И сирийската опозиция се намеси в битката за Африн

Формирования на опозиционната на сирийския режим Свободна сирийска армия за започнали голяма операция в района на Африн, Северна Сирия.

Обратно в новината

Коментари - И сирийската опозиция се намеси в битката за Африн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Маслинова клонка" май се превръща в "Яка чепата дряновица"!

Как само си пролича кой е подкрепял пряко ИД с благословията на САЩ. Фесовете винаги са били и тялом и духом мъже със женски наклонности.

тези свободните са дето режат глави на деца , нали ? те приятели ли са ни или не са? не можах да вдяна. Бойко какво казва по въпроса?

Значи Най-верния НАТОвец напада с помощта на брадатите главорези Кюрдите, които пък са най-верен приятел на САЩ. Дали вече Кюрдите не искат да са при Асад?

ти четеш новината като дявола Евангелието! там пише опозиционната на сирийския режим .... не пише че е опозиция на кюрдите! колко време ще е нужно за да може русолюбското ти мозъче да осъзнае, че турците се бият срещу асад??

путин въйбегал, асад здал

А ти изкуфял...

Така, "бунтовниците" с турците естествено, нали кюрдите бяха съюзници с тях заедно с американците. Хайде, да викат американците да ги спасяват.

ти що не прочетеш последното изречение от статията която коментираме? какви кюрди бе??! ердоган се бие заедно с бунтовниците срещу асад! а русские си събират багажа

Сирия е исконно турска земя от памтивека! Турция започна националноосвободителна война на своите територии, заграбени от Асад! Кюрди гоу хоум! Вървете си в Кюрдистан! Асад да си бяга в Москва!

Нещо не ви харесва истината, а Май се страхувате че и вие живеете на такава територия.

свинско ядеш ли ти ме интересува ? а тази гатакнак знаеш лия ? малка червена шапчица с три букви ?

Ердоган непрекъснато се възхищава от султаните и явно е възприел тяхната тактика. Когато наближават Момчил се съюзяват с неговите съседи и ги пускат първи в боя. След това правят съседите васали и след няколко месеца нападат васала с помощта на неговите съседи, който отново са в първите редици. Сега използват туркмените в първите редици срещу кюрдите. Само, че след това кюрдите ще го върнат на туркмените най-напред.

Путин тоя път яко прекара Асад, като изтегли руските войски от Африн! Така "Маслинената клонка", ще се превърне в "Яка дряновица" за Асад, който пък не бил уведомен от Путин, че подарил Африн на авера си Ердоган! Голям цирк с много майтапи се очертава!

Асад беше дал на кюрдите възможност за самостоятелно управление, но скоро те застанаха на страната на противниците на Асад, сега като не искат Асад да се оправят с турците и опозиционните сили.

някоя новина не ни харесва е фалшива. Когато някой не ни харесва е терорист. Демокрация от 21 век. Безценно!

В плановете на Вашингтон за САР влизаше създаването на коридор от иракската граница по цялото протежение на северна Сирия до турската област Хатай, а оттам чрез създаване на размирици на турска територия, свързването на този коридор със Средиземно море. В този коридор живеят предимно кюрди, които Вашингтон манипулира и използва в свой интерес. Турция не може да допусне осъществяването на този американски план. Да бъде той осъществен нямат интерес нито РФ, нито ИРИ, нито пък самите сирийци...

башибозука в действие като в Батак, Копривщица, Перущица .......

на душманска и бандитска Турция! Рано или късно, ще стане. Срамно е, че старата пачавра Меркелица и нейният ибрикчия Бойко Б. в същия този момент пишат индулгенция за Ердоган.

Не е странно, защото и БОЙКО и МЕРКЕЛ, лапат боздугана на Ердоган, а той ги засипва с хвалби, колко големи устни и орални умения имали...тези двамата. явно са неопределен още пол, за това искат ратифициране на ИСТАНБУЛСКАТА конвенция!

