Африн - лаборатория на кюрдската автономия

Африн е първата зона, в която сирийските кюрди установиха автономна администрация през 2012 г. Анклавът е известен с маслиновите си горички.

Обратно в новината

Коментари - Африн - лаборатория на кюрдската автономия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега е момента кюрдите да превърнат турските курорти в бойно поле.

за терористични ации?

Не за освободителна война. За чиста и свята Кюрдска република както би казал Левски.

През 20-21 век много държавни граници паднаха. Ако някой си мисли, че може да обяви няколко квадратни километра за нечия автономия-дълбоко греши. Без война само с икономически лостове, всяка малка държава е обречена. Фанатизма е най-лошия приятел, дори да се установи някакъв вид самостоятелност, човешката алчност и апетита за власт ще провокират гражданска война. Отдавна повечето нормални хора са излезли от черупките си и се определят като граждани на света.

Даа, цитираш ни религията на съвременните неолиберасти колонизатори. За глобалния свят, по една случайност доминиран от САЩ и режимът, който го управлява. Новият световен ред. А какво мислят Русия и Китай по въпроса.

Той искаше да каже за християните това! При всички християнски гонения, истинските верни Христа раби, а не тези само по име са казвали, когато са ги питали; ''ти от къде си?'', а те в отговор са казвали, християнин съм! християнин съм!Битието е разделене на две части. На Църковно войнстващо, и Небесно тържествуващо. Докле сме на землих ще има войни и трусове и безредици. Понеже първом мнозина намразиха името Христово, тоест името на Спасителя!

Ne e nasa Rokea

Не намирам никъде в сайта на ООН така наречената в заглавието "кюрдска автономия". Откъде черпите информацията си, ДИР?

Kюрдите се продадоха на САЩ.Преди известно време САЩ заявиха че ще създадат 30000 кюрдска армия и ще я въоръжат.Кюрдите превзеха територии в източна Сирия,на които никога не са живяли.Просто там има петрол,а САЩ е винаги там където има ресурс. САЩ искат да се курдисат там и да бъзикат Турция,Иран ,Ирак...Ето това е истината.

Кюрдите застанаха на страната на САЩ и сега ще го поемат четвъртит. Ако бяха с руснаците по всяка вероятност Асад щеше да им даде известна аятономия.

Мачкайте американските подлоги.Соросидната мърша вие на умряло

Хем 'мърша', хем 'на умряло'.. Дори и в мъничкия (като родилото го мозъче) дебилизъм де си изръсил липсва вътрешна логика. Иначе всичко ти е ясно.

Ха, мършата се разпознала и написала отговор. Иначе казано дращи на умряло :)

хвала на великата турска армия.в наı скоро време şте бıде сıздадена северно сириъска турска автономия с столица аврен.

Млъкни бе гаджал. Пиши в диарбекирски сайтове, за европейски нямаш мозък.

В най-добрия случай... Още един трън в гащите :-)))

Руснаците дето уж гарантираха териториалната цялост и суверенитета на Сирия, моментално си обраха партакешите.

толкова си могат

Кюрдите сами си го направиха. Застанаха на страната на САЩ. Нали САЩ щеше да ги въоръжава срещу Турция. Е, нищо, иначе Турция излиза от НАТО.

Kalin

Съюзници на кюрдите н този район са САЩ.Къде видя ролята на руснаците?

Този 'район са САЩ' е част от Сирия.

Та точно така и трябва да се постъпи! За да се съхрани териториялната цялост на Сирия, трябва да не се позволява отцепването на територия за когото и да е! В случая:-кюрдска автономна зона! Русия ще поизчака, да си пуснат кръв кюрдите, турците и "умерената" опозиция и ще удари където трябва! Между другото САЩ снабдяваха и обучаваха както кюрдите, така и "умерените" противници на Асад, а са и съюзник на Турция в НАТО, та ще гледаме циркове! Как съюзници се самоизтребват! От това явно ще спечели както винаги ТРЕТИЯТ!

