ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

С този призив ВМРО – Българско национално движение, реагира на днешните протести в Гърция относно името „Македония“:

Обратно в новината

Коментари - ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днешната ситуация стана възможна с участието и съдействието на България. През 1912 г. по време на подготовката на Балканската война е било напълно ясно, че Сърбия ще може да се разшири само по посока на Вардарска Македония, по онова време населена основно с българи, а Гърция ще може да се разшири единствено по посока на Егейска Македония. Т.е. за България оставаше само една малка част от Македония и възможност за разширяване към Беломорска /Западна/ Тракия и Източна Тракия /днешна европейска Турция. Гърция, Сърбия и България постигнаха своите цели. България или трябваше да се примири със гръцката и сръбска окупация на българското население в Македония, или трябваше изобщо да не започва тази война и да налива вода в чужди мелници. България изнесе на гърба си войната с Османската империя през 1912 г., но в крайна сметка след войната остана с незначителни придобивки - едва 10% от Македония, малка част от Странджа, малка част от Южните Родопи, а също и Беломорска Тракия, която загуби няколко години по-късно, като междувременно през 1913 г. загуби и Южна Добруджа, за щастие върната на България през 1940 г. и запазена след 1944 г. с подкрепата на СССР и Сталин. Впрочем, през 1940 г. Унгария също получи от Румъния част от Трансилвания, но след 1945 г. се наложи да я върне, защото не получи подкрепа от СССР.

ВМРО, с тази плахост няма да постигнете много.

Големи глупотевини изричат тия поръчкови войводи! Какво точно ще загуби България, ако се избере името Вардарска република?!! Това автоматично ще означава, че там НЕ ЖИВЕЯТ МАКЕДОНЦИ, което си е самата истина. И тъй като вардарска нация няма и, поради липсата на КОМИНТЕРН, днес няма кой да я измисли, това автоматично ще означава, че Република Вардарска е втора българска държава - така, както Австрия е втора германска държава, а Косово - втора албанска държава! Република Вардарска е най-изгодното име и за Гърция, и за България. Това име е приемливо и достойно и за българите от Повардарието.

За кое не са прави ..че на тази територия е създадена изкуствена нация ли.

Когато преди 2000 години апостол павел идва по тия земи казва че е дошъл в македония,не в гърция или българия

Пламен точно така..на земята с геогравското име македония не държава ели нация там са живяли тракйски племена.

Преди няколко години се поинтересувах да разбера от първоизточници как гръцкия народ е наричал своите славяноезични съседи в Егейска Македония по времето на Османската империя. Намерих в интернет текста на три гръцки народни песни от граничния район между гърци и българи по онова време. Не си мислете, че този граничен район е някъде около съвременната граница между България и Гърция и Р.Македония и Гърция. Напротив, етническата граница между гърци и българи е достигала много на юг и югозапад чак до село Езерец /днес Петропулаки/, Костурско. И в трите песни се говори за българки. Уточнявам, че не открих нито едно писмено свидетелство местните гърци преди 150-200 години да са наричали съседите си македонци/македонки. Напротив, гърците винаги са били много наясно, че техните съседи са българи. Никъде в сведенията за борбата с българските чети в Македония в края на 19 и в началото на 20 век не се говори за борба с македонци. Гърция днес вдига шум са името на Македония, за да наложи и утвърди една голяма лъжа - че Егейска Македония преди 1912 г. е била чисто гръцка и само гръцка. Вярно е че днес преобладаващата част от населението в гръцка Македония говори гръцки. Това обаче е днешното състояние, резултат от процеси продължили повече от 100 години. Само една част от гърците в Егейска Македония са потомци на местни гърци. Поне 250 хиляди са потомци на насилствено асимилирани българи, друго немалка част са потомци на гърци бежанци от Източна Тракия и Мала Азия /днешна Турция/. Също така не трябва да се забравя, че след 1913 г. от Егейска Македония са били изселени в България най-малко 200 хиляди българи, а след 1912 и особено след 1922 г. от Егейска Македония са се изселили първ в Османската империя, а после в Р.Турция най-малко 1 милион мюсюлмани, в т.ч. турци, българи /помаци/, дори гърци мюсюлмани.

Луно, Луно, земьо македонска! Пак ли ке те делим!?

Българите държавата си продадоха и 3 милиона се евакуираха в чужбина ама за македония се загрижили...

Ами то хубаво по някакъв начин да присъства Македония в името,стига да е скрепено със стабилен договор за границите, но как ще се реши въпроса с нацията им ,каква точно,какво гражданство ще имат тези хора ?Че както де знае,разни емисари после ъръгват да дъздават малцинства.

Гърците наричат Егейска Македония Гръцка Македония,признават техния фолклор,като такъв от Гръцка Македония.Искам да кажа ,че името Македония се използва свободно при тях за Егейската част,докато при нас не е така за Пиринската част и по добреДори е забравено,което също е добре,защото при тях тази територия е от последните войни,а за нас е българска още от 9 век.

