НПО: Най-богатите 1% в света получават 82% от богатството

Повече от 80% от богатството, създадено през миналата година е отишло при най-богатия 1% от населението на света, а до най-бедните не е достигнало нищо.

Обратно в новината

Коментари - НПО: Най-богатите 1% в света получават 82% от богатството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че живеем във виртуална матрица, богатството на тези милиардери също е виртуално. И това лесно ще се докаже (стане видно) при едно глобално бедствие. Въпросните най-богати хора не разполагат с богатството си, а само го управляват по волята и представлявайки един невидим господар, който така контролира всичко и не допуска властта му да бъде застрашена.

Не искам да съм на мястото на тия от единия процент. Скоро лошо им се пише.

на това му викат "Нов световен ред".

The bottom line: its unsustainable!! Основното в тази ситуация, при това положение е, че Базата и Надстройката се намират в огромен и все по-задълбочаващ се, вече очевиден и невъзможен за отричане и прикриване от Надстройката конфликт, зейналата между тях огромна пропаст вече е непреодолима и очевадно поражда и тепърва ще създава все по-големи, по-сериозни и непреодолими при тази организация на обществото и управлението му! Тоест - високото ниво на развитие на Базата, на обществото - на науката и технологиите, особено информационните технологии навлезе в смъртен конфликт, остър антагонизъм с Надстройката, тоест начинът му на организация и управление, с управляващата върхушка, тоест управляващ елит! Или с други думи, светът, ние сме в позната от теорията и историята ситуация, когато висините не могат, а низините не искат да живеят повече така! Простичко казано - няма накъде повече - тези 1%, които притежават над 82% от общия БВП на цялото човечество НЕ могат да придобият много повече от останалите 18% за да притежават 100% по разбираеми причини, (така се тригерва дори и първичният инстинкт за самосъхранение, характерен не само за човека, но и за животните!) Тоест - равъзката предстои! (Особено са интересни историческите роля и мястото на двете основни групи от т.н. елит - старите и новите пари, тоест старата аристокрация - вкл. царе, принцове, такива със синя кръв и благородно потекло и онези лица и кръгове, които са там не по подобна принадлежност и големите легенди и митове за тях и изключителността им - как, защо и ОТ КОИ са създавани през годините и вековете, тоест историческата приемственост и наследственост на ядрото на елита, но това е дълга, макар и много интересна тема!

Идва друга енергия а не пари какво ще ги правят тези пари ще си ги навират по всички дупки ли а джендъри ?

ХРИСТИЯНСТВОТО И КОМУНИЗМА ИЗПОВЯДВАТ 4 ОБЩИ ПРИНЦИПА : - СВОБОДА - РАВЕНСТВО - БРАТСТВО - СПРАВЕДЛИВОСТ ... ЗАДАЙТЕ СИ ВЪПРОСА КОИ СА АНТИ-ХРИСТИТЕ :))

Френската ревволюция. Пропуснал си да добавиш гилотината. А за християнството - светата инквизиция. Изпразнени от съдържание лозунги.

ЦЪРКВАТА НЯМА НИЩО ОБЩО С ОРИГИНАЛНОТО УЧЕНИЕ НА ХРИСТОС - ЗАРАДИ СТАРИЯ ЗАВЕТ ... КАКТО И ТОДОР ПРАВЕШКИ И БРЕЖНЕВ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ОРИГНАЛНИЯ КОМУНИЗЪМ :))

И у нас е така. Тука милиардите от Еврофондовете ги усвояват Десетина човека. Поне да бяха създали някакво производство, а те крадат наготово парите на Европейските данъкоплаттци. Гербаджийска работа

Голяма част от европрограмите/еврофондовете/ отиват за подпомагане на производството. Включително и за производство на кашкавал. Но този кашкавал се охранява и комунягите нямат достъп до него.

Телефонните измамници от ""НПО"" пак са почнали да лъжат.. Важното е в България да живеем добре... Комунизма казваше РАВЕНСТВО, но то е САМО за хората от държавата... Американците ползваха негрите както работни животни, волове, коне. Обаче тия работни животни почнаха да се въдят толкова много че дори и да искат РАВНИ права с самите американци... Все едно да отглеждаш пилета, кокошки и кози които живеят в построики за добитък( животни). И тия животни в един момент, казват че искат да спят в къщата ти и да ползват твоите удобства. А след това започнаха да взимат работата и парите на американците.. Това направиха маимуните- негри в САЩ... Американците просто , трябваше да ги върнат ОБРАТНО в Африка... Щото, след това негрите станаха още по- НАГЛИ и нахални и тръгнаха директно да отиват в САЩ, за да вземат работата и парите на американците, и да завземат САЩ..

