САЩ въведоха мита за перални и соларни панели

Американското правителство одобри спорни по своята същност мита на вносни перални машини и соларни панели.

Обратно в новината

Коментари - САЩ въведоха мита за перални и соларни панели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мерките на ориенталския танцьор Доналд Тръмп са по едно и половина, дори по две в съответствие с тези на Хилари и политиката ѝ. Заплаха за нови войни; защита и въоръжаване на терористите в Сирия и на фашистите-русофоби и въобще славянофоби, преследващи Православието и организиращи непрекъснати братоубийства в Украйна, приятелство с Нетаняху водещо до непрекъснато застрояване на палестински земи и хулиганско отношение спрямо Иран, все така гангстерско американско поведение в ООН, непрекъснати потоци от мигранти навсякъде, масова пропаганда и натрапване за норма на всякакви полови безумия и т.н. и какво ли още не.

Така, не от президенството на Тръмп, а от десетилетия е американска политика да не се допуска дори официална дискусия, а още по-малко арбитражен съд относно компаниите финансирани с огромни безплатни доларови дотации, чрез сделки с Пентагона. Както е и утвърдена политика да се унищожават работни места от цял набор важни отрасли в други страни. Пример да речем е военната авиация, която щатите, когато имат възможност, или поставят под свой пълен контрол или унищожават /в този смисъл съветските и сега новите руски изтребители, както и ПВО системите, са илюстрация до каква степен щатите са пречка и задържащ фактор за технологичното развитие в света, защото ако им беше по силите, тези материализирани научни и технологични достижения просто нямаше да ги има и всичко щеше да е до ниво F-xx. А в колко ли други направления са успели все пак всичко да задушат и разрушат?/. Същото е до голяма степен и с гражданската авиация, като в контекста с пералните е странно защо Тръмп предложи така щедро на китайците сделка с американски самолети. Това че Тръмп е по-голям измамник и от нобеловия президент, вече е несъмнено и затова въпроса е не дали пак е имало мошеничество, а какво е то в конкретния случай. Може би с тези доставки се е опитал да елиминира или отложи за дълго руско-китайския проект магистрален, пътнически, широкофюзелажен самолет или може би е нещо друго?

аман от тъпи некадърници навскяъде в тая смотана държава. даже и драскачите в тоя сайт са гъзоръки смотаняци, един превод не могат като хората да направят. нещо като северна, южна корея - няма разлика за тях. иран или ирак, как е по-правилно да се казва, а, тъпаци от дир-а?

да, наистина, и аз с учудване прочетох, че северна корея изнасяла перални в америка... муахахахахаахаааа

Дир`ничаните май не правят разлика между Северна и Южна Корея...

Това е див популизъм в действие. Популизмът никога не е водил до нещо добро. Най-напред, вече никой не произвезжда нещата само в една страна. В момента, ако си отворите пералнята, ще намерите части от 15-20 държави, сглобени в компоненти от още 5-10 други държави. Това икономистите му викат distributed supply chain и се прави, защото така пералнята ИЛЗИЗА ПО-ЕВТИНА. Най-отгоре се туря един печат MADE IN EUROPE/USA и готово. Ама това не значи, че тази пералня е правена там. С въвеждането на мита, какво ще се получи. Ами първо, ЦЕНИТЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ. И на вносните и на американските перални. Като пряк резултат, ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ПЕРАЛНИ ЩЕ ПАДНЕ. Хората ще си ремонтират старите и ше ги ползват по-дълго. И високите цени, и свитото потребление УДРЯТ ПРЯКО икономиката на САЩ. И най-накрая, никой от лумпените, викащи Let's make America Great Again не си дава сметка, че митата СА КОСВЕНИ ДАНЪЦИ ПО СЪЩЕСТВО, т.е. бъркат ти директно в джоба. Накрая, богатите ще станат по-богати, а бедните - по-бедни. Или както се казваше в онзи добър стар филм, " - Уважаеми сенатори, какво да правим с приходите от данъци, да продължим ли да строим дворци за богатите, или да построим жилища за бедните? - Да го духат бедните (единодушен отговор от римския сенат) " ...

