В Европейския съюз вече е диктатура. Ще ги изнудват да признаят Косово, после ще им набутат емигрантите. И разбира се ще унищожаъ селското стопанство и всякакво по-читаво производство, за да нямат избор и да купуват боклуците на Демократичния Запад. Е това ги чака. Ако са толкова глупави, да влизат. Нас не ни прецакаха, нас ни заставиха, без да ни питат какво искаме. Много тъповато и неориентирано тролче си. Лъжеш примитивно.

Значи и ти си тъп щом ги правиш тези неща

Ужас за форумния русофил ма нещата се случват баце. И Албания и Македония и Черна Гора - консолидацията на континента е неизбежна. Русия да си търси приятели на изток, тука кефа приключи.

Един клон за да се счупи то на него трябва да седнат повечко маймуни, но падането е неповторима гледка.

За едно си прав- кефа ще приключи и за сърбия и за черна гора и за всички източни глупаци дето се натискат за гейския съюз.

Брате Владимире , спаси србию . . . Помните ли плаката когато го посрещаха ? И после получиха подарък- изтребители . Но не и безплатната им поддръжка . А сега ?

Ти нито изтребители ще получиш безплатно нито подръжка без пари, дебиле.

да устискат още малко. Да изчакат докато го срутиме или променим. Както Древен египет, Източната римска империя, Османския гнет и СССРто и те така.

Тепърва и вие и ние ще се молим на Русия

сигурен съм, че от тук нататк с Русия ще търгуваме като равнопоставени и няма да се молим на никой

Не говори от наше име , ние не сме като теб да се молим на русията . Говори за себе си че искаш ти да и се молиш !!

пере ставаш смешен ...пред фактити и комунистите мълчат - загубихте битката.....приемете го- сменете лявата резба и карайте напред - има толкова много работа

НЯМА КОЙ ДА ГИ ПИТА. В ЕДНА КАРУЦА СА С НАС - в руския сектор при ВОВАТА ПУТИН. ВЪПРОСА С ТЕХНИТЕ И НАШИТЕ ЩТЕНИЯ Е РЕШЕН ОТ ДОДИ И ВОВАТА - към православния сектор са! Няма неискам , няма недей. Айде и хоирлия да ви е - и на нас и на вас дружета.

Социализъм (открита диктатура): да нахраним гладния с риба. Капитализъм ("свобода" и "демокрация"), както те ни го описват: да не храним гладния с риба, а да му дадем въдица. Капитализъм (който е скрит зад думите: "свобода", "демокрация" и "ЕС"), какъвто е наистина тук и сега: не даваме въдицата, а я продаваме на кредит, без гладния да разбере, че няма достъп до езерото с рибата, нито има билет за риболов, защото и езерото, и рибата отдавна принадлежат на този, на който той вече е длъжник за въдицата...

Storen

Хубаво казано, но е вярно само в контекста на балканските (и частично азиатските) разбирания за социализъм и капитализъм. В останалата част от света тези две понятия се разбират по доста различен начин.

Тема е Сърбия, темата е ЕС, а не нещо друго...

Социализъм (открита диктатура): да нахраним гладния с остатъци от развалена риба. Капитализъм ("свобода" и "демокрация"), да продадем въдица на гладния, за да си налови риба. Капитализъм (наследен след социалистическа утопия), Не стига че им ям рибата, но и въдица искат да ми продадат.

Въпрос? Защо БСП твърдят, че са лява партия!

За да заблуждават балъците.

Ето как се произвеждат днес т.н. "фалшиви новини", на които едно време им се казваше дезинформация...

тройно лош ден за левите...

почему коммунисты плачут

Ако това е вярно, в ЕС ще влезе още един истински съюзник на Русия, ... освен България

Storen

Те хубаво се чувстват готови да влизат в Европа, а готови ли са да си развалят отношенията с Русия? Ще трябва да избират между едното и другото.

фалшивите новини свършиха- дойде врем за истината.... хората се кефят - комунягите ревът!

Новината на сайта на БТА я има и е от днес 23.01.2018г., като се позовават на ТАСС, но внимание(!) на сайта на ТАСС няма новина, която да насочва към въпросното проучване на общественото мнение.... Изводите всеки сам да си ги направи!

Направих извода и той не е в полза на ТАСС - страхуват се да покажат резултатите, защото ще завони митът за "братския сръбски народ". А някои дори и въпроси на вова окурок може би ще поискат да зададат... Нещо против да имаш?

