Сирийското правителство: Не сме уведомени за турската атака

Сирийското правителство отрече да е било уведомено от Турция за военната операция срещу кюрдските сили в района на град Африн, Северозападна Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Сирийското правителство: Не сме уведомени за турската атака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има изпратена нота в дамаск,предупредени са писмено(потвıрдено от агенсиите) така ше новината е отминала и отпада.

Руснаците продадоха кюрдите на турците.Те бяха единствените поддръжници на Асад

На кюрдите мислиш, ли че им пука....това е конфликт повече от десетилетия....Руснаците, Американците все тая.. Турция и Кюрдите са в война, а вторите се борят за свободата си да имат държава...което не е по вкуса на Турция, защото това означава разпадане на Турция, подобно на Бивша Иугославия!

Кюрдите, са капсул-детонатор, който когато гръмне Турция, или бившата Османска империя, ще бъде разпарчосана на малки частици! Турция, знае че загуби ли войната с кюрдите, това означава, че ще се свие в черупка в Анадола, впрочем където и е мястото! Винаги, знам и съм вярвал, че съдбата връща на всеки, това което е заслужил от други действия в други времена и години!

близо до петролни и газови залежи повишават цените им, от което интерес имат държави, чиято икономика е силно зависима от продажбата на суровини.

Доколкото разбирам, цялата работа е защото никоя от страните в конфликта не иска коюрите да си имат държава. Единствено САЩ ги подкрепят, с каква цел не ми е ясно.

Едно нещо ми прави впечатление още. сирийската армия не била уведомена за нападението над сирийски граждани, сякаш не знае за това нападение какво се случва и сякаш това не са сирийски граждани. Ами тогава те щом не получават защита от държавата си , имат законното право и най- вече правото на живот да не бъдат в такава шибана държава и да се спасяват, както могат. Турците ти стрелят из земите, трепят, когото сварят, а ти даваш пресконференции и твоите не се бият да си пазят нацията. Това е предателство към нацията. Извинете, но нашата армия ако направи това, трябва незабавно да бъде унищожена и генералите избити като предатели. В Сирия явно управляват турци, руснаци, иранци, но не и сирийския народ. По - рано някой написа нещо в смисъл:" Ами то не е ясно какво всъщност е останало от Сирия." Ами прав е. В Сирия държавата, това са правителствените военни , които избиваха хора на улицата, защото имат демократични възгледи или са просто от едно село с хора с такива възгледи. Това не е просто война, но никой в този "цивилизован " свят не поглежда убийствата като грозен геноцид , подклаждан от Великите сили за две военни бази , довел до още по- грозна религиозна война за пари. И днес някой дава пресконференция, че не бил уведомен! Баси телефонното обаждане чакат сирийските военни!

А за нашата армия - или добро или нищо!!

Ние българите винаги обвиняваме някого, а забравяме себе си. Например, Батак е бил определен за гл. град на Априлското въстание в Западните Родопи. Това става на Първото Българско Събрание/парламент/ в Оборище. Нито езин българин от Пещера, Брацигово Разлог, Неврокоп, Драма, Чепино не отива. Батачани създават конница от 500 души и още толкова пешаци. Обгражда ги 8 000 души башибозук и озколва 5 000 души от които 2 800 жени и деца. Стамболов по същото време играе пиян кючеци в Търновските лозя....После взима властта като голям революционел, а е бил агент на турците. Забранява ВМРО и обесва приятелите си в Русе.Та като анализираме когото и да е било да не забравяме ние кои сме..

Нещо нищо не ти се разбира. Би ли ни обяснил за връзката, която правиш, между събитията в България през 1876 година и днешните събития в Сирия?

За САЩ е жизненоважно регионът да е подпален и да се пречи на геополитическо сближаване между Русия, Турция и Иран. Друг е въпросът как медиите на сатанистите ще лъжат, мажат и омаловажават факта, че САЩ за пореден път ще се изплъзнат от бойното поле като змия, предавайки свой уж "съюзник". Да му мислят кюрдите какво ги чака.

хубавото на "геополитическото сближаване на русия, турция и иран", сЕ варварски деспотични режими ??? Сигурно си някой садист, комуто доставя удоволствие насилва, или мазохист, който се кефи да го насилват ???