За кюридИте това не е нищо, свикнали са и са калени...Да му мислят изнежените евро-джендър полове в Ес...как ще ги дялка резака...псоле, ще се съжаляват, как са допуснали всичко това... България, трябва да се разграничи от Евро-джендър половете и да направи така , че да не пусне дявола през границата си и да се защитим....Идва време в, което всяка страна ще се оправя сама , и както може....Ние нямаме никой освен себе си....макар,че Руснаците, още и още ни пазят, за което съм УЧУДЕН...но ще се отдръпнат малко по малко...за това ние трябва да разчитаме на себе си.......а , ако не реагираме, ние ще бъдем жертва на тази война!!!!!

а де са ония шматки от ООН????

Какво ООН бе пич, не разбра ли че това е една бутафорна организация!

рано или късно ще има Кюрдестан тия хорица водят народо-освободителна война срещу османския поробител

ти докато си предубеден, нагласен потив всичко що е турско или ислямско за тебе и за твоят промит сопол и изкривенят от злоба манталитет ще да така-затеб. обаче иначе си мноу назад с матеряла,толкова си назад че си жживуркаш с илюзиите на идиота и идола ти тошо--лисицата

ПАК ЩЕ ИМА ГРЪМНАЛИ САМАЛЬОТИ НА КОСМИЧЕСКО-ГАЛАКТИЧЕСКАТА ИМПЕРИЯ, ХИХИХИ

цървул умирисан ... опитал си да пръднеш , но както винаги си се насрал ... ха ха ха

усрах са

Кофти приятелчета си избраха кюрдите, а и имат къса памет. Америка има интереси не приятели!

Кюрдите ще оцелеят със сигурност, 60 млн. са, ама за Асад хич не е сигурно.

Викаш те 60 милиона а той Асад един

Демек, всичкия башибозук, подкрепян от Турция. Нищо ново, от време оно така си действат тези. И при Шипка е имало башибозук и при Батак и Перущица. Страхливи лешояди. Практически, това е инвазия в друга държава. Не знам, какво още чакат от ООН.

От ООН чакат същото, което чакаха при нападенията над Югославия, Ирак, Либия...... Чакат големите да направят нещо, ако големите си траят, си трае и ООН. Това е. Такъв е света в който живеем.

от Сирия и Турция, ще тръгнат Живите-Мъртавци, Зомбита, като на филмите, а ние само стоим и чакаме.... Спешно, ограда с системи по-последна дума на модата, иначе ще влезнат в България и ще късат месо от депутатите. Български депутати, са враг на България, както турчин не е враг!

Глей ся, аз си мисля, че и ограда от стар тип - "кльон", комбинирана с минни полета, датчици и автоматично задействащи се картечници ще свърши ефективна работа. Освен това, можем да повикаме няколко батальона кюрди - те с удоволствие ще пазят границата с Турция... (Това второто е майтап, де :))

И българите и кюрдите са храбри народи, които са се борили и се борят за свободата си... А разни рубладжийски измекяри да се вайкат как можело кюрдите да се бият сами срещу турците... Явно може, така както и ние можахме и победихне с много. Но вие сте страхливи и продажни душички, така че неща като чест и достойнство няма как да ги разберете.

??? Ако ли приема турция като бизнес патнер.

Както се вижда,никой не ги ебе за слива руснаците какво мислят

Съмнявам се. Реджепа нали прати оня ден военна делегация в Москва за да иска разрешение за операцията.

Случва се нещо лошо и то е повод за размисъл и поуки, вкл. и за нашата държава. Т.н."медународно право" се използва от силните само когато е в техен интерес. В случая е извършено грубо нарушение на суверенитета на една държава, но демократичния свят си мълчи, защото....не става дума за Украйна да речем. Второ - Турция доказва, че е агресивна държава, неподлежаща на контрол - нещо като втори Израел и може да си позволи всичко - за което трябва да се замислят всички нейни съседи. Кюрдите са изстрадал народ, но в случая те имаха недалновидността и глупостта да се доверят на американците и да разчитат на тях. Цялата световна история е показала, че на американските съюзници никога не може да се разчита - и по този въпрос трябва да помислим. А руснаците няма какво друго да правят, освен да си траят и да очакват, че народи и политици ще видят и осъзнаят очевадното. Иначе т.н. Свободна сирийска армия не представлява някаква реална сила и демонстрира присъствие под заслона на турските танкове.