Как така един арабски регион ,където живееха около 400 000 араби към 100 000 кюрди и около80 000 тюркмени изведнъж за вас стана кюрдски.не си ли задавате въпроса от къде дойдоха тези кюрди.сащ направиха етническо прочистване и вие господа им помагате с подвеждащите статии. И Турция не воюва там с кюрди а влезе да прочисти района от ПКК/под .колкото и да се мъчите да преставите че Турция има проблеми с кюрдите няма да успеете,,,

за това не е виновен САЩ

ага, зарежи ги тия у Сирия. Проблема е кво ще правите с тия няколко милиона кюрди дет са в Турция? Ще им организирате ли вечеринка по арменски?

Абе стига рева на чужд гроб бе... Проблема не е ли, ти кво ще правиш с милион цигани, от които половината са около млади 20-30 г... половин милион турци и половин милион руснаци с имоти на черноморието... И срещу това едва 5 млн българи - бедни, обезверени и застаряващи. За кюрдите в Турция е загрижил малоумника!?

Хасане заври си го там дето слънце не огрява!

Турция трябва да отнесе санкциите подобно на Русия.

И Турция и Русия имат неоимперски амбиции. Нищо човешко не може да ги спре. Извода е ясен. Изостанали са с около 6 века.

казваш че са изостанали а имат всичко и произвеждат всичко. От танкове до самолети ,имат по висок стандарт ,подобра пенсионна система,здравеопазване по високо от европейските,в всеки град с над 50 000 жители най малко три ядре но магнитни скенер за всеки е безплатно,лекарствата поевтини от нашите,заплати и пенсии по високи от нашите не мога да изброя всичко ....ти се един хашлак

остава въпроса: защо тогава кюрдите искат да се цепят от Турция щом сте им осигурили безплатен ядреномагнитен резонанс???

Присъствието в района ще доведе до стабилизирането на мира в Сирия. Турция е длъжна да се борим срещу терористите.

бегай у българското консулство да ти дадат българско гражданство на правнука и го пращай тука, че някоя кюрдска снайперистка ще го напълни кат юрдек с олово

Да се каже, че Сирия е "забранила" кюрдския език в администрацията на Африн е също толкова политкоректно, колкото да се каже, че САЩ са забранили езика на племето лакота в администрацията на щат Северна Дакота. Това е просто един пример, иначе има и куп други лъжи в тази (дез)информация.

Имаме много хубав курт-капан, за турския вълк в Ефрин. Нека само да идва ние го чакаме. Амрика е с нас! Много турци ще умират на Ефрин!

Турците ще дадат много жертви там, но сред тях няма да е семето на Ердоган... Диктаторът изби или прати в затвора почти всички висши офицери от армията и сега тези войници ще бъдат просто пушечно месо...Сега нашите комунисти ще се пенявят в защита на диктатора, даже може би ще пратят децата си да се бият редом с войниците на диктатора....е, това последното е малко вероятно...По скоро ще пълнят интернет с коментари спуснати от Турция или Русия....

Вън турския агресор от сирийска територия!

ЦРУ, как точно си изчислил, че САЩ гепват по 400 милиона евро на година от България. Дай подробности или това е цифра, която си измислил и хвърлил в постранството за да впечатлиш. Ако американците крадат по 400 милиона евро на година от нас, то колко са откраднали руснаците за 45-те години след края на Вт.Св. война? Откраднаха ни предприятията, златния резерв на БНБ, изкупувха на безценица българските земеделски стоки, копаеха безплатно и прибираха българския уран и много, много други неща. Цифрите за половин век възлизат не на милиони, а на милиарди.

недей му се вързва на трола. Темата е за кюрдите. Той се опитва да я измести.

Турция на Ердоан никога не е воювала с ИДИЛ.Кюрдите са им проблемът. Съвсем безцеремонно,воюват с тях на сирийска територия.Копи-пейст на конфликта Израел-Палестина.

