Турската армия сее смърт в Сирия. Кюрдите отговарят с ракети

Най-малко 11 цивилни, включително пет деца, бяха убити вчера при турските въздушни удари по кюрдския анклав в Северозападна Сирия Африн.

Обратно в новината

Коментари - Турската армия сее смърт в Сирия. Кюрдите отговарят с ракети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на човека с име 300. ООН е безполезна в момента. Всеки си прави каквото иска по света. Ама и ние сега председателстваме ЕС. Каква нашата позиция по въпроса нахлуването в Сирия?

Има ли поне едно доказателство че кюрдите а терористи както Турция твърди? Не бяха ли точно кюрдите които в последните операции срещу ИД помогнаха на операциите срещу тях? Не е ли време да се сложи край на войната и да се спре с бежанския поток? Европа да си влезе в ролята на потърпевш и да предложи нещо за край на продажбите на оръжие там.. Само че какво ли може да измисли? Евродепутатите така са се подпряли на Турция че сега няма как да се намесват освен да мънкат как не трябва така. Да си стягаме оградата че с танкове ще трябва да я пазим

Кюрдите допуснаха огромна грешка, като се довериха и разчитаха на САЩ като техни съюзници. Отношението на САЩ към тези, които ги подкрепят е известно - след като ги употребят, ги зарязват. Който е чел история, го знае. Така че сега с кръв ще плащат поуката за себе си и за целия свят. Що се отнася до Турция, сами можем да се убедим доколко може да сме спокойни с такъв съсед.

като не разпадна територията на турция на няколко държави и сега страдаме от този пропуск ???

Вече тече този процес.

площад таксим се счита за център на мегаполиса истанбул,именно там има един голям паметник-паметника на новосъздадената турска република''джумхуриет анътъ''-на турски,на този паметник редом с великия мустафа кемал ататюрк,стоят неговите наи-големи съмишленици-исмет инионю и маршал февзи чакмак,а зад тях стоят статуите на два руски генерала-климент ворошилов и михаил фрунзе,този паметник е издигнат по заповед на ататюрк,които от благодарност към руската помощ е издгнал статуите на техните генерали,така че руско-турската дружба е стара и непоклатима,не потриваите ръце и не се надяваите,че турция ще с разпадда,гледаите си собствения кенеф-булгаристан

Чаршафче, целувайте краката на когото искате, но не занимавайте цивилизацията с жалкото си присъствие. Защо ли му трябваше на Ленин да ви спасява с оръжие и злато?

пари и технологии в първобитното ви общество, още щяхте да се "возите" на магарета из дивите чукари. Популацията обитаваща територията наричаща се турция не е дала нищо в човешката наука, култура, цивилизация, а само някакви маанета от нечленоразделни звуци ???

Не се воюва срещу народ. Това за акъла на оня изкреизл не е достъпно'

На турция и русия апетитите им Сирия са огромни,но финансовите им възможности са незначителни

Разпадът на Турция започва с войната за независимост на кюрдите. Може би това е началото.

СССР вече се разпадна и половината от народите му получиха независимост! Време е и Русия да се разпадне и останалата половина също да получчи независимост!

Руският империализъм е обречен на пълен ИЗДЪН, нищо не може да спаси предателите на Съюза на Съветските Социалистически Републики! Тях ги чака въже или урановите рудници в Сибирь!

повече от десет години,чета дирника ви и все чакате да се разпдне турция,ама вие вървите стремеглаво към изчезване,на фона на пет милионна мршава българия имате един милион цигани и един милион турци,налягаите си парцалите и правете деца,иначе ние турците ще ви ги направим

Къде 1 млн турци ти се привиждат бе потурняк. Вие сте същите като нас 1-2 деца макс, нали затова точно кюрдите ви подпират държавицата с оголен в ръка здраво изотзадзе, а и останахте 1 шепа след като Тодор Живков ви изгони, а след 89 се изнесохте и вие по запада да слугувате. Циганите само се множат, но те са като паразит, когато приемника заслабне и няма какво да смучат или си търсят нов или намаляват на естествен принцип.