Не е точно така. Вносните перални ще се изравнят с цените на произвежданите в САЩ, дори и само сглобявани или дори може да станат по-високи. Ако има дефицит местните ще увеличат производството. Ремонтите са доста скъпи заради нивото на заплатите и на практика се обезсмислят. Та може нещата да тръгнат и в правилната посока и цените да не се вдигнат, а работните места и заплатите да се вдигнат.

Май прекалено логично разглеждате въпроса и доста неща не са точно така. Крайните цени на вносните стоки може да се увеличат, а може и да не се увеличат, защото тези цени включват не само заплащаното на чуждестранния производител, но и местните американски услуги /финансови, застрахователни, военни, рекламни, търговски, адвокатски, сертификационни, патентни, съдебни, консултантски и т.н./, които може и често са повече от половината от крайната цена. А дори и да се повишат, отчитайки че става въпрос не за нормална, а за американска икономика, то това далеч не значи, че покупките на чуждестранни уреди ще намалее. Когато глобалните банки и финансови институции са те омотали в дългове за няколко поколения напред, то цените на разните уреди и панели /също както и цените на автомобилите, имотите, обучението в университетите, лобирането и писането на законите/ не са толкова важни. Определящото е дали ще се раздават щедро нови кредити и заеми или не. Ако с изследванията, разработките и иновациите при раздаването на заеми и създаването на дългове всичко е наред и има ръст в производството на БВК (брутен вътрешен кредит/ то продажбите ще растат, независимо от ръста на цените.

Относно ремонтирането това е просто смешка. Те сега там са толкова заети с това да се коагулират расово и етнически, да се оглеждат и сортират кой е черен, бял или кафяв и къде колко бели са останали до това най-после да са малцинство, че не могат да усвоят и половината от функциите на новите уреди, та какво остава да намерят време и сили за ремонт на старите.

и без това до сега САЩ внася от Азия и света въообще: 97 % от персоналните компютри,смартфоните и въобще електрониката; 90 % от бялата техника/вкл.горепосочените перални/, 75 % от всико леки и лекотоварни автомобили.Когато практически си изцяло зависим от внос е много интересно с тия мита как и без това размитата средна класа /обедняваща/ ще си купува всичко това като вече и кредити не може да плаща а и не може да усвоява такива.От друга страна организиране на вътрешно производство ще изиква поне 15-20 години и ще оскъпи тези продукти с около 3-4 пъти спрямо вноса.

Не си познал. Това ще накара производителите да направят заводи в САЩ, така както САЩ правеше заводи в Китай и Корея. Производителите заради дъмпинга на вносните, (щото в САЩ примерно компютрите са около 30% по-евтини отколкото в ЕС, да не говорим за България), не ползват капацитетите на производствената линия и съкращават работни места. Та цените няма да се вдигнат съществено, но работните места и заплатите при всички случаи ще се вдигнат повече. Почти всички компютри в САЩ са Епъл и основно се сглобяват в САЩ. Същото ще стане и с пералните и соларните панели. Може и да не стане, но пък и да се остане в сегашното положение само ще се влошават нещата.

Всички компютри се произвеждат в комунистически Китай. В щатите няма нищо, и няма да има, щото работната сила е много скъпа, и никой работодател не иска да плаща излишни пари.

В някои щати и без това има забрана за инсталирането на соларни панели, за да не подбиват картелите.

Май ще почне икономическа война. Да видим как ще отговори Китай и неясно коя Корея.

Китай отдавна я води тази война. Време беше да му отвърнат.

Комунистически Китай, заедно с комунистическа Русия са безспорните победители.

От ХИТ, пералните и соларните се превърнаха в МИТ.

