Ципрас: Македонска нация никога не е имало

Никога не е съществувала македонска нация, както не е съществувала и нация на атиняните или спартанците, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас за в. "Етнос".

Обратно в новината

Коментари - Ципрас: Македонска нация никога не е имало | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и гърците нямат нищо общо нито с Филип нито с Александър Македонски, защото гърцики не се е говорило в Римската империя до 6 век от новата и история. Самите гърци са написали за Филип, че той не знае гръцки. Филип пък и Александър са говорили на латински. А македониите са три защото самото име и до ден днешен означава "майката ни земя" - маке. Това не е фамилия а име на територии. Историята трябва да се чете не да се измисля.

Прочетете първо книгата - Етногенезисът и биосферата на Земята и тогава ми се изказвайте има ли Македония или няма...... аман от безпросветници

Каква е тази простотия, че да я четем? Като не искаш да говориш, защо си написал тези глупости?

Ех, кога и Борисов ще каже тази историческа истина

А етиопско-гръцка крадлива пасмина имало ли е?

Интересно, защо ли по казуса няма и българско мнение, тъй като са замесени и нашите интереси!!?? Кога ли ще чуем какво мисли и нашият премиер? Ах, да той е зает да вкара македонията у Европата....пък за историята да се разбирали историците!!! При тези думи всички българи паднали за свободата на Македония сигурно са се обърнали в гроба!!! Не съм фен на Гърците, но за съжаление (или може би за радост) трябва да призная, че гърците защитавайки своя интерес.....защитават и нашия интерес, защото са "яли попарата" на велико-македонския шовинизъм и гигантски претенции!!!

...,,НАШИТЕ!!ИНТЕРЕСИ,,, са гарантирани от НАТО,МАТО,ЕС,ПЕС,СБ,КТБ,МВФ и най вече от посолството....А , то май за НАС не останаха интереси....

По тази логика утре едно африканско племе може да си отцепи някаква тепитория и да се нарече РЕПУБЛИКА ДОБРУДЖА или МИЗИЯ! Абсолятно са прави гърците-няма такава нация и никога не е имало такава държава-македония.Измислено от Тито име на най-западналата част на Югославия.

След 3 /или 4 /кръстоносни похода ,минали през територията България по ДВА пъти-отиване и връщане,200 г. византийско и почти 500 г. турско ПРИСЪСТВИЕ /?/ да се говори за БЪЛГАРИ......

ОбъркАл се Ципрата. Наш Боце, славний балканский политик, вече призна македонската нация и е на път да признае и косоварската....а, бе Боце прай точно к'вото му наредят от амбасадата... и то с мерак!

То и гръцка не е имало, Ципрас, ама вие се тръшкате колко велики елини сте! Т.нар. "Византия" не е гръцка държава, но вие си присвоявате и нейната история! За много кратко в средните векове е имало някакво гръцко образувание Епир, но гръцка нация там никой не може да твърди, че е имало.

то и турска викаж нее имало даже два пъти и половина по-не е имало...смешник изчезващ си ти

Така е, нещастник, турци, гърци и евреи не сте нации или по-скоро сте нации от 100-200 години насам!Гърците Европа започва да ги формира като нация едва от 1821г., турците от 1923, а евреите от 1947г.! Юдео-масонските организации започват да чертаят граници и създават нации, каквито никога не е имало - освен гърци, турци и евреи такива са албанците, "македонците", словенците, словаците, всички арабски и африкански държави и "нации" и доста други. Политическото инженерство започва още от 19-ти век, когато в Европа се заговорва за нации. Още тогава тия братства решават, че не е проблем да създадеш нация, каквито са гръцката, турската и еврейската - вземаш една сбирщина от хора на дадена територия, приписваш им история, каквато те никога като ген не са имали, т.е. крадеш история и им я даваш и ги правиш "велики"; после с агресия и жестокост налагаш тази "история" на съседните народи. Нито евреите днес са древните юдеи (92% са от бялата раса, а не семити!), нито днешните гърци са древните елини (тия са някакви преселници от Мала Азия и Кавказ), а днешните турци пък са доказано създадени от Ататюрк и затова той се нарича Ататюрк, т.е. Баща на турците, обикаляйки из Анадола и набивайки на всички мюсюлмани там (явно неуспешно с кюрдите!), че са турци! Има такива документални филми точно на тази тема от световни историци по американските ТВ канали като National Geographic. Обаче такива филми в Турция не се пускат и турците никога няма да узнаят истината, а именно, че са народ на едва 95 години! А за "изчезващите" българи не му мисли - тях ги е имало хиляди години преди изобщо някой да спомене за турци и ще ги има хиляди години и след тях!