Ха ха, кюрдите се хванаха да играят на голото хоро по съвета на американските си приятели, ама май това хоро не е баш хоро, че и приятелите нещо не се виждат и не се чуват вече.

Така започна и Хитлер. Последствията и краят ги знаем.

Нали сирийската опозиция е срещу асад, кюрдите са срещу асад, а се трепят помежду си ???

До една година още не изградим ли ИСТИНСКА ограда по границата с Османска-Турция ,а не като на Далавери Симеонов оградката...Не поставим ли лазерни системи за сигурност, и ако не отблъскваме от там наплива...сме загубени.....Турция се разцепва, като, бивша Югославия.... Живот в Турция , няма да има , както е Афганистан,Сирия и т.н.... Щом злото е влезнало в теоя съсед, то и при теб ще дойде.....а ние си играеме на джендър, пол.. гей пол....Бля,бля ...

Ердоган, не знае какво прави! Едно куче, което се бори не може да са му здрави ташаците..... Щото утре, ако не думнат него, при неуспешния първи път, ще има през ден терористични атаки от страна на Киурдите в Турция.

ДЕМЕК ТУРСКИЯ БАШИБОЗУК ОТ ДПС ПОМАГА НА ТУРСКАТА АРМИЯ :))) ... КЪДЕ Е ПРЕЗИДЕНТШАТА ДА КАЖЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА ???

Турция настъпа мотиката. САЩ ще им покажат къде им е мястото, бъркат и не питат преди да тръгнат.

Това вчера пак го писа. Не ти ли пращат нов файл ?

Благодаря. Не променям мнението си по дадено събитие. Само времето знае какво точно ще последва.

САЩ не защитават никого, а само собствените си интереси. Защо да защитават Африн? Там има ли нефт?

Чакай от умрял писмо.Американците си изтъкаха платното и захвърлиха кросното. Кюрдите да му мислят, довериха се на когото не трябва и сега ще си плащат.Турците ги почнаха, скоро и Иракчаните а накрая може и Асад да ги запука.Тръмп и да иска не може да им помогне, сената ще го бойкотира.

да наречеш военно нахлуване в чужда държава "Маслинова клонка" надминава разбиранията ми за черен хумор. значи недялана гьостерица с топуз накрая било "маслинова клонка". нещо съвсем се извратиха понятията... а социалиста гутериш гледа от високо на това събитие, като възможност за поредното омешване на "културите" от което всички имали били полза. ами да.

Просто черпят от челния американски опит

Просто черпят от челния американски опит

Глей ся, Не се забляждавай - в исляма няма друг символ за мир и хармония, освен този с който се изписва думата Аллах. Маслиновата клонка е пропаганда за заблуждаването на неверниците (гявур, кяфир и т.н. - в зависимост от езика) и е типичне приме за един от начините, по които са прави една от няколкото позволени от Корана заблуди. Ще ти дам пример - около Коледа и Нова година можеш да чуеш, как видни ислямски (вкл. и държавни) лидери отправят към християните "Пожелавам ви всичко най-добро и хубаво!" Забавното е, че са искрени и изобщо не лъжат - просто трябва да знаеш, че това нещо - най-доброто и хубавото - за тях на този свят е да станеш и да си мюсюлманине... И ти го желаят най-искрено.

Да-да-а-а-а! Тоя филм веКе сме го гледАлЕ преди кюрдите да им сринат настъплението към Манбиж. Турските механизирани подразделения обкръжават напуснатото от крюдските сили село и го обстрелват с артилерия. Няколко самолета пускат по 3-4 малки бомби. После минават турските командоси да прочистят селото. Накрая се появяват 3 - 4 джиха на ССА, придружени от турски телевизионни оператори и "освобождават" селото. "Бойците" от ССА след това лягат по площада да почиват, щото ги е страх да влизат по къщите - може да има мини или някой скрит кюрд - самоубиец. После всички се изтеглят и ... кюрдите се връщат.