и от къде ще си вмета перални краварите /ако въобще им трябват на такива битници живеещи в каравани/.САЩ произвеждат перални машини в размер на 0,00 бройки/долар.Чакам някой да организира производството им там.

Едва ли някой се съмнява, че ще последват реципрочни мерки. Впрочем, и без това говедарника се маргинализира и икономиката отдавна е на Изток.

Така е, Северна Корея ще наложи ембарго за внос от САЩ на кучешко месо, ориз, лапат и коприва! Да му мислят краварите!

Дебилче нещастно, и в момента стокооборота на Северна Корея с говедарника е НУЛА.

айде северна корея фалира.... и без това който вярва на инфото в дир.ру е глупак

Перални и соларни панели се произвеждали в СЕВЕРНА КОРЕЯ! Новината вероятно е от ТАСС! Мухахахахаха!

В жилищните сгради ,не говоря за къщите ,пералните са обикновено общи в сутерена или някъде в квартала ,рядкост е в апартаментите да има пералня ,така че това ще даде повод на собствениците на сградите да вдигнат наемите ,те и без това само това чакат ,колкото до соларните панели не мога да кажа как ще се отрази цената им на хората.

Айде, всички приказки за свободна търговия отидоха на кино. Кво стана с глобализацията, бе? Когато не ви е изгодна, биете отбой май

Глобализацията е ОК, когато се защитават интересите на САЩ и Канада. Всичко друго е нечестна конкуренция, която трябва сурово да се накаже.

Глобализация, когато има равнопоставеност, но досега само САЩ бяха с отворен пазар, а Китай имаше огромни рестрикции.

В интервю за един немски вестник една американска беше казала нещо ,което силно ме озадачи -"завиждам на европейските жени ,че могат да имат персонална пералня"!?...Значи скоро няма да има...

Така е, друго си е да си имаш собствена пералня, друго е да имаш 20 общи перални в мазъта! Гола вода са краварките!

Ех Американска мечта! Само именията на милиардерите ни показваха, а то, виж кво било.

Всяка американка може да има пералня и много имат ,пералните са по-евтини от в България ,но обикновено като наемеш апартамент в сграда там има перално помещение с перални ,сушилни и се переш в него защото влиза в цената на наема ти ,ако няма в самата сграда то на съседният ъгъл ще има обществена пералня и химическо ,където машините работят с карти или монети ,американците са свикнали така и им е удобно ,тук много често се сменят квартири ,градове и щатове на местоживеене и на никой не му се разнасят при всяко местене перални печки мебели и т.н. и за това се предпочитат общите перални помещения, много жени и да имат перални в къщи пак не перат ,има фирми минават взимат прането и им го носят на другият ден изпрано и изгладено ,друг е въпроса ,че с поскъпването на машините общите перални и фирми за пране ще вдигнат цените.

Ми чудесно, но какво ще стане на практика? Американците ще купуват по-скъпо тази техника. А Правителството на САЩ ще има повече пари за военни преврати по Света. Голям кяр, голямо чудо...

и бълхарите не са блестят но американосите са нарицателно за безбожно тъпото. за прите не ги мисли, изобщо. печатат си колкото си искат. идеята е, всячески да се рита по китай.

Сега остава САЩ да започнат да произвеждат перални и PV панели и всичко ще е наред. До тогава - с легена на чешмата.

в русията е така,ако имат и вода разбира се а легените са им останали от германците :)))))))))))

Статията е за пералните в САЩ. Кой те пита как е в Русия?

Китай и СЕВЕРНА КОРЕЯ били най засегнати, оправете си грешката едва ли е Северна Корея :)

ма как. те произвеждат най-много соларни панели и перални :)))

Северна Корея изнася в САЩ соларни системи, а внася от там хляб за гладното си население. Обаче Тръмп иска да стане обратното - САЩ да изнася солари за Северна Корея, а да внася от там хляб за гладното си население.

редакторчетата в този дс сайт са с розови очилца и всичко виждат в червено