Плесници и агресия в дом за деца с увреждания

Плесници и вербална агресия показват видеоклипове, заснети в центъра за деца и младежи с увреждания „Хризантема” в Габрово.

Обратно в новината

Коментари - Плесници и агресия в дом за деца с увреждания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Снимките, които прави скучаещата Социална работничка говорят колко е била незаинтерисована от ситуацията на напрежение и колко е търсила ефекта.Много от коментаторите по телевизията казаха - като има такива плесници защо снимащата не се е намесила? Двете шефки явно не са си давали сметка колко сериозно е тяхното безотговорно поведение и търсейки ефекта сами са изнесли в публичното пространство какви изделателства са допускали, и затова са получавали даже и възнаграждение.

и всички се чудят какво прави още в дома ръководителката Маринела Лазарова и защо още не е отстранена от работа. Напрежението и страха ще продължават докато тя не бъде уволнена за допуснатите редица нарушения. В момента има лов на вещици в дома, Лазарова уволнява наред тези, които са имали смелостта да кажат каква е истината. Ситуацията в дома ще се оправи, ако кмета на Габрово назначи сърцат и човечен ръководител, който да обгрижва с любо тези клети дечица.

РЪКОВОДИТЕЛКАТА ЛАЗАРОВА НЯМА ЧУВСТВО НА ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ ДЕЦАТА. ТЯ СИСТЕМНО НАКАЗВА НИК, ДРАЗНИ ГО КАТО ГО ЛИШАВА ОТ СОЦИАЛНИ И СПОРТНИ ЗАНИМАНИЯ, ТОЙ СЕ ИЗНЕРВЯ И СТАВА АГРЕСИВЕН. КАКВО ДА ПРАВИ ЗАКЛЮЧЕН ПО ЦЯЛ ДЕН В ТОЗИ ДОМ, ОСВЕН ДА ГО ИЗБИВА НА ПАКОСТИ. ЛАЗАРОВА И ЙОРДАНКА КАТО СОЦИАЛНА КАКВО СА НАПРАВИЛИ КАТО РЪКОВОДСТВО НА СОЦИАЛИЗИРАТ ДЕЦАТА. НЯМА НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ ЗА ПРЕСТЪПНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ТЕЗИ ДВЕ ШЕФКИ. ОТКАКТО ОСВОБОДИХА ЙОРДАНКА МИНЧЕВА ОТ РАБОТА НЯМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА РАЗЛИВАНИЯ, ЧУПЕНЕ И КЪСАНЕ, КОЕТО ПОТВЪРЖДАВА ПО КАТЕГОРИЧЕН НАЧИН, ЧЕ ТОВА Е ПРАВЕНО ПРЕДНАМЕРЕНО ЗА ДА СЕ СЪЗДАВА НАПРЕЖЕНИЕ СРЕД ПЕРСОНАЛА И ДА СТРАДАТ ДЕЦАТА. А ЙОРДАНКА И ЛАЗАРОВА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ С ТЕЗИ СКАНДАЛИ. КОГАТО НАПРЕЖЕНИЕТО СЛЕД ТАКИВА СЛУЧКИ Е НЕПОНОСИМО, ЛАЗАРОВА Е КАЗВАЛА-КАКВО ТОЛКОВА Е СТАНАЛО. ИМАЛО Е ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ ПЕРСОНАЛА ДА СЕ СИГНАЛИЗИРА ПОЛИЦИЯТА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ИЗЧЕЗВАТ ЛИЧНИ ВЕЩИ И ПОСЛЕ ДА СЕ ПОДХВЪРЛЯТ УНИЩОЖЕНИ, ЛАЗАРОВА СЕ ЗАКАНИЛА ЧЕ КОЙТО ИСКА ТОВА ДА СИ ПОДАВА МОЛБАТА ЗА НАПУСКАНЕ.

Фокусът за този яд на тези жени се измести.Ако се заслушате какво говорят, то те са много ядосани, защото за пореден път са им разпилени личните вещи, накъсани парите, счупени очилата и телефоните.Скандала за пореден път е предизвикан от така нар. Социална ЙОРДАНКА МИЛЧЕВА, която прави зулуми на работното си място, провокации като да разлива манджите на децата, режи дрехите им с ножица, крие уж раздадените консумативи и за да дразни точно тези жени ги издебва и им унищожава личните вещи. След това посочва, че болната от шизофрения В. го е направила или другото дете Н. И след като докара до абсолютен изблик тези жени, ЙОРДАНКА МИНЧЕВА СНИМА ЛИ СНИМА.

