Психолог: Децата днес губят връзката между добро и лошо

В един момент съвременните деца започват да губят връзката между добро и лошо, каза детският психолог Иван Игов.

Обратно в новината

Коментари - Психолог: Децата днес губят връзката между добро и лошо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не че нещо, но не сте добре. Плачете си за третия пол.

Всичко това е продукт на хибридната война водена от москалската орда срещу целия цивилизован свят.

Между добро и лошо има връзка, а не разлика ??? Обадете ми се за преглед, колега, или се обърнете към учител по български.

Ако сте чел съчиненията на психоаналитици като М. Клайн, У. Бион, Д.Уиникът и др., може би има шанс да разберете, защото психологът употребява именно думата "връзка" и как тази връзка влияе върху изграждането и поддържането на здрава представа за реалността. Обаче, по всичко личи, че не сте ги чел, затова се цепите неподготвен.

Задължителни часове по вероучение трябват!

Вярата не се учи, тя се култивира по други начини.

Така е след като родителите им са сделали най-големия терорист (вносните са без значимост) - самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Този пост го публикуваш за 76-ти път!Умен, стегни се най-после - разчитаме на интелектуалните ти дълбини!

Ами преди децата някои друг ги е изгубил преди много време.

В изследване на ОИСР, сравняващо броя на децата, родени извън брачната институция, България е на шесто място от близо 50 страни. Публикацията на организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) сравнява този процент през 1964 и 2014 година, последната, за която има достатъчно данни

връзката между добро и лошо или представата за добро и лошо? първо трябва да имат представа, а после да правят връзка, така ми се струва. а представата как я получават и блаодарение на кого и на какво? оставям този елементарен въпрос открит.

че в кръвната проба на двамата пострадали, които са на 37 и 40 години, има следи от наркотично вещество!! след 89 станахме страна на свободните крадци,убийци и наркомани! БОГ да ни пази!

" В един момент съвременните деца започват да губят връзката между добро и лошо, каза детският психолог Иван Игов. " Не е вярно. От малки си знаят - "няма бело, зле. Има бло, добре" и..." има пари, добре. няма пари, зле."

Връзката между добро и лошо се губи при безбожници! Когато евангелските истини се заменят с т.н. "общочовешки". Това е резултат на нашата европеизация и американизация.

Бе вие съвсем изтрещяхте бе! Стига с тия попове, стига с тия ислямски, джихадистки, християнски и еврейски налудничави "мъдрости"! Религията отдавна е отживелица. Европеизацията учи хората на възпитание, на обноски, на хуманизъм. Американизация няма, тя е измислена и е в главите на кремълските азиатци. Американците също се стремят към европеизация.

Привет на някой, Идея си нямате колко много хора са вярващи и в България и по света. И може би не беше модерно преди време да ходиш на църква, но хората отново се връщат към вярата и активно я проповядват. Също много други търсят вярата. Много хора казват - аз съм модерен, ходя на йога. Нима медитацията не е търсене на връзка с бог? Аз също смятам себе си за модерен и вярващ православен християнин. И не виждам отживелица в храмовете, а виждам оживление и все повече млади, които никой не кара насила да посещават храмовете.

Свери си часовника. У нас християнството го унищожика московските "православни братя" В Нешвил/ Сащ / има 5000 храма , в София има 30, при сходно население. Първенци в света по алкохолизъм , наркомания и спин /хомосексуализъм/ са "православните братя" в азиатската Света Русь, "спасител на човечеството" Ботев е бил в десятката за паравославните скотове.

така се възпитават в новата ни развратна 'демокрация' и гледат от наглостта на държавниците,нямане на правосъдие и наказание,което е само за кокошкарите,не и за олигарси,депутати и управл.........

Еми какво да се прави, това е България при управлението на Борисов. Бандити, мутри, чалга, "Шушана", бой и убийства. А да, и самоубийства също. Управляват ни бандити, съответно и държавата ни е такава.

Стига бе тук обучаваха децата да убиват българи на границата срещу награда от седмица отпуска , над 100 000 семейства съсипаха с убиства и лагери и досега го смятат за правилно и не го осъждат. Сега пък се демокрацията им виновна на наследствените садисти и убиййци.

Няма мандатност на Директорите в СОУ. Там феодалите колят, бесят, прикриват, уреждат близките и нищо не работи добре.

Иван Игов е човекът, който работи за Слави Бинев дъъъълги години. Там си му беше най - на сърце. Това, че се вре по всички медии да дава акъл не го прави експерт. Колкото до позициите, които заема..те зависят от много фактори. И не разчитайте да са свързани с науката.