Кадрите на ВМРО са обучавани като пропагандна номенклатура за политиката на комунистите от края на соца да раздуват национализъм като последно убежище на комунизма. Основен инкубатор на кадри е създания и ръководен от човек на ЦК клуб Поптомов към СУ /оттам е и Красьо Прасето /. По-късно същите кадри ченгета овладяват ВМРО от старите кадри с ласкателства и манипулации и го оглавяват. Така си осигуряват продължение на кариерата като пропагандни работници и некадърници , които се лепят на изборите като празити за други партии , които изнудват за облаги и накрая неизменно ги предават. Това са типично обучени за разпалване на нац истерии партикоси, безотговорни и без понятие от политика. Да сте чули и един закон да са предложили в четири парламента лежане, освен да лишат българите в чужбина от глас. Шкембето пък е единствения може би в света доктор по външна политика без да знае и един чужд език и без да е прочел и един оригинален външнополитически документ. Но в ЮЗУ стават чудеса.

Каквото и да е ВМРО имат голям и основен принос за даване на българско гражданство,наред с Б.Димитров и за реабилитиране на българската идентичност в БЮРМ,въпреки лошото отношение и натрапения македонизъм.Също ,те се застъпват и за правата на българското малцинство в Западните покрайнини,повече от самата държава.Възстановят паметници.Не знам какви ти са претенциите към тях,но те най много поддържат каузата за правата на сънародниците ни!

В Македония ги мислят за сръбски агенти , щото дънят тези с българско самосъзнание и предизвокват антибългарски стил. Като тичични чекисти ползват лицата с българско самосъзнание за някви тяхни малоумни пропагандни акции и вместо да ги пазят , ги дънят и те търпят репресии и издевателства, а родните ченгета гледат сеир . Ефектът е обратен, тези случай са гориво за антибългарската пропаганда в Македония, която разполага с всички ресурси да наложи тезите си , версиите и пропагандата си , а българите там горят и се отдръпват от България , а от МВРО странят като от чума . Единственият ефект е , че Шкембе войвода трупа точки за себе си в България тук, а ефекта от тъпочелата му ченгесарска политика в Македония е вреда за българите и българщината в Македония. Как държавата допуска някво долнопробно и тъпо ченге да компроментира външната ни политика е въпрос на безхарактерност , инертност, липса на заинтересованост и действия на подмолни фактори свързани с бившето ДС, които дърпат външната политика в сянка и на тъмно без да носят отговорност. Недопустимо е да дъни държавата ни и да не му се търси отговорност по този важен въпрос.

Както върви скоро спора за името няма да се реши!Дори да се включи под някаква форма името " Македония" ,след като никоя съседна държава не смята,че там живеят етнически македонци,,че няма македонска нация,дори да е така,тогава как ще се наричат гражданите й,какво ще пише в паспортите им," нови македонци,вардарски македонци ,скопски",защото от наименованието на държавата следва и гражданството,и в него пак ще присъства " македонец".Струва ми се ,че ВМРО пресолиха манджата и се намесиха в стар спор,вече екскалиращ трябваше по мъдро,еле за трите лъва,съвсем!.За гърците Македония е една и не може да съществува част от географската област като отделна държава с име на цялата.През 1992г.точно когато Желев направи обръщение по тв, че признаваме република Македония, гърците от егейската част останаха шокирани и направо уплашени..В Солун говорят добре български,но за тях беше неприемливо и опасно самостоятелно да съществува под това име част от една област.За нас е ясно как с измама Вардарска Македония попадна при сърбите ,лъжейки съюзниците,че там живеят сърби,а не българи.Но дори и с признаването от Желев,само проблеми с тях,то не бяха искания за национални малцинства в пиринския край,омраза и тем подобни ,изопачаване на историята.Та ще видим,дали договора ще проработи!Дай боже!

Ех сега претенции. Когато т.нар. Гърция си промени името на Византия, както си му е реда, тогава да се пени. Османците са поробили Византия, Византия да си остане. А ако не им харесва: Нова умалена провинция на бившата източна римска империя. Ако заспорим за тяхното име ще стане доста голяма олелия.

ВМРО постоянно си присвоява правото да говори от името на държавата и българите. Това е противодържавна ченгесарска организация, която изземва държани функции, при положение , че Шкембо никога не е влизал в парламента самосъоятрлно и не би получил и един депутат, винаги залепен за някои -сдс , герб, други националисти. Навремето са били същите измекяри отцепили са пиринския край и иззели функциите на държавата в Принския край,създават своя армия, съд, полиция митница , изнудват органите на властта , крадат митата, правят и нтрабанда, раздават собствено правосъдия , убиват и за капак с решение на Конгрес обявяват , че Пиринско трябва да се отцепи от България и българската власт да влезе в една обединена Македония , като това започне от тяхната паралелна власт в Пиринско. Забтази им противобългарска дейносъ през 1934 са разпуснати и забранени. Сега последпвателите на тогавашните акънджии се подвизават долни номенклатурни ченгета, които по същият начин се смятат паралелна държава и се изявяват като предаставители на държава и народа , реално става дума за няма и сто човека предимно ченгета , партийци и видими олигофрени слуги в цялата страна, които и един депутат не могат да вкарат сами.

Ами не е вярно!Манипулираш!Отцепване на Пиринския край е решение на Коминтерна и наложено от Георги Димитров.Тогава се създава и македонския език и промяната на идентичносттс,да се наричат македонци!Не без помощта и на Трайчо Костов ,който за капак предава на Тито списък с имената на 20 000 разузнавача действащи във Вардарска Македония от царско време.Всички са заловени и избити!ВМРО няма нищо общо,дори тази организация е преследвана в Титова Югославия,а членовете избивани.ВМРО са единствените които до край са защитавали българското население там.След това сърбите скалат телени мрежи и дълбоки ровове на границата,за да не проникват повече от БГ!