Фокусът за този яд на тези жени се измести.Ако се заслушате какво говорят, то те са много ядосани, защото за пореден път са им разпилени личните вещи, накъсани парите, счупени очилата и телефоните.Скандала за пореден път е предизвикан от така нар. Социална ЙОРДАНКА МИЛЧЕВА, която прави зулуми на работното си място, провокации като да разлива манджите на децата, режи дрехите им с ножица, крие уж раздадените консумативи и за да дразни точно тези жени ги издебва и им унищожава личните вещи. След това посочва, че болната от шизофрения В. го е направила или другото дете Н. И след като докара до абсолютен изблик тези жени, ЙОРДАНКА МИНЧЕВА СНИМА ЛИ СНИМА. ТЕЗИ СЛУЧАИ СА СИСТЕМА, ОТ ГОДИНИ НАРЕД. РЪКОВОДИТЕЛКАТА МАРИНЕЛА ЛАЗАРОВА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ЗА ТЕЗИ НАРУШЕНИЯ, ПО ТОЧНО ДАЖЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ КЪМ ДЕЦАТА, ЧЕ ГИ ОБВИНЯВАТ, И КЪМ ПЕРСОНАЛА.

"На кадрите се чуват заплахи от страна на жените," ... това как се връзва с "конвецията"???

Достатъчно е да не противоречи.

Айде сега коментирайте, че само от определен етнос са агресивни, че демокрацията и филмите възпитават изроди като лелките, работещи в дома... И не - нито съм от НПО, нито защитавам сиганите.

Чарлс Дикенс остави името си в художествената литература, описвайки реалностите в приютите за деца, останали без родителска грижа. Не къде да е, а в родината му, добрата стара Англия. Затова англичаните, казват, не обичали много своя велик сънародник. Не защото истината боли, а защото, видите ли, им се струвало, че Дикенс я бил описал със скрито удоволствие в няколко свои романа.

четем го дикенс. но прави впечатление, че в приютите на дикенс са все англичанчета, попаднали там, защото са сираци. а в нашенските приюти са 99 процента циганета, резултат от дивашките кръвосмешения в маалите, които си имат "родители", но ги гледа държавата.

Не вярвам! Кметица на Габрово е Таня Христова от ГЕРБ. Там, където управлява ГЕРБ, такива работи не стават. Нали?

Как ли се управляват парите на тези деца? Какво финансиране получава всяка една от тези къщи, кой и за какво харчи парите? Някой прави ли си труд да ревизира тези заведения? Гаранция давам че тези деца са подложени не само на физическо насилие....

Ръководителката Лазарова и Й.Минчева са управлявали ресурсите на дома. Съобщиха, че има констатирани нарушения с даренията, нераздадени дарения на децата и срокът им изтича, но стоят заключени, спестени пари за лекарства и децата лишени от социални и спортни занимания... Никаква загриженост, напротив безхабери и , граничещо с цинизъм поведение.

"2. и недейте се съобразява с тоя век, а се преобразявайте чрез обновения ваш ум, та да познавате от опит, коя е благата, угодна и съвършена воля Божия. 3. По дадената мене благодат всекиму от вас казвам: не мислете за себе си повече, отколкото трябва да мислите; а мислете скромно наспоред вярата, каквато Бог е отмерил всекиму. 4. Защото, както в едно тяло имаме много членове, ала всички членове вършат не една и съща работа, 5. тъй и ние многото съставяме едно тяло в Христа, а отделно един другиму сме членове. 6. И понеже, по дадената нам благодат, имаме разни дарби, то, имаш ли пророчество, пророчествувай според вярата; 7. имаш ли служба, пребъдвай в службата; учител ли си, - в учението; 8. наставник ли си, - наставлявай; дарител ли си, - дарувай простосърдечно; предстоятел ли си, - предстоявай с усърдие; благотворител ли си, - благотвори на радо сърце. 9. Любовта да бъде нелицемерна; отвръщайте се от злото, прилепяйте се към доброто; 10. бъдете един към други нежни с братска любов; преваряйте се в почет един към други; Хубав и приятен ден!

Значи г-жа директорката е знаела, имала е записите, но ги публикува след като са я настъпили лично... Типично по нашенски.

АКО ИМАШЕ ПОДПИСАНА СЕГА ИСТАМБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ ТОВА НЯМАШЕ ДА Е ВЪЗМОЖНО!!! НО КОМУНИСТИТЕ ИЗОПЪЧАВАТ И СЪБОТИРАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗЛЕПОСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ ПРЕД ЦЯЛИЯ СВЯТ!!!

Айде първо да се научиш да пишеш, после кажи и че Путин е виновен и ще е екстра.

ми то и сега това е забранено, но съдът и прокуратурата на джендърите го позолява с присъдите, които дава. плюс това джендърите от еднополовите бракове хич тамам не се интересуват от такива деца.

Абсолютно си прав. Като чета коментарите и разбирам че голяма част ит българите имат средновековния манталитет на азиатците и африканците... Чудя се това простотия ли е или ей тъй, лаф да става....

