Атлантическият съвет: Доброволната военна служба е риск

Атлантическият съвет на България се обяви против идеята за въвеждане на доброволната военна служба на военния министър Красимир Каракачанов.

Обратно в новината

Коментари - Атлантическият съвет: Доброволната военна служба е риск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък напук на всички искам още веднъж да служа. Пенсионер съм но съм подвижен и здрав и сигурно по физически показатели ще надвия поне половината съвременни младежи които са бройлери на стимуланти. Служил съм две години, искам поне още една. Но искам при кадърни офицери и реални занятия.

ЗА"ПАРАВОЕННИТЕ ОБРАЗУВАНИЯ"МЕ ИЗКЕФИ!ИЗДАДОХА СЕ МАЛОУМНИЦИТЕ! ТОВА ИМ Е КОШМАРЪТ-ДА НЕ ИЗПУСНАТ КОНТРОЛА НАД ОБЕЗОРЪЖЕНОТО НИ И ВИДИОТЕНО НАСЕЛЕНИЕ!!!ТОКУ-ВИЖ НЯКОЙ ИМ СЕ ОПРЯЛ,КОГАТО НАРОДЪТ ВЪЗСТАНЕ!!!

дава съвети?! Но знаете ли че в този съвет са все бившите отбор юнаци генерали и адмирали от соца и всичките пишман политици от "демокрацията"?! Тога е съвсем ясно какви съвети и защо ще дават тези серсеми!

Щом НАТО пищят значи сме на прав път.

Аз пък много искам да видя доброволците, които ще се запишат и след 1 месец да ги питам как е. Ще бъде забавно.

Саламандров и Магарев са долни краварски подлоги!!!!Марш в любимата им кравария!!!

Много от младите си мислят,че като преминат през такава служба,ще станат едва ли не рамбовци.Хахаха. Ще получат мазоли на краката от строева подготовка.....

ОКОЛКОТО НА ЗАДНИКА!!! ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН СМИСЪЛ,КОЙТО СЕ СЕТИШ!!!

Точно така.Ние, понеже сме"технологично напреднала" държава почти нямаме армия, а Израел е "технологично изостанала" поради което мъже и жени задължително минават през казармата за обучение.

шубе ги е. да не вземе да се повтори Октомрийската революция. Никакво военно обучение на народа, само наемници:)

Разкрива къде е заровено кучето, т.е. защо беше унищожена БНА (под предлога, че България вече няма външни врагове, а и няма пари за войска): "Гарантира се стриктен граждански контрол, който да пресече всички възможности под прикритието на въоръжените сили да се създават паравоенни организации или паравоенни формирования да получат официален статут. " С други думи армията да не бъде в състояние окаже влияние (да се намеси) в/у политическата ситуация в страната пред лицето на реална заплаха за нац. сигурност вследствие на предателска политика, водена от страна на дадено правителство или групировка.

На ниво 1999 българските танкисти- редовни и запасни, добри или лоши , тренираха огън с танковете в движение на реална местност с щатен изстрел-снаряд. Комшиите нямаха полигони.Танковата тренировка им се състоеше: танк М48А5 има отвън на оръдието закрепена пушка Г3 синхронизирана със спусъка на оръдието, с която стреляха по варели и бял картон отдалечен на 20 метра на който има нарисувани фигурки на танк. Щатен снаряд -Йок! Такава беше танко-огневата на комшиите. По другите комшии очертаваха в някой скат с бели камъни правоъгълник 20 х 40 метра на разстояние 800 метра и стреляха с картечници по него. Щом вътре в очертаното място паднат светещи куршуми- значи стрелбата е отлична. И най-важното; В 14.30 приключва работното време До следващия ден. Кой е служил в БА може да направи сравнение

И какво от това, пречили им на комшиите да имат една от най-добрите армии в света?!

По какво позна, че е добра армия? Това може да се каже само след сблъсък с горе-долу равностойна на нея. Важен фактор -бойният дух-да не те е страх от смърта. Бойният дух нараства когато занеш, че на територята за усвояване няма противник, какъвто е случаят с БГ. Добра армия може да бъде провалена от лошо политическо управление. Атаката на Кирения започнала в 5.00 на 20.07. 1974, с 3000 д, 10 танк,12 САУ в 8.00 беше овладяла ивица пясък 900 на 90 метра. Спряна от нац гвард с манлихер обр1892 и Т-34. Наложи се Кисиндж да заплаши ГР да не пуска авиацията и чак тогава след като ТР се успокои, че няма да има гр самолети удари с авиац и Десантът тръгна. На другия ден 192 и 163 авиоескадрили нападнаха собствените си кораби и потопиха есмин Адатепе, Коджатепе едва не потъна, загинаха 70 моряка и 240 се удавиха. Паднаха и 1 Ф100 Супсейб и 1 ф104. След мирни преговори ТР събра 41 000 аскер, 250 т и нападна 2-ри път срещу 3 000 д.