Реално, срещу ИДИЛ воюваха само кюрдите и коалицията на САЩ. Това са фактите. Путин бомбардираше само антиасадисти, като ги набеди за ислямисти-терористи от ИД.

на ердо не му пука с кой е конфликта. важното е региона да генерира бежанци.

Кюрдите, са капсул-детонатор, който когато гръмне Турция, или бившата Османска империя, ще бъде разпарчосана на малки частици! Турция, знае че загуби ли войната с кюрдите, това означава, че ще се свие в черупка в Анадола, впрочем където и е мястото! Винаги, знам и съм вярвал, че съдбата връща на всеки, това което е заслужил от други действия в други времена и години!

Браво на кюрдите. Опълчват се на Турция, която знае, че ако има кюрдска автономия, 1/3 от територията и отива в Кюрдистан. И край с империята. Това е истината. А не някакви кюрдски терористи. Какво търси Турция в суверенна Сирия. Не се ли явява и тя терорист.

Да му се невди. Пак ми бутнаха кочинката за производство на лабораторни свинки. Сега кой ще връща кинтата.

Турците най-нагло и безцеремонно се разправят с чуждо население на чужда територия, а ние се пишем първи техни приятели?

Баба ми имаше една приказка - За чуждо умряло недей да плачеш, че не знаеш как да нареждаш.

А смяната на имената в България било възродителен процес .

Ердоган играе опасна игра Ако войната се проточи Турция ще се набълбука с дългове Евреите ще им дадът разбира се....

Проблемът с кюрдите не е от вчера. Той е преднамерено създаден от Великобритания след първата световна война. Съвсем преднамерено разделят този доста голям народ между четири държави с ясното съзнание, че това ще е етнически конфликт траещ векове. Изобщо за щастие вече издребнелите британци никога в своята история не са се гнусили от създаването на всякакви гадости и творили нечувани жестокости, като при това имат очи да критикуват други. Славянството като цяло и в частност ние българите от тях сме видели само зло. Така ,че ние можем да съчувстваме на кюрдите но проблемът там е не по малко сложен от израело палестинският, където също имат пръст британците.

ТОЧНО...А сега САЩ замениха Британия по още по отвратителен начин...

Целуването на задници е тънка работа. Сетете се, кой задник целуваха кюрдите и кой ние. И ние скоро ще си го получим. И никой няма да ни е крив за нищо. Просто бизнес.

Това че за тебе е характерно да целуваш задници, не означава, че другите го правят...

Остават си следите по муцуната и си личи. Даже и да се наръсиш с одеколон пак остават следи.

БРЕЙ, БРЕЙ, ВИЕ ГОСТИТЕ НЕ ЧЕТЕТЕ КАКВИ СА УКАЗАНИЯТА НА ДОМАКИНА. А В УКАЗАНИЯТА ПИШЕ, ЧЕ СИРИЯ Е НЕДЕЛИМА ДЪРЖАВА. НО МУШМОРОЦИТЕ КЮРДИ РЕШИХА 2012 ГОДИНА ДА СИ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА. Е РУСИЯ ИМ ОБЯСНИ, ЧЕ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ. ТЕ ПОСЛУШАХА САЩ. РУСИЯ, ИРАН И ТУРЦИЯ ПРОВЕДОХА МНОГО РАЗГОВОРИ С ТЯХ, НО ТЕ БЯХА ИЗВИЛИ ШИЯ. ТОВА Е ЧАСТ МЕЖДУ ТЯЛОТО И ГЛАВАТА. РЕШЕНИЕТО Е ТЯХНО, ДАЛИ ГЛАВАТА ДА ОСТАНЕ КЪМ ТЯЛОТО.

А Косово ?? .....

А Крымнаш?...

