Македония поиска от България незабавни преговори с ЕС

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Македония поиска от България незабавни преговори с ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тия от вардарско ако се помотат още някоя година с името,накрая ще им го определят от тирана

И ултиматоми. Това е цената за добрите междусъседски отношения. След това,кой от където е.....

"П.К.Яворов: Ние на трябва да забравяме, че Македония е част от нашето Отечество, част от съдбините на България."- Списание "Съвременна мисъл".

Върховна наглост е тоя македонист да иска каквото и да било "незабавно" от България. Ние нищо не дължим на тия неблагодарни родоостъпници. Първо трябва да се реши спорът с Гърция. За нас също е изключително изгодно да се махне думата "Македония" от новото име на БЮРМ, защото: 1. Пиринска Македония е част от България; 2. Няма македонски език; 3. Няма македонска нация. Най-доброто име и за нас, и за Гърция е Република Вардарска. То не е обидно и за българите от Повардарието, а само за мекедонистите, които трябва да бъдат изхвърлени на бунището на историята.

Леле и тоя се е хванал на лъжите на боко какъв ''фактор'' е само в ес:((((Да вземе първо да се научи да се подлага на когото трябва, да позатрие нещо добро в Македония с това подлагане пък тогава белким се освести за лъжите на боко и ес

антибългаринът с българска фамилия не е в позиция да иска каквото и да е от България, освен кърпички, да си позабърше зелените миризливи слюнки, които му фърчат, като спомене думата България. само кърпички за позабърсване и лична хигиена, друго от нас не заслужава.

Първо си махнете името Македония ,което сте монополизирали без никакво основание и обиждате и нас и гърците и после мислете за ЕС .

Ти за гърците ли си се загрижил бе?

Тъпако това име е вредно и за нас мисли малко.

имаме заради тях.Да спрат да бият и вкарват в затвора всеки с българско самосъзнание.Заради политиката на "Великите" сили накрая Гърция и Албания ще си поделят български земи.Гърците да мълчат че солунското окръжие си е било чисто българско.Затова сега правят мръсно,ако признаят Македония,трябва да върнат и земите.

Извини се бе!

На 41, 09:19 :Много криво си разбрал историята и романчетата. Хайдутин преди всичко е "айдук", разбойник, грабител, и много рядко се е случвало да обича и защитава бедните и онеправданите. Вярно, за тях песни пеем и ги споменаваме като герои, но те са голямо малцинство в общата практика на хайдутлука. Днес ни управляват айдуци-християни и мюсулмани, но религията им не е от значение, а общото им веруюто на безочливи, продажни корумпета, рушветчии и грабители на народни блага. А относно християнствното, хубава религия, но измамна. Не си разбрал най-важното, че нашето християнство не е от Христовата вяра, а гръцко ортодоксално, буквално преведено на български - православно. Това с шамарите и бузите, като перпоръка от Исус, е заблуда за народите и плебса. Никой християнни велможа не си дава бузите, освен задните, когато боикновено са обърнали резбата. А всяка ортодоксална догма е реакционна по дух, недемократична, съдържа канони, които обслужват интересите на дебелогъзия черковен клир. Късно е да го разбереш, иска се много наблюдение и четмо. Не случайно в българсикте земи се е породило т.н. Богомилство. Основополжникът му не е поп Богомил, а Худаяр. Кой е той? - има две версии според мен, едната е, че не е добре изяснен българин, който е умрял някъде в Молдова и делото му е прокламирано от Богомил, а другата е че е Боян-Баръйс, или Боян магът, третият син на цар Симеон, написал в Киевска Рус "Баръйс-тарихи", основа на "Берсала тарихи", известна като фалшификата "Велесова книга". Та т.н. Богомилство споделя голяма част от ценноситте на древните български закони Торе, които са много по-строги достойни за българската държавност и по-близки за народа. Откакто Константинопол ни вкарва в своето ортодоксално религиозно ложе, духовно ни подчинява, политически ни манипулира, морално ни покварява и отслабва. Като резултат на това "Християнска" България загива малко по малко, а оцелява другата, макар и мюсюлманска, Волжска България.