Пропуснали са да споменат, че във Венецуела вече няма нито милионери, нито милиардери. Изключвам управляващата клика която къта милиарди в швйцарски банки. Но освен, че няма милионери в една от най-богатите на петрол страни в магазините няма нищо, дори хляб. И скотовете гладуват.

Умишлено са пропуснали да споменат, че 70% от тези милиардери са били бедни като мишки в началото и не са имали пари дори за хляб. Пропуснали са да кажат също, че тези "милиарди" са борсов сетълмент а не вагони с пари заровени в някоя пещера.

Ако се вземе богатството на богатите бедните ще живеят добре. Това е комунистическата идеология. Тази идеология не сработи нито в СССР, нито някъде в соц. лагера. По определени причини на които няма да се спирам. Заплати 120лв., пенсии 24лв. И всеки яде това което сам си произведе. Наричаше се самозадоволяване. И се произвеждаха москвичи и трабанти за които се чакаше ред за да си ги купиш.

Сега е по добре.Обяда ти го сервират направо в контейнера за боклук.Само трябва да се пребориш с останалите бездомници и уличните кучета.Направо съм възхитен от новата система.

Хммм, комунизъм никога не е имало....това е утопия.А и световна тайна как се експлоатира третия свят...

Простите, невежите и мързеливите навсякъде са "експлоатирани". Не само в третия свят. Ако лежиш на хълбок и чакаш някой комунист да те нахрани с краден кашкавал от някоя мандра винаги ще си "експлоатиран".

Това е огромен процент виртуално богатство - просто оценка на активи, която може да се срути за секунди! Нима мислите, че ОЦЕНЕНОТО "богатство" на този 1% е по-голямо от всички материални притежания на останалото човечество? Нима един милиардер потребява толкова колкото 5 милиона души - яде, пие и с..е колкото тях? Да кажем, че раздадем всички тия "милиарди" на масите - опоскават ги за нула време и пак се връщане в началмо положение!

Май си рабрал нищо.....Въпроса не е в това дали как е оценено богатството на тези хора...въпроса е в това че те имат доста власт покрай тази оценка...с тези пари и власт могат да предизвикат войни, да уморят от глад цял континент ако искат....да си спретнат тук там цветни революции, да купят цели правителства в третия свят....сега светна ли ти.

Че живеем във виртуална матрица, богатството на тези милиардери също е виртуално. И това лесно ще се докаже (стане видно) при едно глобално бедствие. Въпросните най-богати хора не разполагат с богатството си, а само го управляват по волята и представлявайки един невидим господар, който така контролира всичко и не допуска властта му да бъде застрашена.

Нещата са прости и ясни - светът може без тези 50 или 2000 милиардери, на които явно им е все едно, какво причиняват на хората. Но светът не може без 80% от богатството си. Така че всичко е въпрос на време. Колкото по-скоро, толкова по-добре за човечеството.

"В света в момента има 2043 милиардери. Тяхното богатство би стигнало да се сложи край на бедността седем пъти." Всеки, който поне малко е учил икономика, знае, че парите в света са ограничено количество. Милиардерството е възможно технически, но не бива да бъде допускано, защото никой няма реална нужда от него, а щетите върху човечеството са огромни. Време е истинските икономисти да се събудят.

ограничено е количеството на парите само на теория. да не говорим, че количеството на лихвите, печалбите от "фючърси" и други "нестандартни инструменти", които са "разчупили стереотипите" за икономика е неограничено.

Въпросът тук е защо расте неравенството между бедни и богати? Защо преди 30-40 години в капиталистическите страни имаше голяма средна класа, а сега тя постоянно намалява? Защо толкова малко хора не са владели почти цялото богатство на планетата преди? Тук спорът не е капитализъм - социализъм, понеже това е глобална тенденция, която скоро време ще стане глобален проблем.

средната класа е методично изривана и заменяна с роботи. защото силната средна класа е независима. на никой "филантроп" не му трябват независими хора, а само роби с промити от медиите им мозъци. това никоя медия няма да ти го напише, още по-малко нпо, което просто е констатирало неща, която всеки "галъп" може да ти изработи. на "филантропите" им трябват и много роби политици. но те са роби на големия капитал по същите причини, по които големият капитал е преял. има само два начина да станеш толкова богат. политика, или измами.