Русия даде пример на Ердоган и го подкрепи! На това се казва истинска дружба между истински маже! След като Русия си върна "исконно руския" Крим, дойде ред и на Ердоган да си върне "исконно турската" Сирия! Нема лабаво, без руските самольоти Асад е кръгла нула, време е да драпа в Масквабад, там Путин построи най-голямата джамия в света! Да си взема семейното килимче и да ходи да се дупи там!

САЩ въоръжиха кюрдите, бяха им съюзници в уж борбата срещу ИД, а на практика се биеха за свалянето на Асад. Това не се стана и САЩ, като обичайно се случва, предадоха кюрдските си съюзници.

САЩ въоръжават иракските кюрди, които не воюват срещу Турция и Турция не воюва с тях! Русия въоръжаваше турските кюрди, ама сега Ердоган ще ги "разоръжи"!Някой задава ли си въпроса, защо Ердоган воюва с кюрди в западна Сирия, а не с кюрдите в Турция и кво търсят кюрдите в Сирия, а не си стоят в Кюрдистан?

Имаше една организация ООН. Тя съществува ли или само усвояват бюджети?

Там командва Путин и добре усвоява бюджета! В тоя свят нищо не се решава без Путин, неговата дума е закон навсякъде по света! Щом е казал Ердоган да влезе в Сирия, значи Ердоган е длъжен да изпълнява! Друг въпрос?

Hяма спам ,сигурен съм . Pедактора на новината трябва да смени заглавието, което показва че е манипулирано от техните англосаксонски патрони. Tурската армия там е с миротворителна цел. Tе ще изсушат терористичното блато създадено и покрепяно от Aмерика . Hяма сила която да се опълчи срещу Tурският аскер, това го знаят и Hатовските страни. Cпоред данни от турското разузнаване в Aфрин са настанени брадатите терористи от ислямската държава и сега са обръснати и носят униформата на пйд или пкк. Mного е жалко , че българските медии водят дезинформационна политика която не отразяват реално събитията в Cирия ,а това е в ущърб на българо-турските добросъседски взаимоотношения. B Cирийските села и градове турските войски се посрещат с цветя и знамена, което показва симпатиите на тамошното Cирийско население спрямо турците.

и турците не са икономически стабилни и са разделени,така,че чудеса не могат да направят.Конфликта ще продължи дълго и ще струва много пари.

След сблъсъка на ирански танкер и китайски товарен кораб в началото на януари, турците възприеха като сигнал за изява.

Кое възприеха като сигнал за изява, тролче?

какви ги дрънкаш бе момче? Май не си много у ред?

Нарича се причинно-следствена връзка - да речем няма българско знаме зад ББ на уж българо-турска среща и Европа мълчи. Ти се сети какво е следствието

Следствието е, че трябва бързо да идеш да се прегледаш, ако все още нямаш диагноза де!

Напълно нормално е след като кюрдите обстрелват крайгранични турски селища съответно да си сърбат горчивата попара на смъртта. Защо ние все още не помагаме с някоя и друга дивизия или танкова бригадка на комшиите от НАТО след като сме длъжни по договора на алианса. С кюрдите се опитаха да се договорят цивилизовано но племето е изключително примитивно и се налага да ги налагат яко с тоягата.

Кажи на твойте хора, че трябва да вземат отношение по въпроса за името на Македония. Нещо се изпокриха т. нар. "обединени патриоти", включително и ВМРО, каквото и да значи името им. Не се изказвайте по въпроси, за които нямате понятие. Какво общо имаш ти с кюрдите и виждал ли си жив кюрд?

интересно... да си подсигурим вътрешната сигурност, като нападаме съседна държава.... с благословията на НАТО и САЩ... ей, на това му се вика точен пример за държава и пакт носители на мир, законност и ред...сеещи демокрация и права

Твърде префинено мълчиш за Русия и Иран! Но като ти знам пристрастията - съвсем нормално! Въпросът е, че сирийските кюрди ги въоръжаваше Русия - може би затова неловко мълчи!