Чшш, комшу, ама до вчера не ревахте ли, че България това, България онова, Българите ви "крадели" историята, че Българите са татари и вие нямате нищо оПщо с нас, че...Сега ни се карате, че и изисквате да ви помагаме да се присъедините? Абе я почакайте, първо,оправете се с Гърция, пренапишете си учебниците, дето вашите "историчари" ви изкарват най-древната нация, за което може да се скарате с украинските историци, и тогаз мооооже и да си помислим дали може да ви помогнем...А, да, и оня малоумник да възстанови паметника, дето го разби с чук...

Омразата в Република Македония към България и българите е жизнено необходима за тях. При едно стопляне, дори само нормализиране на отношенията с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, като Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити. Да си спомним кой евакуира с автобуси обкръжените албански банди в Арачиново, с чие благоволение бе създадена македонската нация и как повече от 50 години Европа безучастно наблюдава гаврата с българщината в Македония, в битка срещу кои армии са загиналите българи от вече заличените военни гробища /с едно две изключения/ в Република Македония. По-добре една мразеща ни Македония отколкото една съсипана и банкрутирала Република Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Не трябва да се позволи унищожението и асимилирането на поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други за които вече е забравено.

Нека се разберат с гърците,ние сме лесни! Каквото Козяк каже...

Щом и тия взеха да искат от нас.. значи сме егати смотаняците..

Американските посолства в София и Скопие разиграват водевил по един и същ сценарий. Козяците диктуват на артистите - Буда да се прави на гълъбче на мира по Западналите Балкани и пред султана, а скопските ЦРУушници диктуват на Хорхе да вдига синхронизирана пушилка от отсрещната страна. Само че ако някои си спомнят, когато нас не приемаха в ЕС и в НАТО, първото условие беше да си съблекат голи-голинички, да изгорим всички опасни ракети, танкове и артилерия, самолети и после като нищии клетници и сиромаси-клошари, да ни приемат великодушно като господари своите бъдещи слуги и персонал за мръсни цели. За добре дошли нашите преговарящи, начело с продажната криптоеврейка Куна, решиха интересите на Запада в тяхна полза и в наша вреда, превърнали ни в просяци, а армията ни в сбирщина от тумбаци и негодници. Ако сме глупаци като мутрата, няма да използваме за нашите национални интереси същата тактика и практика, да извлечем назионални ползи от интересите на Македония Сърбия, Албания и Черна гора, в политическо-икономическото поле. Ако сме християни-глупаци, какъвто е днашния ни мутро-управник, ща им дадем всичко даром и под жидоянкин диктат. Даже нашият ще им прикляка, сякаш ние сме им в непрекъсната роля на слуги и подлоги. Мутрата да спре да се прави на велик европейски политик и да отстъпи мястото на истински патриот и българофил, който на днешвния исторически етап да защити със зъби и нокти българските национални интереси. Тях сме ги изстрадали и страдаме от 1018 година. Макетата да седнат като продажници, на които ще им простим, само ако се подчинят изцяло, да върнат директно в майката Българска държава и да си решат всички конфликтни интереси с Гърция и Албания. Сърбите да върнат Западните покрайнини и Тимошко и да престанат да ни дразнят. Албанците да клекнат и признаят нашето малцинство, да си съберат дърмелите за албански анклав в Македония.

само можеш да спестиш злобата по адрес на християнството. то не е попречило на нито един хайдутин или бунтовник да брани своето.

има християни глупаци и християни не глупаци! В общи линии христовата вяра е пацифизъм само че номера не минава когаго край теб всички са зверове! И поради това България се е развивала добре докато не е била християнска!

Ма то няма така държава!!! Беше област в СФРЮ.