Няма никаква сирийска опозиция. Това са платени американски наемници. У нас е същото...

Излезе информация за провалени преговори между Дамаск и Африн с посредничеството на Русия. Кюрдите не са съгласили да допуснат сирийски войски и служби за сигурност в кантон Африн и да минат под управлението на Дамаск. Руската военна полиция е напуснала кантона и Дамаск няма да защити кюрдите.

Много ти е старо инфото. Руските части са изтеглени още на 15 януари. И друго няма провалени преговори с правителствените сили на Сирия. Дамаск вече обяви че ще се жалва в ООН от Турция.

Това, което твърдиш не е вярно. И това лесно може да се провери, стига да има човек желание и да прочете информацията в медиите.

Турция използва туркоманите и други опозиционни сили за борба както с кюдрите, така и с Асад. Тази "СДС" е всъщност съюзник на Турция и противник на Асад и кюрдите!

Да живее свободен Кюрдистан!!

Междувременно излезе съобщение за първи успех на турците-превзеха град Shinjel. Всички разбрахме, че кюрдите искат собствена държава, дойде време да видим дали са готови да умират за нея, за да я отстоят.

Може би искаш да кажеш Шенгал (Sengal, Senjal) - кварталче, намиращо се на 600 до 700 метра от границата? Щото такъв град за какъвто говориш няма там. Провери в ГугълМапс и ще видиш.

Изобщо не знам къде е този градче (town) . Така са го изписали в almasdarnews, просто го прекопирах, без да се опитвам да го превеждам в българска транскрипция. Твоето предположение ми се вижда правилно.

сега турците ще ядат поредният кьотек. Защото пак си навират разгащената армия в чужди дела. Най-малкото тръгват срешу асад и Русия, кюрдите отделно ще ги намажат.

нищо, аз обичам отзад да ме...

Намесата на "сирийската опозиция" не е изненада. В Сирия има няколко въоръжени групировки, които са спонсорирани и въоръжени от Турция. Това са "Султан Мурад", "Харакат Нур Дин- ас Занки"(главорезите, които обезглавиха 13 год. палестинче) и др. Турската армия и тези групировки отдавна воюват рамо до рамо в Сирия, повече от година. По стара традиция османската армия се допълва от въоръжени милиции-Башибозук.

72 самолета бомбардироваши (в памет на загиналите в ефрацки щит военни) камıк вıрху камıк няма да остане,има ли коъ да спре аскера.

Ако Русия ги задумка от Армения за 5 часаРуското знаме ще се вее над гаджалския меджлис. Така, че ал баба й!

Я почети малко повече и спри да дрънкаш глупости. Турция се натресе на голям чеп. В момента тъпи от бойните зони от поречието на Ефрат са изтеглят над 15 000 кюрдски бойци заедно с американската тежка техника и се прехвърлят към турската граница.

шета и слушам наъ малко на три езика,султан ердоган в едно интервü каза никоъ да не се опитва да ни изпитва,вдигнем ли армията кıде и кога ще спрем само аллах знае.

Това показва какво става когато играеш маша е американски ръце. Използват те а после те хвърлят на кучетата. Ама те кюрдите очевидно не са много умни

Колко са умни ще се разбере по-късно..

Турция я очаква, съдбата на бивша Югославия, сегашна измислена Македония, Косово, Кипър и т.н. Когато си надменен, фес и сееш Бури, ще жънеш ветрове! Турците реално са не повече от 40 млн , дигнат ли се 40 млн още кюрди...за османските нашественици става кошмарен филм по романа на СТИВЪН КИНГ!

Има да чакааааашшшшшш....