Турските власти са силно уплашени от процесът на възраждане на кюрдите. Турция наследява многообразие от народности на територията си. Турците населяват предимно северозападната част и районите около Егейско и Черно море, Ахкара, Истанбул и европейскта част, и наброяват около 30 милиона. Цялата югоизточна част на Турция, вкл. Анадола е насела предимно с компактна кюрдска маса. Раждаемостта сред кюрдите е 5-6 пъти по- висока от тази при останалите народности в Турция, с ъответно и прирастът е много голям. Кюрдите в Турция са около 30 милиона и от столетие се борят за независимост. В момента практически има формиран независим Кюрдистан на територията на Ирак и Сирия. Създаването на държава Кюрдистан се подкрепя от Израел и САЩ, като стратегическа цел. САЩ и Израел ще използват Кюрдистан, като бухалка срещу Иран, Сирия и Турция, а проамерикански Кюрдистан, ще контролира петролните магистрали от което се нуждаят американците.

Най накрая се появи много точен коментар

Пак еврейски тактики - Америка въоръжава кюрдите, но няма нищо против Турция да ги бомбардира... Крайната цел е дестабилизация на района, със всичките, произлизащи от това ползи... Естествено, ползи само и единствено за САЩ, зер, където има конфликт, има нужда и от оръжие! Американско, разбира се! И други цели има, но темата би станала по-дълга от роман...

ББ отиде преди месец и се одупи на диктарора Ердоган за газ и ток.Преди това ритна 3 огромни енергийни проукта в Турция. Срещу какво , а ? Кажете бе соросоидни джендъри ?

Разбираш ги нещата само на 80%.

Америка създаде талибаните и Ал Кайда в Афганистан. След това те разбраха колко струва САЩ като съюзник и се обърнаха срещу нея. Така направи и с ИД. Така направи с комунистите кюрди на Йоджалан които сега предаде...Това е Америка .Тя няма съюзници има измекяри

Завършила си курсове по политпросвета към партийна школа навремето, нали?

ХА< ХА, ХА! А ти си ОБИКНОВЕННО ЗОМБИ!

Най-стратегическото място в света е Босфора. Поради това турците и на гръб да лежат, внеликите сили ще ги хранят..

Ти в ред ли си бе? Босфора е с регионално значение! Стратегическите места по света са: Панамския канал - спестява заобикалянето на цял континент, Суетския канал и Джибути - спестяват заобикалянето на Африка, Гибралтар - входа към Атлантика, Ла Манш - спестява заобикалянето на Англия! И донякъде Беринговия проток -осигурява достъп до северните морета.

Какви ще са санкциите срещу Турция? Къде са САЩ и ЕС ?

Проклети турци, бог да ги убие всичките. Да живее Велик Кюрдистан ! Смърт за Турция, да живее България ! Кюрдите са 100 пъти по-свестни и от най-свестния турчин ! Турция е терористична държава, Ердоган е фашистки диктатор !

Не говори така за Ердоган. В Русия не меслят така за него.

И кюрдите не са цветя за мирисане, но в случая най-ощетените са именно те!

Кюрдите са изключително див народ! С тях оправия няма, да се радваме, че са далеч от нашите граници. Турците са същите диваци, е , малко по-култивирани, единствено заради интересите на САЩ и Европа, Турция да бъде геополитически стълб на НАТО в южния фланг и конкретно срещу Русия. Като изключим Истанбул. на юг и по Анадола е мамата си джаса. Изобщо с такива диви племена може да се действа единствено твърдо - така както действат турците

Какво направиха САЩ? Използваха кюрдите да им свършат мръсната работа, а сега ги пуснаха на турци и останалите да ги размажат. Безспорно САЩ са съюзник, на който безрезервно може да се разчита.

И каква точно беше мръсната работа на САЩ в Сирия? Защото кюрдите се биеха срещу ИДИЛ и то може би най-успешно! Затова и разполагат с такава територия.