Игов, хайде стига си говорил глупости - децата губели връзката между добро и зло, лоша семейна среда и т.н. и т.н.Това са просто едни гнусни мангали - там няма среда, няма семейство. Те са още в родово-общинния строй, истински примати и първосигнални същества. Мангалът има само няколко първични мисли, свързани с оцеляването му - да открадне нещо, за да се наплюска, да се размножава като животно, да си осигури лесно финансиране от държавата и да намери най-новата циганска музика, с която да тормози съседите си - били те българи, изкарващи пари за незаслужените ме помощите, било други като него гнусни брикети. Проблемът с мангалите е огромен, но правителството е неспособно да се справи с тях и затова му е по-лесно да си затваря очите за техните издевателства.

Ами те нещата са прости и ясни. Какво е добро и зло е писано във Вечната Книга, дадена свише, ама кой да я чете и изпълнява...

А ролята на медиите??? Направете си труда да изброите безбройните предавания и филми в които посланието справи се сам, бъди силен, накажи врага. Дали е печелившо да бъдеш толерантен, позитивен и добронамерен. Изумявам се в някое уж "реалити" като се занапъват да вкарат някоя арогантна и агресивна личност с цел вдигане на рейтинг. Струва ли си и кой плаща обяда?

децата знаят кое е лошо и кое добро, иначе как щяха да разпознават кого да бият в електронните игри.....

Ами точно там затъпяват и агресират радвайки се че са ''убили'' някой и след това приемат реалността като играта - убиват бият и се радват че са ''победители'' Наистина много деца не виждат разликата между добро и зло защото са свикнали да се налагат благодарение на мечешката услуга която им правят институциите наричайки ги ''дечицата'' дори когато правят злини

Семейството човече вече го няма. то не възпитава. Каквито родителите такива и децата !!!!!!! Убиха семейството, важни са старите моми. Държавата се оцигани. Българската демокрацията изврати хората. Моделът 28 год. е гибелен за хората. Няма респект към учителите и училището. Медиите насаждат насилие и безнаказаност. Разпад за някого е изгодно да се разрушаваме. Политиците само грабят и не им пука за страната.

В германия има ''Канцлеракте'' (закон за канцлера), до 21 май 2099 година, но ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ за ликвидиране на германския народ, няма. За България има ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ за ликвидиране на българския народ, взето през 1988 година в Москва от "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС" на свой таен конгрес. ИЗТРЕБВАНЕТО на "мършата" се извършва по три направления: I. Политическо, с "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД"-1988 г. II. Икономическо, с "ПРОГРАМАТА НА РИЧАРД РАН И РОНАЛД ЪТ"-1990 г. III. Духовно, с "ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕЦИЯ" - 2011 г. Резултатите са видни дори от "социалистите", които днес пледират срещу корупцията - разрухата - разлагането на нацията чрез вот на недоверие, към кабинета "Борисов 3". И понеже Световната банка и Международния валутен фонд "натискат" Бай Хой за увеличаване цената на водата и тока, от първи феруари за промишлеността тока и водата са с нови цени. За раята водата вече поскъпна и след Джулая и тока ще се вдигне. Всичко върви по план, в следващите години да изчезне ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ("Юдаизмът, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на българска държавност") и до 2020 година да има ТЕРИТОРИЯТА "БЪЛГАРИЯ". Да им е честита на GENDERS тази територия, колкото ЧОВЕШКА ДЛАН. От сега нататък за тях слънцето ще изгрява от Запад (отзад).

Игрите,които играят на таблетите си извършват всеки ден хиляди убийства! Родителите не си възпитават децата,а ако учителя реши да го направи следва оплакване...? Отглеждане на идиотчета!

от 2г. възраст го свикваш, че има ред задължителен винаги за всички и за него. Никакво изключение .

Основното, което всяко дете трябва да научи, е че е обичано, да разбере любовта в семейството, любовта на майката и на бащата, да вярва, че никога те няма да спрат да го обичат. Така ще знае и то един ден да обича. И второто са ценностите, как да живее и да се развива без да вреди на другите. Когато любовта в семейството не е явна, или им разделяне на семейството, което стана твърде често, детето как ще научи любовта на майката и таткото? Като не я научи в семейството, започва да я търси навън. И така попада в манипулативния свят, където лесно може да се объркаш и за любовта и за ценностите. Медиите наистина имат голям дълг към всички хора относно изграждането на ценностите. Заради рейтинг основно се слагат насилие, разврат, обратно на нормалното поведение и начин на живот, защото те смятат, че това искат хората да гледат. Всички около мен казват, не им се гледа тази отврат, която дават по телевизията.

СМОЧ - система за масово опростачване на Човечеството. СМИ или СМОЧ, си вършат работата и вършеят тръни на главите ни.