Тя не беше ли за домашно насилие?

А този център не е ли техен дом?

имаше клип как една болногледачка на възрастна жена с алцхаймер я "тупаше" по главата и се караше нещо, май че беше оставила чинията си на земята, това в частен дом в сащ, близките наслагали камери навсякъде и тази жена после я разсипаха от съдене.

Грешно поставихп минус.Да не мислите,че това се случва само в България? Работих в Германия в старчески дом-имаше насилие от страна на служител-немец. Сега съм в Австрия-лично видях как болногледачка-словакиня удряше възрастната жена в домът й,отделно мъжът й я удряше.Отново в старчески домове-виждала съм сестри-мъже,австрийци да насилват възрастните да пият,чужденци служители -псуват възрастните и се държат грубо с тях.Скоро излезна статия за побой,гаврене и отровени възрастни в един дом-сред служителите има отново австрийци-макар,че по повод случката описана в статията малко се съмнявам всичко да е истина!

То май трябва конвенция за надилие на жени над деца.

срещу такива лелки няма спасение, само когато въведат роботи ще се оправят нещата ..

Там са некви тьотки от селото на директорката. Колят и бесят безнаказано, щото имат гръб. Полуграмотни, злобни, отмъстителни.

бих ви ритала,удряла до като станете и вие безпомощни

Днес по новините обясняваха, че това са защитени жилища и достъп до тях е забранен, тоест не всеки може да влезе, включително и журналистите стояха вън.Интересно е, кой може и трябва да влиза, за да контролира, какви точно грижи се полагат за децата?Да разбираме ли, че ако не е имало междуличностен конфликт, терора над беззащитни деца е можел да продължи и десет години?Дали не е редно първо в такива жилища да се въведат задължително камери за денонощно наблюдение?Все пак държавата и спонсори дават достатъчно средства за тези защитени домове.Ако някой не може да работи с трудни деца и не му изнася, просто да си хваща шапката и напуска.

Сигурно има доброволци, които помагат, нали тези деца излизат извън тия защитени жилища.

Камери няма да помогнат- тези прости, злобни гледачи ще започнат да ги малтретират тези деца извън обсега на камерите. Би трябвало незабавно целият персонал да бъде уволнен и да се помисли какви мерки да се вземат за да се поправи този тормоз над децата.

Като уволнят всички, кой ще се жертва да работи тази престижна професия за 400 лв. на месец? Потресения Антон Хикимян ли?

Защо няма периодичен контрол в такива институции? Персоналът който е назначен има ли специални квалификации или са назначени хора които въобще нямат понятие каква е тяхната роля? Сърцето ми се свива като чета до каква гнусота сме изпаднали в междучовешките отношения. Как дори и Господ Бог е забравил най- слабите, най- незащитените?

"Услугата стартира по проект още през 2013 г. През 2016 г. след първия направен запис от социален служител на побой над момиче, директорката твърди, че е сезирала социалната служба към местната община. Оттам обаче твърдят, че разбират за нередностите в средата на януари." Описаното в "Плесници и агресия..."е отвратително нечовешко деяние. Още по-гадно е, че "созиалните" с години са си чоплили носовете и точно сега правят безобразията публично достояние, за да доказват колко "ни е нужна" Идиотската конвенция.

Тук, в Германия, такива деца и по възрастни, посещават театри и концерти, доброволци ги разхождат къде ли не сред другите и сред природата.... Често виждам слепи ученици дя бъдат водени от съучениците си.. И на бездомните се носи какво ли не... Но тук няма мизерия и всеки се предразполага да направи още нещо за своя и на другите радост...

По въпроса за мизерията бъркаш причина и следствие!

СКАПАН народ сме и това си е...

това е най-грозното да посегнеш на беззащитен човек,колко долна душичка трябва да имаш за да удряш човек, който не може да се защити. Иначе не се учудвам за социалната служба в общината, там седят едни търтеи, които ако не им изнася няма да се мръднат, но ако имат интерес ще намерят как да те смачкат.

Върви карай ти нощни смени сред такива уроди,отрепко!

Ей, който каквато работа има трябва да си я върши добросъвестно! Ако не, да си търси друга. Малкото мозък, дето го имаш го използвай, за да мислиш в перспектива! Утре ти ще си на инвалидния стол!

някой да ги кара на сила да работят това бе г*з разпран?

Джулия

До Паплач. Имам новина за теб! Уродът си ти, не децата с увреждания.

Закрила на детето да се преименува на ' чешаме си пу*ката' и ' обичаме педита' защото шефката освен да пише доноси и да си чеша катерицата с друго не се занимава.

След като не може с шамари, какъв е правилният начин за работа с такива?

плесниците ни направиха хора, а от тези сега без плесници излизат редовно убийци.