България - в челото по дял на извънбрачните деца

В изследване на ОИСР, сравняващо броя на децата, родени извън брачната институция, България е на шесто място от близо 50 страни.

Обратно в новината

Коментари - България - в челото по дял на извънбрачните деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, че България е начело в класации за извънбрачни деца, а не просто на ергенство е показателно, че причината е повече в жените. Защото жената винаги може да избере да премахне бременността, ако иска да е необвързана или да накара чрез нея мъжа да сключи брак. Моята теория за това е следната: голяма част от мъжете в България са мачовци и не търпят жените им да имат мнение и редовно изливат гнева си върху тях. Нагледала съм се на жени от поколението на родителите ми, които просто преглъщат обиди и дискриминация, дори бой, защото беше неприемливо да се развеждаш и да си самотна майка. Какво бащино име ще носи детето ти? Да, но дъщерите на тези майки виждаха всичко и знаеха какво ги очаква. И за това изобщо не се хващат на това хоро или ако се омъжат и мъжът им придобие чувство за собственост над тях и почне да ги малтретира, бързо се развеждат. Трайни са браковете, когато мъжът уважава съпругата, но и помага във финансите на семейството.

БРЦК

Накратко - извънбрачните деца са много , щото държавата го стимулира. Ако държавата стимулира брачните деца тенденцията ще се промени!

За мен бракът е архаизъм -особено гражданския.Църковният е по-атрактивен, но и той е архаизъм. И бракът и разводът вървят с едни таксички и това е основната им цел. Отделно, ако си бял, с брак и деца си дискриминиран, защото имаш работа и плащаш данъци, но нямаш право на детски. Е, защо ми е брак?

Циганките самотни майки за пари ,а богатите самотни майки да не делят богатството ако не се получи.....Това е то- светло бъдеще за всички.

Това е защото в България биологичния пол мъж е в голямата си част социален пол безотговорен страхливец. Така може да си живее и с няколко жени едновременно и на всяка да "припознава" детето.

какви са измеренията на страхливостта - избягване от плащане на сметките на семейството, ..., друго?

Например това, че избягвайки нуждата от официален развод моя позната научи по телефона със SMS,че вече няма с кого да "съжителства на семейни начала" и от половин година не може да го открие за да го съди за издръжка.

Две деца - 90 лева на месец. Не изглеждат много, но... за 1 година са 1080 лева, а за 20 години отглеждане на дете с училище да 12 клас, са над 20 000 лева, а това си е една трета гарсониера. Като се добавят и редица други "екстри", като детска предимство за детска градина и половин такса примерно или еднократна помощ за ученици, записани в първи клас, или безплатно пътуване в страната веднъж в годината и т.н. сумата за периода може да стигне над 50 000 лева. Защо тогава да се женят? Ми тази тенденция точно за 3-4 години може да се обърне с мерки на държавата в подкрепа на семейството. От нежененето са облагодетелствани мъжете, защото "жените" правят повече жертви за да ги задържат, когато няма брак. В тези случаи дори и насилието на жените е по-голямо отколкото при женени. Абе не е лошо да се върне ергенския данък, защото явно е успешно средство за сейството. Нещо повече това ще придърпа и прага на раждаемост за българките от сегашната средно 30-годишна възраст на около 20-25 г.

За първата част +++++++++++ Но, какво насилие те гони, какви жертви, какъв ергенски данък? Няма да събираме пари за циганите!

балгарските мАже са едни доблестни и ОСОБЕННО ОТГОВОРНИ създания... нацията за тава се топи, щото като попиташ некой мАж, що нема деца? и нашийо ГЕРОЙ, умен, отговаря: "нема пари да го отгледам..." милият ПРЕУСПЯЛ балгарски мАж имаше един полски филм навремето. за свят без мАже. двама мАже ли беха, един ли беше, се беше събудил в бъдещето. и само женьоря. немаха нужда от мАже. беше комедийка. много яка! ама вие сте с ниска култура дръвари и не мое ме разбете мисълтта... >< >< >< :-)))

филмчето се казва, секс мисия:))

Циганите се водят самотни майки за да получават помощи.Как да има раждаемост при останалите?Доста жени са в чужбина да спечелят някой лев.Децата основно за тях се грижат мъжете или баби и дядовци.Политиците се занимават с разни джендери.

Бракът не прави семейство. Израз като,,извънбрачно дете,, е нелеп- също като,, самотна майка,, , ,, неизвестен баща,, и,,ергенски данък,,.

Как пък в другите страни прави, а в България не ?

Това е така защото: 1. Първобитните хора жени започват да раждат от 12 годишни, когато са малолетни. И тогава бащите не припознават децата. Иначе трябва да лежат в затвор за педофилство. 2. Първобитните хора жени не сключват брак, за да се водят самотни майки. Така получават помощи по всички възможни направления. С тези помощи те си докарват такиви доходи, каквито 85% от работещите етнически българки не могат да си докарат.

Абсолютно, точно. Особенно втората част, и ако направят едно ограничение по образование на родителя, или друго, каквото и да е, ще е много интересно.