Ципрас пак върти византийски номера, с цел присвояването на една история, към която днешна Гърция няма нищо общо. Филип Македонски и Александър Македонски нямат нищо общо с днешните гърци.

НАЦИЯ?????!!!!Общ език,култура,културно наследство,система за защита ,самосъхранение,развитие и ПРЕТЕНЦИИ за господство на ДАДЕНА ТЕРИТОРИЯ/МОЕ РАЗБИРАНЕ/.....ПАРАДОКСАЛНО но ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НЯМА!!!!Тия педали системно унищожават нашите понятия и разбирания!!!!И така идва ХАОСЪТ,В ИЗГОДА НА НЯКОГО....

Скопена Тирания Това трябва да е името на тия шмръдльовци. Идва от Скопие и Тирана, каквито оръфляци живеят там.

"Македонска нация никога не е имало" Как бе, нали наш Боко призна, че има македонска нация, призна македонски език, та и македонската история, която е крадена от нас. С признаването на македонската история, Боко признава претенциите на Скопия към Пиринска Македония и е въпрос на време тя да бъде отделена от България, още повече, че това е политика и на САЩ.

"Езикът е диалект с армия и флот". Макс Вайнрайх

Това Бай Х*й трябва да го чуе много добре!Чакаме коментар от него с нетърпение!

факт!

Това е позиция, а не като нашите политици - го близачи!

На снимката бил с бълг. произход. Г-н Ципрас, правите ли разлика (или журналята са се изгубили в превода( м/у нация и народ! Македонска 'нация" няма, както няма и гръцка такава.

Сложни въпроси. Гърчетата не се славят с интелект, а най-вече с нюх към далаверите. Този дълг беше натрупан вследствие на това (в случая обаче, като внушено им самопрекарване от едни по-големи тарикати от тях!).

Възможно е да има нещо българско в произхода му. Майка му е от гр. Елефтеруполи /Правища/, Егейска Македония. За Правища се знае, че е бил населен основно с гърци, но наоколо преди 1912 г. е имало твърде много български села. В този смисъл Ципрас се явява земляк на Росен Плевнелиев, който произхожда от село Плевна, недалеч от Правища. Според самия Ципрас, дядо му по майчина линия е бил от Цариград и в някакъв момент се е озовал като бежанец в Гърция, но не съм попадал на доказателства за това.

Колкото и да не храесвам гърците ципрас е прав , но тъпите малоумни дебили имащи се за македонци никога няма да го разберат. Македония се създаде по времето на соца , нищо антично няма в нея и населението е сбирутък от шиптъри , сърби и българи. За съжаление шиптърите там засилват позициите си и може скоро време да им отнемат държавата , а македонец е за предпочитане за съсед отколкото шиптър.

Съгласен, с един факт като допълнение. Познавам и съм говорил с албанци. Те по някаква причина назад в историята, питаят голямо уважение към българите. Дори имат народен израз "да ядеш български бой". :)

Те затова всички около нас (за Запада да не говорим, та дори братята руснаци) са яли бой от нас и затова не ни долюбват.

Защото албанската народност е сформирана от немалка част прабългарски ген.

Трябва да признае същото и за гърчетата. Това, което наричат гърци, трябва да ги търсите в района на Атина и Пелопонес. Всъщност в исторически план никога не е имало гръцка държава и народ, а само отделни градове-държави. А сев. Гърция е населена от хора с трако-български, славянски и готски корени.

И там ги няма. В Атина до началото на 20 век преобладаващи са били т.н. арванити, т.е. албанци. А в централен Пелопонес още в 6 век се заселват славяни, които са били основното население до 15-16 век.

Поздравления за г-н Ципрас! А кога най-смелият, винаги с постоянното си мнение Б. Борисов ще направи такова изказване? (но без да се обажда след това на г-жа Меркел с обяснение, че се е пошегувал) :)

Не трябва да има това име -То географско понятие не и македонци.

Македония съществува заради тъпите комунисти и шефовете им от ссср. Те я измислиха, отрязаха жива плът от България, а сега се правят на патриоти.