ти знаеш ли кво е филантроп?

ако искате да разберете как е изглеждал един комуняшки партиен секретар, вижте днешните антикомунисти - пълно копи пейст. Статията е в между редовете ком и по повод история бг

нпо: " В същото време 9 от 10 от милиардерите в света са мъже.", а ако подпишете конвенцията, то мъжете милиардери ще се изравнят с жените милярдерки и тогава ще настане един живот...но най-накрая пак не става ясно защо милярдерите (които по принцип са най-често и "филантропи", но грабят от богатствата на умиращите от глад, които после ние трябва да приемем в домовете си, за да не сме популисти и ксенофоби) подкрепят така страстно джендерастите? да не обитават един и същи клон?

Земята е едно училище.Матуритетните изпити на бялата раса :да се справи с властта на парите,с чувствеността на плътта и с гнева си.Ламтежът за "запасяване"е страшен бич за стремящите към духовен напредък.В България бедността е свързана с крадливата олигархия.Парламента опростява престъпната приватизация,това посочва и доц.М.Христов.Хората искат да има ред и справедливост.

"матуритетните" изпити на български се наричат зрелостни.

това е защото няма комунизъм, ако имаше държави с ком-партии, процента щеше да е 99% за номенклатурата, и малко за робите ..

И какво си казал тук? Че според теб по-малкото зло е капитализма. Много мъдро. А нещо за доброто?

Пълни глупости. Да си виждал при комунизма някой от номенклатурата да е имал лични самолети, яхти, замъци и коли?

Парите не са за всеки!!!

Абе, като те гледам, май акъла не е за всеки.

Браво! Радвам се за богатите, ако всичките тези ресурси бяха оставени в ръцете на масите, представяте ли си на какъв канибализъм щяхме да бъдем свидетели. Така че работете усърдно и ставайте богати.

Богат с сърден труд не се става. Просто се раждаш в богата фамилия. Отдавна тортата е разпределена. Още отпреди 200 години.

Каквото и да направеха комунистите винаги щяха да ги обвиняват. И причината не е в някво опорочаване, а в това, че премахнаха едрата частна собственост, която всъщност води до натрупване на богатства. (И респективно до мизерия при ограбените хора с незаплатен труд от богаташа). Чрез нея милионерите натрупват милионите си. Видя се, че с един честен труд и пот на челото милионер не се става. А без принуда няма как да попречиш на някой да ограбва другите хора и натрупва милиони. Без принуда например няма как да накараш ало измамниците да не измъкват стотици хиляди левове от възрастните хора. Същото е и с бизнесмените. В природата дори лъвовете сами си ловят плячката, със собствен труд. Да сте чули в природата някое животно да наема друго, което да му върши работата? Не, нали. Капитализмът е и против природните закони. Никой лъв не наема други животни да му ловят дивеча и му го носят. А той само да им дава акъл и планира лова.

глупи, лъвовете не ловът, лъвиците ловят защото пропорцията мусколи бял дроб при лъвовете е такава че ако тичат бързо остават без дъх, единственото което лъвовете правят е да убиват други лъвове за да се предават само техните гени в поколението

За съжаление се видя че комунизмът не решава проблема - партийните лидери упсешно заместиха едрите капиталисти. Проблема е в самия човек и неговата (липса на) култура.

Много поздрави на всички голтаци, които ругаят комунизма :) Продължавайте да ругаете, но не забравяйте и да копате, че и тая година трябва да се пръкнат няколко нови милиардера :)

Демокрация, какво да правиш.

"...Пустите НПОта--станали московци, а "оксфамци"---донски казаци!... ...Топчето пукна,САЩ стресна, НПО скокна хората да брани!..." :))))))))))

Това не е новина, тези цифри се знаят и коментират от доста време. Основният и важен извод, който може се извлече от тях е, че те индикират липсата на реална демокрация, а на формална, привидна такава. По простата причина, че липсата на финансова свобода означава и силно нарушени и ограничени, накърнени всички други видове права и свободи, характеризиращи истинската демокрация!