Ааа има има. Коминтерновска България я призна. Даже Борисов покани Александър Македонски на посещение без преводача Аристотел. В програмата влиза и среща в музикалния театър със Стефан Македонски. Ако Филип Македонски не го болят краката и той щял да дойде.

Тоя не е албанец,а българин мислещ се за античен пингвин.

искал?Ми и той е като нашия ,май?!

Тези албанци пък и започнаха да ни казват какво да правим.

с новини от вън! А за Стамбулската конвенция лекичко се изместиха приказките! А днес по БНТ ще се обсъжда стамбулската гнусотия! А исканията на тоя същия министър са съвсем ясни яйце се пече на олигарсите на БЮРМ, скоро албанците ще им духнат под опашката!

Българските колониални власти в лицето на СИК клекнаха на Македония и се отказаха от българския национален интерес там. Естествено срещу пари. Българският парламент също се включи в сделката с албанската мафия. Дет се вика и те семейства хранят, и те офшорни сметки имат. Така балканските мафии взаимно се уважиха. Борисов прехвърли нещата към Гърция да се оправят с Македония. А знаем как гърците се оправят с Македония.

някакъв ултиматум ли е?

От какви позиции този антибългарски настроен президент поставя исканията си. Първо трябва ясно да заявят, че са българи, които са забравили своите корени, да прочетат историята и да отхвърлят всички сръбски и гръцки мераци. Да тръгнат по правия път, както го направи тяхната църква. В противен случай в най-скоро време ще почнат за зубрят и пеят албанския химн.

да поставяш условия? Ако не си разбрал, тяхната църква иска да бъде отделна и самостоятелна! Какъв прав път бе другарю?

Дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер другаря Тодор Живков. Ето и кои понастоящем членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ са били в редиците на партията, гордо ръководена от другаря Тодор Живков: Бойко Борисов син на комунист, полковник от МВР - Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР. Преди това напуска системата, за да не се откаже от членството си в партията. Цветан Цветанов по линия на баща си, шофьор на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС VІІ главно управление ЦИОУ Йорданка Фандъкова редови член на БКП като учител Цецка Цачева партиен секретар на Окръжен съвет в Плевен Красимир Велчев член на БКП като пилот в авиацията Менда Стоянова член на БКП, партиен секретар на звеното Приходи от народното стопанство в Окръжния Народен Съвет в Пловдив Пламен Нунев редови член на БКП...

Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единият на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другият на чист български, че не е. И те така ......................... !!!

българина от българия и българите по света е че е истински дебил!

Кога ще спрем да се обиждаме? Обиждайки себе си, предизвикваме неуважението на другите!

Ай , какво единомислие днес по темата ! браво бе !

Нашите сънародници от Скопие май взеха голям да го вадят откакто Боко и онази с плажната рокля, т.н. външна министърка, им наляха вода във воденицата с признаване на уж някакъв македонски език и обещания за място под слънцето ЕС. На тези измекяри може да се помага само ако се върнат в Майка България!!!!!

Какво са направили за нас Македонците? Нещо да са ни дали някога?

Луната

Единствения начин да влезнат НЕЗАБАВНО е да обявят, че всъщност са българи и искат да се присъединят към България като регион :) ние може и хубаво име да им дадем - Македонска България наред със северна и южна България :) Ванга беше казала нещо от типа на - ще дойде време и Македония ще си дойда обратно при майка си София. Интересно е как ще стане това.

Първо се разберете с гърците за името, защото ви чака незабавно вето.

май ни се кара. Или може би дава заповеди. Мизерното "маке" май не разбира къде се намира. Никакви преговори, никакъв ЕС за великите макета. Там, долу, в дупката кенефа, докато не разберат къде им е мястото.

като живееш до кенеф.