jingiby

Военната служба в смисъла на познатите от миналото наборни армии е анахронизъм, съществуващ само в технологично изостанали държави... Тези от Атлантическия съвет явно имат ментални проблеми. Държавата с най- многобройната армия в НАТО - Турция е с наборна служба и технологично е поне 25 години пред нашата армия. Същият е случаят и с Гърция, но да не продължавам...

Ти ще се запишеш ли доброволец ???

още две държави тотално изостанали във всяка една област на живота ИЗРАЕЛ ШВЕЙЦАРИЯ

Ти сериозно ли мислиш, че има нещо общо между армиите на тези държави и пародията през 90те, когато съм служил аз и приятелите ми?

Ма риск е , как да не е риск - да не вземе някое българче да изяде хляба на американските войници от американските окупаторски бази в България!

Платените национални предатели на БГ искат БГ да няма съпротивителни сили и без усилие да бъде взета от който си пожелае. Платената армия ще се разбяга при първата гръмнала пушка или- в болнични. Вчера турската армия получи тежък шамар Прехвалени Леопарди горят със скъсани вериги и отхвръкнали куполи, пехотата върната на изходно положение. От кого? От паравоенни форморования . Къде са сега тези българи пораженци, които твърдяха, че БА щяла да издържи само 3-4 часа докато дойдели руснаците. 3-та и част от 2-ра Армия/ 1200 танка/ давеха 1-ва Полева ТА /900 танка/ та пушек щеше да се вдига. Турската армия няма къде да се развърне и е принудена да настъппва по ограничени направления, където ще бъде стреляна на гюме от превъзхождащата БГ артилерия и реактивна такава. И какво щяха да правят танковите батальони, танк- полкове на дивизиите, а след тях 4-те танкови бригади? Контраудари, докато натикат комшиите-плячкаджии там откъдето са тръгнали. Башкъ-отделно ТР авиация нямаше да лети пълноценно , а може и въобще, защото 5-те предни летища бяха в обсега на на ракетните дивизиони /ока/, както и на МИГ25РБ. Ей затова БА беше унищожена, да не пречи. Видно е, че враговете на БГ се плашат и от Спомена за БА.

ХА ХА. Цар Борис , па и другите са работили с платена армия и добре са се справяли. Защото важен е материала и мотивацията, а сега кое от двете имаме. Даже вие които сте за наборна служба, нито имате деца да давате за войници нито саами ставате за чепове за зеле?!

Военната служба била анахронизъм, характерен за технически изостаналите нации. Ми то значи че е точно за такива като нас. То по-изостанали от нас има ли-не! Тогиз?

Ти ще се запишеш ли доброволец ???

Аз когато съм служил ти си бил...

Дори да е напразна инвестиция, не виждам риск от нея.

Е то затова са по-интелигентните хора - да виждат та, където на теб ти е трудно

атлантически какво??? -буахахахаххаха това е атлатически съвет по третополите войни на къси полички с други думи НПО/фондация-розови гащички за България

....РИСК Е.... Откъде да знаеш в какви ръце ще попадне оръжието? Току виж всички ,,патрЕоти" обединено станат ,,доброволци" и предвождани от белокосият фюрер поведе масите/скрит под някоя маса съпровождан от шкембе-воевода /само,че край маса/ и татар винкел хан решат да издигнат лозунга:... ....,,ВСЯ ВЛАСТЬ....ПАТРИОТАМ !" Че тая им се услади и не стига за всичките... Пък и ,,демократично" с избори....ще я гледат през крив макарон за в бъдеще....

"Няма държава, която икономически да е просперирала и да няма армия, аргументира се министърът. " Амрия е едно, наборна служба е друго. Моля да погледнете топ 10те държави с най много доход на глава на население, и после елата да докладвате тука колко от тях имат наборна служба. Лек ден!

Швейцария, Китай .Австрия и даже и Германия ???? Всики горе изброени Държави има наборна армия !!!!