Не беше точно СССР а по-скоро комунистическия интернационал. Сега тоя комунистически интернационал се е изродил в сороския глобалистичен интернационализъм, подкрепян от сащ и ес.

бре бре он ке кажува

Абе Ципрас, ела да си поговорим с макендонците и да видим ти или ние от България ще ги разберем. Само ти още се правиш на неразбрал, че македонците са българи. Вместо да се пениш толкова, да вземете и да си ни върнете нашите земи дето сега се намират в Северна Гърция.

Върви си вземи,пуклю...Имаш АРМИЯ,ДИПЛОМАЦИЯ,ФИНАНСИ,ИКОНОМИКА,БЪЛГАРИ.....ИЛИ НЯМАШ?????Шибани предатели,дето все ЧАКАТ някой......за да се осерат....

Македония е земя българска. Гюмюрджина, сега Комотини , земята е българска. През 1923 за 24 часа са прокудени българските тракийци от Беломорска Тракия, с една торба и малки дечица са дошли по море, с кораб във Варна и т.н. И от там всеки след време се е заселил при техните си хора. А в този град : македонска махала, тракийска махала, еврейска махала, и много добре знаем и за българи прокудени от Македония, една част българи са останали в Македония, а друга са пристигнали в България. Имаха четири деца. Заедно си играехме, ходихме на училище и българите от Македония бяха много, ама много трудолюбиви. С хубави впечатление за тях, тяхното семейство, огромна къща имаха в Ак Бунар, края на парка, а сега нито парк, нищо не остана, мундар народ е българина. Кой разбрал, разбрал, кой не , я прост човек. И искаме си парите от земята в Гърция и Македония, подписали Гърция и Турция, и нашите да не останат сложили турили подписа и те при Ньойският договор, амсалаци и сега да внимава Боби, че сме много умни, а натирени след 1944 в ъгъла завинаги, и след 1989, а тук чукари, калдаръми, както казваше приживе баба ми, на 10 км от Бяло море и сега гърчолята се пъчат, и от там богатство имат, от нашето на дедите ни, имаме в Комотини рода, тя тракийка, а той грък, не живи вече, но са ок там, а тук ?!?!? вайвайвай

По твоята теория тогава Турция е персииска, България е турска, Украина е полска. Такива глупости исе мислят и пишат само тук при нас /вас/Египет римски ли е? Или Мексико испанско ли е? Четете малко!

С удоволствие, но нека и нашите южни съседи се събудят и спрат да се свръзват с елините и римляните, които наричат византийци.

Гюмюрджина, днес Комотини, не се намира и никога не се е намирала в Македония. Там е Беломорска Тракия, наричана в Гърция Западна Тракия. /Административната област в Гърция се нарича Източна Македония и Тракия/. Географската област Македония се намира западно от река Места.

Той посочва, че от 7-ми век нататък по тези земи освен гърците са се заселили и славяни, българи, сърби, евреи и османски турци. БЪЛГАРИТЕ, КАТО ЧАСТ ОТ ТРАКИЙСКИТЕ ПЛЕМЕНА СА БИЛИ ТУК ПОВЕЧЕ ОТ 2 000 Г ПРЕДИ ХРИСТА. НО ГЪРЦИТЕ, ИДВАТ МНОГО ПО-КЪСНО ОТ АЗИЯ И ОКРАДОХА НАШАТА ИСТОРИЯ. ТЕ СА ЕВРЕИ ОТ КЛОНА НА ДАН. ЧЕТЕТЕ ,СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ - СЕГА ПОНЕ ИМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА. МАКЕДОНИЯ Е ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ.

ти си неграмотен . Я си помисли кой век се говори за Аристотел, Платон, Троя,Епир, ?Кога се говори за градове - държави ? Тоест полиси ? Ами Тукидит ? Просто Ципрас сее показал по нормален от българите, които сме грандомани. Срам ме, че съм българка. Думата българин от кога се споменава ? И като си толкова ербап, кога Македония е била българска? Кой български цар от именника е бил цар на Македония ? А вземи и прочети, аман от грандомани във фейса и реални боклуци. В момента тази територия която имаме я продадоха на ЕС и то тъй наречените патриоти ВМРО, а ти се пениш Спри се зомби

Охрид е бил културен център по време на Първата Българска държава. Мисля, че от хан Персиян то Самуил Македония е била част от Булгария. Също и през Втората Българска държава македония е била част от България. Също Македония е част от Куберова България.

А бе мърло! Трябва да те е срам, че си неграмотна, не че си българка. Тракийските племена са 135. Рим за близо 200г. покорява целият Балкански полуостров, като започва с три войни наречени Македонски с унищожаване на държавата на Александър Велики (Македонски). Освобождението на тракийският народ (българския) започва , от земите на Гети, Готи и Скити. Това географски е на север от устието на Дунава до западните склонове на Кавказ. Виж къде е Стара Велика България. Старите автори, казват, че българите освобождават своите роднини. Кратко житие на Климент Охридски: "1. Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи*, които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимпкъм Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия.

Е оти е Александър Македонски а не е Александър гръцки ?

.Македония е била гръцка провинция в ония времена на племена,както и НИЕ-ТРАКИЯ...

Не Македония е била гръцка провинция, а обратното. По времето на Филип II почти всички гръцки градове държави са завладени от него, включително и много други (не гръцки) тракийски градове. Например Пловдив. В античността обаче гръцкият език е имал значението на международен за нашия регион, както английския сега и гръцката култура както кока-колата и рок музиката са били пример за подражание. Затуй цесто сегашните гърци отъждествяват зоната на тяхното културно влияние с етноса им. По тази логика и древен Египет и Сиракуза и Колхида са гръцки.

така е,там е било България-Самуил....

Вместо да коментирате какво е било гледайте на какво положение сме.Стабилност и щастие отвсякъде.Македонците особенно днешните никога няма да се припознаят като българи докато продължавате да клечите на славата на дедите си вместо да си отвоювате държавата обратно от мутрите.Добре че е Ципрас да им напомня че някога са били българи.Докъде стигнахме гърция да защитава български интерес.

На няколко места в Библията пише за македонци, за Александър Македонски и не просто като наименование на някаква територия а за етнос. Ето какво пише в Първа книга Макавейска: "След като Александър, син на Филипа македонец, който излезе из земя Китим разби Дария цар шперсийски, индийски и се възцари вместо него в Елада." Лично за мен цялата история на Балканите е манипулирана като се отдава водеща роля на Гърция за сметка на други народи като: траки; македонци, а сигурно има и такива, за които просто не сме чували. Историята е неточна, манипулативна наука - по-точно псевдонаука. Единственото, в което съм убедена е, че Балканите са били средище на древна цивилизация. И пак, изхождайки от библейските текстове, съдия че по едно и също време е имало както тракийци така и македонци. Задавам си въпроса: Защо приемаме, че е имало царства на различните тракийските племена, а македонците са нямали такова свое? Затрита и скрита е историята на Балканите! И всичко това е умишленоумишлено.

Имало е естествено Македонска държава, както и Одриска държава. Унищожени са от Римската империя. А македонците специално са физически унищожени, защото са били смятани, за най-голяма заплаха. Не само за Рим, но и за гръцките полиси покорени от Александър.

Гърците винаги ръб....защото са НАЦИЯ,наследница на древна история , памет,самочувствие,ГОРДОСТ ,език и култура...И не позволяват на всеки бунак да им бърка в паницата.Не са като нашио,дето за една тъпа натегация на посланика ГИ ПРИЗНА!!!!/пък СПОРНИТЕ въпроси щяла КОМИСИЯ ДА РЕШАВА....НИЕ КАКВО ОСПОРВАМЕ?????НИЩО!!!Н И Щ О !!!!!!И сега граничим с Албания....ЩОТО ЕДВА ЛИ ИМАМЕ ВЛИЯНИЕ в македония....ДРУГ има!!!както и у нас....

Да не забравяме , че СЕГАШНИЯТ казус е ПРОВОКИРАН ОТ АМЕРИЧКА!!!!И сега се контролира ОТ НЕЯ....Което означава, че НИЕ /даже и те/ НИЩО НЕ ПЕЧЕЛИМ...просто сме употребени СРЕЩУ Русия...

Всеки има право да се нарича както се самоопределя. Итнересно защо не включват в името нищо българско? Защото взимат български паспорти само за да пътуват и работят в Европа. Македония винаги е била със смесено население, но преобладаващо българско. Комунистите я подариха на Сърбия и тя в течение на годините ги сърбизира. Ако чуете как говори един македонец в САЩ отишъл преди 1944г. да живее там няма да го различите от българите. Днешният трагичен проблем на Македония са албанците. Може изобщо да не дочака ново име със съставка Македония, а направо да стане Нова Албания. Само въпрос на време е. Чудно ми е как християните там не го проумеят и да се обединят и не разбират ли, че сами се обричат на унищожение. Всички политици са лакоми крадци и нищо друго! Същото като у нас!

Прав е,затова Гърците са нация,а ългарите сган ,която се дупи на Европа и призна македонския за език

КАТО ИСТИНСКИ ЕВРЕИ ТЕ ЗАЩИТАВАТ ДО КРАЙ КАУЗАТА СИ.

Признаването на ЕЗИКА води и до НЕГЛАСНОТО ПРИЗНАВАНЕ на много други неща......които са СПОРНИ и са от полза само ЗА ТЯХ...

Пешо, всеки е ткъв какъвто се чувства. Хората да кажем от североизточна България и Накедония по традиции, език, и дори генетично се различават доста. В ФИЕОМ има хора които се чувстват българи и такива които се чувстват македонци. Трябва да уважаваме това.

Е, азсе чувствувам китаец. кой ще ме признае за такъв, а ?По времето на комунизма Българскит архиепископ на Канада кани посланникът на Югославия Георги Чаушле/Чаушев/ на гости и го пита- Какви бяха баща ти и майка ти. Българи отговаря посланника. А Вие какъв сте? Аз съм македонец.Станал архиепископа и прекръстил се и казал-Дева Марийо, как можа крава свиня да роди.. Та така кой как се чувствувал

Как кой? Всеки който подпише Истанбулската конвенция:)

Както всеки ТРАКИЕЦ от Пловдив е българин така всеки говорещ български от Македония е БЪЛГАРИН. Това трябва да се заяви от Българското правителство и Жельовата измишльотина македонец ли си или българин е тъпа неуместна и никой няма да каже че не е македонец, след като живее в областа Македония. И защо не си я нарекохме Югозападна България а бързаме първи да я признаем за държава. Аман от тъпи управници.

Георги Димитров и Тито подписват на остров Блед т.н. Бледско споразумение: 1. 7 републики на Югославия с право на 1 глас и България с 1 глас. 2. Столица София 3. Македония с автономия и с право на самоопределение. Тогава щяха да си се влеят в България. Англичаните дават писмо на Тито който го праща на Сталин. Сталин вика Г.Димитров и то трови в Подмосковието.Таока Балканската федерация е унищожена в зародиш Това е била мечтата на Л.Каравелов, Ботев и Левски.И това е единственото решение на Македонския въпрос. Но великите сили никога нямаше да разрешат силна държава от Марибор до Черно море.За гърците да не говорим.Благодарение на английската подкрепа за Тито, Югославия влиза в Пиринска Македония. Чърчил е искал пълното унищожение на България, до Пловдив Гърция и до София Югославия.Ние сме били фащистка държава и сме в границите си, благодарение на Георги Димитров и Сталин. Двуличието на Великите сили сега се вижда ясно, Западни Балкани и Източни Балкани. Разделяй и владей.

е била голяма мечта на Раковски, докато не разбрал какви ги кроят зад гърба ни "братята" сърби и гърци, а руснаците, още като империя, са обещавали на сърбите да опират в Черно море. Това е причината Левски да каже "който ни освободи, той ще да ни и зароби", което и стана после.

СССР и македонският въпрос Сталин е категоричен, че македонският въпрос ще се решава от СССР и Югославия. На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БКП дава своето съгласие за него През юни 1946 Сталин предлага на Пиринския край да се даде културна автономия", за да се развие там македонското съзнание" на македонската нация". През 1946 Сталин изисква от България много по-интензивно да развива македонско съзнание сред българите в Пиринския край. В резултат на Августовския пленум на ЦК на БРП (к) от 1946 година е взето решение за отваряне на училища, в които да се преподава на новосъздадената македонска езикова норма и "македонска" история през прочита на зараждащата се македонска историография. През декември 1946 година е проведено преброяване на населението в Пиринска Македония. Държавните власти дават указания местното население в Пиринско да бъде административно записвано като македонско, включително помаците, с изключението на хората с произход от вътрешността на страната.

vasil

Егати и кръчмарските митове и легенди!

Блгария предаде българите в Македония още с признаването на Вардарска Македония за Македонска държава. След това признахме джихадисткото Косово и АОК, създадена от албанеца Жорж Тенет, шеф на ЦРУ, по баща Тенети , албанец.Така за втори път в новото време предадохме българите в Македония на главорезите от АОК. Сега ББ подписа договор в който Българското Вардарско наречие се призна за официален Македонски език.

Ето какво пише ЕКС шефа на полицията в Химара албанеца бАШКИМ ГАЗИДЕДЕ Бащата и майката на ТЕНЕТ са гръцки ЕВРЕИ романьоти(евреи останали от Римско времена) от албанското селце ХИМАРА-на иврит ХАЗАРТНО заложническо неприятно място.А ето кво пише в доклад на БНД-Немските служби-До ХИМАРА се намира Порто Палерме където 2002 когато Тенет е шеф на ЦРУ се осъществява рекорден трафик на ТОНОВЕ КОКАИН по линията с кораби Порто Алегре(Бразилия)-Порто Палерме (Албания)-от там паур боат -моторници Ямаха до италиански яхти собственост на бизнесмени от Ндрагета и Сакра Корона Унита край Бари и Отранто(Италия)

Бивша Сръбска/Българска/Гръцка Македоноя - това е на-точното име

е имало и те не са били велики, освен по времето на Александър, а също не са били елини преди него. Едва когато Александър изпраща стотици товари злато и скъпоценности от заграбеното в Иран (Персия) на елините, те ги признават за елини, но не и преди това. Така че гърците едно време взеха пари, за да ги наричат елини, а сега искат пари, за да се нарича някой македонец. Македонците са част от древен местен народ и той няма кой друг да е, освен т.нар. траки, т.е. българи.

СЪВРЕМЕННИТЕ ГЪРЦИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЕЛИНИТЕ!!!!!!!!!ТОВА СА ЕВРЕИ ОТ КЛОНА НА ДАН!!!!

Прав сте! Разгледайте снимки на статуи от онова време - високи, стройни, слаби и стортни фигури. Вижте сега генотипа на сегашните гърци....

Седнал македонецът да си пие ракията на терасата, гледа към Луната и се провиква: Ех, Луно, Луно, земьо македонска!

Едно име което гърците ще приемат е Югозападна България!

Последно , Източна Албания !

Й-ПАЗЕНАТА ТАЙНА В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ Днес целият живот на човека е превърнат НАПЪЛНО в един сън. Защото сънят ти има безусловна власт над теб във ВСЕКИ един момент. Това е много изгодно само на шепа "хора", привилегирован елит и паразит - ЛИДЕР. Когато ти сънуваш, сънят е ЛИДЕР, а не ти. Защо. През нощта ти обикновено заспиваш и ЗАПОЧВАШ да сънуваш, и когато сънят ти е там, той е ТОЛКОВА истински за теб. Запитвал ли си се в съня си: "Това не е възможно." Не, нали. А защо. Невъзможното се случва в твоя сън и ти НЕ можеш да го оспорваш. В съня си, ти имаш ОГРОМНА вяра, там никой не е скептичен, дори и Доналд Тръмп. В съня си ВСЕКИ е като малко дете, доверявайки се на ВСИЧКО което се случва там. Сънуваш маймуна и внезапно тя се превръща в човек. Дори и за ЕДИН момент, ти не се запитваш: "Как това е възможно." Сънят ти е безусловна вяра и доверие. Ти НЕ може да се съмняваш в твоя сън, ако ЗАПОЧНЕШ, то правилата на съня са НАРУШЕНИ. Ако дори веднъж, ти МОЖЕШ да си спомниш по време на твоя сън, че ТОВА е само един сън, ВНЕЗАПНО настъпва шок, сънят спира и ти се събуждаш. Светът, който ти виждаш около теб не е истинският свят. Не, че той не съществува, той съществува, но ти го виждаш през екранен филтър на съня си. Между теб и реалността има несъзнателност. Над теб ти е наложено от тях, ти да МОЖЕ да виждаш света САМО през един екранен филтър и интерпретираш всичко по неговия начин, ти си просто като един алкохолик, в ръцете на "закона", нали.

По повод един коментар, че Солун никога не е бил Български (не че имаме претенции) а заради истината, ще кажа, че не е прав. Не си прав! Монета от времето на цар Иван Асен II го показва като владетел на земите там Древна находка доказва, че Солун и земите около града категорично са били българска територия. Поне що се касае до първите десетилетия на 13 в. Монета от епохата на цар Иван Асен II /1218-1241 г./ преобръща всички теории и доказва, че Солун е бил част от Българската държава, казва пред БГНЕС известният финансист Тенчо Попов. През първата половина на 13 век България изживява своя апогей при първите Асеневци. След падането на Константинопол и Византия под ударите на рицарите от Чет. кръстоносен поход, Второто Българско царство се превръща във водещата сила в европейския югоизток. На 9 март 1230 г. се състои прочутата битка при Клокотница. Цар Иван Асен II разбива вероломния епирски и солунски владетел Теодор Комнин и както съобщават хронистите от онази епоха завладява неговите земи от Одрин до Драч. Но каква е съдбата на Солун? На монетата са изобразени две фигури. Т.нар. старша фигура коронясва младшата. До старшата фигура има надпис и тя е единствената монета със запазен надпис. "Този надпис е ЧР Асен, т.е. цар Асен. При това с две типично славянски букви Ч и буквата, с която се описва звука Е, т.е. славянския ЯТ. Следователно надписът е славянски", разкрива експертът. И уточнява, че дясната фигура е на цар Асен, а на лявата до нея стои надпис Мануил. Което показва, че цар Иван Асен дава деспотско звание на Мануил и Солун е част от Българската държава. Любопитна е историята и как той се е сдобил с тази изключително рядка монета. Тя е закупена на аукцион в САЩ, където е била грешно определена като византийска монета на император Алексий III и по тази причина тя е придобита за ... елементарната цена от 25 долара". "Никой от колекционерите не е погледнал добре монетата и не е разчел добре надписа.

Не е бил български. Там са си били комнините. Да не говорим, че след смърта на иван асен държавата се разпада скоропостижно. Солун никога не е бил завладяван. То и одрин, въпреки, че на няколко пъти е бил завладяван, никога не е бил задържан и никога не е бил български град, какво остава за солун. Пълен абсурд е някой да си мисли, че може да контролира беломорието и особено солун без флот.

Прав си НО...преди да нахлуе Аспарух по тези земи са ги владяли византиици е ииии какво ще кажеш.

Че си смешен. Важно е кой живее по тези земи, и чак след това, кой ги управлява. И не е Византия а е Римската империя, която се разделя на З.Р.И. и И.Р.И. Както се доказа в кръвта на днешните българи е наполовина тракийска. Знаем имената на доста тракииски царе , много преди Рим да стъпи тук. Не забравяй, че Ахил е българин и е един от героите в Троянската война.В Хронография на византийския летописец Йоан Малала пише: пристигна с атридите и самси Ахил със своя собствена войска, наричани някога мирмидоняни, а сега българи, 3000 души. Това сведение е отразено и в старобългарския превод на Илиада, направен по времето на цар Симеон Велики.

Чета един добър коментар по долу спрямо Дир.Понеже политиците в България не са спирали да вършат безобразия сега не им изнася реакцията и натискат медийте да цензурират мненията на хората.Свободата на изказ заема все малко пространство.Наемат се от определени партии определени хора които да изпълняват ролята на тролове които да тровят атмосферата във свободните форуми.Със забележка ако въобще можем да ги наречем свободни.Конкретно колкото до Ципрас това е показно изявление как трябва да се държи един политик който защитава мнението на държавата си без да се съобразява със чужди влияния.

Троловете не само тровят чрез думи останалите, но те и забраняват правото на свобода на словото и изразяването му от останалите.

КОМУНИСТИТЕ БЕЗРОДНИЦИ В БЪЛГАРИЯ КАРАХА НАСИЛСТВЕНО БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ПИШАТ МАКЕДОНЦИ. СЕГА КОМУНИСТИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ. ГАДОВЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ.

Нали знаеш откъде е дошло нареждането - щедрата руска душа ....

Комунистите и тогава и сега са руски подлоги.

....... така се прави. Всичко на масата и право куме та в очи..... Разни там историйки написани от платени агенти на този, онзи, тази или онази велика сила не вършат работа за голямата политика. Няма днес така- утре иначе, бъларски работи... като видим зора-обръща палачинката...

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО "DIR.BG" V.2 http://dnes.dir.bg/news/makedonia-gartzia-makedonska-natzia-26797041 Без коментар, забранено ни е от тях (dir.bg) и с мълчаливото съгласие на ЕС... Това е обществен форум, ако вие не искате да търпите някой в него, тогава си направете частен форум. Всеки има възможност да реши, дали иска да прочете коментарите ни, но ако ти забраняваш и на другите да имат тази възможност - именно това е робство, фашизъм и социализъм, а не демокрация и свобода, тук и сега. Не на робството, не на социализмът, не на фашизмът в ЕС. Защо коментарът "МАНИПУЛАЦИЯТА ВИНАГИ СЕ НАЛАГА ВЪРХУ ТЕБ ЧРЕЗ ДУМИ И ОБРАЗИ. ЕТО ЗАЩО" е забранен в "dir.bg". Коментарът е по темата и не съдържа спам, но лидерите в "dir.bg" твърдят обратното. Кой е спамер, "dir.bg" или ние, а сега какво. МАНИПУЛАЦИЯТА ВИНАГИ СЕ НАЛАГА ВЪРХУ ТЕБ ЧРЕЗ ДУМИ И ОБРАЗИ. ЕТО ЗАЩО Нещата ИЗРАСТВАТ от думите. За човешките същества вербалните конструкции са се превърнали в нещо ТОЛКОВА значително, че едва ли нещо друго МОЖЕ да им съперничи. Ако някой сред тълпата изкрещи: "БОМБА", самата дума ще ПРОМЕНИ останалите хора ВЕДНАГА. Може да няма никаква бомба, ала едва ли някой би ПРОДЪЛЖИЛ да прави това което е правил. Изведнъж и без НИКАКВО усилие, хората ще спрат това което са правели и ще се затичат насам-натам без посока. Въображението им ИЗЦЯЛО ще бъде ПОДЧИНЕНО на думата "БОМБА". Хората ЧЕСТО се влияят от ДУМИТЕ, макар те да НЕ отразяват НИКАКВА истина. Човекът НАУЧАВА думите от ДРУГИТЕ, той не се ражда с тях. Научавайки езика на ЕДНА държава, човекът се ИЗПЪЛВА с МНОГО предразсъдъци. Думите са ПОСРЕДНИК, чрез който НАУЧАВАМЕ от другите за държавата, законите, религията, митовете, трупаме култура, информация. Ако се вгледате в живота си, ще ВИДИТЕ колко неинтелигентно сте постъпвали. Прочитате някоя книга, НАТРУПВАТЕ знание и ЗАПОЧВАТЕ да си мислите, че: "аз ВЕЧЕ знам". Научили сте думата "държава" и си мислите, че познавате "държавата". Готови сте да спорите, и не само да спорите, ГОТОВИ сте да убивате и да бъдете убити в името на "своите" вярвания. Колко хора са избити за нещо, което просто са ПРОЧЕЛИ в една книга и са се ПОДЧИНИЛИ на някакви: идеологии, закони, заповеди и религии, наложени върху теб ВИНАГИ от ЛИДЕР. Това са изключително глупави хора. Един се бие за религията, друг се бие за държавата, трети се бие за народа. Вие се биете за някакво ВЯРВАНЕ: за книги, за идеали, за идеологии, за религии и убивате, тук и сега живи хора, жертвайки безценния живот. Какво ти правиш, ЗНАЕШ ли това.

++++++++++......+++++!

Думите формират нашите мисловни конструкции , а оттам и мислите и мирогледа ни...Затова е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно КАКЪВ СМИСЪЛ НОСЯТ ТЕ....Големият номер/при неолиберализмът/ е да се ПОДМЕНИ СКРИТО!!!!смисълът на думите...Така се прокарват НОВИТЕ подли идеологии за подчинение,разбиване и атомизиране на ОБЩЕСТВОТО.

Сигурно дори не си чел 1984, но този, който ви пробутва конспиративни теории я е чел. И е в Москва. Разбираш ли новоговор?

Имало е до идването на Римляните....След това те са разпръснати из империята...В Египет има наследници на Македонците наречени Копти..

Eдинствено Б.Б. има смелостта да даде на всеки човек правото на свобода на словото и изразяването му, ето защо Б.Б. не е причината, а тя е във всеки от нас и никъде другаде. Б.Б. може на ни даде правото на на свобода на словото и изразяването му, но някаква си медия може да ни го отнеме, когато и както си поиска. Царят дава, но пъдарят не.

А аз само да отбележа друго - без да споря за исторически казуси. Впечатлява ме друго - все повече европейски лидери по една или друга тема изразяват своята позиция на несъгласие. Само нашият ръководител приема всичко заповядано от началниците, че дори сервилността ни стига до там, че се подлагаме на абсолютно доброволна окупация - превзети без война. Никак, ама никак не ми харесва!!!!