Кой казва истината за ”Турски поток” - ”Газпром” или Москва?

Преди дни стана известно, че Турция е дала разрешение на "Газпром" втората тръба на "Турски поток" да излезе на нейното крайбрежие.

Обратно в новината

Коментари - Кой казва истината за ”Турски поток” - ”Газпром” или Москва? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целта на Турски поток и Северен поток 2 е да бъде заобиколена Украйна, което да развърже ръцете на орките от Москва за усилване на войната там. Това нещо няма как да бъде позволено, както от ЕС, а още повече от САЩ. Така че тези два патока ще последват съдбата на Южния.

Руснаците нямат технологии,затова им трябват територии за тръбите.

По принцип , руснаците се подготвят да заобиколят Украйна. Другия ход е да избегнат пролива , защото е забранено преминаването на танкери .Въпрос на време е да построят терминал за втечнена газ ,която ще продават по цялото средиземноморие. А за нас ще подават от Турция ако се налага.

Не може да налагаш условия на Руснаците, Европа трябва да преглътне този хап.

Проблемът не е в това, че руските лъжци са най-голамите лъжци на планетата, проблемът е в това, че 80-те процента искренно им вярват! Те не могат да повярват, че руснаците почват дъ лъжат, веднага, след като им прережат пъпната връв и след това цял живот се състезават кой по опашата лъжа ще измисли! В случая Милер и Лавров се състезават по надлъгване!

С руснаците е винаги така - само простотии. Който се е хванал с тях все е съжалил. Няма изключение от това правило. Това е.

Някой помни ли цената на природния газ от ония години, когато Сашо Дончев го купуваше директно от руснаците? Почти десеткратно бе по-евтин от днешния, защото много станаха маймунките по тръбата. Сега ще се появи и турска маймуна на нея, преди да стигне пустия му газ до булгаристан...

В Русия се лъже за "добър ден". Това е наследство от комунизма, където кражбата и лъжата са бяха на почит. Така, че и Москва лъже и Газрпом лъже

никога не лъже, затова страните от ЕС ще купуват синьо гориво от тях. Щом е американско, значи е демократично и цената е без значение.

Добре, че в Бг никой не лъже за "добър ден", а само за "добър вечер"... Мноого опасно положение! Нали така "Просто"?... Манипулатор!

Не чувстваш ли че използваш клишета от "Работническо дело"?

До джурналята-Русия иска гаранции за тръбата защота ще минава през Гърция като европейска територия след това макето и в Сърбия която ще доставя гаста на еврогейците и до тиквостан

Стига търсили под вола теле! До Турция могат да бъдат колкото си искат тръби (паралално) и газопровода си е един: "Турски поток". Тръба до България не може да се нарича "Турски поток"... не ви ли е срам да плачете за БГ"филиал" на "Турски поток", когато ни натиснаха от ЕС да изтървем своя шанс?

Ще се хабите бе руски парцали? Европа го заяви на висок глас: Путин е бандит и управлява бандитска държава. Ще видите договорка с Брюксел през крива тръба. Кви гаранции, кви пет лева сънува Лавров (Дафинов на български преведено).

ББ на Турция за ЕС, да беше сторил това за Русия..., а не да се прави на всесилен "мъж-ритащ" могъща Русия! И сега не е късно!Стига да прояви Разум, ако го има де... и ако заснове миролюбиво дипломатичната" совалка" между крадливата на руска газ Украйна, Русия и ЕС...Защото: ако се запази украинската тръба в действие, то и след 2019-та, няма да имаме нужда от турска тръба и плащане на транзитни такси на Турция! Явно имаме "сбъркани" псевдодуховни демократи, алчни за пари и материална блага, страхливи, заставени в ъгъла"послушковци-предатели на народа и държавата.Само ненормално луди си позволяват да ритат Русия! С могъща Русия в ЕС, не само Бг, а и всички държави в Европа биха били по-спокойни и по-добре защитени всякак..., не само икономически! А Русия и Бг по Съдба са предопределени като Център на Духовността на Планетата- Земя! Русия никого не напада първа и е в състояние сама да се защити, както и да помогне на приятели, изпаднали в беда! Не е нужно да обслужваме и обгрижваме чужди, далечни задокеански интереси, да им позволяваме да ни грабят природните ресурси, златото, което преди сами добивахме... и не само...и заради което, народът български страда и тъне в мизерия! Отношението ни към Русия от страна на управляващите ни трябва да се промени! Крайно време е!