Който следи темата, знае че Турция периодично влиза с войски в Сирия и Ирак да трепе кюрди, а за трансграничния обстрел с артилерия дори не говорим. С случая интересите на Асад и Ердоган и Иран съвпадат: никой не иска кюрдска автономия или държава.

Пак фалшиви новини! Щом Асад казва, че не е уведомен, значи няма никаква атака! Журналюгите откъде им щукват в празните кратуни такива глупости?

Струва ми се възможно следното да обяснява ситуацията, макар че на Ердо надали може да се вярва, още повече че се знае, че и той и САЩ създадоха ИД с цел да свалят Асад и ислямизират Сирия и че сега джихадистите от ССА, които са също срещу Асад, са на страната на Турция, ама кой знае: "Считайки, че създаването на военна сила, съставена от членове на двете терористични организации YPG и Даеш под комадването на САЩ базирана на турската граница не може да има друга цел, освен интервенция в Турция, президентът Ердоган съобщи за подготвяна от САЩ смяна на режима му...", писа на 16.01.2018г. Резо Волтер под заглавие "Ердоган съобщи за подготвяна от САЩ смяна на режима" ("Erdoğan dénonce la préparation US d'un changement de régime", Réseau Voltaire, 16 janvier 2018). "На 18 яниари шефът на турските служби Хакан Фидан и шефът на ген.щаба бяха в Москва ... Лавров говори с Рекс Тилърсън ... Тилърсън отрече САЩ да са подготвили сили на сирийско-турската граница от 30хил. бойци, половината кюрди... другата половина джихадисти от Даеш. Турция заплаши, че ще се намеси срещу терористична сила на границата си...Туркменските милиции се присъединиха към турската армия...", заглавие "Турската армия влиза в Сирия" (L'armée turque entre en Syrie, Réseau Voltaire, 20 janvier 2018). "..Това показва, че след като постигне военните си цели, Турция няма намерение да остане в региона и че има зелена светофар от Русия и дори от Дамаск, въпреки формалните протести ... Всичко, което може да отслаби американския контрол над част от сирийската територия е добро за Русия и Сирия...", коментира читател на Льо Монд под аналогична публикация.

ТО НЕ БЯХА САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ И ОТДЕЛНО ЕС, КОИТО ВСЯЧЕСКИ СЕ ОПИТВАХА ДА НАПРАВЯТ ТОВА В СИРИЯ, КОЕТО НАПРАВИХА С "АРАБСКАТА ЗИМНА" ПРОЛЕТ. ТЕЗИ "ВЕЛИКИ" КОЛОНИЗАТОРИ НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ АКО СЕ НУЖДАЕШ ОТ СУРОВИНИ И ДРУГИ РЕСУРСИ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАШ. И ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ЗАПОЧВА КОНГРЕСА В СОЧИ, НО БЕЗ ТЕХНИТЕ ПРОКСИТА СЕ ОПИТВАТ ДА ПРАВЯТ ПРОБЛЕМИ. ОЩЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЩОМ ТЕ СА НАПРАВИЛИ РАЗРУХАТА ТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА Я "ВЪЗСТАНОВЯТ" НО ДА ПЛАЩАТ РАЗОРЕНИТЕ. Е ТОЯ ХОЛИВУДСКИ СЕРИЯЛ СВЪРШИ.

Конгресът в Сочи какво ще прави? Ще се радва на четвъртата окончателна Велика Победа на руснаците над ИДИЛ за последните три години?

АБЕ ТЪП БЕЕЕЕ ИЛИ ВМЕСТО ГЕЕЦ-ГЕЙ, В СОЧИ КОНГРЕСА ЩЕ ПРАВИ ТОВА, КОЕТО, ООН СЪС СПЕЦИАЛНАТА "ПОДКРЕПА" ФАЩ И ЕВРО-ГЕЙСКИЯ СЪЮЗ, НЕ НАПРАВИХА ВЪВ ВИЕНА. А КОЛКОТО ДО ПОБЕДАТА НАД ИДИЛ, ПИТАЙ ТРЪМП. ТЯХНАТА КОАЛИЦИЯ ПЪРВИ ОБЯВИ ЗА ПОБЕДАТА НАД ИДИЛ. А ПОСЛЕ КАЗАХА, ЧЕ ОСТАВАТ ДА СЕ БОРЯТ С ИДИЛ. АЙДЕ СЕГА РУПАЙ СЕНО И ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА БЛЕЯТ.

