Мая Манолова стигна до ЕП за двойния стандарт при храните

Мая Манолова призова всички активни потребители с позиция срещу „Европа на два стандарта“ да подкрепят петицията на специален линк, който ще бъде обявен.

Обратно в новината

Коментари - Мая Манолова стигна до ЕП за двойния стандарт при храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Към източна Европа и в частност България се препращат труднопродаваемите стоки от западна Европа, които са с по-лошо качество. При това се продават на идентични цени. По-качествените стоки, които вървят добре на запад тук се продават често по-скъпо, но най-фрапиращото е, че на запад се намират качествени български стоки на цени, по-ниски отколкото в Б-я. Купувам редовно в Германия българско сирене в кутии 800гр. За 4,49€ и наистина е най-хубавото саламурено сирене, което може да се намери там. И това ако не е дискриминация и двоен стандарт? Но двойния стандарт е навсякъде, той е в основата на ЕС и на манталитета на западняците и на него те дължат високия си стандарт. А двойният стандарт е по-лош от липсата на стандарт.

Малко си в грешка. Некачествените стоки се произвеждат за източна Европа. Дори не се предлагат на запад.

Повечето марки имат по-малко качествени и по-качествените варианти на своите продукти. Примерно млечен шоколад с 30%какао и с 50%какао, което се усеща във вкуса, но малцина четат съдържанието, за да знаят разликата, а тя е основно в цената. Тези продукти се произвеждат и предлагат навсякъде, но в източна Европа се предлагат основно продукти с по-ниско качество.

Живея в Ирландия. От Молдавски магазин си купих българска луканка на "ОРЕХИТЕ". Освен говеждо, свинско и подправки съдържаше още 9 други съставки!

"Орехите" пак е песен, я ела да видиш салам "Народен" какво съдържа :)

Чест и прави на Мая Манолова това, което прави за всеки един от нас. Но тя трябва да си даде сметка, че олигархията от Европейския Съюз няма да допусне никога равенство - не и в правата. В задълженията може... Няма да се очудя, ако последва отказ на молбата и под предлог, че не е попълнена с определен цвят химикал (образно казано).

Чакаме линка!

трябва,да и отнемат метлата,май?

Пие ти се Кока Кола подсладена с царевична фруктоза ли?

Работи жената за хората,а не против тях.Когато я сложиха,мислех,че Пенчев е добър,а то се оказа ,,празни приказки от него,,а Мая показва и дела.Тя единствена защити днес шивачки от Дупница,а КС са против хората да си получат заработените заплати.На никой досега не му ,,пука за бедните,,

3евзек

Работи жената за работодателя си. Ако беше в БСП както преди, щеше да работи за тях.

Оглушително е мълчанието по казусът Пирин на Мая Манолова, Корнелия Нинова и Румен Радев. Толкова по темата за истинската опозиция. Управлява само и единствено КОЙ.

Оглушително е писането на платени тролове в този сайт.

Обудсмана ще се осмели ли да заведе дело срещу ЕС , както за храните , така и за визите за САЩ на българите. Дискриминацията е налична и изцяло са нарушени чл.20 и чл.21 от Хартата за основните права на ЕС и по двата проблема на българите.

Що не, ако ще паднат кинти за новите й сводници..!?

По принцип съм за това което прави като цяло Манолова а /някой дали помни Пенчев преди нея да е направил нещо /?Но въпроса пак опира до ЦК на ЕК !!! А Мая как мисли дали западните джендъри ще се стреснат и ще подобрят рязко качеството на стоките си специално за нас ? Да де, но къде ще си продават боклуците че на запад не може ,още и в Украйна не може /а може е да може те за това и ги лъжат с членство в ЕС /!!!

Ще се стреснат след няколко дела за дискриминация на етнически признак чл.21 от Хартата за основните права в ЕС . Същата е историята и с визите за САЩ. От ЕС не ги натискат защото те са без визи и в този случай не прилагат Договора за ЕС за реципрочност на мерките. Българите ни дискриминират и ЕС не реагира. Липсата не реакция при наличие на правни норми за защита и реакция от ЕС е форма на дискриминация на етнически признак.

Само с ядене не става. Ако се огледаш малко в магазина, ще видиш вече измислено решение. Вече има разлика между "сирене" и "млечен продукт с растителни мазнини". Когато една небезивестна фирма за безалкохолни започне да произвежда и продава "газирана напитка с вкус на кока-кола", тогава нещата ще си дойдат на мястото.