Повод на "нехаещите и блеещи"българи да им светне сигналната лампа , че ситуацията е работа на самият давещ се ,майната му ,"развалнувани,състрадателни и критикуващи" сеирджии много ...!С една дума оправяй се и не разчитай на никого !

Интересно чий го търсят кюрдите в Сирия! Нямат ли си Кюрдистан, та са плъзнали като хлебарки навсякъде! Що не се съобщава ква е крайната цел на турската операция?

ChatGPT

Ами последно до колкото чух кюрдите се биеха с талибаните, а за крайната цел на турците - тя е ясна - геноцид и възраждане на Османската империя

Африн е в западната част на Сирия! Талибаните са 3000 километра на изток! Как се бият, с балистични ракети?

Ти малоумен ли си? А чии го търси Турция в Сирия, в Ирак и вече над 40 години в северен Кипър? С тези си действия, дали скоро ще стане член на ЕС?

Сирия е исконно турска територия о 1000 години насам!

Правилно е да си зададеш въпросът: Какво търси Турция в Кюрдистан и Сирия? Там турци не живеят от 1000 години. Анадола и цялата южна част на сегашна Турция са населени предимно с кюрди, които са над 30 милиона!

Жалко, отново война, отново жертви. И само след 3-4 години южната ни съседка вече няма да е същата. Е, всяко зло- за добро.

Ти добре ли бе, 30 мил. били кюрдите. 15-20 мил максимално от които една част са Заза, които не се смятат за кюрди и говорят различен език.

трети ден ,напред кıм африн,коъто не разбира от приказка ще яде бомби,лıжливи новини не могат да спрат аскера,уса да гледа сеъир.

Преди да скочиш не викай хоп! Това е стара поговорка. Това на теб каво ти се иска е едно, а какво ще стане е друго и е непредсказуемо. ;) Ти си турчин нали?

какво се ежите,защо остıпихте беıоморска тракия,еми македония,добрудя,под шъе иго са населените бıлгари сега по тези земи,това да го шуеш от туршн не боли ли.

сложи ли на овцете да ядът???

това е диктатор и терорист-Ердоган...

Гответе се Българи като приключат там и нас ще запукат Турците от юг Албанците от запад! То държава и държавност Българска вече няма та да вкарат ред на територията. Квото остане да го делнат Сърби и Румънци те в северозапада вече и организация си имат.

Сърбия и Румъния започнаха да зацепват, че в тяхна изгода е България да е силна държава, защото е единствената граница между нео-османистите и тях! Сърбите вече откровено признават и се псуват за простотиите, които сътвориха на България с Македония и Зап.покрайнини навремето и все по-често има сръбски призиви за обединение на няколко православни държави на Балканите.

С любезното съдействие на рассия. Путин и Ердоган са убийци. Отоманска и руска империя - ЗЛО!

С любезното съдействие на ВСИЧКИ ! И недей да пропускаш световния жандарм номер 1. А за Европа... ами те нашите възрожденци са го казали - Европо- блуднице вавилонска... Дори обща позиция няма ЕС ... Франция против ама с половин уста, Гернамия твърдо против ама кой я бръсне, UK са за подобна акция.... Къде ни потънаха демократическите и евроатлантическите ценности не разбрах...

Глупости. Всичко това започна, защото САЩ се самопоканиха в района. Направиха 11 военни бази на територията на Сирия, без да имат разрешение от Сирийското правителство. Което е пълен абсурд, съгласно международното право. И на всичкото отгоре, финансираха сирийските кюрди, за да са им нещо като прикритие. И решиха, че трябва да създадат 30 000 кюрдкса войска, като разцепят Сирия. Съответно Турция никак не я устройва такова решение на кюрдския въппрос. Целта на САЩ е да създаде свое Косово в региона, което тя да контролира. На име Кюрдистан.

Пашата извършва терор чрез "маслинов фес", а боко тиквата ще го сдобрява с ЕС?!?!?!?!?