Премия от 35 рубли, платими в монета от 1 лев по фиксинга на РЦБ. Значи да игнорираме окупацията на Крим и агресията в Източна Украйна и да ходатайстваме на Путята, за да му помогнем геополитически да заобиколи Украйна с доставките на газ и да затвърдим 100% зависимост от Русия? Ама вие наистина ли си мислите, че тази ще я бъде?

Луд умора няма, само се поти. Щом Фюрера Путлер е надедил, те ще опитват до посиняване. Като Waffen SS са. Защитават позицията на Русия до смърт.

за лични нужди,"Браво"! Ако ги имаш...Русия не ми пречи! Тя също има право на съществувание и развитие,като всяка друга страна на Планетата ни! Нищо не пречи да не сме в добри взаимоотношения и да сме си взаимно полезни! Не съм продажен предател-соросоид, драскащ и оплюващ незаслужено Русия срещу соросоидни центове! Няма и да бъда! Ти, защо мразиш Русия? С какво пречи Тя, на личното и духовното ти развитие?! Защо Русия да я няма, или някой друг да се разпорежда с богатствата и народа й ?! И кой си ти, че да се разпореждаш:кой да го има и кой... да го няма?! Само защото си от"замесено тесто" с материалистична задокеанска натовска мая ли? Не става така! Парите, материалните неща в разумните граници- са нужни за съществуванието ни, но не е нужно да са само в ръце на шепа Его-Наглеци, самозабравили се, че и те са в същия кюп Човешко Общество, в което, всеки има право на живот и съществувание в мир и в хармония със Вселенските закони на Всемира... Не е Разумно да "пик.еш срещу вятъра"! В следващите години ще духа "Вятърът на Промените"! "Всичко тече, всичко се променя"...

Момчета , с такива изблици не се постига нищо, трябва да бъдем реалисти. Тръбопроводите през Украйна са строени по съветско време Властите там се опитват да припечелят повече от колкото трябва, само , че никой не дава на готово. Я напишете пример как това ще се случи с Американска , Британска или друга фирма .

За какво е? За да се връща по нея обратно в Русия онзи газ, дето няма да замине за ЕС ли?

Ако премиерът на България се казваше Орбан тръбата щеше да мине през страната ни и природния газ да е много по-евтин.За съжаление ни управляват псевдопатриоти,мафиоти и чуждопоклонници.

Може, ама не е вярно. Правилата на ЕС важат и за Орбан, колкото и да му е неприятно това на рубладжията.

Първата тръба с капацитет 16 млрд м3 е изцяло за потребление в Североизточна Турция, за да замести сегашния пренос през България и Украйна, който ще секне през 2019 г. Втората тръба, ако се направи, може да дава газ през Турция за България и Гърция, ако ние и гърците си подготвим тръбите. Може би трябва само да обърнем посоката по която сега даваме газ на Турция. Така вместо да вземаме преносни такси за пренос на газ от Русия за Турция, ние ще плащаме на Турция за преноса на руски газ. Найс, а? Загуби по боковски. Ако не си подготвим тръбата става още по-лошо: Като спре газа през 2019 година, ще трябва да купуваме газ на петорно по-висока цена, но ще е американски, т.е. ще обслужваме американските интереси с цената на огромни загуби. Но какво пък, Боко ще се снима с някой американски посланик, това не е ли велико? Какво повече ни трябва, да живее американския ботуш.

