Циклонът ”Албена” носи много сняг, вятър и студ

Предупреждение за опасно време обяви за понеделник Националният институт по метеорология и хидрология.

Обратно в новината

Коментари - Циклонът ”Албена” носи много сняг, вятър и студ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще е циклона 2019??? щото днес е 3 градуса над нулата.

Браво вече сме като американците имаме си циклони с нежни женски имена, браво!

вятър на пулсации за 1в път чувам да има. Вятърът е на течения

хехе ай ся минималните температури щяли да бъдат -2 -3 хахаххаха! Смях в залата! Вчера е измерена температура от -57 градуса!

Абе, нали след Атанасов ден зимата си тръгваше?

даде ама тук в Гнусостан се използва католическия календар който е изместен с 13 дена напред! За тва нито времето е вярно нито празниците и за тва всичко ни е с краката на горе! За да се оправят работите трябва да минем на латиница!

Що бе , на македоницата кво и е ?

Едно време на Каваците имаше една Албена от Русе близнаците от Враца я блъскаха на нон стоп така и си тръгна без да разбере че са двама

Шило

Брех, чудя се как сме оцелели без кодове и имена на природните явления

'Щото сте си седели в къщи и нищо не сте правили.

Шило

СириознУ?

Сняг??? В предпоследната седмица на януари ???

Шило

Така е, хич не му сега да вали сняг. Завъртяха се сезоните....:-D

ББ - Искахте сняг- ето ви сняг. Стига ревахте, правим каквото искате, дори отнесохме на топло едно щъркелче, да не му измръзнат краката.

У бре, много важна и тя така си мисли! Ветрове много, както и посоки!

Преди време познавах една Албена, духаше страхотно, ама този циклон изглежда ще духа по яко

Бъзикай се ти, ама ако ти ,,духа,, като този в Смолянско ще ти ,,изхфръкнат,, фаровете:)))

Защо наричате София Високите Западни Полета? Кажете истината- София не е град, още по-малко столица- а едно студено, усойно, грозно високо западно поле със Сибирски климат. Най-лошяит климат в България е в София- високото западно поле.

Тогава чий го търсиш у "студеното, усойно, грозно високо западно поле със Сибирски климат" ? Стой си в Петрич или Малко Търново.

Защото ,,държавата,, абдикира от останалата част на България/държава в държавата/

Защото София Е високо западно поле и в това е нейното преимущество пред населените места в Източна България. Да сте чували за снегонавявания и преспи в София? Няма и да чуете! Стара планина ни пази! Сивите ви клетки явно са под минимума за ниско интелигентен човек. Прочетете малко от географиятя на България и разгледайте картата на родината си. Върнете се в родното си място и не се грижете за София!

Сега е Зима, няма да ходим по бермуди, я. Да идва, няма да ни е за първи път. Да има сняг и няма да има грип.

А какви зими имаше,с по метър,два сняг,а сега това зима ли е?

Да не кажем с по 3-4 метра сняг. Помня как навремето с 3 метрова снежна покривка трабанката немаше проблем... ринеше без проблем и то без 'зимни' гуми, а и кави ракии, мръвки и туршии имаше... не съм боледувал от сороски грипове, ходех леко облечен и се въргалях с часове в снега и бях весел и щастлив.

Нормално. Навремето си бил дете, а сега си импотентен старец с проблемна простата. Представям си как трабант рие в 3-метров сняг. Да беше казал нправо 10 метра.

Днес сутринта беше побеляло навсякъде, но тихо, без вятър, което се случва много рядко в Североизточна България.

Нали знаете, че Албена не е българско, а турско име?

Идва от славянското "аблен" и означава божур. Йовков просто променя буквите и се получава "Албена".

Името "Албена" е измислено от Йордан Йовков а не от някой бей. Първата ми жена бе Албена. Много красива и много грешна. Също като Йовковата Албена.

Аблена не е божур, а е ранункулус, азиатско лютиче. Прилича на божура, но е по-дребно и цъфти през лятото.

Ами през зимата пада сняг, няма глобално затопляне и като се стопи малко се чисти. Циклонът "Албена" ли ще носи сняг, падащ основно върху курортния комплекс? Вместо да ни кажат,къде ще вали и колко сняг се чака те скимтят колко много трябва да ни е страх. А който е на път какво? Да се свива ли?

Е айде най-после да го пробваме и тая зима у планината куаттрото. А ега ама надали.

В Хасковско сняг?...пак измислена прогноза

И за времето - дир.бг пише само негативни неща. Днес има сняг, но е топло. За какъв студ пишете. От други ден слънчево през деня плюсови температури. Каква е тази нагласа да търмозите хората. Ту със самоубийства, ту с катастроги, А и с времето.

Както са ги научили, когато са били подготвяни еничарите. Вече и на вятъра име дават.

При предстоящите виелици е хубаво да се отседне в Антимовския хан. Намира се на пътя Силистра - Русе. Там е отсядал Йовков и там се развиват събитията в едно от най-хубавите му произведения. В хана се предлагат невероятни ребърца на скара, които вървят с каберне совиньон /Сайкъл/. Предлагат също и много добре приготвен сом или шаран, които с бяло винце са превъзходни.