ще разберем някой ден спокйно:)

Да се чете. Брадатите главорези, преименували се от ИД на ССА, нападат законната сирийска армия подкрепяни от турската армия, която уж се бори с тероризЪма. :-)

Преди месец турски войници нарушиха държавната ни граница и биха българин на Българска територия. така консумераха престъпление против държавната сигурност на РБ. Да имаше нота от наша страна, коментар на ББ ? Не!Вместо това плямпаджиите коментираха по над 1000 поста тук какво казала Захарова и Путин за Македонските земи. Разликата е, че това са приказки, а турците реализираха действия срещу България.Защо не се коментира това, А.? Защото сме потурнаци в потури..затова !

Потурнак е баба ти. Война заради един граничен инцидент не се води...

За съжаление сте много прав колега. Никой нищо не каза по този въпрос от страна на правителството. Но какво да кажем. Националните панталони на мъжете в България се наричат ПОТУРИ

Това го четохме веднъж. Ако много крякаш може турски войници да дойдат да ти се порадват отзад и няма да има нито един коментар.

Не си разбрал. Сирийската армия ще изчака малко едните да избият другите. После чичко Путин в ролята на добър стратег ще помоли Турция да си изтегли танковете и кюрдите пак ще се окажат прее... Ама така е като се хващат със САЩ

Да ме поправи некой, ако бъркам, но на времето когато Садам Хюсеин навлезе в Кувейт с танкове, американосите се вдигнаха от другия край на вселената и направиха война в близкия изток. Та и по телевизията показваха как се дестабилизира региона. Къде са сега тия мърши?

Турция, още от времето на османската империя е халифат, диктатура и война! Турция, от създаването си е държава на войната......винаги постоянно са създавали, и са имали конфликти и войни.... Държава създадена с война, ще се закрие със война!

Турците са собственици на най-стратегическото място в света-Босфора. И по гръб да лежат великите сили ще ги хранят

А, дали мислят така кюрдите...Вие османските нашественици си правите сметката без крачмар...каква стратегия, какви 5 лева бе ...

поправка-ч0 хиляди.

Русия не беше ли гарант за териториалната цялост на Сирия? Чий го дири иначе там?

САЩ бяха първия гарант. Заедно с Турция крадяха нефта чрез фирма на Маккейн и сина на Ердоган-управител. Купуваха по 17долара от тяхното създание ИД и го препродаваха на почтенната Европа от 52-72 долара за барел.Американската коалиция бомбардираше ИД с възглавници 6 години, а на практика прикриваше платформите с нефт

с тези опорни точки? Питам СЕГА русия какво гарантира в Сирия? Несменяемостта на Асад и необезпокояването на Роснефт да помпа сирийския нефт ли?

знаçи така господа- турция наруşава суверинитета на страната.а кıде бяхте когато дıлги години в сириъската долина нареçена бекаа се обуçаваха кüрдски терористи под кумандването на YODJALAN.İ след това тези обуçени терористи отиваха в Yuгоизтоçна турция и убиваха турски военни и полицаи.İ stanаха приçината да загинат над ч0 милиона в туртдия.

България от 28 години работи за интересите на Турция. Узаконихме Турска партия в Парламента, което е венец на Турското разузнаване. И.Костов ритна Син поток в ТрабзонЦената на газа за турците е минус 17% от руската цена, да оставим такси и работни места. ГЕРБ ритна: 1. АЕЦ Белене в Ак Кую, 100% Руска собственост, но турците са умни политици, Русия не може да си я занесе на гръб в Москва и никога няма да напада Турция, което пък е гаранция за националния и суверинитет. 2. Южен поток стана Турски поток. ББ отиде и се одупи на Ердоган за газ и ток, но с турска комисионна. Това е позор за България която 45 години продаваше ток на турците по 15 годишни договори и държеше кормилото на гаа за Балканите. 3. ББ и с голямата помощ на псевдопатриота телевизионер от Бургас, сега вицепремиер, се спря Бургас -Александропулос, та Турция да си взима огромни такси за танкерите през Босфора. Ако изчислим всички ползу, които България натрупа в полза на Турция, одма трябва да си станем Туна вилаети

Какво се плаща за преход през Босфора, там преминаването не е ли безплатно, съгласно подписания договор в края на първата световна? Би трябвало да се плаща само лоцмански хонорар.