Да благодарим на частните телевизии, най вече на БиТиВи и Нова за филмите и сериалите с насилие и ужаси, които показват 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Те дават на пуберите готови матрици за престъпно поведение.

Ако не се вземат спешни и адекватни мерки в законодателството и по-лошо ще става.Редно е за децата-престъпници пълна наказателна отговорност да носят техните родители или баби и дядовци, които се грижат за тях.Ако децата са без семейство да се знае, кои точно социални работници поемат отговорност да са техни настойници.Бил 13 годишен, та не можело да носи отговорност!А защо да не може баща му и майка му да си полежат 15-ина години?Крайно време е да се върнат и ТВУ-тата под някаква форма.Иначе, какво правим с малките бандюги?Потупване по рамото и мил съвет: "Не прави повече така:)"

Е сега и като приемем и конвенцията, вече няма да знаят кой е мъж, кой е жена и кой какъв е. Семейството ще бъде разрушено, от тук се разрушава нормалното възпитание на децата. В следствие се разрушава обществото. Държавата е готова за превземане с минимален ресурс.

глупости! децата ОТЛИЧНО ЗНАЯТ кое е лошо и кое е добро! РОДИТЕЛИТЕ ИМ СА ЗАГУБИЛИ ПРЕДСТАВАТА, обаче... и от там се образува тава впечатление... много сте умни сичките. харесвам ви! обичам ви, даже! >< >< :-)))

ChatGPT

От самото начало се избягва темата за етноса на въпросните "деца"... Нещо искате да прикриете ли? Ми то прозира! А тези "деца" разбират само от закона на джунглата!

след като...,,политиците днес губят връзката между добро и лошо..,, какво да говорим за ,,електоратът,,...им???

Психологът е прав. Истанбулската конвенция е поредният опит да обърка представите за добро и зло, нормално и ненормално. Според неолибералните идеолози, няма такова нещо добро и зло. Всеки сам си ги дефинира за себе си. Както сам си определяш пола, сексуалната ориентация и т.н. Няма Висш Закон, дори природните закони се отричат. Холивудските филми бълват насилие, включително в детските анимационни филмчета. Сатанизмът се развихря с пълна сила чрез различни комитети, общества, фондации и джендър секти.

Деца са всички български дечица ходещи на ясла, детска градина, училише или гледани от баби и дядовци. Деца които виждат един нормален семеен модел, където сутрин родителите отиват да се трудят и гледат семейство. Тези за които говори тоя, не са деца а подрастващи животни, които след още 5-10 год. ще изнасилват, грабят , убиват. Писна му от цигани, мангали, джендъри подобна измет!

Господина да обясни как циганите които не могат да се грижат за собствените си деца стават приемни "родители ".

Г-н Психолога, нека уточним - за кои деца говорим и за коя малцинствена група ?! За "Децата" които раждат деца и това се обяснява като "културни особености" на етноса ?! Когато толерираме ЦИГАНИЯТА, не си ли даваме сметка че ще стигнем до тук ????

Не, психолога говори за всички деца. Родителите вместо да ги възпитаеат, чоплят семки и чакат да станат на 7г., да тръгнат децата им на училище, за да ги възпитават учителите, но....след това разбират, че е късно

Грешите. Не чакат до 7-год. възраст, а ги захвърлят по ясли и детски градини от 1-год. възраст. Децата са в социални инкубатори. Родителите са абдикирали от правото и отговорността си да ги възпитават. Дават ги на държавата от ранна възраст - засега доброволно. Но става вече принудително. Който владее децата днес, притежава парламента утре. Идеолозите знаят това и вземат децата ни отрано. Да сте чули децата на благородници да ходят на ясла и детска градина? Там е развъдникът на психични разстройства, агресия, комплекси и джендър-пендер!

някой от БХК?? Нещо?

14 годишният в затвора. Там батковците да му пръснат гъза от секс. 13 годишният не носи наказателна оговорност, но носи на бой. Бой до насиране - ежедневно.

Г-н Игов дъщеря ми учеше в НПМГ и Вие там бяхте авторитет! Искам са Ви попитам каква е причината да назовавате циганите като "определена етническа принадлежност"????? Защо по дяволите се предавате или продавате?

Щом се загуби връзката с Православната църква и любящите майки станат "джендери" - това чака всички!

Посочете ми една приказка, в която няма насилие. Аз знам само една - "Дядо вади ряпа".

Спрямо РЯПАТА си е насилие отвсЕъде:))

"МАЙЧИНА СЪЛЗА" на Анггел Каралийчев.

... и майката зарязала сакатото си дете...

