САЩ притеснени от споразумение между Русия и Турция в Сирия

Въпреки декларираното преди пет месеца от президента на САЩ Доналд Тръмп сближаване между Вашингтон и Анкара, Турция предприе настъпление срещу сирийските кюрди.

Обратно в новината

Коментари - САЩ притеснени от споразумение между Русия и Турция в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ставаме свидетели на поредния геноцид спрямо кюрдите...А Борисов лобира за държавата, извършваща този геноцид, която очевидно не се съобразява с никакви нато-вски или каквито и да било правила. В какъв свят живеем...

САЩ притеснени от споразумение между Русия и Турция в Сирия, тъй като не са получили съгласието на САЩ за това.

Като са толкова притеснителни, щатите да не си врат гагата навсякъде по света и ще са къде, къде по-спокойни !

някакво същество с ник TURK, което същество се възмущава "защо Западът може, а на пуйката да не можела" ??? Отговорът е много елементарен, има Империи които разнасят по света култура, наука, изкуство, нормална човешка цивилизация, а други империи разнасят варварските си табиети и простотия, каквито са чингисхановци, османците и приемниците пуйковци, та ЗАТОВА, гламави тъпчо ???

Шило

Хм, нама такова нещо. Всякъ империя си носи своя начин на живот, налага го и хич не я интересува мнението на месните. Дали, според крлитериите на завладените, завоевателите носят цивилизация, култура, наука и изкуство?

Във форума се подвизава някакво същество с ник във форума..., което същество се възмущава на друго същество и славослави Запада, обяснявайки нескопосно за добрите империи, дето сеели добро и знание и за лошите, дето не сеели хубави работи и пр. дивотии. Отговорът е много елементарен - или е трол и ли е тъпак.а и няма добри и лоши империи - има само империи, каквито в случай са САЩ ! Империите не могат да бъдат добри, РАЗБРА ЛИ, гламави тъпчо ??

Cъщество си ти ,никой не те канил тук ,пък и не си длъжен да четеш моите коментари. Mного ти здраве от тук , че много ме изплаши . Oтиди да се образоваш , тия дето си ги писал ,нас ни ги учиха, когато бяхме първолаци , но след време се разбра че всичко е идеология , без да има научна и историческа стойност. Xайде със здраве и свали малко скороста че ще паднеш на пропаста.

Проблемите там са от много години и ще продължат още много.Още през 70те и 80те години на миналия век турската армия навлизаше по 90-100км на територията на Ирак и на Сирия като се оправдаваха ,че гонят терористи.Тогава имаше големи протести от страна наСадам Хюсеин и Асад-баща както и отСССР докато САЩ мълчаливо одобряваха.Интересното в случая е че турска армия вече не влиза в Ирак а русия и Сирия нямат нищо против това да се случва на сирийска територия.Кюрдите са много добри войни и много често турците дават големи жертви въпреки че ги превъзхождат във въоръжението.

Tи си изкуфял си в българската армия, сигурен съм че си служил в артелната , където има опасност от затлъстяване , но при теб има и мозъчно затлъстяване, което пречи да правиш точни и правилни изводи за турската армия . Tочно днес има новина показваща как турски пилот на F-16 се приземява на 20 метра височина за да насочи лазера си и гръмне депо от военни боеприпаси в тунел в много опасен за манипулиране на военната машина F-16 и труден планински терен, можеш да го видиш в интернета го има . Aз съм сигурен че много военни летци от HATO са успели да го видят.

Шило

Вместо да определяш хората какви са, по-добре се замисли отново върху написаното от човека.Колко са жертвите от началото на конфликта? Загубата на техника? Може в авиационно отношение турците да имат превес, но по сушата, победите им хич не са лесни. Няма и как. Кюрдите получиха солиден опит, мотивирани са, въоръжени са. Няма да им е лесно на турците.

Как няма да са притеснени, като се изправиха срещу руснаците, а турците им минаха отзад.

Hеобективен коментар ,също така и манипулативен , защото всеки разбра че американската политика е политика на дестабилизация на близкоизточният регион. Aз питам защо българският редактор на този фалшив коментар дава място тук , защо манипулира българските читатели?, защо има двоен стандарт? , американците могат да окупират Cирия с 12-те военни бази на територията и , а Tурската армия нямо право да изсуши терористичното блато, застрашаващо Tурската държава, да но турците не са балами , за тях патриотизма е над всичко, няма значение какъв враг ще има срещу тях. Cпоред международната мирна конвеция 51 точка , Tурция има правото да се самозащити при наличие на опасност идваща от съседна Cирия.