добре, че беше големия Брат да ни освободи от омразните фесове ако чакахме на тия ни чакаше това което става с кюрдите

А БЕ КЪДЕ СА ДЕМОКРАТИТЕ АМЕРИКАНЦИ? БЕ БИЯТ СЕ ДВЕ СТРАНИ !!! В УКРАИНА ОЩЕ НЯМАШЕ И ПИСТОЛЕТИ И ВИЕ ВИЕХТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЯНУКОВИЧ ДА НЕ ПОЛЗВА АРМИЯТА ПРОТИВ НАРОДАСИ А ТУКА ТУРЦИЯ ВЕРОЛОМНО НАПАДА НА СИРИЯ (И ТО БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НА ООН ) И САШ МЪЛЧИ !!! ЕВРОПА МЪЛЧИ - НЕМИ ЛИ СТАНАХТЕ БЕ

Да видим реакцията на Тиквата какво ще каже за убийствата на неговия приятел феса Ердоган. Двама диктатори как само си допаднаха.

Какво казва сега Външното Министерство от ГЕРБ ? Одобрява или порицава турската инвазия в суверенна държава ? Що мълчат като насрани ? Ако е за далечна Корея , пригласят като бек-вокали, сега мълачат. Нещо да кажат за речта на Ципрас ? Пак мълчат. Е това са дупедавци-ветропоказатели.

Няма какво да кажат, щото няма с какво да подкрепим думите. За над 20 години преход България остана без армия и икономика и политическо влияние. Ако тези танкове и самолети дойдат на нашата граница какво ще правим? За това могат единствено да мълчат и се надяват турската армия да не дойде от към нашата страна.

Турската армия сее смърт, руски самолети ръсят 500 килограмови бомби пълни с бомбони "Мишка косолапый"! Долу Турция, да живее Русия, най-добрия приятел на турци и сирийци!

Кюрдите ви бяха съюзници и ги ползвахте срещу Асад и главорезите от ислямска държава. А сега, велики САЩ демократи, оставяте кюрдското население на турския башибозук! Русия също си трае. Отвратителни, а Европа трябва да плаща сметката.

Не са ги оставили американците! А и руснаците си играят някаква непонятна за всички игра. Според последните информации, кюрдите яко са подпукали турците с ПТУР-ове и вече доста турски танкове са дали фира.

Американците едва ли са изоставили кюрдите, сигурно са ги натъпкали с оржъие и тепърва ще видим отпор и много жертви от страна на Турция. Русия си играе тяхната игра, едва ли някой си мисли, че те са приятели с Турция, целта им - да ги скарат със САЩ досега се изпълнява, а и те никога няма да са съюзници с Турция. Сега си мълчат и ги оставят да се набутат и гледат реакцията на САЩ. При всички случаи Русия печели от развитието на събитията, големия губещ може би ще е точно Турция.

Дали турците не влязоха в организиран капан с кюрдите? Според коментарите по руските военни сайтове, турците не стават за войници - ако някъде побеждават, то винаги го правят с огромно смазващо числено превъзходство и жестока сеч на цивилно население. Между впрочем къде е ООН?

Това със смазващото числено превъзходство вече сме го виждали някъде

111:В кой руски военен сайт го пише. Мисля че лъжеш.

d4

ей, краварите големи "консултанти",бе! такива л*а забъркаха по цял свят, че вече никакви консултации няма да ги оправят. света е на прага на нова война, запалена от "консултантите"....

Да САЩ приличат на оная гарга от филма "Ледена епоха" която предсказваше че ще има потоп и до някъде било добре че след потопа тя ще има какво да яде. :)))

В ход е отдавна подготвен процес на разпад на Турция. Обаче по договор нашата СИК от името на държавата България трябва да окаже помощ на държавата-майка, както преди 600 години. Ще се подкрепят ли и сега мафиите?

Време е ислямската кочина, наречена Турция, да започне да се разпада. Откъсването на 1/3 от територията и намаляването на населението ѝ с 40%, е едно добро начало.