Много е смешно това...всеки път всички са много обезпокоени и всеки път следят отблизо. И кво от това??

"Великобритания разбира "легитимния интерес" на Турция да обезопаси границата си" Нито на турците, нито на кюрдите симпатизирам .... но ЛИЦЕМЕРИЕТО НА АНГЛИЧАНИТЕ е пословично.

ТИ КОЙ ИСКАШ ДА РАЗРЕШИ? ОБОМГО ИЛИ КИПЪР. ТРЪМП НЕ МОЖЕ, ЗАЩОТО КОНГРЕСА МУ ОТНЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТ. А И ВЕЧЕ СВЪРШВАТ ПАРИЧКИТЕ. ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯТ С ПРЕЗИДЕНТА НА РУСИЯ.

Както и да ги нарича Ердуган Това е СИРИЯ и и Турция няма работа ТАМ ! Но Путин разреши !

ТЪПИТЕ КЮРДИ НАПРАЗНО ЧАКАТ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТИ ДА ИЗЛЕТЯТ ОТ ИНДЖИРЛИК И ДА БОМБАНДИРАТ ТУРЦИТЕ :) ...

СЪЩОТО СЕ Е СЛУЧИЛО ПРИ КЮРДСКОТО ВЪСТАНИЕ В ИРАК ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА В КУВЕЙТ ... ЕДИН КЮРД МИ РАЗПРАВЯШЕ ... АМЕРИКАНСКИТЕ ХЕЛИКОПТЕРА САМО РЕГИСТРИРАЛИ ОТГОРЕ КАК АРТИЛЕРИЯТА НА САДАМ ТРЕПЕ КЮРДИТЕ :))

Биха ли се кюрдите с ИД и защитаваха ли домовете си от обезумелите убийци, викащи Алах Акбар? Ердоган помагаше ли на ИД? С съюзи ли се с руснаците, които сега гледат и мълчат? Аз нещо не разбирам, но кюрдите не нападнаха турците, а обратно. Докато ИД нападаше кюрдите и снаряди падаха в Турция, кюрди умираха, а не турски войници. За сметка на това турците нападнаха кюрдите в гръб, вместо да нападнат ИД? И това не го разбирам. Едно нещо, обаче знам. Днес мълчиш и ме триеш, защото един алчен тиранин убива наред и за него няма граници, обаче утре ще дойдат за теб и тогава някой друг ще мълчи. Нашата нация знае как да мълчи. Дето се вика- можем си го, но няма нужда да не се сещаме, че никой няма да ни пожали и притече на помощ, особено ако не си опичаме акъла, докато е време. Видимото вече не е истина, а невидимото се превръща в кошмарната реалност, издигната от крави и овце.

Кюрдите се биха, но в Сирия, като сирийци, а сега искат да късат земя от Сирия и да си правят държава за тяхна сметка. Нещата не са толкова прости, колкото на нас ни се представят.

Гума, там, където е стъпил евроатлантическият ботуш, трева не расте!

Та казвате, НАТО била миролюбива организация за защита?!?!

с тези си действия анадолците само ще сгрешат, което би било добре за такива като нас. кюрдите са най-големият народ в света, който си няма собствена държава. те са около 40-45млн, а може би дори повече. само в Анадола са 15-20млн, но по неофициални данни са към 27-30млн. то може ли да ги преброи някой из ония пясъци? те няма да мирясат никога докато не се сдобият със собствена държава, а военни действия с/у тяхната кръв ще възобнови с пълна сила атентатите, които не са спирали. рано или късно ще има Кюрдска държава и Анадола ще намалее не само с население, но и с територии. такава е съдбата на тези цигански окупатори!

Как милионен народ се сдобива със собствена държава през 2017 г. ? Къде се продават държави ? Как някой ще си отстъпи собствената земя, за да си построи на нея свой дом друг народ?

Може, може... Питай Бил Клинтън, той ще ти обясни!

Циганин си ти.

ВВС на Турция са нанесли удари по военното летище Минниг в провинция Алепо, което САЩ исползват за доставка на оръжия на кюрдите от YPG и сириското СДС... Общо взето нещата се развиват както трябва! :))

Дали оръжието за "Кюрдите", което каца там със самолети е от една китна балканска държава, домакин на НПС ?

