Amazon.com откри магазин без каси и касиери

Компанията Amazon.com откри днес първия си магазин за хранителни стоки без каси, касиери и плащания кеш.

Обратно в новината

Коментари - Amazon.com откри магазин без каси и касиери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НОМЕРА Е ЧЕ ТИ ВЗИМАТ НОМЕРА НА КРЕДИТНАТА КАРТА ОЩЕ НА ВХОДА И Е КАТО ПРИ МЕТРОТО С ВРАТИЧКИ :)) ГЛЕДАХ ВИДЕО :))

ДА НАПРАВЯТ ТАКЪВ МАГАЗИН В ЦИГАНСКАТА МАХАЛА В ПЛОВДИВ-ДА ВИДИМ СЛЕД ЦЕДМИЦА ДАЛИ НЯМА ДА ФАЛИРАТ !!!!!

Big Brother is watching you

Няма да стъпя в такъв магазин. Превръщат ни в зомбита.

E па чакай си на опaшката тогава, какво те бриха?

А защо не въведат и магазини, в които да не се предлагат и продукти? За какяо са ни хранителни стоки, най-добре прахчета веднъж сесмично

Това,което ще дойде не го викай по-рано... :)

Тогава дупетата ще хванат паяжина.

абе я да изнесем магазина па ми дреме после дали че ме пусне вратаъа като дойда пак :)

ЩЕ ТЕ ПУСКАТ В МАГАЗИНА САМО АКО АМАЗОН МОЖЕ ДА ТИ ПРОЧЕТЕ НОМЕРА НА КАРТАТА .... А АКО СЕ ОПИТАШ ДА ОТКРАДЕШ НА ВРАТАТА ТЕ ЧАКА ЕДИН ЧЕРЕН РОБОТ С ЧЛЕН ПОКРИТ С БОДЛИ КАТО ТАРАЛЕЖ :)))

Storen

Така ще е само в черните квартали. В белите члена ще е гладък, розов и с лубрикант.

Storen

Автоматизацията на производството и услугите може да увеличат безработицата с 20-30% в следващите няколко десетилетия. Квалифицираните професии също не са застраховани, защото съвременните технологии увеличават продуктивността им. Дори някои професии да не изчезнат напълно броят на хората които ги упражняват ще бъде редуциран драстично. Ако нещата продължават така към края на века да се ходи на работа ще се смята за привилегия. От историята знаем, че нищо не може да спре прогреса, но и не може да оставиш 80% от населението без приходи и прехрана. Дори да оставим на страна главоломно увеличаващата се популация на планетата, само автоматизацията ще изисква нова политическа и икономическа система. Целия сегашен политически елит ще трябва да се реформира или ще бъде заменен от нещо по-прогресивно. За сега обаче са заровили глави в пясъка и просто избягват темата.

По принцип си прав. не мога само да приема че"Ако нещата продължават така към края на века да се ходи на работа ще се смята за привилегия." Просто ще се появят нови професии с нови изисквания. Ето, компютъризацията въведе нови професии.

Storen

Компютъризацията е инженерен бранш като всеки друг. Все още е относително нов и пазара на работна ръка не е така регулиран както с другите инженерни области - търсенето на специалисти е по голямо от предлагането. Разбира се това е само въпрос на време. Мога да ви дам един истински пример - инженерен отдел разработващ механизирани продукти. През 80те отдела е изисквал 16 високо квалифицирани работници (бакалавърски, магистърски и докторски степени). Сега заради съвременните технологии които се използват в конструкторския процес и производството същия отдел е съставен от 3ма инженера защото продуктивността име се е увеличила тройно. На всичкото отгоре заплащането им е по-ниско от това през 80те защото пазарния баланс е вече нарушен. Квалифицираните специалисти търсещи работа са много повече от възможностите които пазара на работна ръка предлага. А както знаете заплащането не се определя от продуктивността и качеството на работа а от отношението търсене и предлагане. Дори и да се появят някакви изцяло нови технологии които изискват нов тип специалисти както беше с (компютърните технологии), процентно едва ли ще бъдат достатъчно значими за да противодействат то този глобален и мощен процес. Катастрофата на сегашния икономически модел наближава сигурно. Не трябва да си правим илюзии. Аз само се надявам да сме достатъчно напреднали като цивилизация за да се ограничат кръвопролитията и терора, и някак си прехода да стане по мек.