Става дума за периода преди преврата от 1934, когато вмро практически е окупирало Пиринско, като дублира и не признава държавните органи, даже рекетира и преследва представителите на държавната власт и раздава самостоятелно правосъдие , изпълнява присъди и т.н. На Конгрес обявява , че Пиринско, трябва да се приседини към една обща Македония. Прочети за дейността на тази "държава в държавата " и решенията на Конгреса.След преврата ВМРО логично е разпуснато като противодържавна организация . Все пак за чест на иван михайлов , той заповядва да не се стига до братоубийство и да не се оказва съпротива на войската. Стореното обаче остава, вмро е стигнало дъното.

Не знам да ли така наречените ,македонци, ходят в гърция за паспорти или само в България.

Господа, каквито и доводи да има за и срещу, никому не се полага - нито на държава, нито на и народ, да определя името на друга държава и народ. Това е въпрос на национално самоопределение, и отговорът му е също на национално самоопределение. А на имперщината - вменяване на задължения на други народи, човечеството неизбежно слага точка.

Да,но забравяш кой и кога злоупотреби и наложи македонизма с репресии!Дори и с риск да загубим територии,а не да си върнем;

Скарали се българите и гърците чия е Македония - на българите или на гърците. Но не щеш ли чул се глас от самата Македония, на Вътрешната МАКЕДОНСКА Революционна Организация "ОСТАВЕТЕ МАКЕДОНИЯ НА МАКЕДОНЦИТЕ ". Не, това не се е случило днес или вчера, а преди повече от сто години ! Реприз или нещо друго ?

Ционистите и Болшевиките-ционисти ни докараха до това положение. Българите сме сложно съставен народ от много племена, формиран от преди 17000 години до днес. Първата (град-)държава или форма на управление на хората е основана на брега на река Болгар (Волга) през 14953 г. пр.н.е. Българите са и арии, фино-угри, тюркско-говорящите алтайци и други азиатци, на Балканите са траки и т.н. А македонците са българи! Македония е българска по име, география и история! По много древна история от ІV и средата на ІІ хилядолетие пр.н.е. ! Македония и България означават почти едно и също, коренът им е от "вълк". А гърците са производен народ от древни български преселения (Билсага-пеласги, акайци, тирци-дорийци) на Балканите, когато се формира и станата Македан.

:D Егати веселата история си написал. Направо удари македонските "историчари" в земята. Направо ги отвя като ураган.:))) :D

В българските летописи е отбелязано това, но ти не си и чувал за тях. А те са горени от чифутите-ционисти, защото там е написано, че евреите са създадени от древните българи-авари-егсази. И това е пречка за тях да се лупкат в гърдите, че са богоизбрани!!! Какъв ли наблюдател си!!!? Смешник, той взел да се шегува...

Моля те, бъди малко по-точен! 14953 г. пр. н.е. ама....месец, ден, час нещо?

22 юни, на изгрев слънце! Защо ли? - защото си идиот! Няма да си губя времето с теб.

Александър Македонски превзема Тива, която го обявява за "тиранина на Елада" и избива всички тиванци, които станали съюзници на персийския цар. Каква ти Македония е била гръцка, та той ги е трепал тях!

"...смятаме, че пътят днес е другарство и великодушие..." Българските политици са великодушни към целия свят, освен към българския народ.

Потомка на българи от Струга съм.Пресели се преди повече от век по нашите земи.Има цели села в югозападна България от преселили се от областта която знаем от десетилетия като Македония.Защо е тоя неистов рев и омраза, какво делите хора, кой ви заплашва и с какво?Гърците са направо смешни.Македония ги заплашвала.Ето виждате ли? Всички наричаме тези земи Македония, така е от векове.А какви хора са живели по тези земи, знаем, най-различни.Но този народ, отвъд нашата граница, трябва да има име на държавата си, и няма абсилютно никаква причина да търси име, което никой не знае и не е неговото.Сега в обединена Европа има значение това? Сега граници ли ще прекрояваме, и територии ли ще завладяваме.Ако е така, хората нямат абсолютно никакво развитие и това вече е проблем.

Място за спор няма ! Тази територия от векове е известна като Вардарска България или Западни Български покрайнини .

Май накрая всички, албанци, българи, сърби, гърци и самите граждани на БЮРМ, ще придобият съгласие, че името трябва да е Вардарска България. Албанците, ще вземат, вече завладяното со курец и ще идат в Албания. Така всичко, ще си дйде на мястото. Да Тетово вече , ще е в Албания, но то и сега е албанско, повечето.

В днешната държава Македония живеят хора които не желаят да са гърци, българи, сърби или албанци! Те искат да са МАКЕДОНЦИ! Ето това малоумните и националистични правителствата на съседните на Македония държави не искат да разберат! А доколко е вярна твърдението, че не е имало македонска нация - ще кажа че е имало македонски цар, имало е и македонски император, т.е. определено е имало е македонска нация! Ако не е страшен, то би бил комичен е факта, че ние българите смятаме македонцитеза българи, гърците ги смятат за гърци, албанците искат територията им, а сърбите - църквата им!

всички тия дето искат Македония ползват твоя език и история. Дори шиптарите знаят, че едно време са били съседи с ...БЪЛГАРИ и не имало никакви други по между им. Така, че гърците са прави.Няма Македония. Дори по турско тези места са били с българска рая според всички документи на султана. А преди това са си били в пределите на Стара България!