това го написхате стотици пъти. намерихте си истински турски приятели които онождат вашите жени и им правят турчета, убиват ви посланиците и убиват руски войници в Сирия. направо ви завиждаме за такава дружба.

Националните панталони на българите се наричат потури бе помако. Затова млъкни, защото 500 г. са ни онождали манафите

Руски мечти... Номерът с изнудването, наречен Турски поток, няма да мине. Вие не разбрахте ли, че ЕС има закони и ги спазва? Дали Русия смее да спре газа през Украйна? Едва ли, защото остава без доста приходи.

ключовата дума е Украйна - с износената газопреносна мрежа, с кражбите на нейна територия и с хроничното забавяне на плащанията плюс останалото. Така че кажете едно голямо европейско благодаря на шоколадовия заек и останалите малоумници, понеже се почна оттам търсенето как да бъдат заобиколени с тяхната алчност и дебелоочие.

Газта през Украйна няма да спре Путин излъга Или Русия фалира и се разпада

И това го казва дебил от фалирала държава джудже с която никой не се съобразява

Допълнение: А какво ще стане с втората тръба, ако България и Гърция предпочетат да плащат петорни цени за американски газ? Този вариант вероятно е предвиден от руснаците, и ако решат все пак да строят втора тръба, то те ще разчитат и на друга опция - да захранят и централна Турция, за сметка на сегашните доставчици. Руския газ е най-евтин така че е конкурентен, а най-много ще спечели Турция че ще има евтин газ. А най-губеща е България, защото ще загуби транзитните такси, но и ще плаща петорни цени за газ.

Че той, тоя Боко задмина и Путин бе по обвинения бе! За всичко им е виновен на бесепарите, въпреки фактите, които за тях очевидно са без значение, за разлика от бесепарските опорни точки: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП... след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа). Е, бесепарите все още успяват да манипулират червените бабички, ама няма как да излъжат Братушките: "Ген. Решетников: ГЕРБ е по-искрен партньор от БСП", 6 декември 2016, Политика/Редактор Десислава Димитрова, Дир.бг. "Решетников: Радев и БСП са деградета, продадоха се на американците", 28-01-2017 г. 14:33г., eurocom bg. Пък и отдавна се знае кой кой е и как се е пръкнал: ".... Неслучайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

В Брюксел ясно заявиха: "Путин е бандит и управлява бандитска държава". Москва ще види договоренот с Брюксел през крива тръба. Чудя се само защо уж български медии, а все патока им е проблема?

абе те заявили ама Германия си сключи договори за газ с Русия, а за нас поток през Турция ... "голяма далавера", "голяма независимост"

Преди около два месеца Германия официално оттегли подкрепата си за СП 2. Попрочети малко.

"НезависимаЯ газета", която е толкова независима, че няма накъде. Няма ли други източници?

Не ме интересуват руските вестници. Повече ми е важно, че казионните български медии се разсипват да хвалят управляващите, без да имат каквото и да било основание. По БНТ, Нова и БТВ само гербери - втръснаха ми и вече не ги гледам.

е руска - така че по неволя тука им се налага да четат и руски вестници, но те си искат само независимая газета, така че защо ми се караш сега? и на мене ми втръснаха разните медии, така че не спонсорирам вестници (не купувам, капиш?) и не им повишавам рейтингите на гледаемост. Така че не ми се карай, и на мене и е писнало от някакви тюрлю-гювеч скалъпени анализи като тоя.

,,...Кой казва истината за Турски поток - Газпром ,Москва или ,,банкя,,?

и замирисва на пропан....

1. !000% е сигурно, първата тръба с 15 млрд газ за Турция още след август - септември 2018 няма да минават през Украйна- България- Турция. Другата част за Германия ще мине през Северен поток - 1. Останалите, като нас, Полша, Австрия и тн ще си купуват газ на границата с Украйна и да сия возят с туби, защото става икономически сложно да се поддържа тръбата през Украйна. Украйна и сега предлага на ЕС да купи тръбата, но никой не желае. А азерския газ му е по-лесно "да мине" през Русия и оттам през втората тръба на Турски поток. От Путин и Ердоган зависи тръбата през България или Гърция да мине за останалия ЕС.

