Верижен сблъсък на ”Хемус”, има пострадали

Двама души са пострадали при верижна катастрофа между три леки автомобила на магистрала „Хемус“, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Обратно в новината

Коментари - Верижен сблъсък на ”Хемус”, има пострадали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да спреш на скоростен път в лявата лента,е равносилно на загуба.Да караш с не разумна скорос,е лошо за всички.Да спиш и да караш,е нехайство с цена -черни забрадки.А да управляваш МПС дрогиран си е престъпление!

И за какво са спряли ? За да покажат че имат мигащи светлини ?

Хммм...единия с рана на тестиса, другия на лицето...дали не са се сблъскали мъдо с физиономия при определена конфигурация? :-)

За българина - никакви магистрали! И максимална скорост 75км/ч извънградско.

Глупости на търкалета. Най-малко жертви има на магистралите, двойно по-малко са дори от тези по третокласните пътища.

...иначе сме много кулл..Ходим по протести за Пирин, зелени сме, не си хвърляме фасовете на земята...НО МИГАЧИ НЕ ПУСКАМЕ НИКОГА И ДИСТАНЦИЯ НА МАГИСТРАЛА НЕ СПАЗВАМЕ!...иначе сме много кулл..

Ако си учил физика и помислиш малко, ще се сетиш, че способността на колата да прави разлика в скоростите (т.е. да намалява скоростта за единица време) не е функция на скоростта (стига да е в рамките на способността на спирачките да разсейват топлинната енергия). За да шофираш безопасно е нужно видимостта, която имаш да е по-голяма от спирачния път (вкл. времето за реакция). Спирачният път пък е функция на коефициентът на триене, който варира в зависимост от настилката (суха, мокра, сняг, киша). Това че си пуснал 50 м. дистанция по магистралата те спасява само и единствено ако си разсеян, а да си разсеян, докато шофираш не е никак добра идея.

"способността на колата да прави разлика в скоростите (т.е. да намалява скоростта за единица време) не е функция на скоростта" Да, но скоростта определя изминатият път. Ако намалиш от 150 до 100 за 5 секунди ще изминеш много по-голямо разстояние отколкото ако намалиш от 50 до 0, пак за 5 секунди... затова е необходима по-голяма дистанция!

Това на някой от участъците с вълничките ли е станало? Питам само

Спрял в аварийното платно или...?

'ми всъщност няма значение къде е спрял. Трябва да караш с такава скорост, че да можеш да спреш преди да се изджаскаш в някой/нещо. Което пък е функция на видимост, способности и т.н.

Иначе казано, ако лежиш на кълката, че трябвало да спре в аварийната, демек той бил виновен, по-малко ли ще те боли, като си сгънеш волана с ръце, а коланът ти потроши ребрата? А ако се е завъртял и се е блъснал в мантинелата в лява лента? Пак е виновен и пак ще пострадаш, ако скоростта ти е неадекватна на ситуацията. Накратко: може да се кара бързо, но трябва да се внимава и съобразява.

Точно така!

Повечето трагични случаи са когато някой тарикат, който се мисли за умник като теб, е карал в аварийното и е помел закъсалите.