ОБАЧЕ : - БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ 1 ЧОВЕК МАЙСТОР МОЖЕ ДА ИМА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ГОЛЯМА КОМПАНИЯ ( ИЛИ 1 СЕМЕЙСТВО). CAD - CAM - CNC - AMAZON :)) .... .. - КОМУНИЗМА Е БЛИЗО - ОБСЪЖДАТ МИНИМАЛЕН ДОХОД БЕЗ ДА БАЧКАШ - КОМУНИСТИТЕ В КВАБЕК И ОНТАРИО ДАЖЕ ПОЧНАХА ЕКСПЕРИМЕНТИ .. А ДА ТИ ДАВАТ ПАРИ БЕЗ ДА БАЧКАШ СИ Е КОМУНИЗЪМ :))

Най-после доживях да се осъществи лафът: "На кьоравия фурната", т.е. можеш да вземеш колкото си искаш хляб, защото фурнаджията няма да те види ...

Глобалистите действат сериозно навсякъде. И скоро няма да има мърдане. Голяма борба е да се премахнат кешовите разплащания, за да им се улесни тоталния контрол. Който не слушка - резва му се картата или чипа с информацията с наличностите му и е до там - няма папане. Започва се изпълнението на Откровенето на св. апостол Йоан. Нещата се забързват, скоро ще се покаже явно и самия антихрист. Лошо за всички нас ще трябва да се премине през много страдания и само силните духом и истински вярващи в нашия Господ Бог Исус Христос не ще си сложат печата на звяра.

Свети бакалъм,религията е махнала осмислянето и е наложила консумиране в поведението. Религията се върти от същите, създали и печатащи пари. И двете струват само ако им се вярва....

Това е прогреса и той не се спира. На много хора ще им се наложи да поучат повече, за да си намерят работа.

дано ти се запуши мръсният канал !!!

Тъпако,нали не си мислиш,че на този свят му трябват само..."умници"?!? Защото дори и на тях им се налага понякога да...плачат!!!

Така е, но едно е да плачеш в кожения салон на мерцедеса, друго в трамвая

Дебелите гуши ще станат още по дебели. Липса на движение ще е все повече и повече, плаша се от момента в който ще мога да си пазаря нещо само като си го помисля, и то без оспорване.

Що за глупости ,персонал ще има и то не по малко защото трябва непрекъснато да се зареждат щандовете и да се оправят погромите които оставят черните след себе си ,който не е виждал как пазаруват неграта в супермаркетите той не знае ,разбутват всичко, разместват стоките ,събарят ,чупят единствено може да намалят касиерките ,но то ще е за сметка на охраната и персонала за подреждане които ще трябва да се удвоят.

2018г номера няма да мине. Камерата снима, компютъра запомня и следващия път просто няма да ти отвори вратата на магазина. И няма как да обвиниш компютъра в расизъм.

И ако тълпата атакува магазина, ще монтират автомати на входовете й ли? И кой ще изхвърля и преоценява негодната стока? На практика трудно ще съществува.

очаквайте скоро във факултета и столипиново

Хиляди работни места!? Ще бъдат закрити милиони работни места, не хиляди.

отдавна ги приучават да се оправят сами в много вериги,като оставят последните няколко каси за самообслужване.

не само в Англия-и тук почти навсякъде има self-service checkout в супермаркетите.

Аааа, това нищо не е! Тук сме задминали американците. Има една такава верига магазини в София, където експериментираха с такъв начин на плащане и пазаруване. Става въпрос за Промаркет. Ама нещо май им излезе неуспешен експеримента, защото вече гледам че си имат касиери в един от магазините, а другия в който нямаше касиери го закриха. Всъщност, касиери имаше, но бяха малко. А плащахме с автомати за банкноти и монети. Който не може да се оправи му помагаха, или пък си плащаш на дежурния касиер който стои там за всеки случай.