Не е само с приказките. Вземи коя щеш известна книга... същата работа. Като дете ми беше любима "Тримата мускетари", чел съм пълната версия 10пъти сигур. А, сега като погледна, ми тея мускетари са си масови убийци манияци. Само дет се съмнявам, че тези сегашните малките убийци изобщо са чели нещо. Даже подозирам че не умеят да четат.

Виж как завършва, дядото с тоягата, приказката и какво носи на бабата!

По-важно е да се филтрират фалшивите новини, които не са угодни за свинския уют на някой хора. Това, че всеки ден се дават по всички медии убийства, коления, рязане на глави, стреляне като по пилци и т.н. - не е важно. Това, че всички електронни игри са на основата колко повече ще утрепеш по най-зверския начин с ритане, юмруци, скачане отгоре, късане на глави - не е важно. Това са новите ЦЕННОСТИ и затова ги пазят - сакън те да не се филтрират или ограничат. Как пък някой не си мръдна задника поне да провери колко законни електронни игри с убийства се продават на пазара официално. Да не говорим за Интернет и незаконните игри. Никой няма да ги пипне - по важно е да се филтрират нарушаващите рахата на управляващите бюрократи новини - та даже и във Фейсбук. Затове се лее кръв из цялата страна от деца до възрастни. А, забравих да кажа - сега като приемем и Истанбулската конвенция, и всичко ще си дойде на мястото. Циркът ще е пълен. Убийства, а отстрани весело подскачащи травестити.

Се възпитават към агресия и педерасия.У нас все още нормслните българи държат на семействата,въпреки с тези игри неможеш да удържиш нещата.И конвенцията няма да помогне,,уж,,против надилието,но,че ще възпитават от пет години за различни полове ,е много притеснително.Но важно е ,,лично да се облагодетелстват,,всички управляващи досега

НАШИТЕ ДЕЦА В КЪЩИ СА ОГЛЕДАЛО НА РОДИТЕЛИТЕ СИ. ДЕЦАТА В СТРАНАТА СА ОГЛЕДАЛО НА САМАТА ДЪРЖАВА. ЩОМ СА СЕ БИЛИ ЗА ОТПАДЪЦИ, ЗНАЧИ СА ЦИГАНЧЕТА. ЗАЩО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА НАЙ ВАЖНОТО В СЛУЧАЯ.

Най-сетне, освен фейковете, да пуснат и едно ИСТИНСКО МНЕНИЕ.

Постепенно децата стават говеда. Със западналяшкото мислене, децата тук западат. Не случайно Изтокът иба мамътъ на западналяците в икономиката. Щото с говеда се прави само говедарник. И децата неминуемо стават и ще стават такива.

Този процес се влияе от други явления.А тези явления са пряко свързани със политиката.Психолозите да насочат своето внимание към Парламента и Министерския съвет.Оттам идват всички проблеми на обществото.

Писна ми от психолози и аналитици да обясняват що така станало. Пък погледнете телевизионните предавания, на 20 филма с насилие и убийства я има 1 комедия където също се шамаросват. Да не говорим за детските филмчета където размахват мечове и се колят. Та хубав ли е филмът или руски?

Като в политиката - няма върховенство на закона, няма справедливост. Иван Костов е "Герой"!

Игов, ти вкара темата СЕКС в българското училище. Още докато беше в НПМГ. В образованието ти си това, което Славчо Трифонов е в медиите.

В кое училище го евкарал секса и нпмг не е мерило за нищо освен за впиянчени ученици.

Ми то нали за това е тази Истанбулска конвенция точно тази и е целта-малките деца да растат и да нямат никакви морални етични ценности ! Да растат в нездрава среда и в изкривена реалност като си мислят че е свобода и всичко им е позволено те на това ще ги учат либералите -джендъри и какво поколение да се чака от тези деца ?!

Сега, като се ратифицира от 43 НС ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, ще видите че "Анархията, е майка на РЕДА!". Всеки ще стане GENDER. Аз днес имам полов полуден и до обед ще сипя благодарности към желаещите да ме превърнат в GENDER. Най-напред тази мисъл, но в малко по-друг вид, е изказал теоретикът на революциите и анархизмът французинът Пиер Жозеф Прудон (1809-1865).

А нашите деца като ходят на училище и научат как да станат джендъри, не дай си Боже, пък другите, които не ходят на училище какви ще станат и как ще се отнасят към нашите джендърчета? Как ИК ще развие толерантост, или каквото и да цели, при етносите, които не ходят на училище?

Ами, преборихме се в училище да няма вероучение/етика за да не се промиват мозъците на децата с ''измишльотини'' - хайде сега на ни една конвенцийка да им обясни, че са джендъри.

генетично представата за добро и лошо ??? "За крадец не ставаш сине, ти си будала" ???

Защо още в първата новина за убийството не казаха, че са циганчета. Това обяснява всичко.