Моето дълбоко убеждение е, че липсата на едно поне минимално финансово и материално (икономическо) обезпечение на човек и семейството му предполага силно ограничение на всички останали негови права, най-малкото защото не може да ги упражнява (и вероятно не му е до тях, до това) по очевидни причини! В най-драстичния пример - когато човек не може да нахрани себе си и семейството си, да му осигури едни поне минимални условия за живот за какви реални негови права и свободи в пълния смисъл на думата и упражняването им може всъщност да се говори сериозно. Например ако тежко болен човек не може да получи качествени или дори някакви медицински услуги какво значение има конституционното му писано право на живот? Аз поне така мисля.

кифло, ти в Африка ли живееш?

Аз не виждам проблем в тази констатация. На който не му харесва нека се пробва да стане част от този 1%.

това е същото, като да пробваш да станеш холивудска звезда. най-първо трябва да си от "правата" "раса" на евреите.

Никога няма да стане част от този 1 %. Никога! Светът вече е преразпределен. И този 1 % няма никакъв интерес да се разширява на 2 % или 3 %. Това означава да дели с останалите проценти това, което иска да има само той. И освен това, в този 1 % влизат преобладаващо англосаксонци или малко немци. Българи няма в тоя 1 % и никога няма и да има!

Еми, в такъв случай... както казват англосаксонците - 'case closed'

ганьовци, най богатия не може да стане по богат, борбата е за власт и привилегии, служещите на Мамона(бога на парите) продават душата си за богатство, ... но обективно погледато сиромасите на Запад могат да живеят само на помощите, тоест имат пълна свобода, не трябва да работят за прехраната си, никога в човешката история бедните не са били толкова добре, ... а и здравеопазването им го плаща държавата

Ще видим колко време още бедните ще живеят добре на Запад. И всъщност точно в това се състоят нещата. Западът е изградил една пирамидална структура на света. не само бедните в България или Германия работя за богатите, но също така бедните държави като България и още десетки други работят за богатата Германия. Ония "инвестират" някакъв капитал, а сетне измъкват стократно по висока печалба от вложеното и на практика източват ресурсите на слабо развитите държави, източват и техните природни залежи и богатства. Сетне от заграбеното, подхвърлят някви трохи на бедните си, които обаче трохи в сравнение със стандарта на Бегето са си направо тлъсти мръвки. Но прочети книгата на Тило Сарацин "Германия се самоунищожава" и тогава пак ще говорим, колко време още бедните ще получават там Harz-4 И кога тоя порочен капиталистически модел ще вкара Германия в гроба. А нейното благосъстояние се дължи и на труда на турските гастарбайтери, платен мизерно в сравнение с този на немците. Чети "На дъното" от Гюнтер Валраф за да разбереш за какво става въпрос. Каква е експлоатацията на турците в Германия през 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век. Тогава ще разбереш откъде идва богатството на Германия. А да не забравяме и веригите кауфланд, лидъл, практикер, баумакс и други, печалбите от които заминават за Германия.

глупи, казах ти вече, бедните не работят ако не им се работи

вижте какво ще ви кажа: помощите, които се дават на запад по-скоро са една контролирана мизерия. те стигат да не се умира от глад, но това не значи, че можеш да избегнеш кухните за бедни. ако такова съществувание ти наричаш "живот". значи ние сме просто от различни планети.

ти зимал ли си помощи в Европа бе цървул, плащат ти наема, купуват ти нови дрехи и ти оставят 80% от миниманата заплата да си харчиш

да не забравя да напомня, че тези помощи не валят от облаците, нито политиците ги вадят лично от джобовете си, защото и политиците са на помощи, ама в съвсем други размери за да работят срещу нас... та парите идват от данъците, които плащат работещите, а не световните концерни, които имат по над 350 дъщерни, фирми пощенски кутии за да плащат по-малко от нищо, ако може....

а като си помисли човек, че перспективата богатите да могат да станат още по-богати, а бедните още по-бедни и данъците, наемите и таксите за бедните да се вдигнат още, а заплатите да намалеят още, за сметка на това пък данъците за богатите съвсем да изчезнат е напълно възможна, при това благодарение на всички онез, които ние уж "избираме" и които ни заповядват какво трябва да правим, харесваме или не харесваме....и... от мъглата започват да изплуват смъртните очертания на безбожата, античовешка система, която ни пробутват за "свобода" и "демокрация".нека да кажа, че и богатите не са свободни. те робуват на числа, които се движат насам-натам по компютърните мрежи. само истинските роби мечтаят да имат роби(или казано по-точно гои).