австрийците немци ли са, или може бишвейцарци, след като говорят един и същ език с германците?! Или може би бразилците са португалци, а?! Няма значение какъв език говориш, защото имаш право да се самоопределиш такъв какъвто си искаш! Не е нужно да убиждаш, воюваш или унищожаваш някого!

Кой ползва твоя език бе? Тъпанарино, ти говорил ли си някога с македонец за да ми казваш че говори моя език?!

Някои искат да са марсианци, но това не означава, че нямат психиатричен проблем.

Няма нация македонци,хората които живеят в днешна Македония в по голямата си част са етнически българи.Сталин и комунистическия терор на сърбите сътвориха някаква македонска нация,но исторически няма такова животно.Александър македонски е грък и държавата му е гръцка!

Има исторически документи, че тези "македонски" царе и императори са се самоопределяли като елини. Ако говориш за Самуил и Гавраил-Радомир - те са се титулували царе на българите. Никога до 1940 г. не е и ставало дума за македонска нация. Самите сърби са говорили, че това население е южносръбско. Понеже разликата между действителността и пропагандата е била много голяма - са измислили нещо междинно. Македонци. За 50 години училището и медиите край Вардара наистина създадоха такава нация, която си вярва, бори се със света и всичките съседи са й виновни...

БРАВО НА ГЪРЦИТЕ!!! Така се защитава историята на един народ. Македонците са крадци на история. Крадат ни царете, писателите, а ние нищо не правим. Сега лицемерничат за да могат да се промушат в ЕС и НАТО и после гледай!!!

Какво искат да ти откраднат бе малоумник? Може би комунисто-мафиозите от БСП и ГЕРБ, или турчулята от ДПС и ДОСТ, или десните неокомунисти от ДСБ и ДАй България!?

НЕ вярвах, че има толкова увредени хора, че даже викат браво на враговете си, на тия дето искат да им вземат и история, и име, и територия. Гърците не искат да признаят българското име на тази земя, представлявала едната от трите части на България - географски. Те умират от страх, пак се пазят от българите, а тук един българин им вика БРАВО с нежни сълзи в овчия си поглед и лиги даже е проточил от възхищение.

е била, е и си остава една бандитска организация.

ВМРО продадоха БЪлгария, и взели да се месят на държава ,която съществува преди нас. Я попитайте историците -когато учат древна история учат Персия, Египет , Древна Гърция и нейните полици - държави,които са били дори на остров Сицилия ВМРО продаде дедите,които са се били не за самостоятелна държава , а просто против турско робство

Вземи прочети историците . Древна история на Европа . Плод на 30 годишен труд , издание Кеймбридж . Цитирам : Когато България е изградила Държава на континента , петата поред , ние в западната част сме скачали по дърветата . Продължавам : Българската цивилизация е по-древна и от египетската и от шумерската . Гърците дори не се споменават . Справка : проф.Дейвид Норман Робер Бомал Невежеството не е аргумент :)) П.С. Това с полиците ми хареса , ама няма нищо общо с държавното управление. На остров Сицилия гръцки полис няма . Използвали са го за заточение на инакомислещите :)))

Джамбазки и Каракачанов са позор за ВМРО. Обикновени кариеристи и политически плъхове, експлоатиращи една вековна идея за единение и обединение на българския народ. Българското ВМРО е окупирано, както и македонското. Хора с чисти сърца и идеи трябват, а не такива!

Хората с чисти сърца ... са роднини на Клановете Ротшилд и Рокфелер.

ОТ ПАТРИОТИТЕ, САМО СИДЕРОВ Е ЧОВЕК, АМА ГО ДЪРЖАТ НА КАИШКА, ЗАЩОТО ГО СЪДЯТ С ДЕЛА, А И СИДЕРКАТА ИМА СЕГА ДЕТЕ И......СЕ КРОТНА

А ние искаме ли да вземем Севрна Македония от Гърция?

ВМРО ЗАСРАМЕТЕ СЕ ! ... ВАШИЯ КАРАКАЧАНОВ СЕ ЦЕЛУВАШЕ С АЛБАНСКИТЕ ЛИДЕРИ В МАКЕДОНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ПО ВРЕМЕ НА ОФИЦИАЛНОТО ПОСЕЩЕНИЕ НА СУДЖУК АГА ..

Тези от т.нар. ВМРО откога взеха да се изказват от името на българите или на България?!? Нямат и 1% избиратели да влязат сами в НС.Ей скоро Ванче ке дойде и за вас предатели!

са срам за България! Предатели! Вместо да се поучат от гърците как се защитават национални интереси те взели да дават акъл как се кляка пред всеки! Срам и резил!

Българското население е единствено на Балканите, което няма ясна концепция за своя произход. Точно поради тази причина ни обвиняват като татари, турци, власи, та дори и цигани. То не беше хуно - тюркски произход, тракийски, аварски, ирански, шамански и всякакви глупотевини ... Е заради това сме на това дередже - слънчогледите на Европа!

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност. Артур Шопенхауер

Ционистите и Болшевиките-ционисти ни докараха до това положение. Аз зная, кои сме. Но ти от МАсква си изрод, на който трябва да му избием чейнето! Българите са всичко това, но ти не може да го проумееш, как така?! - Защото си задръстеняк. Македонците са българи! Македония е българска по име, география и история! По много древна история, за която ти не може да си представиш, галфон!?

И от къде знаеш?Я, обади и на мене да попрочета нещо.Щото от досегашните писани истории не съм много наясно,кои са прабългарите,и кой измете с метла тукашното население,та да смятаме,че сме потомци на Аспаруха!!!

