Със $100 млрд. ще олекнат саудитските богаташи

Властите в Саудитска Арабия планират да попълнят държавната хазна с около 100 милиарда долара от богатството на арестуваните 200 саудитски принца.

Обратно в новината

Коментари - Със $100 млрд. ще олекнат саудитските богаташи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В КСА демокрацията цъфти и върже, но Асад бил сатрапът, нали???? Май парите попривършиха, ами то при тия ниски цени на нефта и войната на два фронта дето я водят (в САР и в Йемен), така ще бъде. Че и американските им приятелчета здраво ги рекетират...

200 принца ??? Чакайте, бе, принц не беше ли наследник на монарха ? Е, шейхът на Саудитска Арабия има 200 мъжки наследници ??? А би трябвало да има и женски ! Егати ! Този добре е поработил по въпроса.

А като продаде и 1/4 от Арамко ще станат 500 милиарда.

Не пускайте такива новини за нашите господари-собственици да не избягат с награбеното . Нека да е изненада - като там !!!

Много добре би им дошла сега една nuclear warhead

А нашите принцове кога ще ги затворят, и ще ги накарат да върнат заграбеното?

мислех, че принцовете са само в приказките... ама средно по 500 милиона на калпак... баш са си принцове тия мангали

Принцовете в Саудитска Арабия развързват кесиите след обвинения в корупция, а киноактьорите и кинорежисьорите в САЩ - след обвинения в сексуален тормоз с давност от 15 до 50 години... Форми различни, но методът е един и работи.

Готов сценарии за "Богатите също плачат"-2

Нали от някъде трябва да се избият парите от сключения със САЩ договор за въоръжаване на Саудитска Арабия.

Дори и в Саудитска арабия където има толкова много пари има специализиран орган за борба с корупцията по високите етажи на властта

Т'ва е защото никоя власт не търпи конкуренция. Казано иначе, най-корумпираните раздават правосъдие. Примери има бол. ФАЩ, Англия, Италия ...

За нашите ЮНАЦИ, примера на ген.Пиночет !!! Стадион "В.Левски" и при "нежелание" за връщане на ОКРАДЕНОТО - КУРШУМ, и може би - ДЪРЖАВНО ПОГРЕБЕНИЕ !!!

Алелуя Синко ! ! !

Браво а нашите какво чакат лелеее обърках се ми то ако стане тук, как да стане те от себе си не могат да вземат !?А те обвиненията еднотипни има ги в цилия свят а дали ги няма и тук :) ?

Кога ли ще ги затворят и нашите в народното събрание и да им взимат и да им взимат и да им взимат докато кажат искаме в САЩ.

""докато кажат искаме в САЩ"" - А?! Те тия милионите със зелената карта, или дори нелегалните имигранти в САЩ, сигурно всичките все са ги заплашвали с конфискация на имуществото или пък със затвор за да ''искат в САЩ''. Големи тиквеници, неграмотни са се навъдили по форумите :)

САЩ в началото на 20ти век няма общо със САЩ в началото на 21ви век. Страната на неограничените възможности направи преход. Този преход започна на 23 Декември 1913г с приватизирането на Федералния Резерв, с първо голямо проявление - Голямата Депресия, започнала през 1929г. Преходът приключи през 1971г с приемането на долара за световна валута. Пропадането на Източния блок даде още 30-тина години благоденствие на запада благодарение на безкрайно евтините ресурси, които ограбиха, както и големите пазари, които се отвориха. Но, и това вече отшумя и започнаха да се виждат истинските резултати. От страната на неограничените възможности, САЩ се превърнаха в страната на неограничената корупция.

горките мангали, направо да ги ожалиш

... не тях, а парите им...