Кои са бунтовниците, участващи в турската операция в Сирия?

Кои са протурските сирийски бунтовници, подкрепящи офанзивата срещу кюрдите при Африн и какви са целите им?

Обратно в новината

Коментари - Кои са бунтовниците, участващи в турската операция в Сирия? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като главорезите са наречени бунтовници, защо не наречем Ердоган светец. Така Бойко ще бъде на седмото небе. Истински медиен комфорт в съзвучие с неговите (не на народа) интереси.

Бунтовниците обвиняват СЗН също, че не воюват срещу силите на сирийския режим и работят в полза на етническото разделение, изселвайки арабското население.

Чакайте, че башибозуци, в Африн ЖИВЕЯТ 1.5 МИЛИОНА КЮРДИ. Това НЕ Е в Турция, кому к*ра ВИЕ дирите там?!? Кюрдски град, кюрдски народ, КАКВА ДА БЪДЕ АРМИЯТА, Анадолска???

Кюрдите на тази територия не са повече от 200 000. Общо в Сирия преди гражданската война са били 1.6 мил. Турците нямат работа там, но за момента са американски протежета (по техен избор).

Историческа реалност е че след като през 19-ти и 20-ти век руснаци, французи, англичани, италианци заграбват исконни територии на Високата порта на Балканите, Близкият изток и Северна Африка след многовековна стабилност и мирно съжителство в тях започва един постоянен и непрекъснат процес на нестабилност, противостояния и спречквания.

Исконни територии на портата? Що не си вземаш хапчетата редовно, бре...

Въпреки опита да ни внушат колко добър и чист е Ердогановия башибозук, аз смятам, че най-подходящото име за тази коалиция е: "Ердоган и четиридесетте разбойника"

Виждам, че статията е от Фран Прес. В заглавието пише за БУНТОВНИЦИ ?? Май подобни "бунтовници" убиха веднъж 12 души в Париж, а после още 126 души пак там,нали? Или за нуждите на изразните средства и пропаганда се явяват с различно наименование ?

Обучени престъпници ! Те не признават военните закони ! Избиват всичко до крак , мародерстват и и изнасилват ! Те не отговарят пред никого !

тея войни струват милиарди. я не ни баламосвайте, мола ви са... тъпи сме, ама некой от нас, не са чак толкова тъпи... начи, ако струват мелеарди, некой отвратително богат ги е организирал! не се е вдигнал бедният иван, драган, моше, али, мохамед и т.н. да иде да се бие за идеалити си... минало бешело е тава. кви бесни глупости са тава! бедният человек, божий раб го яде от към миризливата страна... играта е между БОГАТАШИТИ, обаче... падам от смех! >< >< >< !!! :-))))

ееееи, натърмъчил си се по обед!!!, пази се бе човече, метила не прощава

Ами ситуацията е проста. тюркието има армия и интереси които не я е страх да защитава. Дали са прави или криви, това са вече подробности. България и българите са другата крайност.

С американско оръжие и американска разузнавателна информациа не е проблем дори българската армия напълно да унищожи Турция Комшу спрете войната докато още можете Турция е хубава държава запазете я такава за децата си

sonibvc@gmail.com

Това са големи глупости дето си написал и не си струва дори да ти обеснявам защо.

абе с други думи башибозук

Какви бунтовници, какви клонки . . ? Турция напада съседна държава и вие милозливо си траете. Не им изнасяло там да им Кюрди. Че то след време може да не им изнася и в България да има българи, както вече се е случвало, но българина бързо забравя. По-интересно ми е какво е предизвикало земетресението в Аляска, тъкмо когато Турците и наследниците на ИД, както и техните спонсори отвъд океана, нахлуват отново в Сирия . . . ?

Не...българина това не го е забравил. Просто си мисли че това няма пак да стане и че всъщност не е било чак па талкова лошо. Комунизма е бил лош, освобождението е лошо, руснаците са лоши. Но по време на турското присъствие нещата са били по добре. Имали са земи, говеда, могли са да правят търговия в Капалъ Чарши. Е, от време на време са ги клали и еб*али, но българина не разглежда това като кой знае какъв проблем!

Други сили - бунтовници от съседната провинция Идлиб...начи по рано бяха ИДИЛ сега са "бунтовниц" ....

Добре че е Ал Джазира за да се види какво става в Сирия.

и Ердо не разбира в каква каша се въвлича. Най-вероятно турците ще завземат областта, но после ги чака ... ... пълна международна изолация и задълбочаваща се икономическа криза, партизанска съпротива и вътрешни проблеми с тероризъм, за които не е сигурно, че Турция ще ги понесе. Плюс един силно настървен враг, мотивиран да кълца турски кратуни, където му попаднат.

важното е, че ТОЙ ( да се свети името и ликът му международний) всичко разбира

Това си е война .Турците се мъчат да игнорират наличието на кюрдите.Всички си мълчат , а ние какви изводи си правим.

Обикновени терористи, ето кои са тия "бунтовници" ! Руснаците малко бомбардират - явно трябва да продължат, че не всички терористи са избити !

нещата са много прости в сирия има много тюркомани те са против ал асад и бяха в опозицията на ал асад те са против кюрдите защото са тюркомани но тези кюрди не се биха с идил онези са в източна сирия ще е интересно когато турците стигнат до тях колко добре са ги въоръжили щатите

така де,ти просто си пълзиш,там нещата винаги са били прости

какъв цинизъм само, да наречеш нападение над суверенна държава "операция маслинова клонка"

хахаха... били "неджихадистки групировки"! Ай стига бе.

Реално само кюрдите се биеха с ИД и ги навряха в миши дупки. Русия просто разчистваше място за Асад и далавери с петрол и нищо повече. За пореден път се вижда кой с кого и с/у кого е. Сирия беше нападната от Турция, а Пуссин и Асад стоят и гледат как османлията избива населението им.

реално вие соросите квичите без да знаете защо?

реално нашите ватенки вият само тогава когато им нареди гнома,но нали са си подлоги за друго не ставате

Виждал ли си куца хлебарка как се върти в кръг? Е това си ти! Гнус ме е от такива лиги като теб.

Явно са ви мобилизирали в мазето на краварското посолство ! Нема лошо - ще залебите некой цент повече, бравус, активнии ми соросоиден троле !

Абе ти ли бе мишко, ти само триеш неудобните коментари.

Протуските бунтовници са ония които рязаха главата на 13 годишното палестинче. Повечето от турските бунтовници се биеха със сирийската и руската армия, днес са съюзници.

Няма вечни приятели, има общи интереси.