тоя комунист Г.димитров....хубаво ли вие сега....даде земя на сърбите....24000 войничета загинаха за нея....хубаво ли вие...долни червени отрепки...един алкохолик ,който не познава историята какво направи...и мавзолей лиииии???...

Из протокол от Х разширен пленум на ЦК на БРП/к/ с решение по македонския въпрос 9-10 август 1946 г. 1. Българската Работническа Партия /комунисти/ счита, че основната част на македонския народ се е организирала държавно и национално в рамките на федеративната народна република Югославия като народна република Македония. Обединението на останалите части на македонския народ предстои да се извърши на базата на македонската народна република и в рамките на федеративната югославянска народна република. . 6. Българската Работническа Партия /комунисти/ задължава всички партийни членове и, преди всичко, членовете от Пиринския край, най-строго да съблюдават и практически да провеждат тая директива на партията по македонския въпрос, и настоятелно препоръчва на македонската емиграция в България всячески да съдействува за укрепването на братската нам македонска народна република, както и за подготовката на обединението с нея на македонското население от Пиринския край на базата на съюза между отечественофронтовска България и федеративната народна република Югославия. (2) ЦДА, ф. 1 б, оп. 5, а.е. 7, л. 1б-2. Копие. Машинопис.

КОПИ-ПЕЙСТ Очевидно при нестабилното международно положение на България, въпреки участието в боевете срещу Германия, българското ръководство се е опасявало от крайно неизгоден за България мирен договор. Вероятно точно това налага и поемане на курс към "културна автономия" в Пиринския край на Х пленум на ЦК на БКП (1946 г.).". След подписване на мирния договор на България със страните от антихитлеристката коалиция (10 февруари 1947 г.) и особено след влизане на договора в сила (15 септември с. г.) пасивната съпротива в Пиринския край срещу "културната автономия" се засилва рязко На 1 август 1947 г. е направена първата стъпка за преустановяване на политиката на македонизация на Пиринския край. По време на преговорите с Югославия за сключване на договор за приятелство, сътрудничество и взаимна помощ е уточнено, че "няма да се действа за непосредствено присъединяване Пиринския край към Македонската република" (Г. Димитров, Дневник, 1 август 1947 г.) С влошаване на отношенията между Сталин и Тито и изключване на Югославия от Коминформ (28 юни 1948 г.) е намерен нужният повод за слагане на край на политиката за "културна автономия" (ХVI пленум на ЦК на БРП (к), юли 1948 г.). Светкавичната реакция е показателна - удобният момент е чакан отдавна.

Историята е сериозна наука с факти, Вазов е стихоплетец на средношколско ниво. Сто години народа ни заменя истинската си история с Вазовите наивни клишета. Неговите творби имат голяма възрожденска и малка литературна стойност, могат да бъдат изучавани до трети клас, но толкоз. Дрръжте го далеч от историята. Дядо Вазовите бръщолевения са направили толкова поразии за историята на България, че по-добре изобщо не замесвайте името му - тезите ви олекват и всичко звучи адски несериозно.

Я вземи се гръмни. Твоята простотия не достига и за първи клас.И от кога шматки като теб могат да съдят и дават заключения за научните стойности на Вазовата дейност. Къш бе дебилиос.

Населението на Солун през 1912 е било 118 000 души, от които 55 000 евреи, 26 000 турци, 15 000 гърци, 12 000 българи, 2500 цигани, 8500 други. Възможно е от другите поне половината да са българи помаци, ако не и повече. Също така поне няколко хиляди от гърците е възможно да са българи гъркомани. Истината е, че ако не бяха балканските войни, българите за едно десетилетие щяха да са доминиращ елемент в Солун, защото Македония по това време е била с преобладаващо българско население, което започвало току що да заселва масово Солун.

ТОВА ГО ПИШЕШ ЗА 60 ПЪТ, АМА ЗА КАКВО НЕ МИ Е ЯСНО....ИСКАШ ДА НИ ВТЪЛПИШ,ЧЕ ИМА МАКЕДОНИСКА НАЦИЯ И ЕЗИК, КОЯТО НЕ СЪЩЕСТВУВА, ИЛИ ЧЕ ИМА МАКЕДОНИСКИ ЕЗИК, КОЙТО НЕ СЪЩЕСТВУВА....ТЕ АЛБАНЦИТЕ СА ВИ ОПРАВИЛИ СПОКО.

Това го пиша за първи пъти и искам да посоча само фактите. Тук определено се е напълнило с полуграмотни психари, които предвид функционалната си неграмотност, не могат да разберат за какво става въпрос и имат нужда от опорни точки. Българската кауза няма нужда от разкрасявания, фактите са достатъчни, но трябва да се познават.