От Русе до силистра са 100 км бе , егати ориентира даде .....Между Видин и Одеса някъде

Образовай се малко, преди да се изказваш неподготвен!!! Антимовския хан е на съвсем друго място!!! Потърси!!!

Много неясна прогноза! Интересува ме Западна България, Родопите. Ще има ли силно и трайно застудяване до -15? Идва ли Зимата, или си отива?

Или ще дойде, или ще си отиде. Възможно е и обратното.

Лошо време? Ама аз утре ще пътувам с кола. Моля ви, обадете се на бати Бойко Борисов.Той може всичко да оправи - да спре снега и вятъра.Нали сме уж в ЕС, не може да ми се проваля пътуването заради сняг и вятър.Моля те, бати Бойко, спри снега и вятъра.Ако неи можеш сам, обади се и на Меркел.

Зима е. Редно е , и - нормално да е студено, да вали сняг, да духа студен вятър, да има лед и студ. Вие какво искате? 15 градуса през януари- да кесате по кафетата, за да клюкарите и пушите цигари- контрабанда от 1 лев, да висите като сополи над едно кафе цял ден и да търсите кусурите на минаващите. иската да е топло, за да си показвате грозните татуирани ръце- като на монтзор, който е сменял съединител на Краз и не си е измил ръцете, да си показвате силиконовите бозки и целулитни задници. искате да е топло, знам защо- със спестените пари от въглища и дърва да си купите и да търкате талони от голямата измама - Национална лотария. И още- искате да е топло, за да карате дъртите си, изгнили кочини с гуми- втора ръка по на 12 години- станали корави като пластмаса, ама- видите ли- имали голям грайфер...Ха-ха-ха-ха...Примитивни роби на труда. Скотове сте вие. само тормоз, глад, студ и яко, ама- много яко бачкане...Не се става лесно човек...А такива дебили и малоумни олигофрени като вас ще станат човеци само с яко бачкане!

Ми то хубу. Ама ти кой си?

дебил, много добре си се описал. А дали ти идва на акъла (едва ли, в такваз дебела тиква де ще има акъл), че гуми над 8-9 години вече им се късат теловете и са с балони и даже таквиз изпаднали боклуци като теб няма как да ги карат. Не искам даже да коментирам останалите гадости, които е родила болната ти мисъл. Като мразиш целия свят гледай си телевизията и не осмърдявай нета с лайна, явно това е единственото нещо, което създаваш успешно.

Поздравления!

Албена е хубаво име. Има такава героиня на Йордан Йовков от едноименен разказ. Има и такава опера, която през 1981г.съм гледал няколко пъти. Тогава се подвизавах като ченчаджия по морето и комунягите ми бяха влезли в дирите. Музика Парашкев Хаджиев и либрето на Петър Филчев.Една от съпругите ми също се казваше Албена. За съжалени младото поколение нито знае кой е Йовков, нито коя е Албена.

Кука! Личи ти колко си зависим -кой го интересува твоето алиби,та го постваш под новина за предстоящ снежец!?

Ей, боклук, знаеш ли, че ми е през чепа как се казвала жена ти? Цървул.

И що те заряза?

Па и пита защо....

Ясно, пак ще сме на тъмно, защото всеки по-свеж полъх на ветрец, срива АБСОЛЮТНО НЕ ПОДДЪРЖАНАТА ЕЛЕКТРОПРЕНОСНА МРЕЖА, НСЛИ КРАДЦИТЕ ОТ ЧЕЗ ВСИЧКО ОТКРАДНАТО ОТ НАС, МИЛИОНИ, ПРАЩАТ У ТЯХ СИ, ТЕ НИЩО НЕ ИНВЕСТИРАТ У НАС. Добре, че има свещи!!!

При такива цени, такава поддръжка. Няма как разходите да са едни и същи а енергията в Германия да е 25цента/киловат а в България 9 цента/киловат. Ще става по зле. Свиквайте.

Ако имаме немски заплати и пенсии, нека и токът да е като в Германия. Само че мерим цените, но си мълчим за доходите.

Що неподдържана бе баце? не съм спец по тока, ама поне в наше село смениха кабелите по стълбовете. Едни такива черни гумирани сложиха. Не знам, по-хубави ли са, по-лоши ли са, ама правят нещо.

Кой е този синоптик, който смята, че може да има такъв вятър и такива валежи, на едно място в умерена зона?

Дечица,това дето вали навън едно време му викахме СНЯГ. Сега му казват ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ...:-))))

Аз до 12ч. карах ски а сега съм се закотвил при при Бабуч и си смуча червено винце на топличко. Мезя си с едни превъзходни пръжки с лук, леко подлютени. Не ме вълнуват никакви циклони.

Истанбулската конвенция те пази!

Аз съм от старата генерация а тогава нормалните хора не разчитахме на конвенции. Наричаха се не конвенции а тезиси. Пазехме се сами. Биехме се по кръчмите, чукахме курви, занимавахме се с ченч и черна борса. Правехме кинти и си ги харчехме. Понякога милиционерите ни арестуваха и заключваха по арестите. На тезиси /конвенции/ разчитаха комсомолските и партийни секретари. На конвенции разчитат и сегашните недорасляци. Аз все още мога да се пазя сам.

погне гастрита

През януари щяло да се образува снежна покривка. Баси изненадата и трягедията. Аз пък очаквах снежна покривка през август.

пак шъ нъ изненада