Няма да се разписваме , защото няма да получаваме детски. Жената не работи и затова и превеждат детски ,моята заплата е около 1600 лв и ако се вземе моя доход делено на три няма детски, а те са ни нужни и без тях трудно ще се оправяме . Който иска да ни съди .Детето ни е извънбрачно .

Ми накарай "жена" си да работи, бе. Все си мисля, че с още една заплата от 1000-1500лв ще живеете много по-добре отколкото с едни детски от 30 лв.

Не работи не защото не иска и не може, а просто няма кой да гледа детето . А ти не давай плоски съвети .Д-вата трябва да плаща детски за всяко дете , а не за тебе има за това няма .

И колко са ти детските? Забогатял ли си от тях? Иначе, аз съм за. Нищо незаконно не си извършил. Важното е деца да има.

Държавата дава предимства за тъй наречените извън брачни деца. Майката получава детски надбавки, предимство за прием в ясли и детска градина и тн. Да се спрат тези предимства и да не се ограбват парите на сключилите брак. Стига с тези самотни лъжци и фалшиви извънбрачни.

познавам женени, дето толкова се обичат, че мъжа опита да убие жената с нарочно оголена електрическа жица на кухненска лампа. имат брачно дете.

Даже е чудно, че раждат роби на най-големия терорист (вносните са без значимост) - самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

грухчо, грухчо. Дано не си се размножил.

при тая ниска раждаемост. 2017 г.: рекордно ниска раждаемост от 1945 г. насам.

БРЦК

Ами много ясно. 1. Няма ергенски данък 2. Децата на 'самотни майки' се ползват с редица привилегии 3. Семейното облагане е под всякаква критика. 4. Данъчните намаления за семейства с деца са 20лв на година. Променете горните точки и да видиш как нещата ще си дойдат на мястото!

у ред ли си????... Хората ще слкючват брак за 20-50-100 лв на година "подарени им от държавата"""" Семейният кодекс е сбъркан батко и то изцяло всякаш е създаден от изверги ..... Без промяна в СК няма нищо да се промени.... неговите последици са многократно по-големи от трохите изброени от теб!!!

По повод на ергенския данък - братовчедка ми живее във Франция, удържат и 40% от доходите. По повод привилегиите за самотни майки - те са архаизъм и дупка в закона, от която се облагодетелстват в голяма степен циганите. Ако има такава статистика, бих попитала колко са самотните майки, които са българки, и колко - ромките?

Ти си бая тъп. За да ползваш данъчно намаление не е нужно да имаш брак. Декларация, че другият родител не ползва такова намаление е достатъчна.

БРЦК

Тъпия си ти. Именно щото в момента не е нужно никой не иска да сключва брак.Ако беше нужно не малка част щяха да се замислят.

САМО ТАКА. ТОВА Е НАЧИНА ДА СЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ. ИНАЧЕ НИЕ ДЕТО РАБОТИМ ЧЕСТНО И ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ДЕЦАТА НИ НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА. НАДЯВАМ СЕ ЗА МОИТЕ ДЕЦА БЪЛГАРИЯ ДА Е САМО РОДИНАТА В КОЯТО СА РОДЕНИ НО ДА ЖИВЕЯТ НА ДРУГО МЯСТО. БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА.

Аз нямам брак, плащам си данъците и децата ми не получават детски. Повечето ми познати са така. Какъв е проблемът и защо ми се сърдиш?

Ами за да получават детски, майка им трябва да взима мизерна заплата или да е безработна. Ама това не всеки го съобразява. Не се връзвайте.

Докато има мислещи като Вас родители и с подобни надежди няма шанс България да не стане циганска държава...циганите няма как да раждат и отглеждат българи, нали? Писнало ми е от мрънкащи хора, които стоят и се надяват,а не правят нищо,за да стане надеждата им реалност...дори обратното- правят всичко, за да не стане... Та, нали ние младите хора трябва да променяме,а не да бягаме...

Отживелица или не, с предложението за брак мъжът показва истинско уважение към жената, показва отговорност. Няма жена, която да не го иска.

Жив и здрав. Жени се. някой да ти е забранил? Аз не ща. Ще ме биеш ли?

Теб те е убила Природата, защо някой трябва да се цапа.

Много по безотговорно е да се бракуваш... Без да знаеш правните последици от подписа ти.... Ти би ли подписала кредит или друго задължение, запис на заповед например, договор с несутойки и т.н. без да разбираш истинските последици от това??? От това по-голяма безотговорност към самия себе си, било то жена или мъж здраве му кажи!!!

този коментарт е към брак и уважение

Данните са ужасяващи. Резултатите са налице. Но и статията е потресаващо неграмотно написана.

Тъй като Кобурга въведе и до ден днешен е така детски се изплащат на доход на член от семейството . Ето затова не разписват иначе фактически живеят като семейство и получават детски . Познавам поне 10 такива семейства и то така да се каже интелигентни и с добър доход на таткото така че ако и той участва в средно претеглената величина детски няма да има .