Ако трябва и 1000 ПЪТИ да го пише човека нека всички да НАУЧАТ кои хора са били МНОЗИНСТВО в С.Гърция и Македония и че на тях се ДЪЛЖАТ ВСИЧКИ БЕДИ на Балканите.Тия дето манипулрат не само хората по СВЕТА но и фалшифицират ИСТОРИЯ сеят омраза разврат безредие хаос смърт ония от Обетованата БИБЛЕЙСКА Земя

За първи път чувам плах протест от страна на националистите относно гръцката политика.Лукави и подмолни са елините!ЗАЩО?Защото според териториалното делене по области,в Елада съществуват т.нар. Западна Македония,Централна Македония и Източна Македония и Тракия!Забележете и ТРАКИЯ!!!Според тях и траките са били елини защото са имали същите богове и са използвали елинското писмо.Което ще рече,че чак на север до далечна Дакия всичко е елинско.Ха сега коментирайте митингите и протестите в Гърция,и помислете каква е тяхната цел!Нито Даки нито Гети нито Мизи нито Едони нито Македони нито Абанти Абретени Агриани Аеди Aлмопи Аоди Апсинти Аргеади Aретузи Артакии Асти Бантии Бени Бебрики Беси Бисалти Бистони Битини Блегури, Балагрии Ботиеи Брени Бриги Бринки Брисеи Буби Бюснеи Васаниси Гарески Гети Гондри Даки Датулепти Дардани Дарзии, Дерзии, Дереи Датулепти Дентелети Дерони Десили Дигери Дизори Дии Диобеси Дионисии Добери Долонки Долиони Дрои Едони Елети Ентриби Еорденсии Зеели Зерани Идомененси Ихнеи Кабилети Кавконенси Карбилеси Карпи Кебрени Кени Кикони Клари Койлалети (големи) Койлалети (малки) Корали, Корели Корпили Костобоки Крестони Кробизи Круси Ксанти Лаеи, Лееи Линкести Мадуатени Мариандини Меди Медовитини Меландити Мелинофаги Меони Мейони Мигдони Мизи Милии Морили Морисени Нипсеи Одоманти Одони Одриси Олимпени Орески Отрионеи Паити Панаи Парореи Пеони Пеопли Пиери Пирогери Приянти Рондеи Саби Сабоки Сапеи, (Саи) Сарапари Сатри Селети Серди Сикабои Синти Синдонеи Сири Сиропеони Ситони Скаи Скитени Скаугди Скирмиади Сталети Тевкри Тилатеи Тимаки Тирагети Тисагети Трали Травси Транипси Трибали Триспли Троглодити Тюни Фриги Халиби Хипсалти са били елини!!!Според мен това е страх,страх от натикване на гърците там където им е мястото.Някъде по островите и Мала Азия!

Имам и минусчета!!!Тези дето са ги сложили,или са Гърци,или не са чели нищо повече от обяви за работа и обяви за автомобили секънд хенд от нета!Простено да им е.От там не можеш да научиш неща които ти дават право да коментираш исторически факти,и да цъкаш плюсове и минуси/

При условие че ние 500 г. сме били поданици на една империя и сме плащали всичките данъци в нея, значи се водим османлии, нъл тъй? Добре че рашките ни направиха българи, ама не точно от тия конекрадци дето са пресекли Дунава с конските опашки нявга...

Я марш в Москва! Щом се чувстваш толкова много "освободен" от тях! Тук е България и Русия си е приписала някакво ужкимско "освобождение" само, за да ни пороби отново и така до ден днешен.

Античните македони не са били гърци, а траки. Племето едони е доказано тракийско. Мак едони значи големите едони, т.е. също са траки. Това че още в древността са били погърчени и са ползвали гръцки език или някакъв полуразвален гръцки език не ги прави гърци. Същото е положението и сега в северна Гърция - там днес живеят близо 1.5 милиона погърчени българи - екзархисти, насилствено и патриаршисти, полунасилствено.

а пък тези гърците искат цялата история на света като македонците де антични психопати след като гърчолята са измислили демокрацията и философията и математиката защо сега са селски комунисти който гледат главно маслини :)))

За името си, думата имат макетата. Ципрас мога да го оприлича на Тръмп. Щом Тръмп може да определя столицата на Израел, защо Ципрас да не може да определи новото име на Македония. Аз винаги съм зад гърба на нашите братя и сестри македонски. Решението е тяхно.

е, то и аз бих застанал зад сестра ти

така е и да знаеш, че всички сме зад теб!!!

Усещам те ,че си третополов все още не определен

Според ВМРО, Гърците не са прави, а Българите също трябва да не сме ПРАВИ, когато се оплакваме , че Македония най-безеремонно , ни краде историята..... Занчи Вмро, признава, че има МакЕдониски народ, култура и език....е това вече е идиотско.

Тактиката ОМРАЗА за сега е добра, но само като параван и средство за защита на Македония. Стратегията е авторитетна и просперираща България , за да се възроди българщината в Македония.

ми то, погледнато реално, до преди 150 години ни една днешна нация и държава ги е нямало! може би само китай прави изключение!

Елай, елай Путине Владимире да ни ослободиш от американски и европейски хайдуци

И от български и гръцки европейци

Намери надписи на кирилица от 10-12 век и ги прочети. Ще видиш, че почти всичко се разбира, това значи ,че сме имали и език и нация. Никъде в европейските народи няма такава прилика със средновековните езици. Дори бих ти препоръчал Битолския надпис на Иван Влдислав. Преводач няма да ти трябва. Никъде го няма това в Европа.

Я да видим от кога е Охридската книжовна школа. Заедно с Преславската школа са основата на книжовния и културен живот на Българската държава.

език писменост нация държава това друже изобщо не са синоними! има латинска писменост и днес, но го няма народа! има народи без държави, има държави без нации! много народи без собствена азбука!

Кат си толко ербап, прочети оригинала на Паиси, ама не преписите, а оригинала!

Относно призива: "Стига с тази Македония", все едно евреите да кажат - "стига с този холокост"

ВМРО никога не е била партия а Национално движение. Дебелогъзестите я направиха партия, взимат наеми и правят частни хотели..