Така и не разбраха, или не пожелаха да разберат, че тръби и газ в държава - член на ЕС ще има само тогава, когато спазват законите на ЕС. Пък и гаранции искат на всичкото отгоре. Тези закони важат и за Турция, дето щяла да ни продава руски газ с турска надценка. Просто няма как да стане.

стига си се ,,напъвал,,...няма да го ,,втечниш,,...!!!

ти пък много си стриктен бе чебурашка, спомням си навремето в русия, такива блядове като тебе ни топяха на руснаците да ни режат премиите,кавал с обърната резба

Путин не е малоумен за да прави подаръци на американски територии!

Затова ще си кютате сами в студения североизточен ъгъл.

ама само трябва да отмените глобалното затопляне, щото студения североизточен ъгъл току виж се оказал не чак толкова студен.

Че руснаците са предатели е ясно, както е ясно, че само Турция и Сърбия им останаха на полуострова!

Истината е че Русия наистина предаде България във всичко.

Абе, вие сериозно ли? Кой с какво ни е длъжен? Руснаците ли са ни длъжни, американците ли, англичаните ли? Единствените длъжници на българския народ са българските политици. Които до един се оказаха предатели на народните интереси. И до един заслужават да копаят с кирки и лопати тунела под Шипка.

С РЕНЕГАТИ?

На роби държава и армия не се създават, защото робите са винаги предатели и неблагодарници Юлий Цезар

Аз казвам истината: След заграбването на Крим и нахлуването в Донбас, Путин излъга, че 2019-та спира газта през Украйна. Но няма как да му се случат нещата, защото Украински поток е 165 млрд м3. Путин още има Беларуски 35; Сев 1 - 45. Турски руснаците започнахс да строят от немайкъде и всяка тръба е 15. Ако Путин спре газта през Украйна, Русия ще изпадне в мизерия и ще се разпадне като СССР за няколко месеца Всеки 4-ти руснак доходите му идват пряко или косвено от Газпром

Ако наистина си Бегеец, мисли за интересите на България. Руснаците гледат своите, ние вместо да мислим за себе си, обсъждаме другите.

Бай Ставри

Нашите интереси са ЕС, НАТО и еазвиване на отношенията с една стабилна и просперираща европейска стседна православна слвянска Украйна

ИДИОТАМ СЛАВА!

един вид- руските газопроводи няма да минат през България, ами ще продължават да минават през Украйна? каква благородна постъка от наша страна! какъв приятелски жест от най-бедната страна в Европа! по цяла нощ не мога да спя, за да мисля как горкичките украинци да изкарат пари, които ние също можем да прбираме за нашите пенсионери

Пийте една студена вода,за да преглътнете гаргите,които излапахте. ...Турция води политика следваща държавните си интереси,а ние - чуждите. Вива Борисов.....

ЖивнемЕ,нещемЕ.......

Медиите в България услужливо премълчават: Лавров намекна нещо съвсем различно : "за втора тръба на "Турски поток" през БЪЛГАРИЯ(не Турция) ще говорим само ако имаме "бетонни" гаранции от Брюксел. " Засега ЕС подържа политиката си да прехвърли " Южен Поток" и 300- 400 млн. евро транзитни такси ( за по високи пенсии, здравеопазване) от България към Турция за " Турски Поток" и с изграждането на втората тръба явно. Никакви разногласия между "Газпром" и Москва, ЕС и Турция!

Лъжливите обещания на руснаците за лесни пари са стръв за тъпаци. Далеч от ВВП и неговите схемички - залог за просперитет Близо до Путин- мизерия и война Виж Украйна

Можеш да си мразиш руснаците колкото си искаш, не знам с какво не са ти угодили. Нямам нищо против тях и помня, че когато бяхме приятели, разчитахме да ни закрилят, а живеехме евтино и заради ресурсите, с които ни засипваха. Това е истината!

