Спасиха турист, изгубил се на Витоша

Софийският отряд на Планинската спасителна служба е оказал помощ на мъж, изгубил се на Витоша снощи.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха турист, изгубил се на Витоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради някакъв самонадеян комплексар се вдигат спасители, обща тревога и пр. се чупят маса народни пари ! Аз от 20 години ходя по планините САМО ПРЕЗ ЗИМАТА и винаги в трупа - спиме САМО НАВЪН И САМО НА ОТКРИТО -БЕЗ ПАЛАТКИ, БЕЗ ХИЖИ И ПР. !И, да чукам на дърво - досега не сме имали никакъв инцидент, защоно се подготвяме екипираме и организираме, ЗАЩОТО ВЗИЗАМЕ ПЛАНИНАТА НАСЕРИОЗНО, а не като тоя келеш глупав !

При мъгла може да се изгубиш горе по билото. Явно не сте виждали мъгла с не повече от 15 метра видимост. Да се изгубиш в смисъл да нямаш представа къде се намираш, на къде вървиш и...къде си паркирал колата долу, за да отидеш до нея:) Естествено,че ако вървиш надолу, все ще слезеш някъде ,ама при минус 5 градуса и когато слънцето залезе и ако си вървял 4-5 часа преди това и няма къде да починеш, изобщо не е приятно;)

На Витоша е трудно ще се загубиш!!! Трябва да си голям ЛЕВАК!!! Ако виждаш София, намираш най-близкото поточе/рекичка и се спускаш по него. Рано или късно ще попаднеш в някое от селцата в подножието на Витоша.

Като човек,чийто не малък живот е преминал в по-голямата си част сред безкрайните равнини на Добруджа и синята шир на морето,винаги съм се възхищавал от величествената,горда осанка на планината.... Но,като чета как някой се е загубил в планина/изключвам случаите на травми от нещастни ситуации/ не мога да си обясня,колко трябва да си деориентиран и тъп,за да не можеш да слезеш от нея?! Ами все надолу да се спускаш,все ще стигнеш подножието и населено място....така,както и накъдето да гребеш в Ч.море,все ще стигнеш...бряг....стига да не се въртш в кръг!

Понеже полето ражда предимно тикви ще ти обясня , че съществуват и котловини отвсякъде затворени с баири. Като слезеш на най-ниската точка, пак си в планината.

Не си прав, явно не разбираш от планини..

Като Цеко е спрял всички лифтове как няма да се загуби човека ,тръгнал е пеша да се прибира ....

Тоя е някакъв уникат. Как може да се загубиш в парк, където през 200м има туристи? Дори да не носиш телефон с GPS, на половината кръстовища по алеите има указателни табели. Да не говорим, че на където и да тръгнеш, след 3-4 километра си в населено място. Това, ако не се сещаш да погледнеш на къде е смога на София.

Щом има и не малко смъртни случаи на Витоша, значи всичко може.

Може да се загубиш и на Витоша ,много хора са я подценявали и не малко са загинали на Витоша ,дори навремето един виден комунист ,министър Иван Башев също загина там от измръзване.

ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ КОЛКО СТРУВА НА ЧОВЕКА ЕДНО ТАКОВА 'СПАСЯВАНЕ' И ИМАЛ ЛИ Е ПЛАНИНСКА ЗАСТРАХОВКА? /600 ЛВ./

ебах ти селските истории! как може да се изгубиш на Витоша?