Явно правенето на изводи не ти е силната страна... :))

"ИНВЕСТИТОРИ", "ПРИВАТИЗАОРИ" И "КОНЦЕСИОНЕРИ" Е СЪВРЕМЕННАТА КОЛОНИЗАЦИЯ, НАЛОЖЕНА БЕЗУСЛОВНО ВЪРХУ ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЛИДЕРИТЕ НА ЕС ОСНОВНАТА ЦЕЛ на проект-мениджмънта на "демократизирането" (представителна "демокрация", подвид скрита диктатура - капитализъм: "свобод" и "демокрация") на ВСИЧКИ източно-европейски държави, е ПРИВАТИЗИРАНЕТО и колонизирането на животоподдържащи отрасли: енергийните ресурси и водата - така наречените "инвестиции на ЗЕЛЕНО". Вместо заводи и фабрики, се приватизират и колонизират, и се РАЗПРОДАВАТ на ЧУЖДЕСТРАННИ "инвеститори", "прватизатори" и "концесионери": електроенергия, вода, обществен транспорт, телекомуникации които остават БЕЗ КОНТРОЛ и РЕГУЛИРАНЕ от страна на гражданите. Все едно да ПРОДАДЕШ завинаги правото си на някой, САМО той да РЕШАВА кога, колко и какво ти ТРЯБВА да ядеш. Според експерти, войните на БЪДЕЩЕТО ще се водят НЕ за обсебване на нефт, а за ОБСЕБВАНЕ на вода, тъй като водоснабдяването има ЕСТЕСТВЕН понопол. Никъде по света НЕ се изгражда повече от ЕДНА водно-снабдителна и канализационна система. За МАКСИМАЛНО увеличаване на печалбите си, приватизаторите-колонизатори създадават ИЗКУСТВЕН дефицит на вода. Американската инвестиционна банка Goldman Sachs в нейно СПЕЦИАЛНО проучване заяви ясно и открито, че до 2025 година, една трета от населението на Земята ще бъде ЛИШЕНО от ДОСТЪП до чиста питейна вода. "Инвеститори", "прватизатори","концесионери" и колонизацията на енергийните ресурси и водата НЕ увеличава тяхното производство, нито подобрява качеството им. Увеличава САМО цените, защото докато са били на гражданите (държавни), са изхранвали пряко населението. А сега вече ТРЯБВА да изхранват и ПОСРЕДНИЦИТЕ: чуждестранни "Инвеститори", "прватизатори","концесионери", които са колонизатори - паразити. Въздухът все още НЕ е интересен за "инвеститорите на зелено", ПОРАДИ физическите му свойства, които го правят НЕПРИГОДЕН за ограничаване. Там където има двоен стандарт, там винаги има фашизъм или робство. Не на фашизмът, не на робството, не на "демокрацията" и "свободата" на ЕС.

Много романтично словоизлияние (както винаги)! Но двойните стандарти са съществували винаги, и ще съществуват во веки веков!!

Това не са писания, това не словоизлияние, а факти показани чрез думи и нищо друго. Не на троловете...

Браво на сърбите, с вас сме и ще ви подкрепяме - пътят е само ваш!

кой ...и защо постави минус под този красив пост....обоснови се

Германия командвува в Европа. Икономически и до голяма степен политически. Няма да им прости за Първата и Втората Световни войни. Жал ми е за сърбите, но с национализма и лакомията се докараха до това положение. Докато не я върнат в границите отпреди балканската война няма да спрат. Ако не признаят Косово,което означава духовно жигосване (там е била Печката Патриаршия), следва Войводина,Босна (орязване на Република Сръбска), Санджак и 3 албански общини в Южна Сърбия.

52% искат членство в ЕС... щото не знаят какво ги чака. Но не знам как ще влязат в ЕС, щом като членството в НАТО е условие, а те не искат да влизат там!

Да те открехна. Да си русофил се изисква поза, а тя е с гръб леко приведен на изток и очички на запад. Обяснението е просто, но всеки трябва да си отговори.

и в България беше така, но сега е обратно. и при тях ще стане така, ако ги вкарат

и ще ги вкарат... .. и ще им го вкарат.

Това е фалшива новина. Тези дни създадоха някакъв орган за фалшивите новини и вече почна да заработва американски долари. Това е фалшива новина. Американска лъжа е.

фалшивите новини свършиха- дойде врем за истината.... хората се кефят - комунягите ревът!