Извинете за нахалството, но сирийските кюрди не искат нищо повече от това, което вече е направено в Ирак - Иракски Кюрдистан! Защо Турция например не удари с артилерия и авиация и по суша Иракски Кюрдистан?

Не съм турчин, но ще ти кажа. В Сирия водеща роля имат едни кюрдски организации, а в Иракски Кюрдистан - други. От тази гледна точка има логика, идиологически обусловена от целите на тези организации. Въпреки това, турската позиция е слаба, защото е военен отговор на политически търсения.

БЪДЕТЕ ТЪРПЕЛИВ. ТЪРПЕНИЕТО Е ДОБРОДЕТЕЛ

Bиж Mеркурий , трябва да разбереш че кюрдите са само пиони в Aмерикано -израелските планове за дестабилизиране на Cирия . Tи и подобно мислещите не сте в състояние да видите голямата картина в Cирия, а тя е ясна като Mона Lиза на Lеонардо дв., израел не иска силна арабска страна, както беше преди войната в Cирия , израел иска слаба разпокъсана Cирия , също така и кюрдски коридор в Cеверна Cирия изолиращ Tурция от Aрабският свят. Oт тази мръсна война печели само израел , всички останали са губещи , най силното лоби в Aмерика е еврейското.

"президента Доналд Тръмп се ангажира с политическо решение, включващо сваляне на Башар Асад и прогонване на водените от Иран милиции" Това не е американско решение, а е израелско. САЩ май нямат нищо свое като идея и решение. Те играят ролята на маша, която изпълнява исканията на Израел. Така излиза. Същата ситуация беше и спрямо Иранската ядрена програма. САЩ са на подчинение.

Споразумениетоне е между Турция и Русия В Сирия. Споразумението е между Турция, Русия И Сирия. А защо Сирия не иска да включва САЩ в споразумението е очевидно за всички.

САЩ въоръжиха кюрдите, които по суша се биха за територията на ИД. Без приноса на кюрдските милиции, войната само по въздух с ИД нямаше да бъде спечелена. В замяна кюрдите искат държава, каквато по тия земи винаги е имало.САЩ държат на думата си, остава да убедят съюзниците си, което е трудно, когато говорим за Турция.

САЩ няма да помагат за изграждането на Кюрдистан. В сметката им влиза само свалянето на Асад и изгонването на Иран от Сирия. Друго не щат.

В сметките им влиза само контрол върху петрола , газ и търговия с оръжие. В другите части на северна Африка Русия и Иран ли се намесиха? PS Не на последно място ослабване на обединена Европа !

"...включващо сваляне на Башар Асад и прогонване на водените от Иран милиции..." Искат чакалчетата, ама не могат. За това седят зад океана, вият и се чудят ква гадост да забъркат.

Ако не си готов да скачаш, не казвай скачай! Чичо Дони гледа лошо, плаши ... гаргите и не е готов да скочи! Така велика америка не се прави. Само влошава положението и скоро даже и васалите ще му скочат. А хората са казали: пази се от гнева на търпеливите!

САЩ се излагат с това, че изоставят съюзниците си или с това, че всички са им "съюзници" без Русия и Китай. Руснаците умеят да си поставят условията така, че хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Това се нарича дипломация. В нея няма съжаление или коравосърдечност, просто картите са на масата и избираш. Кюрдите избраха.

Трябва терорист No1 - САЩ да бъдат незабавно изключени от ООН и съдени за създаване, поддържане и практикуване на тероризъм по целият свят.

За САЩ е трудно да преглътнат удара нанесен от Иран,Турция и Русия!!!! Колкото и да не им се иска САЩ наложително трябва да спрат формирането на 30 000-ят "нов" опозиционен военен блок в Сирия!!!Съгласно решенията на ООН ,САЩ се явяват агресори в Сирия,кадето се намират в разрез с международното право и БЕЗ никакво решение на ООН!!!! С тези си действия САЩ за пореден път доказват воените си апетити целящи завземането на петролните кладенци в окупираните територии на Сирия!!!!!

Наистина си толкова смешен колкото и въпросния мистър и май се плашите,че може да има създаване на държава Кюрдистан която не обича нито турците нито руснаците а пък са си комунистическа фракция та да видим сега КО ШЪ КАИ ИНТЕРНАЦИОНАЛА:)))))))))))))

Как да се почувстват кюрдите-прелъстени и изоставени... Сега турците ще им напукат кофата. Ноо...и американците са си виновни. Направиха Турция силна, много силна...И сега тя не ги ебава! От ситуацията най-много дивиденти извлякоха руснаците. Запазиха си Хмеймим, Латакия...И разклатиха отношенията между Ердоган и западните "съюзници".

Пак предадоха кюрдите.