сте тъпи, територията си има име,югозападна България с провинциална столица Охрид, в противен случай албаннците ще стананат хегемон в близките 10-15 години:)

До тия дето слагат минуси-Я помислете дали не прав. Влиза Македония в състава на България и никой няма да я кара да покрива изисквания за ЕС и НАТО. Никой няма да питат да ползват или не името Македония. То ще е като Мизия, Тракия и Добруджа.

При едно ХИПОТЕТИЧНО обединенние с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити. Не трябва да повтаряме грешката на кипърските Гърци! Смятам, че тактиката ни до сега е правилна. Ако имахме подобна и към Северна Добруджа и Южна Тракия, то те нямаше сега да са безвъзвратно загубени за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА

Между другото за Солун. През 1912 година, когато е освободен Солун, в него живеят 120 хиляди - 66 хил. - евреи, 22 хил. - българи, 11 хил - турци, 11 хил. - гърци и др. На следващата година гърците разрушават с оръдия, право мерене, българските къщи, вкл. мъжката и девическата български гимназии. Паметниците от българските гробища са натоварени на каруци и хвърлени в Бяло море. Тези българи, които не са успели да избягат в България са избити. Българите в Гръцка Македония са систематично избивани от средата на 19 век до средата на 20 век. Най-големия подвиг на литературния герой Зорба Гъркът е, че нощно време е избивал българските учители и попове в Македония. Само в гражданската война 1945-1949 год. са избити над 3 милиона предимно "славяно говорящи" "гърци".

ЕВРОПО, БЛУДНИЦЕ ВАВИЛОНСКА, КРЪВНИЦЕ МАКЕДОНСКА, ТРИЖДИ ДА СИ ПРОКЛЕТА И ТРИКЛЕТА. Това е изпял народа ни след Берлинския конгрес, но правнуците забравиха и сега лижат задника именно на тази блудница. Резултатът за 28 г. западна демокрация е виден, пълно материално и морално ликвидиране на българския народ за сметка на турци и цигани.Тази песен не се разрешава да се пуска по нито една телевизия и радио. Измекярски народ сме и си заслужаваме съдбата.

Гръцките сефариди -евреи арнаути чисти северно африкански МАВРИ-Жестоки Крадливи Коварни Отмъстителни черно магьосници-кабалисти сатанисти антнихристи съставляващи над 60% от населението наТесалоники. Такъв е Кемал АТАТЮРК син на албански евреин арнаут висш чиновник от Солунската МИТНИЦА отговарящ за подкупите и контрабандата на стоки от пристигащите кораби

ЗААЕФ е арнаутско дьонме -сефарид .ЗАЕЕФ-на иврит ФАЛШИВ преструващ се ЛЪЖЕЦ.ЗАЕФ е роднина с топ -албанския наркобос Джелатин Юсуфи-Джони от Майковац женен за леля му .Заеф е в тесни бизнес контакти с наркобосовете дьонмето-арнаут Накхум Халимджеми и босненеца Кхарун ал Халджибулиджем а заедно със сестрата на тРАЙКОВСКИ-Даниела и Курта Гундарсон щатска дипломатка въртят канал за ОРЪЖИЯ

БАЛКАНИТЕ се управляват от Американска агентура с ЕВРЕЙСКИ произход .ЗААЕФ-на иврит ФАЛШИВИЯ Лъжец ;ЦИПРАС- на иврит ЦИП-ПОКРИВАМ РАС-на иврит РАЗБОЙНИЧЕСТВА престъпления Ципрас е живял 10 години вТурския град ЛОЗЕНГРАД от там е родата на майка му турска еврейка баща му е романьот от раойна Тесалия;ХАШЕМ ТАЧИ албански арнаут - на иврит ХАШЕМ е 1 от имената на еврейския бог ЙЕХОВА а ТАЧИ-на иврит ЛИЦЕМЕР ИМИТАТОР папагал ;Ана БЪРНАБИЧ -баща и хърватскио-венициански евреин от о-вКрка полоковник от Югослужбите и шеф във ВКР Югославската армия и разбира се пощенския гълъб на Султан Ердоган-Барух Бахар от Банкя майка еврейка Венета Бахар.Шеф на агентурата е юес посланик украинския хазар ЕРИХ РУБЕН -на иврит Ерих-ЛЪВ шампион РУБЕН-на иврит -МНОЖЕСТВО численост .Сбирките на Балканската агентура се провеждат на 1ръкав КАСАНДРА на п-ов Халкидики .Там всички ИМАТ къщи тайни имения където се провеждат сбирките и където се дават указания за ОБЩИ действия във вътрешнополитически план както и ТРАФИКА на каналите за Хероин Кокаин Амфети Човешки Органи цигари ОРЪЖИЯ

Само погледнете вМакфакс какво мислят в Скопие за нас.

Шиптария+Македония =ШИПТАОНИЯ Македония+Шиптария =МАКЕТАРИЯ

В стремежа си да си върнем Македония сме загубили Северна Добруджа, Източна Тракия, Беломорска Тракия, Западните покрайни. Платили сме огромни репарации, стотици хиляди убити войници и цивилни жертви, опожарени български градове и села. Какво още искате да загубим, че да ни "проумеят главите" най-после, че Македония вече не е част от България. Ако от тоя реваншизъм утре избухне война, колко от вас ще дойдат под знамената да защитят това дело? Та вие в казармате не щете да ходите, най-елементарна военна подготовка да получите, за чужди земи мечтаете.