След като са с краварите бой. Не съм предполагал,че някога ще симпатизирам на Турция срещу САЩ,но лицемерната краварска политика ме доведе до тук.Избиха милиони хора в близкият изток заради техните краварски интереси.За САЩ няма вяря,приятелство ,има само пари и техни интереси,ТЕХНИ ИНТЕРЕСИ,колко години ни ,17 години ни работат с техните централи САЩ ни изнудва ,досега са гепили от нас към 7 млд. евро това е самата истина.Щом кюрдите са с тях да ги бомбат.

ами с кой да са кюрдите? С Путашкин не става. Той е дупе и гащи и с двтата смъртни врага на кюрдите, Ердоган и Асад. Кажи с кой да се хванат? Дай разумно предложение с кой освен САЩ?

Абе пич от 17 години всяка година САЩ гепат ,крадат от нас буквално около 400 млн евро ,кеф ли ти е .Е на мен не ми е кеф,ти може и да се радваш.

И къде е сега евро председателството в София да вземе отношение срещу терористичния акт извършен от Турция в подкрепа на главорезите от Сирийската свободна армия. А да подготвят вечерята в резиденция Бояна довечера.

първо някакви българи, сега и някакви кюрди решиха че могат да се лензят на русия .... и бяха подарени на турция

че така злорадствате и ви радват нещастията на бомбардираните жени и деца ???

Нашия тиквеник като не знае чий задник да цалува, и с него ще се случи същото. Може да си мисли, че след целувката ще му снесът някое златно яйчице. За лична употреба разбира се. Само, че дребните слуги нищо не получават в замяна. Най много да му се изпърдят в устата.

То е просто лицето нацяла една банда,която паразитира зад гърба му,а той носи отговорност. По-удоен за тази роля не можеха да намерят.

Ами това е то. Краварите нямат съюзници. Имат слуги. Понякога слугите получават малко трохички и внимание и се мислят за велики. Да ама на един слуга винаги се гледа като на някаква временна вещ. Заради една вещ никога никой няма да се загрижи особено. Руснаците може да са всякакви, но са винаги докрай с приятелите си. Примера със Сирия е показателен. А ние сме тъпо племе, щом оставяме управляващите ни тиквениците да стават слуги на някакви господари. Че и нас да искат да праят слуги. Винаги ще бъдем презирани и считани за втора категория хора. Заслужаваме си го.

Кюрдите допуснаха груба грешка като не останаха верни на Дамаск. Допуснаха да бъдат подмамени от американците и повярваха на обещанията им. Започнаха да обслужват американският интерес. Ако бяха останали верни на Дамаск сега Турция нямаша да ги удари. А Вашингтон къде е сега???? А, да в момента Вашингтон не работи, защото парите от бюджета свършиха...

Ти ще бъдеш ли верен на този, който ти забранява да говориш майчиния си език? Ако е така, има си специална дума за такива като теб. Никога, дори и през турско на българите не е забранявано да говорят на майчиния си език.

Навремето Сирия си беше нормална държава. А кюрдите си имаха и автономия и права. Всъщност, сирийците са една от най светските държави, по стандартите на изтока. А официалния език в една държава е нормално да е един. Питай господаря ти Шорош колко официални езика има в Кравария, където е бъкано от етноси. За България през турското робство по-добре не говори, че предизвикваш погнуса.

Забранен е в официалното общуване, на битово равнище няма никакъв проблем да се говори! Пишеш пълни глупости...

Време е за независим Кюрдистан!

Ако дойде някой бездомник в твоя двор и иска да си направи къща там ти ще му разрешиш ли?

Храбрите кюрди сега са оставени срещу паплачта на Ердоган.Миризливия фес умира от страх при възможен вариант за отделяне на всички кюрди в Турция в независима държава.И путинската армия угоднически си подви опашката и се изтегли от Африн,нали сега се строи газопровода през туски води,Русия е на колене пред мазния Ердоган.

Гост, Ще дойде и реда за такива като теб.