УПРАВЛЕНИЕ НА МАСИТЕ - "ДЪРЖАВИТЕ" В ЕС При социализма, подвид на представителната "демокрация" - открита диктатура, средствата за производство са държавна собственост, което е firewall срещу лукавите "инвеститори", "приватизатори" и "консеционери". Управлението на масите при социализма е основано на ГАРАНТИРАНЕ оцеляването на ВСИЧКИ, при запазване дистанция МЕЖДУ привилегированата прослойка в обществото и масите. Управлението на масите в съвременните "демократични" държави с капиталистическа икономика, друг подвид на представителната "демокрация", скрита зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, се ОСНОВАВА на теорията на Ейбрахам Маслоу. Според Abraham Maslow, човешките ПОТРЕБНОСТИ са пирамида. В най-широката част на пирамидата стоят физиологичните потребности: въздух, вода, храна. Следващото ниво по-нагоре в пирамидата е НУЖДАТА от топлина. Още по-нагоре - защитеност от врагове, т.е. СОБСТВЕН дом. Само когато ВСИЧКИ те са УДОВЛЕТВОРЕНИ, човек МИСЛИ за социални контакти, любов. Следва ПОТРЕБНОСТТА от социално признание, известност. Още по-нагоре ИДВАТ естетически потребности и още по-нагоре ПОТРЕБНОСТ за власт. Докато ти си гладен, гол и бос, ти НЕ мислиш за политика, нали. Единственото НЕОСПОРИМО предимство на капитализма, скрита диктатура: "свобода" и "демокрация", е СВОБОДА на СЛОВОТО. И ВИНАГИ "свободата на словото" се натъртва като аргумент, за преимуществото на капитализма, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура, пред социализма - открита диктатура. Проблемът на свободата на словото, е че НЕ се вписва в нито едно стъпало, на пирамидата на Maslow. Т.е. свободата на словото НИТО може да се потребява, НИТО открива възможности за някакъв просперитет. Основавайки се на пирамидата на Маслов, първата фаза наречена - "свобода" и "демокрация" на източноевропейските страни, ЗАПОЧВА със западни "инвестиции", "приватизации" и "концесии" в сферата на: топлофикация, електрификация и пречиствателни станции за питейна вода, тази техника се нарича: "план на контролните точки" (milestone plan). Американската инвестиционна банка Goldman Sachs в нейно СПЕЦИАЛНО проучване прогнозира, че вече през 2025 година, една трета от населението на Земята ще бъде ЛИШЕНО от достъп до ЧИСТА питейна вода. За "инвеститорите", "приватизаторите" и "концесионерите" въздуха все още не е интересен, поради физическите му свойства и невъзможността да ОГРАНИЧАТ достъпа до въздух. Следва "либерализиране" цените за електроенергия, отопление и вода, СЛЕД което на голяма част от гражданите се НАЛАГА да теглят потребителски кредити, за да ИЗДЪРЖАТ чуждестранните: "инвеститори", "приватизатори" и "консеционери". По-нататък е монополизиране на комуникациите, обществен транспорт, жилищата Ви и ПРИРОДНИ ресурси: злато, газ, нефт, хора, храна и т.н.

Атеист си ,нали? Свобода на словото има само този, който може като Христа, да каже на планината да се помести, и тя да го направи, или, алтернативно, да каже на бурята да спре-и тя да спре. Останалото не е свобода на словото , а бърборене, словоблудство, ерго, ние, обикновените хора, нямаме свобода на словото. И после- какво значи "потребност от социално признаване"? -Това е равносилно на тщеславие, а то не е за препоръчване. А т.нар. от теб ПОТРЕБНОСТ от власт направо не е за коментар- това само демоните го желаят, понеже всичката власт в този свят е на Господа, ничия друга. Размишлявай, прочее, над желанията на сърцето си- не всички те са добри...

ти имаш ли свобода на словото? местиш ли планини?

Дир 52% тези да не от третипол? Питайте стински Сърби какво мислят по въпроса.

Незнах, че в Сърбия има толкова тъпаци......

помня 1989-та. В България точно беше паднал развития социализъм. Режим на тока. Беднотия. купони. Заплати по 200лв, марката - 3 лв. Българите тепърва излизаха зад граница. Естествено първата страна беше Югославия. Тогава югославяните ходеха да работят свободно по Западна европа, един динар беше 1 марка. Заплатите им бяха по над 1000 марки. Светлинни години пред НРБ. Българите се юрнаха с куфарна търговия, да продадат нещо в близките сръбски градове за да изкарат някое "червено". Студ, мраз, българите висяха по сръбските пазари, арестуваха ги, унижаваха ги, лъжеха ги - за да изкарат няколко десетки марки. Къде сме били ние тогава, къде са били те - друг Свят. После, някой излъга сърбите, те много си повярваха, запалиха 4 войни, ошамариха ги и в 4-те. И 27 години по-късно, те искат да влизат там, където ние сме от 10 години.

Всичко е вярно пич, само 1 марка за 1 динар през 89-та е измишльотина .....!?

А аз помня следдеветосептемврийска Бълария-такава мизерия не си сънувал- Кал ,кирпичени къщи ,тук ,там обществена баня ,масово външни клозети ,няма телевизори,хладилници тук там радио ,тук там камион и почти никакви леки коли. Проблем беше да намериш плат за дреха ,а на село масово се ходеше с гумени и свински цървули. Туберкулозата покосяваше масово хората от мизерия и от липса на лекарства . 30 години по късно-някъде към 1980г. Масово собствени апартаменти ,къщи и вили.Цветни телевизори ,перални ,хладилници.Работа за всички. Народа, облечен обут .Здравеопазване за всички-здрав народ . По заводите масово стролово хранене с прекрасна храна. почивни станции и санаториуми. През една къща лека кола.-руска ,руска ама кола не волска ,не конска. Сравняваш различни исторически времена. Светът живее в мир 70 години и техническият прогрес и развитието на обществото ,независимо от политиците си казва думата.