И не само оттам...

Има нещо изключително обезпокоително в това което прави Турция. Ердоган деклрарира, че иска преразглеждане на териториалните догооври, това е едно. Две е че под предлог, че се бори с тероризма в своята дръжава той все повече укрепва властта си и придобива облик на диктатор. Двете неща не ме правят оптимист за развитието на ситуацята в Сирия и региона. На път обединяване между силите на Асад и кюрдите.

Докато Ердогат само декларира на митинги пред привържениците си, че иска преразглеждане на територии, то НАТО с бомбардировки прекроиха доста държави - дори и в Европа.

Ситуацията е интересна. На Русия и Сирия донякъде тя е изгодна, тъй като американци незаконно са се настанили в Африн с цел да разделят Сирия като организират на тази северна територия многочислени кюрдски въоръжени формирования и после територията да стане кюрдска. Без да се намесят Русия и Сирия, Турция и САЩ трябва да го разрешат помежду си и естествено чрез въоръжен конфликт, което е изгодно за Русия. Тоест американци да се откажат от плановете си за откъсване на сирийска територия, на която те искали с цялата си наглост трайно да се настанят. Как ще се справи Турция ще видим.

Никой не знае дали тези многочислени кюрдски въоръжени формирования са от кюрди. Както се оказа, че под черните маски на ИДИЛ има от шведи, та чак до руснаци. Честните армии не подбират много, когато им се плаща добре, за да организират някъде нова "демокрация".

Не руснаци, а руски граждани - кавказци, които, впрочем, мнозина от тях са избити от спец. отряди на руснаци. При това ясно е, че там има сбирщина от наемници в това число и европейски освен кюрди.Американци ги събрали под свое командване за да има армейска маса там за мръсна работа и за да могат да действат в Сирия безнаказано като се прикриват с благопристойни лозунги за мир и благоденствие на сирийски народ.

"Законна Кюрдска милиция в Северна Сирия - Сили за защита на народа (СЗН)" не съществува. Тя е извън закона и юрисдикцията на сирийската държава, не е създадена от тях и не може да дава изявления, че защитава територията на Сирия. Все едно някой да направи утре у нас паралелна полиция за защита на Добруджа и да получава оръжие за тази защита от чужда държава - нелепо,нали? Те защитават отцепена от САЩ територия, на която първите искат да създават отделна държава със съвсем други цели и намерения. Също така на територията на Сирия САЩ са си построили незаконна военна база, за която сирийското правителство протестира дори пред ООН, но статия посветена на този протест в сайта ДИР никой не видя.

Пълен тюрлю гювеч.. Любовен триъгълник, че дори петоъгълник

HH, кое знае САЩ? Че настройва хората по между си ли? Че са двуличи ли, дори към партньора си, да виж за това си знаят работата.

Ами същото ще прави Западът (а вероятно и Русия), ако Ердоган нахлуе в Южна България (което никак не е изключено, особено ако от Турция бъде отнета територия за кюрдска държава) - ще "следи внимателно развитието", ще "обсъждат с турските власти", ще бъдат "обезпокоени от развитието на ситуацията", ще "приканват към съсредоточаване на вниманието върху..." и тем подобна бурна активност. А на българите дупе да ни е яко!

единственият ни съсед който не ни е нападал е турция. дори веднаж ни помогна да изгоним руските войски от добруджа!

Да бяха ги изгонили и през 1878-ма, та да не се налагаше да фърляш феса?

Не лъжи МА, "той"

Е как превземат БЪлгария при цар Шишман като не са ни нападали.

Ако Ердоган нахлуе. Ако Ким Чен Ун удари. Ако Путин анексира Прибалтика. Ако Иран нападне Израел. Ако,ако,ако...

Отношенията между Дамаск и Анкара са влошени до краен предел. Турците направиха всичко по силите си , за да разгорят пожара в Сирия. Сега дойде ред и те да се опарят на този огън-кюрдите вече се домогват до собствена държава. Не го плануваха така в Анкара. Което очаквам обаче, Дамаск няма да изтреля и една ракета срещу турските самолети, просто нямат сили и войски да се иправят срещу още един силен съперник.

Турция настъпа мотиката. САЩ си знаят работата.