"Трябва" и "незабавно" някак си не подхождат за речника на хора, които трябва да молят. НИКОЙ не им е длъжен - да си сменят първо измислените учебници по история и да бутнат цирка, който изпонастроиха из центъра на Скопие! Пък тогава можем и да помислим!

да им каже веднага да си сложат некво свестно име и ще помисли за преговори, ама ха , нахалници!

личи си ,че така наречените "македонци"са си чисти българи !!и те како някои от нас мислят ,че нещо зависи от това правителство !!наивници,дори и да влезете ,какво от това ?!погледнете на какъв хал сме ние,на този ще станете и вие,даже и по-зле защото албанците ще ви превземат напълно !!!

Клати феса.Довчера само ни плюеха,днес ни нареждат,мислят,че ще ,,цъфнат и вържат,,Ама те финансово са по добре от нас в момента,но после се съмнявам

Айдееее и макетата почнаха да ИЗИСКВАТ от Борисов. Баси падението!

Да се нарекат "Западна България" и си решават всичките проблеми.

Единствения сигурен начин незабавно да влезете в ЕС е: Ново име което не съдържа "македония" заради гърците и то в новите си учебници по история ясно да пише ВАРДАРСКА БЪЛГАРИЯ!!!!!! Това е историческата истина и ако още я деформирате скоро ще станенете помашка българия с албански чалми и потури и забравени жени

Фиромия на никого не е нужна. Дори на ЕС. Аз излизам да карам ски, че след малко на кабинката ще се заформи опашка.. По пистите и по кръчмите на Банско фироми колкото искаш. Всяка втора кола е с фиромски номера.

"Незабавни"преговори поискали от все още БЮР Македония....Георге,кога точно да започнат преговорите,на 30.02.18г.в 14ч.,удобно ли ще ви е? Гърците размахват някаква "карта",където изобщо отсъствате.... А ако не започнат незабавни преговори,какво ще стане?

до вчера булгари умрете а сега ...да ни садеиствате в ес и царквата...не ви ли е срам бе макета измушени е сьрбия и шиптерите и русия да ви помага

Преди ни се смееха: "Бугари европци."

Тези нареждания се дават само от амер посолство в София а не от президенти премиери на несъществуващи държави!

Те не го пускат в селото, той за поповата къща пита.Я виж гърците как са ви поделили.Утре може и да ви няма, те за ЕС се напъват.

Македонците започват да издевателстват.Първо да юправят името на държавата си,а след това да искат членство в ЕС.

А нови учебници по история кога?

Скопие нищо не иска от нас. Нелепа журналистическа интерпретация. Президентът просто казва неща които са факт и се виждат от всеки който има капка ум в тиквата. Възобновяването на преговорите с Маледония не зависи от нас и фиромите го знаят много добре.

Това е най-тъпия македонски председател! Ограничен и зависим от ДПМН и Груевски! Хорхе, както му казват в Македония е една голяма НУЛА, т.е. нищо говорещ индивид!

Първо да подпише Договора между Македония и България за добросъседство! Македонско мекере!

И кое е истината от това, което президентът казва? Това, че в ЕС има климат за разширяване? Този климат в Скопие ли се създава, та е толкова сигурен? Не вижда ли този гьонсурат, че ЕС не иска изобщо да се говори за разширяване?! Като знае, че Гърция ги блокира, докато не си намерят исторически подходящо име, откъде тази наглост да ни извива ръцете, само защото сме подписали договор за добросъседство?! Договорът ни е двустранен. Той не означава, че ние сме длъжни да нареждаме на трети страни как да гледат на т.нар. Македония. От наша страна те нямат проблеми, но проблемите с трети страни да си уреждат директно!

ДОРИ НАЙ-ДЕБЕЛОКОЖИТЕ И ТВЪРДОГЛАВИ МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТИ УСЕТИХА КАК ГЛАВИЧКАТА НА АЛБАНСКИЯ ЧЛЕН ОПРЯ В ЗАДНИТЕ ИМ ДВОРОВЕ :))