За интелигентни бели хора няма да има работни места, пък камо ли за всичкото "сирийски бежанец", дето се изля в Европа.

Давай го този Амазон в България, да го изамазончим. Мангалите до сега не плащаха ток и вода, сега няма да плащат и храна. След три месеца ще започне недостиг на стоки както при соца.

Ми компютъра не стачкува, не иска заплата и осигуровки, не се уморява и работи 24ч. А ние все пак имаме пазар и конкуренция. Няма сила която да спре компютрите да изместят хората. Предполагам че последни на работа ше останат юристите, щото просто не е лесно да се направи такава продажна и антилогична програма.

То добре,ама като изместят хората,кой ще купува?!?!? Хората,ако не работят няма да изкарват пари,което означава,че няма да има и печалба за такива компании,защото няма да има,кой да купува!!

За тебе само продавач и сервитьор ли са професии с които да си изкара човек хляба? Над 20% от хората вече работят от дома си. Без да се налага да ходят на работно място. Щото ползват ГЛАВИТЕ си, а не мускулите си. Еволюция...

ама компютъра забива или го забиват тарикати (хакери), пущините имат свой живот понякога

забива веднъж на 1 млн. А колко проблеми правят хората неумишлено и най-вече умишлено? По-големи бъгове от машината "човек" няма.

Не съм мистик и апокалиптик, ама се сещам от време на време за Белега на Звяра - който го откаже, не ще може нито да купува, нито да продава - казано е преди няколко хиляди години! Време е за къща в Родопите.

И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име. (Откровение 13:16-17)

тозизвяр ни отърве от промитите религиозни мозъци като вас е добре дошъл,амам от тъпаци,света върви напред и вие няма да го спрете,не можем да върнем инквизията заради вас,когато са я отменяли такива като вас са предричали края на света

Ей Амазон и на вас да Ви .....

А ако този, който си е "напазарувал" няма кредитна карта от която автоматично да изтеглят парите, какво правим? Както е известно, на босия не можеш да му вземеш цървулите. Тези магазини ще се превърнат в рай за клошарите.

ми няма да влезе в магазина като няма кредитна карта. Ще стои и чака на входа. Ей... сельо си е сельо.

има персонал, разбира се, но той ще ви обслужва през акаунтите ви в интернет...рекламации, връщане на токи...как си го милсите, че ще става това без хора...Нона скакво ни грее, амазон не ни смята за хора/клиенти тука

В Китай миналата година откриха верига такива магазини. Плащат през телефона.

в Германия вече 2 години може да се плаща с NFCто на телефона. В САЩ от 2013 или 2014та - не помня.

Това в коя Германия?

Открили те топлата вода, тук ПроМаркет отдавна имаха мгазини без касиери

от друга страна ще ми липсва контакта с прадавача/чката в кварталното магазинче , някой лаф набързо ...

ще дойде време, когато да имаш някаква работа ще е привилегия. 90% от населението ще тъне в напълно безмислено съществуване, без работа, без перспективи, очакващо месечните подаяния от чичковците в 'високите замъци'.

браво момче , но тук 80% се сърдят ,че в бг нямалао амазон ... продажно племе !!!

Той Джеф Безос винаги си е мразил обслужващия персонал. Доста стачки заради мизерно заплащане имаше в структурите му по света. И текучеството е голямо. Този субект е одрал кожата на нашите мутри псевдобизнесмени.

и като си помисля, че при комунизма се притеснявахме, че ни подслушват какви вицове разправяме. при демокрацията вече ще ни следят и какво си купуваме.

Няква носталгия по "Белене" те гони, ми се струва.

Системата идентифицира ли правилно джендъри. Така де - да си немаме проблеме после с разни права и съдилища!

Системата ви разпознава като трол.

кво ни информирате за тияамазон през ден бееее, така и не почнаха да доставят до България, все едно не сме част от ЕС...за кво ни ги пишете тогава, ненормалници тъпи

купуваи си дрънкулки ...

Купувам книги. Няма проблем с доставките.

винаги излиза съобщение , че не доставят стоката до Bulgaria

Не са тествали с българи!

ще е напълно разкостен,дори скелето ще е откраднато