Католическата църква у нас не приема Истанбулската конвенция

Епископската конференция на Католическата църква в България не подкрепя Истанбулската конвенция и настоява за цялостното й преразглеждане.

Обратно в новината

Коментари - Католическата църква у нас не приема Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само протестантите я подкрепят, макар,че педофилията е практикувана от векове от католиците!

Прав е!Под маската на "насилие към жени" в съдържанието на Конвенцията не става въпрос изобщо за това!Изобщо не се и говори за насилие над жени,а за социално изградени роли!Понятието " джендър" или социален пол,не означава "биологичен пол,а някакъв вид безполовост която в процеса на развитие на подрастващите,сами ще определят и това трябва да се толерира,ами не може!Проблема е ,че в 78.от К тези определения не могат да се приемат с резерви!

Абе важното е да не се сещаме за милиардите наши пари похарчени за замазване на случая КТБ :)

Таа...Пред закона са всички равни без значение пол,възраст, светоусещане. Не знам там да пише, че може да се бият хора. За къв грездей е тази конвенция? Карайте по закона и няма нужда от подобни демагогски театри!

В сайта на БПЦ е дадено становището на Св.Синод.Много аргументирано и точно.Не съм религиозен,но напълно го подкрепям.

А къде бяха те в собствените си държави дето са подписали курвенцията??? Не че не са прави ама защо мълчаха при тях..

И аз не приемам! Има два пола: мъж и жена. Точка по въпроса. Който не му измася да си смени държавата и да отива в някоя гейска държава (на юг).

Чисто лицемерие е от страна на православната и католическата църква да са срещу Истанбулската конвенция. А по темата за гейовете БПЦ що не вземе становище - така и така е пълно с тях в манастирите. А католиците да се изкажат за педофилите, така и така всеки шести католически свещеник е педофил.

в нещата само. Като те чете колко уверено и с явно познаване пишеш с какво са пълни православните манастири и колко са педофилите кюрета, направо си мисля, че си възпитаван като младеж в католическо мъжко училище и после си постъпил в православен манастир.

В Талмуда какво пише по този въпрос ? разбрахме че си запознат та ?

Добро становище наистина.

Не съм католик, но позицията им предизвика възхищение: премерена, фокусирана върху духа, а не буквата на спорната Истанбулска (подигравка с турците) конвенция.

Обаче в Истанбул 99 процента от населението са мюсюлмани !

Това показва, че в християнството (дори в извратените варианти в които ни го представят днес) са останали някакви морални устои! А чии служители са политиците? Не ми се струва да са Христови!

Подкрепям това становище, ... няма нужда от много коментиране.

Браво и на двете църкви !

Заслужават нашите адмирации и уважение.

Браво. Много точен прочит и анализ на ИК от Католическата Църква. Поздравления

И ние от Харе Кришна, сектата на Муун, и Български орел се обявяваме против. Долу Истамбул. харе-кришна Също и Ахмед Доган. Това последното за да се объркате плюсове или минуси да слагате.

Разбира се че имаше и техни представители на католиците в България които също се обявиха против Конвенцията.Не видях представители на Мюфтийството нито на други религии и не се знае мнението им.Но и тия които бяха може би на 80-90 % бяха против Конвенцията за нея беше само Цецка Мая, ДАЙ България посланичката на англичаните и една две по дребни рибки това е.

Интересна е позицията на английската посланничка ,след като държавата й също не е ратифицирала тази Конвенция!

Мюфтийстовото се обяви портив тази конвенциясъщо,но медиите не го тиражират.

".Не видях представители на Мюфтийството нито на други религии и не се знае мнението им" И Мюфтийството, и другите религии изразиха мнение ПРОТИВ конвенцията. Е, наистна кришнаитите и поклониците на Спагетеното чудовище за сега се въздържат.

Браво на Католическата църква. Всеки що годе мислещ и нормален човек разбира за какво става дума.

много ясно че не приемат,ния католическите попове си обичаме децата,не ги биеме а ги предлазполагаме към бога с рога

Обичай се с Кънев, твоя шеф на Антибългарския хелзински комитет. Може да хванеш СПИН, наричан в началото GREED - gay-related imunne deficiency.