"Тръмп и ББ праскаха кючеци на краля на Арабия Сауди. А кралят за пръв път в живота си излезе от държавата си и отиде на крак при Путин с политическия, икономическия и военен елит, както и с престолонаследника си.Върна се и маса принцове вкара в затвора. ОПЕК взе решения и цената е вече над 70 долара за барел. Останалото е соросоидни плямпаници и джендърски сънища ....."

Което си е точно, то е абсолютно точно. ББ отиде там да договорира великото ни оръжие което произвеждаме незаконно, защото не сме платили лицензионните права на Русия. Но точно в същия ден Могерини заяви, че ЕС спира всякакви доставки на оръжие за Саудитска Арабия. Защо ли ?

Подобни статийки търсят под вола теле. Дали Лавров или Милер от Газпром са казали нещо различно няма значение, защото ние при всички положения сме прецакани. България беше лоялен съюзник и спазваше санкции и бла, бла, но накрая пак други натовски държави ще печелят от нашата нямаща дъно сервилност.

ИСТИНАТА Я КАЗВА САМО ЕДИН - Владимир Владимирович. ТОЙ КАЗА НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ, и за разлика от БИДОНА си държи на думата. От четирите тръби по проекта ТУРСКИ ПОТОК се полагат ДВЕ. ЕВРОПА ЩЕ ИМА МНОГО ДА ЧАКА И СЕ НАДЯВА НА ГАЗ ОТ РУСИЯ. МЕРКЕЛ И ЙОТИНГЕР са изпаднали в състоянието на нашите ДЕБИЛИ които отхвърлиха проекта ЮЖЕН ПОТОК. СЕГА ГЛЕДАТ КАТО ТЕЛЕТА В КАСАПНИЦА И НЕ ЗНАЯТ НА КОГО ДА СЕ МОЛЯТ! Газ за БЪЛГАРИЯ и СЪРБИЯ ще им но тя ще е АМЕРИКАНСКА. РУСКАТА ЩЕ Е ЗА ТУРЦИЯ, ИТАЛИЯ ФРАНЦИЯ, АВСТРИЯ, ГЕРМАНИЯ, СЛОВЕНИЯ и ХЪРВАТСКА!! ТОВА СА ДЪРЖАВИТЕ КОИТО ЩЕ СЕ ДВИЖАТ НА ПЪРВА СКОРОСТ, а абуригени като нас ще са в конските вагони!

ДАЙ БОЖЕ НИКОГА ВЕЧЕ НИЩО РУСКО И НАЙ-ВЕЧЕ ЕНЕРГИЙНА И ВОЕННА ЗАВИСИМОСТ . МОЛЯ СЕ ДА НЯМАМЕ НИЩО РУСКО . АМИН !!!!

Но отзад имаш черен вибратор подарен ти от Обонго. Свикна ли ?

Кой казва истината за Турски поток???? Със сигурност не и "Независимая газета"- медията на убития Березовски...

БраТство.......

Пробита система!!!

Писа един колега преди време, че на трибуната на 9 Май зад Путин са негласните владетели на света Ротшилд и Рокфеле Първият направи инвестиция в санкционираната Русия за 32 млрд.долара в заводи за втечнен газ. Първият кораб отиде в Англия, вторият във Франция, а третия по Блумберг е на път за Щатите.Бостън. Рокфелер инвестира над 62 млрд. в дълбочинно -ешалонирано производство на газ/пенопропиленови заводи и пр. и пр./

Точно така е колега. Евреите знаят кой смачка Хитлер, а знаят и кой е създал МВФ и кой е наследника на създателя. Останалото са приказки на простаци и действия на простаци, като санкциите например...