Нямам нищо против турците, но съм против агресивната политика на Ердоган на Балканите и в Близкия Изток и чака с нетърпение денят когато с това ще се свърши.... Демократичното трско общество е раздвоено и няма да се примири с авторитарен анадолски ислямски режим!

Орлин Данев

Аз също нямам нищо против така наречените ЕВРОПЕЙСКИ турци...тия от Едирне(Одрин),Измир (Смирна),Истанбул, Анталия,Бодрум,Кушадасъ,Чанаккале (Троя) и т.н....Въобще тия от турските сериали...даже много харесвам мадамите им -Берен Саат, Нургюл Яшълчай, Мерием Юзерли,Амине Гюлше, Лейля-Лидия Туутлу и др... Имам против само срещу тия другите турци...така наречените АНАДОЛСКИ МАНАФИ (манаф-не е обидна дума-означава продавач на плодове и зеленчуци,или краставичар...това за сведение на цензорите от Дир-а)...анадолците също ги има в турските сериали...

КОГАТО НИЕ ВИЗИМ В ТУРСКИ ПАСПОРТИ ЗАПИСАНО НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК

А когато видиш турските танкове в Кърджали, тогава какво ще кажеш?! Ердоган прави от Турция агресор и това естествено се отразява в отношението към всички турци. И това е заслужено защото турският народ избира този човек начело на държавата си!

Загиналите в Турция са загинали заради политика. Не е възможно една организация да обучи терористи и те успешно да влизат в Държава като Турция и да я тероризират. Турция е Държава с много мощно разузнаване и контраразузнаване. Има мощна Армия и Полиция. Знае всичко. Но има неща които умишлено се допускат.

Всичко знаят, а като почнаха "преврата" срещу Ердоган, с часове не знаят къде е, за да го намерят? Буахахахаха.

Викаш, изтрепахте арменските терористи, сега ше изтрепете кюрдските терористи, после какво следва ? Българските терористи ? Сичко що не е турчин е терорист и под ножа. Турция май пак ке падне ...

кИдето си искаме бяхме...серсем

Рано, или късно, дали сега, или след 5 год, или 10 години, или 20 години -Киурдска държава ще има и ще се създаде. Знам, че това е Кошмар за Турция, ама всеки си плаща цената за това , което е правил преди столетия....правил си добро, то се връща, правил си лошо , то пак се връща....само незнам сега Ес , какво мълчи, след агресията на диктаторска Турция!

Каквото и да си говорим, Ерзоган е голям политик . Умее да лавира между големите сили и да постига интересите си.

ХАХАХА диктатор, няма мищо общо с политик

Никога няма да има Кюрдска държава. Това не е в интерес на нито една от многото държави в които има кюрди.

Шом е в интерес на Израел ще стане!

Пак сте в грешната страна заедно с америка.

Свободната сирийска армия в този район, не е нищо по-различно от турски башибозук. До вчера са били зинкита и са рязали сирийски деца, днес са СДС и режат кюрдски.

А,бе не са навлезли.... как да не навлезли.Франс 24 ч от сутринта публикува,че турски танкове и протурската сирийска опозиция са навлезли в районите на кюрдите.Русия призовава за въздържане,Тръмп си трае....кюрдите ще трябва да бягат в Ирак за да се спасят.

Ако Русия излезе от Балканите за което и Герб допринас особенно, тогава за няколко години всички Балкански джуджета ще станем Турски вилаети. ЕС и НАТО ще си траят като за Кипър и както сега за Сирия и точка. Не е казал Ердоган и не е стъпил на Дунава в Русчук за 2 часа. Това прдставляваме като плямпаджийска измекярска държава, ликвидирана от Западната окупация и като материя и като морал. Бутафорна армия и полиция.

Въх, та въй... Как така се те пратили да бачкаш като трол? О, гений на геополитическия анализ...?