швеицария е една от наи-тежко въоръжените страни в света!!!

sonibvc@gmail.com

БВП на глава на населението в Топ 10 вкл. само Швейцария от държавите дето си изброил! Научи се да ползваш гугъл по добре! Относно Свизера, понеже моя милост е живял там доста годинки, наборната служба е 6 месеца и няма нищо общо с наборната служба дето беше по България преди. По скоро е няколко месеца обща подготовка. Почти няма Западни държави дето да имат наборна служба. В Австрия не съм бил нито имам познати там, така че мога само да кажа това което намерих в Гуглето а там пише че и те са на Швейц принципа - 6 месеца обща подготовка или 9 месеца в администрацията. В повечето равити държави НЯМА наборна служба а в редките случаи когато има то е подобно но не е същото!

За любителите на армията: В момента има 32000 личен състав. За миналата година имаме родени 57 000 деца. Ако половината са момичета => 28000 момчета. От тчх в България да останат 25000 макс до 18 годишна възраст. Та след само 15тина години при 12 месеца задължителна служба може да се очаква най-много 25000 армия. За къв недокомплект - кви 5 лева говорите. Толкова са хората - толкова е армията. Да свикват политиците. Можели страна като Малта например да иска 1000000 армия? Ние на там отиваме...

Логично, ясно и точно. Воеводата Шкембе Иван да върви в Северна Корея или при доктор Емилова.

Това, че у нас е зле не означава, че няма да става по зле. При тази тенденция, население можещо да борави с оръжие и обучено на военна дисциплина представлява определено опасност за управляващите. Така,че от тяхна гледна точка разсъждават много правилно и Каракачанов не е прав.

НПО-тата, атлантиците, еврогейовете и останалите третополови джендъри строго следят България да няма армия и си остане територия за краварите.

Атлантическия клозет да си гледа в тяхната паница! Това е намеса във вътрешните работи на демократична държава.

Който иска да върви да сезаписва.Но първо да погледне трагеддията на хохлите,коитоса използвани като пушечном есо, и карани да убиват собствения си народ. Да им види гробовете колко са. Илюзии защо се въвежда казармата никой не трябва даима.

...забрави най-важното да добавиш: че са използвани от същите тези "атлантици"...

няма никакво съмнение, че соросодомитите ще правят всичко възможно България да няма армия! Та те положиха огромни усилия да унищожат армията, въоръжението и икономиката! Сегашната ни армия е една сбирщина от дебелогъзи офицери и фатмаци с големи шкембета, които едва ходят като колорадски бръмбари, всичките в предпенсионна възраст и големи претенции за високи заплати. България трябва да бъде беззащитна територия, за да може безпрепятствено да бъде населена с мюсулмани джихадисти и да се осигури предмостие към Европа и Русия за тази паплач от главорези.

Бре голяма паника ,че доброволците не стават за пушечно месо за чужди интереси а и ако недай си Боже...няма да са като останалите овце за клане.Голям страх ги тресе и ако все пак възникнат доброволни структои за самоотбрана а и да не се хабят за тяхното обучение средства които могат да хвърлят за мисии където изобщо не ни е мястото.

Като се напълни доброволната служба със "доброволци" от Сирия - с официален статус, на обучение на ваши разноски, на жизнено важното за тях умение да стрелят с калашник - тогава кухите ви тикви ще разберат какво пише в статията

Сънища на яве...Армията да не е като канализация ,че каквото падне в нея да влачи.Поне се напъни да измислиш нещо по-малко абсурдно ако още не са ви спуснали точките.

Неаргументирани и плоски излияния на купени лумпени! Ясно е, че не работят за интересите на България и българите.

За кого е риск?

За мен е риск - тъпак кат теб да се учи да стреля

Трепери тогава! Аз мога и без да съм обучавана в армията. А колко още има като мен....

спретнаха си пак, нова интрига. духовна храна за мат`ряла, един вид.. боклуци уникални са.

Голяма глупост и показа "акъля" на тоз бай ганя-министъра!

Какъв риск, бе "джендъри". В Израел и жените служат. Тук става дума, за няколко месеца обучение. Всеки трябва да може да стреля с калашник, стратегия и тактика. Говорим, за базисно ниво. Който иска да се развива професионално, за него има висши училища, преди имаше и старшински, но не вярвам вече да ги има.

Мърви,кой те е спрял? Има набор на доброволци. Или ти си от виртуалните диванни войници,с банкова карта от НПО-то?

Че какъв е този "Атлантически съюз" аз за първи път го чувам ? Ако целите му са му да ни вади от НАТО е браво, но ако е да продължава с рИформите в армията МЕРСИ че тя армията ни от такива е на този хал а Монката вътре ли е в този "съюз" само питам ?

съвет а не съюз-простете !

Няколко папагала на САЩ се обединили в съюз на папагалите и понеже е съюз, ние трябва да мислим, че нещо са създали сами?