Точно така е колега ! Разни поплювковци, на които ако им дадеш пушка ще си я заврат в задника искат да върнем Македонията. Няма да ни дадат 1 метър да вземем.И най-напред Европата, която винаги ни е мачкала и рязала.

Кой си ти бе, куче шумадийско, че така лесно раздаваш БЪЛГАРСКИ земи?

Млъкни бе прост помако рязан !

Прочети " В механата" от Христо Ботев Сигурен съм, че написано заради такива като тебе.

Македония е името на една антична гръцка държава, която постига един определен гръцки политически резултат, лелеен от много поколения гръцки политически мислители. А то е обединението на близо 1500 гръцки държавици в една обща. Това го правят Александър и Филип Македонски, които са гърци, техните разбирания са такива. Голяма глупост е, че някои се опиват да им препишат някакъв друг етнически произход. Двамата ясно и твърдо са казали, че са гърци. Това е така

Ако се разровят Отоманските архиви ще се види, че македонците в трите части на Македония са наречени БУЛГАР МИЛЛЕТ/БЪЛГАРСКИ НАРОД/ 550 години турците са били владетели на тези територии. Сигурно не са били добри историци и аналитици, че да наричат населението в Егейска, Пиринска и Вардарска Македония българи. Именно поради това експертите на Цариградската конференция преди войната определят географската карта на етническите българи и тя е очертана в подписания от Турция Сан Стфански договор. По-късно, благодарение на сега възхваляваната Европа , на Берлинския договор, българите са разделени на 8 части, та досега. Това е колониалната европейска политика, която е валидна и в момента/разделяй и владей/.Гърците нямат никакво основание да претендират за името Македония. Основание има България, но правим компромиси в името на добросъседството. Сега подписахме че българското наречие по Вардара е вече официален македонски език.България трябва да тропне на масата на гърците и да ги сложи на мястото им.Македония е имала за официален език гръцкият, но не е гръцка. По този начин Австрия трябва да говори на австрийски и Бразилия на бразилски...

Рожденното име на т. н. Александър е Искандар=Искан дар, защото от древните источници се знае, че майка му се е молила на Зевс да я дари с мъжка рожба. Когато се възцарява добавя към името си прадставката Бал=Ал голям,велик, при което се е получило Алискандар. Маляките са го погърчили на Александар, което име, с много условности, го извеждат от гръцката дума за мъж. В арабските документи и до ден днешен е Ал-Исканда(е)р.

Не говори глупости ИСКЕНДЕРе на ТУРСКИ Александър.А според 1 теория истинския БАЩА на Александър е ЕГИПТЯНИН жреца на фараоните Птоломеите.ЖРЕЦА египтянин супер вещ по Астрология и гадания си направил подробен хороскоп на който видял че ако ЗАБРЕМЕНИ майката на Александър то тя ЩЕ роди дете което ЩЕ СТАНЕ ВЛАДЕТЕЛнаСВЕТА.За целта ЖРЕЦА трябвало да издебне удобен момент когато Филип е на ВОЕНЕН ПОХОД Това било лесно по това време се воювало често.Даже АНТРОПОЛОГИЧНИТЕ белези имаркери на образи от МОНЕТИ на Александър са ЕГИПЕТСКИ ЧЕРТИ-КЪДРАВИ чупливи коси изпъкнали ОЧИ и скули

Ха ха ха!!!До некакъв клавиатурен нещастник дето се е самообявил за ИМПЕРИАЛИСТ бре!!!Скивай ся тъпако-спрямо тъпнята дето си я постнал Еверест изглежда като вдлъбнатина бре смешнико бре!!!Ха ха ха!!!Буууууухахаха!!!

Кога и къде двамата са казали ,че са гърци бе шлайфан джендърски мозъко +

Не се знае дали са точно гърци, но се знае, варварчето Александър е възпитаван, от Аристотел. Умен джендър, направил е от него грък.

Никакъв грък не е направил, защото държавата си я нарекъл Македония, а не Гърция.

А ти чул ли си ги да казват, че са гърци или поне да си го видял написано от тях. Още малко ще кажеш че така нареченият Дракула е руманец...

А ти чул ли си ги да казват, че са гърци или поне да си го видял написано от тях. Още малко ще кажеш че така нареченият Дракула е руманец...

Александър и Филип Македонски, които са гърци"" Ньъ! Не са ги допускали на Олимпиада, защото не са гърци. А най-големия гръцки оратор е останал в историята с "филипики" срещу Филип. Не само македонците крадат история!

ИМАМЕ следния казус: Сега, за пореден път в тези земи Македонски, се създава нова държава с ново име, както преди 70-80 години....Обаче, когато и последния жив македонец загаси лампата след 10 години, тогава пак ще се налага смяна на името, ама тогава смятата, ще е Албания.... Направо още от сега да си слагат името Долна, или Горна Албания и да се свършва, КАКВО ПРЕЗ 10, години само имена ще сменя тази територия, ЛУДИ хора. Без това Албанците командват всичко там.... И така няма да се краде и Гръцката и Българската история повече.....Единсвено ние, можеше да претендираме за 50% от територията на Македония, дръгата половина няма какд а се спаси тя си отива към Албания....и край на филма.

АМА ЗАБРАВИХ, НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА, НЯМА КАК БАЙ ГАНЯ ДА МИСЛИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС