Турската армия провежда операция ”Маслинова клонка” в Сирия

Турски самолети са бомбардирали цели в района на сирийския град Африн. Турската армия е започнала и сухопътна офанзива в района.

Обратно в новината

Коментари - Турската армия провежда операция ”Маслинова клонка” в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A в България ква клонка ще бъде?И оня тумбако да не се притеснява за армията и въоръжаването и,когато фесовете тръгнат към нас и американци и руснаци ще се надпреварват,кой да ни продаде повече пушкала!Точно както го правят с кюрдите!

Ти да видиш, кюрдите ще му напълнят задника на Ерсдухан с маслинки! :-0

То и Хитлер си беше повярвал, че ще смаже света в блиц-криг, но не му се удаде - англо-саксонската империя го изработи. А сегашният турски Хитлер също взе да се репчи на същата империя и също с блиц-криг! Ами също ще си го получи. Кюрдите са към 30 млн души народ и Турция никога няма да може да ги унищожи, но обратното е вярно. какво ли ще стане, ако Щатите подарят малко танкове на кюрдите...към ракетите?!

Яснотата се заключава в това, че Русия няколко пъти поискала от кюрди да се определят с кого са те и дали ще участват в преговори в Астана и Сочи за умиротворяване в Сирия. Кюрдите имали шанс да получат автономия. Но те са се отказали от преговори с Русия и Дамаск и заложили на американци, които им обещали част от територия, но сега американци се правят на непричастни и наблюдават сблъсък от страни. Както винаги насъскват народи един срещу друг, а сега поощряват кюрдски сепаратизъм (но в Крим не може) и са се спровокирали Турция на бойни действия. Естествено, че след всичко направено от тях, кюрдите не могат да разчитат на Русия, но те имали наглостта да обвиняват Русия заедно с Турция. Турция преди операция предупредила Русия, че тя ще действа в 30 км. зона и не повече от това, а после ще се оттегли. Кюрдите сами са се изпросили да се окажат между чук и наковалня и да не получат на края нищо. Никога никой няма да даде право на кюрди, живеещи в Сирия, Иран, Ирак и Турция да образуват своя държава. Американците подставили и използвали и кюрди и Турция партньор по НАТО. САЩ винаги създават противоречия, конфликти и войни и после ги използват в своя полза, прикривайки се с хуманитарни лозунги и демокрация. А хората продължават да вярват на приказките им.

операция "Дамска певръзка".

Ами вас в Соросовите дружинки,защо не ви обучават поне малко в политиката,ами все около задния двор се въртите и все за това си мечтаете... Как може да си толкова бос политически и да питаш защо Путин не скочил срещу турците...Ами защото турците вече признаха приятелят на Русия-Асад и повече не го заплашват.Турците само си пазят техните си хора,без да се дървят на Асад. и даже са уведомили официално руснаците,че влизат със свои войски в Африн,за да могат руснаците да се изтеглят(което и направили),да не стане някой сакатлък.... С две думи Русия и Турция са вече приятели....

само памперс може да е толкова тъпо парче което в часовете по история явно е смъркал в кенефа......а бе недоучен тъпак,кюрдската фракция са си комунисти от всякъде а ти като папагал все за сорос ми плямпаш сякаш си го чувал преди това изобщо....ей,комуноидни дебили,не 80% а 100% сте тъпи и кухи леки и за това сте бедни и залупени защото сте ИДИОТИ!!!

Кого да защитава, кюрдите ли, които тръгнаха с "бунтовниците" и американците срещу Асад и руснаците.

Това е цинизъм, маслиновата клонка е символ на мира.

..да , ама като я СТИСНЕШ - пуска зехтин.А сега ,знаеш,всичко е пазар,печалба,далавера,спекула и геополититески стратегии...за МИРЪТ просто няма място...даже и за едно ИМЕ!!!

Точно това щях да кажа. Всъщност, не е толкова чудно, защото по принцип всички войни се водят "в името на мира". Първата Световна Война не е изключение. За нея са говорили че била война която щяла да доведе до траен световен мир, така че да няма повече никакви войни по света. Всички знаем какъв е бил резултата.

"Маслинова клонка" звучи по-добре от "заголена маслинка", нали?

Гледам, че тук много се възмущават от действията на Турция. Ами всеки си пази хората,бе дами и господа,другарки и другари...Русия пази Асад, Турция пази нейните си хора. Кой им е крив на кюрдите, че са заложили на "куци коне"в лицето на САЩ и Еврогейския Халифат?!

русия ако не пази асад няма да може да продаде и грам газ в южна европа или турция. кюрдите не са залагали на нищо, хормалните хора им помогнаха да преживеят нападенията на исламска държава, както катар помогна на хората в сирия да се преборят с асад

Пак е превеждано "културно" с Чичко Гугъл преводач...Операцията НЕ се казва "Маслинова клонка" , а "Анадолски чеп със зехтин"... :)

Абе да питам - що ингилизките BBC 1.2,3,4 нищо неказват за таз война се едно че я няма. Само за Дръмп плямпат all day. Щo мълчат тез мушмороци бе?!

част първа-ТОВА....част втора- кюрдите бяга в Украйна,където ги посрещат възторжено/все боклуци/ и Турция нахлува в Украйна за да смаже тероризма окончателно....Великите сили ...МЪЛЧАТ.......

КОГАТО НИЕ ВИДИМ ЗАПИСАНО В ТУРСКИ ПАСПОРТИ, НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ, НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН ПОСЛЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ РЪКОВОДИТЕЛ

РЪКОВОДИТЕЛ!!....и държавник защитавал НАЦИЯ,която сега е почти унищожена..под аплодосментите на ЕЛИТА...вперили поглед в РАЗТЕЖА и еврофондовете.

Не е лошо да разширят обхвата и с ГЛАВНИТЕ ЦЕЛИ....Иначе язвата си остава и от там ще струи обилен поток от оръжие,провокации и опити за преврат.

Пак американци, които са се настанили незаконно в Сирия с 4 бази и военен контингент до 5 хил. души пак създали пореден военен конфликт. Въоръжават враждебни на Асад сили - кюрди, наемници от европейски държави и всякаква друга паплач (62 държави били в тази коалиция). И открито с цялата си наглост съобщили, че създават голям контингент он военни сили на територия на Африн с цел да има, уж, безопасна зона (смятай обратното). Дори и Турция в правото си да реагира на предателските действия на партньора от НАТО направени против интереси на Турция на нейните граници. А на Русия хич не и дреме за това, какво ще правят кюрди продали се на американци и предали Асад без изгледи кюрдите да спечелят.

Когато Югославия, предприе сухопътни бойни действия, срещу Албанците, великите сили осъдиха ОСТРО действията им, но защо ли сега тези велики сили мълчът за Турската агресия?

За едните е ИЗГОДНО,а ДРУГАТА никой не я е канил там и НЯМА как да кряка......То и затова убитите американци НЕ ГИ ПОГРЕБВАТ В арлингтън.....с военни почести....

А защо мълчат за американската агресия на сирийската територия, които сега играят и срещу Турция - своя парньор по НАТО.Ти си забелязал ли незаконните действия на САЩ, които се навират навсякъде. Колкото да си против Турция, те сега са прави.

Така наречените "Велики сили" мълчат,защото ги е страх както от Русия,така и от Турция, които ВЕЧЕ СА И ПРИЯТЕЛИ ПОМЕЖДУ СИ на всичкото отгоре ! За "Великите Сили" остана обсъждането на въпросите за кривите и правите краставици, на транс джендърите с всичките им 32 пола, както и на бъдещата забрана на шкембе чорбата и домашната ракия!...

Кошмара на Ердоган и Турция са кюрдите... Голям зор, и офанзива, срещу тях, защото изпуснат ли ги....това означава разпадане на Турция, подобно на Бивша Югославия! Добре, че сега все още Турция е удобна за великите сили, това ги държи на картата на света.

Ердоганова Турция вече НЕ е удобна за САЩ и ЕС, само,че нищо не могат да и направят. Новата"ос" на приятелството е Русия-Иран-Турция...Към нея се присъедини и Катар, затова американската васалка Сауди Арабия започна да се зъби на Катар!...

Не берете грижа за кюрдите. Нека отначало те да се разберат помежду си. Те са разделен народ и живеят в Турция, Сирия и Ирак.При това дори се различават с езика си. И да залагат на помощта на който е да е не реално, тъй като всеки следва интереса си в това число и Русия. Русия не може да застане зад тях след като те заложили на американци и при това дори пречили на Русия в някои операции в Сирия. При това те много добре знаят,че американци могат да ги предадат както правили и преди. Интересът на кюрдите да получават от тях оръжие и се надяват да отвоюват част от сирийската територия, което означава военни действия срещу Асад и продължение на конфликта. Инцидентно интереси на кюрди и американци съвпадат, но противоречат на руските. Тогава защо руснаците да се намесват на страната на кюрдите? От кой зор? Да се оправят сами или да търсят правилната страна.

Кой би допуснал, само преди 2 г. например, че втората по мощ натовска армия ще воюва срещу САЩ на страната на Русия? Колкото и да не ми се вярваше, нито на приказките за "неуспелия преврат", за който си мислех, че е по сценарий на Ердо и Обама за да се разчисти пътя за ислямизацията на Турция, нито че Ердо би се обърнал срещу САЩ, явно Путин го е хванал така изкъсо, че няма накъде да шава и му служи като вярно куче. А хамериканците пак "изтърваха сапуна" в Сирия и този път може и да е окончателно: "Турция бомбардира летище, използвано от САЩ за доставки на оръжие на кюрдите" ("La Turquie a bombardé un aérodrome utilisé par les USA pour livrer des armes aux Kurdes", 21 janvier 2018, Réseau International).

Целта на САЩ и ЕС беше Турция и Украйна ЗАЕДНО да скочат срещу Русия, само,че не им се получи номерът. Ердоган отказа...Заради това САЩ му спретнаха "пуч"с гюленистите...Само,че Путин помогна на Ердоган като го спаси и още в началните часове го изведе в ИраН(Персия)...Останалото вече е известно...Турция е "съюзник" на НАТО-ама само на хартия!...

И аз мислех така, дори още не ми се вярва, че се е разминало. Мислех го и по време на пуча, който смятах за постановъчен, мислех го и след това и досега, дори и снощи, когато се ровех из нета за да прочета за сегашните събития с презумпцията, че може това да скрито действие с крайна цел внезапно нападение над Русия, макар и да не можех да си го представя как ще стане. И все пак, ако Ердо не се спре дотук и продължи и срещу Асад?!

ЕС няма цели. ЕС е едно безсилно формирование под американски контрол. ЕС няма 1 сериозен международен дипломат. Сериозните европейски политици баха национални а не европейски и последните такива бяха преди 2000та. Е европейската (ба ЕС) политическа върхушка е 90% от празнословни безлични малоумници.

Турски зелени човечета в действие. Въоръжаваш и спонсорираш терористични групировки на чужда територия. Обявяваш местното население, което е враждебно настроено за тероеисти. Накрая пращаш армията да "въведе ред". Така се анексира чужда територия. Метода е изпитан и работи от векове. Естествено процеса трябва винаги да е гарниран с мощна националистическа пропаганда.

Верно, че това е изпитан метод, но предвид действията на краварските "умници", в този случай Турция не е лишена и от реални основания: "Считайки, че създаването на военна сила, съставена от членове на двете терористични организации YPG и Даеш под комадването на САЩ базирана на турската граница не може да има друга цел, освен интервенция в Турция, президентът Ердоган съобщи за подготвяна от САЩ смяна на режима му...", писа на 16.01.2018г. Резо Волтер под заглавие "Ердоган съобщи за подготвяна от САЩ смяна на режима" ("Erdoğan dénonce la préparation US d'un changement de régime", Réseau Voltaire, 16 janvier 2018). "...сили на сирийско-турската граница от 30хил. бойци, половината кюрди... другата половина джихадисти от Даеш...", заглавие "Турската армия влиза в Сирия" (L'armée turque entre en Syrie, Réseau Voltaire, 20 janvier 2018). Е, като им е толкоз акълът на краварите! Изненада!

Кюрдите, са капсул-детонатор, който когато гръмне Турция, или бившата Османска империя, ще бъде разпарчосана на малки частици! Турция, знае че загуби ли войната с кюрдите, това означава, че ще се свие в черупка в Анадола, впрочем където и е мястото! Винаги, знам и съм вярвал, че съдбата връща на всеки, това което е заслужил от други действия в други времена и години!

деер

Мили ми смехрко, защо петролът не е под 28 долара за барел?????

Ако сирийската армия беше атакувала кюрдите , САЩ щяха да ореват орталъка заедно с пуделите си в Европа И оня център от един човек щеше да вие на умряло А сега държава член на НАТО атакува и цари оглушително мълчание

Руснаците продадоха кюрдите на Турция срещу втората тръба на потока- те винаги правят така, понеже им липсват пари, търгуват и продават народите от тяхната сфера на влияние! Все ми се струва обаче, че и двете им тръби ще акостират на турска територия и няма да продължат наникъде.

Точно така. По същия начин продадоха България през 1989 година, след което КГБ спретна дворцов преврат в София, за да отстрани Тодор Живков. 45 Години България си плащаше на СССР, за да я пази от лошите. ПРЕДАДОХА ни.

Единственото предателство, за което съм им благодарен!

Така е, но това беше работа на хамериканския шпионин и предател на съветския народ Горби, с което разруши не само България, ами и СССР и нанесе огромни поражения и на нас, и на Братушките. А и наш'те предатели участваха най-активно: ".... Неслучайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър...". Из интервю с Академик Борислав Йотов.

Кюрдите се продадоха хамериканците, така че руснаците нямат вина. Освен това руснаците нямат полза от тях, след като кюрдите сега са заедно с Даеш под хамериканско командване!

Не съди за всички по себе си! Ако ти се продаваш, не мисли, че всички са такива! Самото ти мислене издава манталитета ти - човек, готов да се продаде срещу пари.

великата турска армия şте смаже мрıсните терористи.

Така е, мръсните терористи, които умират за свободата на родината си, държана в окупация от справедливите нашественици.

Ще гледаме и ще видим "великата турска армия" която тръгва като "аслани" да не се върне като посрани:)))))))))

Нормално е да атакува Ердоган !!! Знаете ли,че америка иска да създаде новия израел точно там? А? Те си мислят ,че ще контролират всичко :D Бо този път няма да стане!!!

Миналата година Русия направи малък център в Африн. Даже не е военен - персонала са няколко десетки военни полицаи (това не са армейски части) с камиони и няколко БТР-а. От военна гледна точка това са смешни сили - 1 мотострелкови батальон ще ги унищожи за няколко часа. И все пак тези хора половин година спираха турците да предприемат аката в района само с присъствието си. За благодарност кюрдите се продадоха на сащ. И сега соростуцията реве, че путин не иска да пази американските кюрдски коври от натовските турски войници.... вие, ковренца малки, тъпи ли сте или да?

Как може да не изберат страната на благоденствието и бъдещия просперитет в лицето на РФ и нейния пожизнен президент, ами са се помъкнали със загнилите мракобесни капиталисти!

Имат право да избират, после си носят последствията. сащ ги въоръжават и организират в 30 хилядна армия на граница на натовска турция, сега сащ да ги спасяват.

Абе кой е говедо е доста спорно, като ти чета глупостите. Защото Ирак и Афганистан "избраха" светлото бъдеще и просперитета със САЩ и глей ги сега как са се оправили. Повече бежанци идват от там, отколкото от Сирия.

Хамериканците отдавна не бяха яли такива шамари ! А този път ги изядоха точно от този , на когото се пробваха да направят Турски "Майдан" преди време ! Между впрочем - Турция вече НЕ Е в НАТО , само , че затова е забранено да се говори ...

какви?

Вън турския агресор от Сирия!

ква маслинова клонка - то си е дрянова хурка направо!

Турция = тероризъм Турция се готви за нов геноцид

Хора, трябва да спрем войските на лудото куче Ердоган в Сирия. Този ненормалник утре ще пусне войска в Южна България по същия начин, като обяви че тук има терористи. Хора, събудете се, на улицата да осъдим агресията на Турция в Сирия.

Ъхъ. Колко излезнаха хора да осъдят агресията на НАТО срещу Югославия, или срещу Ирак, или срещу Либия... чакай.

Прав си, пълна апатия! Сега, като си помисля - не протестираха и когато НАТО влезе в Чехословакия, Унгария, Чечня, Грузия, Украйна, Афганистан,Сирия.

Защо ние? С нас ли се целува Ердоган? Любимия ви Путин ще го спре с целувка!!! Ако целувката не свърши работа може друго да предложи! НЕ, не това, което си мислите, не съм толкова развратен - трета тръба на потока, например.

В крайна сметка излиза, че след като сложи свой човек за президент на САЩ, сега Путин ползва втората по мощ натовска армия да му изгони хамериканците от Сирия! И не само това, ами и предвид че джихадистите от ССА на страната на Турция и Даеш от страната на кюрдите се избиват взаимно, на Путин и Асад им се облекчава работата: "Считайки, че създаването на военна сила, съставена от членове на двете терористични организации YPG и Даеш под комадването на САЩ базирана на турската граница не може да има друга цел, освен интервенция в Турция, президентът Ердоган съобщи за подготвяна от САЩ смяна на режима му...", писа на 16.01.2018г. Резо Волтер под заглавие "Ердоган съобщи за подготвяна от САЩ смяна на режима" ("Erdoğan dénonce la préparation US d'un changement de régime", Réseau Voltaire, 16 janvier 2018). "На 18 яниари шефът на турските служби Хакан Фидан и шефът на ген.щаба бяха в Москва ... Лавров говори с Рекс Тилърсън ... Тилърсън отрече САЩ да са подготвили сили на сирийско-турската граница от 30хил. бойци, половината кюрди... другата половина джихадисти от Даеш. Турция заплаши, че ще се намеси срещу терористична сила на границата си...Туркменските милиции се присъединиха към турската армия...", заглавие "Турската армия влиза в Сирия" (L'armée turque entre en Syrie, Réseau Voltaire, 20 janvier 2018). "..Това показва, че след като постигне военните си цели, Турция няма намерение да остане в региона и че има зелен светофар от Русия и дори от Дамаск, въпреки формалните протести ... Всичко, което може да отслаби американския контрол над част от сирийската територия е добро за Русия и Сирия...", коментира читател на Льо Монд под аналогична публикация.

Кюрдите се биха срещу изродите от Ислямска Държава, сега ще трябва да се бият срещу изрода Ердоган и приятелчето му Путлер. Сигурно е, че няма да спечелят, защото в момента гнусните орки от Анадола и Россия са въоръжени до зъби.

Турската армия не прави нищо без подкрепата на фашиСАЩ.

КРЕТЕН

Верно, че кюрдите се биха срещу ИД, ама сега под командването на САЩ са заедно с тях!

Маслинова клонка ??? Че тя е символ на мира а не на войната каква клонка след като се избиват хора ?

Започна се операция "Маслинова клонка", която ще се трансформира постепенно в "Дебела дряновица" за Асад! На Путин явно му писва и вдига ръце от Асад, щом руските войски драпат от Африн! Вижте на картата къде е Африн и всичко ще ви стане ясно без обяснения!

На Русия тази ситуация дори е изгодна, тъй като наглостта на американците може да бъде оправена с турски ръце.САЩ там само разпалват война, въоръжават бандити и има претенция незаконно да се настани в Сирия.Дори на Асад тази ситуация е изгодна, ако после Турция ще напусне тази територия както обещава.

Русия е поискала от кюрдите да отстъпят контрола върху териториите си на Сирийското правлителство, но те са отказали. Руснаците оставят Ердоган да свърши мръсната работа.

Нощес турците разбомбиха като лунен пейзаж едно летище, кето САЩ използжаха да снабдяват кюрдите с оръжие. Там със сигурнозт е имало УС- персонал. Браво на Ердоган! Истински турски патриот. Не като джендър бойко, и опрасени надупени патриотари.

И кът се събуди видя как драпа оттам руския персонал! Щото Африн се контролираше от братушките!

Глупак. Кюрдите сърбат това което сами си надробиха. Заложиха на УС-то. И сега го духат. Хюмне третополово.

браво на братята турци

Днес започнали Маслинова клонка в Сирия, утре- току виж, започнали операция Доматен цвят в Бугаристан. И кой ще ги спре? Никой. Праси Свинята, Генерал Деси, Боко Рапоня и Делян Нереза ще поведат българския народ срещу агресора. Остави, ами с Путакин вече са дупе и гащи, така, че от нийде се надежда не види.

НАТО бе, нали сме в НАТО. НАТО гарантира наща сигурност. Да не би да имаш съмнения в най-демократичния военен съюз на всички времена :)

Другари джендъри, в Швеция вече излезе брошура в случай на непредвидено глобално затопляне. Дали и боцко ще ви подготви такава или ще обяснява как комунистите са убили баща му и че няма по мръсен строй от комунизма.

За Боко си прав, само дето "комунизъм" никога и никъде не е имало преди. Той беше създаден след падането на социализма, натяквайки , че видите ли ТЕ са "борци" . Против нещо, което никога не е съществувало, нещо измислено, за да оправдават действията си !

дано турчилята не намерят сандъци с оръжие-"произведено в бг", че тогава ще му пръснат дупарата на мутрата

ЗА КАКВО СКАЧА МЕ ПРЕДИ 21 ГОДИНИ? ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО И ДЕМОКРАЦИЯ. КОЛКО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ ЗА 1 ПОСТ, ЗА ДА НЕ МЕ ЦЕНЗУРИРАТЕ? Е БАТИ СВОБОДАТА!!!

Другари джендъри изглежда че глобалното затопляне започна, той затова и каракачанката усилено търси доброволци за пушечно месо, но май вие сте свикнали другари джендъри да ви таковат отзад башибозуците затова да не се притесняваме.

Чий го дървят фесовете в Сирия? Мръсна измет. И къде са ООН, разни Хелзинкски комитети, разни други джендъри. Защо не защитят кюрдите?

Защото на всички е ясно, че кюрдска държава може да съществува само за сметка на Сирия, Турция и Ирак. Което значи безкрайна война в района. САЩ е далече, ама тълпите мигранти ще напълнят Европа (и нас ще прегзят между другото).

очевидно е,че руснаците и турците няма да могат сами да се оправят в Сирия.

Очевидно е че сащ отново гризнаха дръвцето в Сирия.

Борбата на турците с кю рдите е на живот и смърт. Така се защитават собствените интереси и тук няма съобразяване нито с Америка, ЕС, както Русия. Те не са дупедавци, като нас.

Когато кюрдите се биеха с Ислямска държава, Турция удряше кюрдите от другата страна. Не мо говори кой бил дупедавец и прочее - турците не са нищо по-малко от терористи точно като ислямска държава. По твоята логика могат съвсем спокойно да ударят България, щото ние им разваляме рахатлъка да си набутват ислямските духовници.... Аре у лево.

Да гледат родните комунета и да му мислят, че и тях така предадоха... В Африн кюрдите бяха руска креатура от 80-те... Ванаджията ги предаде заради един паток...

ЗА КОМУНИСТИТЕ Е ИСТИНА. НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ В НАЧАЛОТО НА 90-ТЕ ИМАШЕ ПЛАН "РАН ДЪП", КОЙТО НИ ОБЯСНЯВАШЕ КАК ДА СИ РАЗПРОДАДЕМ ВСИЧКО И ЩЕ ЖИВЕЕМ ПО ДОБРЕ. ТА КОМУНИСТИТЕ ОТ ТОГАВА ДО СЕГА СА НА ВЛАСТ. ТО И ПЪРВАНОВ И СТАРИЯ КОМУНИСТ БОЙКО ПОДПИСВАХА ДОГОВОРИ С РУСИЯ. ЗА СМЕТКА НА ЮЖЕН ПОТОК, КОЙТО НИЕ ОТКАЗАХМЕ, СЕ СТРОИ ТУРСКИ ПОТОК. ТА ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА ЗА КЮРДИТЕ. НЕ РУСИЯ ПРЕДАДЕ КЮРДИТЕ, А ТЕ СМЯТАХА, ЧЕ РУСИЯ ВЕЧЕ НЕ Е ГЛОБАЛЕН ФАКТОР И ЗАПОЧНАХА ИГРАТА СЪС САЩ. Е ЩЕ ВИДИМ КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ИМ ПРОДЪЛЖИ ИГРАТА.

Мда, руска, ма с 8 американски бази на кюрдска територия и американско оръжие. Американците сега могат или да стрелят по турските самолети (по съюзника си от НАТО) или цял свят ще види, как предават поредните си сюзници.

С какво право тия кирливи резняци от анадола нарушават суверенитета на Сирия?! И руснаците и краварите са продажници.

Терор с Богословията на Путин !

КОЛКО СИ УМЕН? ПОЧТИ КАТО НА АГЪНЦЕТО МАЙКА МУ. КАЗВАМ ПОЧТИ, ЗАЩОТО ТЯ ИМА ПОНЕ 2 ГЪНКИ НА СИВОТО СИ ВЕЩЕСТВО ОТ ТЕБ. А ТЪЙ КАТО НИКАРАГУА ТИ Е ФРОЙД, МОЖЕ ДА НЕ СЕ ЧАТНЕШ.

dsco@

Senior Kurdish official Aldar Xelil: Yesterday Russia asked us to hand over our regions to the [Syrian] government. We did not accept, and we will not surrender our territories. We'll defend all our areas. Руснаците се опитаха да ги измъкнат от башибузука, но Чичо Сам ги надъха и въоръжи до зъби тези кюрдите. Сега прокситата на САЩ ще бъдат изтрепани. Хубаво е проксито България да следи внимателно събитията, за да има представа какво се случва пионките.

България е съюзник НА Турция чрез НАТО , което ни прави Съучастници в Престъпление към народ - кюрди който се считат за родоначалник на българите ! Това престъпление няма да ни се прости !

сащ и израел превърнаха кюрдите с оръжия и обещания за чужди земи в последната марка терористи . нещата съвсем загрубяват ,че края му се не вижда .