В Якутия се къпаха за Кръщение Господне при минус 63 °C

В якутския град Верхоянск, една от най-студените точки в Северното полукълбо, днес за първи път се състоя обредно къпане за Кръщение Господне.

Обратно в новината

Коментари - В Якутия се къпаха за Кръщение Господне при минус 63 °C | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да се потапят постоянно да изтрезняват от водката.

Гаси индианската държава. Прост народ слаба икономика. Колкото пъти да ги хванат американците, толкова пъти ще ги пукат от бой тези с квадратните руски глави.

-63 на водата са били поне +5... Все едно да се топнеш в минарална вода +58 градуса.. Кеееф.

мдаааа а швабите при Сталинград се размекнаха.

като е християнски празник, къде ли са намерили навремето в Палестина ледена вода? Или леденото хоро си е измишльотеница?

Палестина е измислицата. А американските евреи отиват при руските евреи в Якутия не за "кръщение" а за елмазите. Якутските елмази се търгуват също на Холандската борса на Ротшилд.

истински - няма гайди и тъпани и пияни потури!

Не трябва да се подценява значението на това къпане ,според мен.На пръв поглед това е просто спазване на ритуала в този християнски празник,но мащаба на отразяването на това събитие говори за друго.Това означава ,според мен,че на руската църва е възложена задачата да насочва руснаците към по.здравословен начин на живот,както се видя даже и президентът Путин се включи в това къпане!Вижда се как руската църква се намесва много сериозно в полемиката за здравото семейство,за истинското семейство ,за семейните традиции,за здравословния начин на живот и за духовната сила!Това изобщо не е за подценяване!

Тези господ не може да ги спаси от пиянство и разврат , а ти очакваш попове -милиционери да го направят

да руснака гладен обезверен гледа с страх всички путински изяви и се пита дали не настапва ледената-икономическа и соцялна епоха в руссия---птивет от ленинград напално сасипан от путин

е ся проверих ниагарския водопад замръзнал при -67 руснака държи до -63 :)))) но там водопада е от водка

очквано е рязко повишаване цените на електроенергята и отопленето тук в москва казват че руснаците трябва да провеждат ледена закалителна кампаня в предвит тежките икономии така че не са случаини пополязираните ледени бани

ЗАпадналите да не гледат.

Температура на въздуха, не на водата. Но дай да плюем по Руснаците, нали за това плащат! Температурата на водата под леда е около нулата. Това, че са в палатка, да не мислиш, че вътре е + 30! Еий, за жълтите центове, какви ли не глупости ще напишете.

В палатка са ,за да ги пази от вятъра При тази температура малко да си мокър и най лекия полъх те прави на парче лед

е не знам според мен на -60 С ако си наплюнчиш пръста и го оставиш влажен ще замръзне за 1 минута не съм бил в такива условия но съм бил на пост на -20 С не виждам как на -60 ще можеш да се къпеш...

ами като пълзиш как ще видиш?

когато навън е - 63 градуса по Целзий, то колко ли е температурата на незамръзналата вода ??! :)))))))))))

течащата вода замръзва при доста по-ниска темп някъде към -100 мисля а и дори да е 0 С темп на водата навън ако е -60! дори да е вряла водата ще спадне темп за минута много съмнително звучи може да е някакъв минерален извор и реално да не се излагаш на -60

Това са истински православни християни вярващи в Бога и Бог ги пази!

Ако ще навън да е -100, температурата на водата не може да е под 0 градуса ;) Режат леда с резачките и както виждате от снимките водата вдига пара, защото е по-топла от околната температура с цели 63 градуса ;))

анджек

И сега ми обясни защо морето замръзва, дори при положение, че водата е солена ?

Въпросът ти е тъп, Саше. Солта сваля точката на замръзване, но замръзването си остава.

Само яки мъже могат да направят това, без да загинат. (Защото в ледена вода рефлекторно сърцето може да спре!) Това са несломими хора, браво! И с Бога напред!

Слава на Русия и руския народ! Бог да пази Русия! Живи и здрави, както и на техния президент, Владимир Путин!!! Хубава събота и неделя от България!

Вода при -63С не съществува. При тази температура нейното физическо състояние е само и единствено като лед! Четете физика, драги журналя!

Съществува вода при -50 C може да прочетеш тук: https://link/wiki/Supercooling

а на краварския посланик сигурно ще му заврът нагревател да не му е студено като се изкъпе

Я каква палатка са вдигнали и всички са вътре. Така и баба може. Поредна руска лъжа да се правят на велики.

НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ .. НА ЛЕЙК ХЮРОН СЕ ЦЪМБУРКАМЕ ОТ ШАТРИТЕ В ГЬОЛА КАТО ИДЕМ НА ICE FISHING АМА В ШАТРАТА В +30 ГРАДУСА И ЕДНИ ХУБАВИ НАПИТКИ :))

Повече от железни са!!!

В Якутия се къпаха за Кръщение Господне при минус 63 C При 63 градусова Водка , така се получава.

При -63 гр. къде са намерили вода освен да я топлят с горелки.

Мутантска държава, мутантски традиции

Мутант е баща ти, требвало е да те обърше у пердето, а не да свършва у майка ти!

той се обърсал у пердето ама майка му се обърсала и тя с него... та така

Третополов,гледай си джендърските и евроталнтически цености.