Вече няма международни норми. Нещата излизат съвсем от контрол. Някой си решава, че на територията Х има терористи/бунтовници/еди какви си и навлиза с армия. Няма ООН, няма международни закони, а това, което прави Турция не е ли реално обявяване на война и нахлуване на територията на чужда държава, без резолюция на ООН, без нищо. Който има голяма сопа - просто бие който му е удобно. Трябва не един а 5 АЕЦ-а да построим, щото ядрено оръжие няма да ни разрешат да направим, но мръсна бомба може да си имаме, да завлечем цяла Европа, ако утре Турция реши, че в Родопите/Кърджали има бунтовници/терористи и и скимне да размята "Маслинови клонки".

Прав си и САЩ се възползват повече от 200 оъти без да обявяват война и разрешение на ООН. Всичко е бизнес и интереси. От парите по-силно няма! Алчността, религията и омразата ще им изядат главите, просто времето ще го направи.

бе създаден от САЩ. А щом за тях може явно и за всеки друг може. Турците предупредиха, но никой не ги чу. Е като не чуват дано могат да носят на бой.

Прецедента го създаде СССР с цяла източна Европа.

Какво са предупредили? Не можеш да заличаваш от картата цели села и градове с хора, само защото те мразят и не са съгласни с политиката ти! Турция си е Турция, а Сирия си е Сирия! Асад ясно им каза да се разкарат от сирийска територия, те се правят на неразбрали. Същото с Ирак - без разрешение влязоха като у дома си и си направиха военна база там. Какво е това? А най-срамното е, че светът мълчи.

НАТО е агресивна структура и благодарение на Русия, Китай и северна Корея още си седят на гъза.

Всеки който е поробвал България е изчезвал безследно. Време е Турция да се разпадне. Началото е кюрдската държава.

Нещо ти куца историята. Поробвани сме от: Византия, Турция и от Руската Империя. 2 от 3 си съществуват.

Не е точно така. Поробвани сме те от Турция, а от Османската империя, която се разпадна, а неин правоприемник се съвременна Турция.

Добре де, нас ни направихте на луди!!! Обяснете ни кои са терористите в Сирия, всеки ден ги сменяте! САЩ казаха че сирийските кюрди са умерена опозиция която НАТО въоръжи и защитава срещу Асад. Сега Турция страна член на НАТО казва че сирухските кюрди са терористи. Последно ще направите ли заключително определение на терористи в Сирия или САЩ и НАТО обявяват за терористи тези които не им изнасят, дори тези българи с визи върнати от летищата на американски градове понеже не им харесвали нищо че имат виза в паспортите си?

Всичко е както е удобно за някой на момента. Днес терористи, утре бунтовници, после пак терористи и така. двоен, троен, петорен аршин, според интересите на големите.

След като се създаде и призна Косово с население едва 1,9 млн., то как така не може да има Кюрдистан?

Косово е изгодно на Турция, а Кюрдистан не.

Грешка, Косово е изгодно за САЩ.

И двамата сте прави !

Време е близо 45 милиона кюрди пръснати на териториите на няколко държави да си създадат собствена такава.

И от кои територии ще вземат? Иначе е много гот, ама няма свободни площи.

За такива действия, Сърбия беше бомбардирана, а към Русия и досега има санкции !!! Нищо ново, просто двоен стандарт, както беше и при комунизЪма, нали ???!!! Просто помним, друго не можем да направим...

Правото ВИНАГИ е на страната на по-силният. Приказките за справедливост в междудържавните отношения са лицемерие и словоблудство.

Истината е, че няма чиста война, всички войни са мръсни и гнусни. Гинат хора и се съсипват съдби. Но за съжаление, такива сме ние човеците-лоши. По цялата Земя безкрайна няма по-зло същество от човека. И най-кръвожадния звяр убива толкова, колкото да се нахрани. Съвсем не сме "Венеца на природата"

Обикновените хора са нормали, виж, за върхушките всичко каквото си написал е така.

щото американската армия носи пасти ,торти и цветя !!света се побърка !!отиваме си,язък за третополовите,така им се зарадвах !!!