Това са глупости. Повечето ми познати нямат брак, децата са признати, и никой не получава детски.

ЗА ДА ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ МАЙКАТА И БАЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ ВОДЯТ НА РАЗЛИЧЕН АДРЕС - ДА ДЕКЛАРИРАТ ЧЕ НЕ ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО.

E , хайде стига, това да признаеш детето няма нищо общо с дохода на член от семейството . Всички знаем , че българите направиха копи пейс на ромските семейства само и само за да вземат детски .

Моля Ви, детските надбавки до този месец бяха 37 лв. за едно и 85 лв. за две. Сега се изменят съответно 40 лв и 90 лв. Също така, от 2017 г., ако партньорите живеят на един адрес пак се смятат и двата дохода, с или без брак. Мислите ли, че този сума може да е причина за нескючване на брак?

Е как бе? това са 7-8 кутии цигари.

като са интелигенти и с добър доход, дали са опрели точно до попиканите 35 лева, та това да е причината за съжителство без брак, а

Много интересно, значи в БГ -извънбрачни деца, аборти, губят си девствеността още деца, изневери, разводи...Такъв разврат тресе България, че в цял свят сме известни. И това далеч не важи само за ромския етнос. Та изобщо не ми обяснявайте колко било пагубно за децата ви Истанбулската конвенция и как ВИЕ се борите да запазите културата и традициите на България! Вие сте едни лицемер, които заблуждават само себе си!

А в любимата русия как е? Отрицателният рекорд по аборти принадлежи на Русия 2007. аборти - 1.6 милиона живи раждания - 1.2 милиона Та лицемера си ти.

И какво седи зад тези данни? Ромите не се разписват, женят се със селска сватба. Не са чак толкова много българите, които живеят на семейни начала и имат деца, че да докарат такава статистика

И кое е по-добре - извънбрачно дете, което живее с родителите си в напълно нормална семейна среда, или "брачно" дете, зарязано от баща си?

Ся като приемем Анадолската конвекция ще излезем на първо място и по непорочни бременности.

Като гледам колко я дъвчете тая конвенция явно чакате с нетърпение.

Брака е абсолютна отживелица. Особено в големите градове. Само селяните и циганите се женят. Като живея заедно с една жена не разбирам защо трябва да давам обяснения някъде кви са ни отношенията. Докато се търпим взаимно ще живеем заедно. Като започнем да не се понасяме - кой от къде е. За това не ми трябва нито държавата нито църквата.

Така е, вече сме модерни, така че и трети пол ще има скоро. Както и да го въртиш, така ще е.

Споко, аз съм от нормалния - МЪЖКИ пол. Не виждам къде намираш връзка между брака и сексуалните извращения.

Хабер си нямаш, точно циганите не се женят, нито си признават децата. Иначе знам маса случаи, когато такива "модерни" не се женят, а като стане нещо неочаквано, например смърт, изпищяват.

Дедите ти се обръщат в гроба! Що за християнин си, къде са морала и устоите, които са ни спасявали през вековете?! Това е резултата от криво разбраната "демокрация". Копирахме най-грозното и най-лошото !

Колко често ходиш на църква "ХРИСТИЯНИНО" ?

Dimi

Да, реално много млади двойки не сключват граждански брак защото могат да ползват много преференции като "самотни родители" - помощи, преференции за детски градини и ясли и прочие... нищо, че реално си живеят на семейни начала... за циганите изобщо не искам да коментирам те също се отразяват в тази статистика...

Това по-скоро важи на запад, където се ползваш примерно от сериозни данъчни облекчения, най-вече понеже данъците им са по-високи. Тук не виждам нищо за неженени родители в правилата за прием в градина или ясла (има за починал родител примерно).

Dimi

Виж критерий номер 9: Дете на неизвестен родител или родител с отнети родителски права - 3т ... Тоест ако няма брак и дететео не е припознато автоматично ти дават 3 точки...

ChatGPT

Моля сложете правилния етнос на снимката! За всичко си има причина... а ето и за извънбрачните деца: Всички цигани... пардон, роми, масово раждат без да имат брак, защото са непълнолетни и нямат право на такъв. При българите пък много семейства предпочитат да живеят на т.нар. "семейни начела" и да вземат помощи за самотни родители

начАла

Дрън-дрън. Я се огледай - етнически българи живеят без брак, с припознати от бащата деца. Поне аз живея сред българи и общувам само с такива Ти ако си от ромското гетото и си наясно с тенденциите на твоя етнос, то друга бира.

Църквата да се изкаже по въпроса?! Къде е църквата по такива въпроси? Или тя се изказва само, когато се чуе нещо за третополовото?? Сериозно? И вас драги дираджии, питам. Това християнско ли е??

Точно попа ми липсва да ми дава акъл в личните взаимоотношения. Да си гледат ролексите и бентлитата и да си решават техните там казуси.

Пикая ти на църквата. Какво? Ще ме изгорите на клада ли?

То и на църквата не и дреме за теб, ако не снасяш нещо.

Разликата след брака е огромна!