Не зная дали са ни продали без пари, но един ни продаде за да се задържи на власт пожизнено.

Ха,ха,ха братята сърби н еса тъпаци,много добре виждат какво е ЕС,и каква е съдбата на православните народи в него.

Това си е класическа фалшива новина , като анкетката ;))) Имам много познати и приятели в Сърбия , често си разменяме визити . И винаги с голямо удоволствие попържаме политиците - продажници . И техните и нашите ... Много добре виждат какво се случи с прекрасната ми Родина след набутването в хазарската лихварска групировка . И категорично не искат да последват нашата съдба , но са наясно , че и тях вероятно никой няма да ги пита ... Без бой обаче няма да се дадат , усещат , че юрожидовете са в колапс . Очаквам следващото допитване , това за Сърбия в сатанато :)))) Западните ни съседи много обичат тази шайка , от сърце ... интимно и с много сексуален жар :)))))

Пишеш абсолютни глупости и явни лъжи. Обиколи София по Околовръстното и направи едно кратко видео. След това намери снимки на същите места отпреди 10 години. Сравни ги и разкажи ни каква е разликата. Ще го направиш ли? Едва ли... Знам, че много ще те заболи и пропагандата ти ще се оттече в евразийската ви клоака. То бива скудоумие, ама като това у россолюбците, нийде го няма.

Да! Преди имаше много въздух и тук там къщички с градини. От време на време автомобили. Сега има маса от всякакви разностилни строежи, много бетон и шарения, мръсен въздух и задръстване от коли.

Ооооо околовръстния шверцер как е има ли турски тираджии

Ако под россолюбец имаш предвид , че си падам по руси мацки , си абсолютно прав ! Ако намекваш за някакви пристрастия - грешиш ! Непоклатим Българофил съм ! Бъди здрав :))

десет плюса от мен

КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И ЛИДЕРИТЕ Държава е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и ПРИТЕЖАВАЩА вътрешен и външен суверенитет. Шепа представителни политици на държавите в ЕС ДОБРОВОЛНО са се ОТКАЗАЛИ от суверенитет. ЕС е империя, няма държави, има колонии безусловно подчинени на една централна власт на шепа хора - ЛИДЕРИ. Гражданите на ЕС нямат право на реална власт и реална, и пълна информация, защото те са роби, а не граждани - суверен. Никой НЕ е питал гражданите на тези държави, дали са СЪГЛАСНИ да бъдат колония, извинете, част от ЕС. Империята ЕС е изградена от шепа представителни политици, но БЕЗ съгласието на техните граждани - суверена. Даже гражданите в държавите от ЕС не знаят РЕАЛНО, какво са подписали от ТЯХНО име представителните им политици. Шепа представителни политици НЕ могат да изземват безусловно суверенитета на гражданите си, защото реално суверенът, това са гражданите, а НЕ представителни политици. Ако шепа представителни политици - лидери могат да изземват безусловно суверенитета на гражданите си, тогава НЯМА граждани, а има роби. Ето защо ВСЕКИ договор или закон, гласуван или подписан САМО от шепа представителни политици е узаконено беззаконие над реалния суверен - гражданите. Характерно за ЕС и представителната "демокрация" като: фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм (скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) са двойните стандарти - лидер и останалите, господар и роб. Там където има двоен стандарт, там ВИНАГИ има робство или фашизъм, там винаги има господар и роб. Когато някой се мисли за по-висш от останалите и твърди, че Вие трябва да го следвате - именно това е фашизъм. Само единният стандарт за ВСЕКИ човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма фашизъм, само тогава няма социализъм, само тогава няма и "капитализъм". Всеки човек е УНИКАЛЕН и НЕ може да бъде равен или представляван от никой друг. Това съвсем НЕ означава, че стои по-високо или по-ниско от себеподобните. Това означава, че всеки е ЕДИНСТВЕН сам по себе си тук и сега, и НЕ може да бъде представляван от ДРУГ човек, защото ВСЕКИ човек е тук и сега. Пример за орязана демокрация и свобода, Швейцария и Исландия, но ДОРИ и орязана, демокрацията започва тук и сега да работи за гражданите, само за гражданите, за ВСЕКИ гражданин. При демокрация и свобода няма преход, при демокрация няма утре, при демокрация няма вчера, защото демокрация и свобода е ВИНАГИ, тук и сега, всеки ден, от и за ВСЕКИ гражданин.