Е МНОГО ДАЛЕЧ ОТ ПРОБЛЕМА. За рашките 1 е изграждане на газопровода СИЛАТА НА СИБИР , откъдето безпроблемно ще получават ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА , както от КИТАЙ , така и от ЯПОНИЯ и СЕВЕРНА КОРЕЯ. Тръбите по ТУРСКИ ПОТОК са 4-ри , а не 2-ве!! Руската газ от Гърция ще се насочва към ИТАЛИЯ , а не към поевропейчилите се България и Сърбия. РУСНАЦИТЕ СА НАЯСНО , ЧЕ ПУСТИНЯТА БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ГАЗ и затова интереса им към СЕВЕИЗТОЧЕНА и СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ е нулев. Брадството си е брадство , но БИЗНЕСА СИ Е БИЗНЕС!

Точно така, преди като на приятели ни предлагаха малко да живнеме като ние транзитираме към Италия и Гърция, но щом нещеме, няма проблем Турците и Гърците веднага си взеха баницата.

Жоржи Амаду/голям бразилскипски писател -за тези ,които не знаят/,казва ,че истината винаги е гола и се намира на дъното на дълбок кладенец!В нашият случай-на газов кладенец!Който има газови кладенци ,има и тръби и газопроводи!Който няма .мечтае, за хъбове и други неща като Трети енергиен пакет!Това което за сега е сигурно,че на 01.01.2019 г.Русия ще врътне крана на украинските газопроводи!И тогава ще видим какво ще стане!/Искам да обърна внимание на тия ,които си мислят ,че това няма да стане,как Русия се подготвя за този момент - не само строи резервни газопроводи,ами пусна в действие предприятие с 32 хил. работника за производство на втечнен газ/

В този материал има грешки. Смесват се проблемите на България с Газпром и газопроводите за Турция. А Независимая газета е несигурен информационен източник. Едно е сигурно - директна тръба за България няма.

Иван Костов ритна Син поток в Трабзон. 17% под руската цена на газа за Турция, плюс такси плюс работни места. ГЕРБ ритна: 1. Бургас -Александропулос и разпенения телевизионер ,вицепремиер който бутна стара туркиня на границата, бутна коза на Ердоган. Турция ще си прибира такси ,лоцмански и пр. за преминаването през Босфора. 2. АЕЦ"Белене" стана АЕЦ"Ак Кую", 100 % руска собственост. Турците са умни и знаят, че това е гаранция за сигурността им и руснаците не могат да си я занесат в Русия. Винаги ще бъде на турска територия. 3. Южен поток стана Турски поток Въпросът е дали България 28 години не работи за интересите на Турция и какви рушвети са получили нашите мерзавци от Ердоган ??? Преди месец ББ отиде и се одупи на Ердоган за газ и ток. Резил !!! При комунизма продавахме ток на Турция по 15 г.договори и държахме кормилото на газа за Балканите. Това беше сериозна власт и всички се съобразяваха с България. Сега сме със свалени гащи и всеки ни трамбова както си иска.

Абе Дир! Вие я взехте тая "Независимая газета" като източник от първа инстанция! Не разбрахте ли, че всяка статия на този издаван изън Русия соросодомитски вестник бълвафейк след фейк подобно на Дойче Веле?! Хайде малко по- сериозно при подбора на достоверни новини!

Е ти как мислиш се издържа една фалирала електронна медия? Трябва от време на време и фейкове.

Абсолютно компетентен сте по въпроса . Тръба през България никога няма да прекара Газпром .Сърбия става център за разпределение. Всички други коментари са мокри сънища и мераци на ББ Хъба.

А как ще стигне до Сърбия, през Марс ли?

Разсъждения на дебили!

Ние се борихме всеотдайно и безрезервно, но бяхме предадени. Въпреки това ни остава утехата че опазихме най главното наше достижение за годините на Демокрацията, евроатлантическите ценности. Когато ни е студено или сме гладни, те ще ни нахранят и стоплят.

Ти не си ли на кюмюр и домашна юфка бе ?