Връщаме се към модела на либералния капитализъм отпреди Първата световна. неограничаван от регламенти и строги правила. защото те му пречат да натрупва богатства. Под страх от Октомврийската и от комунизирането на Източна Европа, Западът приема след 1945 г строги правила и регламенти за капитала. Но сега след разпадането на източния блок те стават вече ненужни и положението се връща в състоянието отпреди 1914 г, както вече писах.

Просто богатите са разбрали отдавна, че животът е само един-единствен. И гледат да го изживеят в охолство. А това се постига като другите работят за тях и фактически се катерят по гърбовете им. Икономиката на даден народ е една. Зависи кой колко ще вземе. Ако един вземе милиони, за останалите ще останат трохи. Цялата "идеология" всъщност се състои в това, кой да лапа мангизите.

деструктивно мислене на покварен цървул, в тая кочина съвсем оскотехте

За съжаление алчността движи света! В природата е на повечето от нас, да искаш повече, отколкото ти е необходимо!? И за съжаление алчността ще погуби нашата цивилизация!?

Според мен грешите! Алчноста е градивната сила на нашата цивилизация. Без алчност едва ли би имало прогрес. Няма, и никога не е имало място за всички на тая планета.

Алчността накрая ще доведе до мащабна ядрена война и края на човечеството. Кое е градивното на алчността? Испанската алчност унищожи блестящата древна култура на маите, ацтеките. Има още хиляди примери за унищожени цивилизации заради алчни завоеватели. Алчността на османските султани унищожи процъфтяващата средновековна българска държава. Която иначе имаше отлични перспективи за икономическо, социално, демографско и културно развитие. Кое е градивното в алчността, унищожила държавата ни? Алчността на дядовците ни да вземат Солун, който никога не е бил наш, доведе до огромна загуба на територии и население, до няколко милиона бежанци у нас

Важното е търговията с биткоинТи да върви и стадото да вярва, че че забогатее като гори ток. А догодина тези от единия процент ще приберат над 90%.

Какво ни донесе демокрацията за 25 години: - Преди имаше "червена аристокрация". Днес тя се нарича "бизнескласа". - Преди съществуваше политическа цензура. Днес има икономическа цензура - ако не си с властта, ще загубиш работата си. - Преди имаше журналисти на заплата. Сега има платени журналисти. - Преди имахме индустрия и селско стопанство. По време на демокрацията селското ни стопанство, индустрията ни и атомната ни енергетика бяха разграбени и харизани на чужденци или нашенски мафиоти. - Преди имахме славна армия. Днес имаме карикатурна сбирщина, която служи на западните сили. - Преди имахме здравеопазване. Днес право на здраве имат онези, които имат пари. - Преди селата и градовете ни бяха чисти и красиви. Днес на мястото на парковете и градинките има бетон, мръсотия и цигания, колите са по тротоарите. - Преди имахме природа. Днес горите ни се изсичат, а Черноморието е вече бетонирано. - Преди всички бяха нахранени. Днес просията стана професия, а ровенето из боклуците придоби общонационални измерения. - Преди имаше ред и спокойствие. Днес убийствата са ежедневие. - Преди имаше равенство. Днес "недемократизиралите" се люде ровят за храна в кофите за боклук заедно с гладните кучета. - Преди учениците пееха "Върви народе възродени". Днес индивиди със сексуални извращения парадират на гей-сбирщини. - Преди имахме история. Днес не се говори за турско робство, а за турско "присъствие", преиначава се Баташкото клане, Левски се представя като убиец, а Ботев се описва като терорист и пройдоха. - Преди се раждаха българчета, днес се въдят цигани! - През 1989 г. броят на българите беше повече от девет милиона души. Днес той е около 6-7 милиона! Два милиона от останалото в България население са пенсионери, които в порутените си селски къщи се страхуват за живота си от цигански набези. - Преди имаше държава България. Днес има територия България.

99 % семити от Юдея

Важното е, че можеш демократично да умреш от глад.Между другото от какъв произход са тези 1%?Не питам с какъв паспорт или гражданство са.

Тия 80% много често почнаха да се появяват...

После да не се чудите защо има революция?

Хайде, оставете бедните и богатите. Гледайте за лагерите в Белене по История.бг по Канал 1 на Бенете.

Газдов там ли е, свинете ще останат ненахранени при неговата липса.

Мани ги тия лъжи, живял съм при комунизма, никога аз, или моето семейство не са били партийни членове, и ти казвам, такива лъжи за Белене нямат никаква мярка. За да хване дикиш, лъжи умерено, а тия лъжат като н а с р а н и.