Са, по мои спомени съществува тръба от България за Турция. По тази тръба ние изнасяме руска газ за Турция. И капацитета на тръбата е 26млрд кубика, т.е. примерно 1/2 от този на Северен поток. Тази тръба със сигурност може да работи и в реверсен режим. Т.е. вече има тръба от която русския газ от Турция може да иде към ЕС и към нас. Значи като първо щом турски поток бъде завършен, с нашия транзит за Турция е 100% свършено, и като второ, вероятно ще има транзит от Турция към нас (към ЕС).

Така. Да обобщя. През България пак ще мине тръба с Руски газ. Разликата е, че при "Южен Поток", щеше да минава директно през Българска територия, докато сега ще минава първо през Турция, където ще има копче, кранче или каквото там е нужно на комшиите да спрат газта, като не са на кеф. Браво. Пореден шедьовър на външната ни политика.

Не ни трябва да преминава през нас. Ние потребяваме малко и ще си го доставяме алтернативно. Да караме газ за Сърбия - не, няма да стане, сори. А и транзитните такси са много мижави, задръжте си ги или ги подарете на турците, белким ви дръннат и новия посланик и ви свалят още някой самолет. Те са ви истински приятели.:)

абе че пърди Боце да пълни хъба и това е...останалоте е сует ня...хи хи...а и че купуваме руски газ от "приятеля" Ердоган на по-така цени ..щото Баце е голем междунаородник и любител на атлантоевропИдалските ценности....ай чиститу!!!!)))

Черно море може да поеме много тръби. Нека слагат.

Те не могат да си синхронизират лъжите пък искали от Европа гаранции. Гаранции на измамници е нов руски принос в бизнеса. Давам ти гаранция, че ще ме измамиш. Банкова гаранция , че ще Х измами някого.Това обърква представите за всичко , което знаем за бизнеса и финансите. Хора с напълно обърната понятийна система.

Преди не искаха гаранции, но ние се държахме като прасета в кочина и наакахме всичко. След изпълненията от наша страна естествено, че вече ще искат гаранция.

Кога Русия е по силна и единна - по времето на Елцин или сега по времето на Путин?

По времето на Елцин петролът играеше около $10/барел, при путлер дълги години беше около $100/барел. Нека спадне сега под $30/барел, та ще гледаш ужаса на ленинградските жужета.

Ами той беше паднал. И кво стана? Нищо. А бяха какви ли не легенди как още при $40 за барел Русия фалира и т.н. Точно обратното - натиснаха и развиха много други сектори в икономиката си и в момента не са зависими от енергийните ресури до такава степен каквато бяха зависими преди. Факт.

Точно. Ако цените на нефта се върнат на равнището при Елцин, Елциновото управление ще им се види рай.Приходите в икономиката при Елцин от нефт и газ при цена 10 долара бяха 50 милиарда , при Путя нефта отиде над сто долара и приходите станаха към 500 милиарда. Путя и пропагандата му внуши на ватниците ,което не трудно с оглед интелекта им , че ги е развил , а не, просто , че нефта е скочил . Развитието е видно от факта, че още рекламират Лада Нива, кола от 80-те години. По-лошо е че парите от нефта се "изпариха" . Страни като Норвегия например спести от скока на нефта 800 милиарда долара , а Русия спести само 70 милиарда, вместо 3-4 трилиона , които бандата на Путин открадна. Сега , когато нефта падна и парите ги няма е виновен Западът, че путниците откраднали парите. А за "развитието" самите руски експерти твърдят , че вече Русия е толкова изостанала технолигочно, че наваксването е невъзможно и е вече страна от третия свят.

Все същата мизерия

Абе, к'ви потоци, бе! Ей ся, само да цъфнат кокичетата, Алиев идва и почва БЕЗПЛАТНО да газифицира цяла България. А след това БЕЗПЛАТНО и газопровод до България ще построи. От Азърбейджан чак! А след това БЕЗПЛАТНО газ ще ни доставя. Азерски газ! Борисов ни го обеща, бе ейййй!