те затова ги самоубиха повечето "герои" от Белене - кой знае какво можеха да се изпуснат да кажат. Познато: самоубили се и последните им думи били другари, недейте!

Промените трябва да започнат от там да се върне стойността и значението на средствата за производство и земята. Защото сега единствената "истинска" стойност са фалшивите пари на лихварите. След това трябва да се въведе изискване за ДЪЛГОВЕЧНОСТ на всяка стока освен на храната. Там трябва да се възстанови конкуренцията-именно в тази сфера. И да се въведе частично планово производство на първо време. Това като кратко начало. Все някога ще се случи, обикновено познавам.

След десетина-двайсет години някой богат милиардер и трилионер ще купи цялото земно кълбо. И всички ще работите и служите на него за жълти стотинки. Това ще е бъдещето на Земята и човешката цивилизация.

Чух, че се бил по произход южноафриканец, сега прави ел. коли, батерии, такива работи. Даже на Марс е хвърлил око. Ще бъде шеф на 2 планети, пръв в историята

Не ти се разбира нищо! Пиши по-грамотно! Или просто вземи частни уроци по български език!

Да се извърши национализация и всички средства да се разпределят пропорционално на всеки човек на земята, тъй като всеки има нужда да се храни, а не да рови в кофите за смет.

Национализация...казваш...Това е една страшна дума, която не влиза в речника на богатия. Той мисли само за едно-как да запази награбеното. И ортак на дявола би станал... Да си спомним българските чорбаджии през 19 век. Те дали са искали Освобождението? Всъщност то и Октомврийската революция никой не я е очаквал...

Сега след края на Октомврийската революция и разпадането на СССР се връщаме към света преди 1917 г. Това ще е занапред. Милиардерите победиха.

Докато има простаци, все ще е така!

Колега, не мога да ти разбера мислите, поясни се.

-Вие сте в една стая с Хитлер , Сталин и Бил Гейтс.Имате пушка с 2 патрона.Вашите действия. -Двата патрона в Бил Гейтс и с приклада по главата, по главата.

То заради тези димбели цяла Африка се е юрнала към Европа.И от тях грабят яко.

Богатите всичко спестяват, а бедните всичко изяждат. Може би това е причината да има такава разлика

Богатите стават още по-бедни,а бедните още по-богати.

Комунизмът може и да се е оказал неуспешен и нежизнеспособен експеримент, но това е само, защото ние хората не бяхме, и все още не сме, дорасли до необходимото ниво на развитие и осъзнаване, достойни за него! Дано бъдните поколения някога се пробудят и разберат, че именно той е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да живеят в мир и разбирателство помежду си. Защото Капитализмът се очертава милион пъти по-ужасяващо неуспешен и нежизнеспособен.....

Ейй много си учен бре. При комунизму ли придоби тоз акъл. Грешката му беше;комунизъма; ,че всичко ядеше и никой не работеше.

Тъп си като колибарски петел!!! Докато има такива дебили си заслужавате уя.

21 век ще бъде век на Комунизма...

на комунягите беше да опорочат самата идея за комунизма. Открай време има хора, дорасли да живеят в комуна и са го правели, без партийни секретари. Първите християни са живели в комуна. Доброволно, обаче. Принудата винаги има отблъскващ ефект.

Каквото и да направеха комунистите винаги щяха да ги обвиняват. И причината не е в някво опорочаване, а в това, че премахнаха едрата частна собственост, която всъщност води до натрупване на богатства. (И респективно до мизерия при ограбените хора с незаплатен труд от богаташа). Чрез нея милионерите натрупват милионите си. Видя се, че с един честен труд и пот на челото милионер не се става. А без принуда няма как да попречиш на някой да ограбва другите хора и натрупва милиони. Без принуда например няма как да накараш ало измамниците да не измъкват стотици хиляди левове от възрастните хора. Същото е и с бизнесмените. В природата дори лъвовете сами си ловят плячката, със собствен труд. да си чул в природата някое животно да наема друго, което да му върши работата? Не, нали. капитализмът е и против природните закони. никой лъв не наема други животни да му ловят дивеча и му ги носят. А той само да им дава акъл и планира лова.

КАКТО КАЗВА ПОВЕЛИТЕЛЯ НА МАЙМУНИТЕ БАЙ БИЛ :))

СА ТИЯ ОТ НПО-ТАТА :))