Гласът на видинчани: Трябва ни магистрален път до София

Изграждането на магистрален път Видин-София единодушно обедини видинчани.

Обратно в новината

Коментари - Гласът на видинчани: Трябва ни магистрален път до София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За ГЕРБЕРСКИТЕ БОКЛУЦИ, които повтарят, че "асфалт не се яде": Ми, не се яде, бе! Яжте го вие... Тъпият асфалт е само една МАЛКА част от проблема, ще трябва и ОЩЕ... Така че, млъквайте и джвакайте асфалта!

Има седмица, в които преминалите към Дунав мост 2 достигат до 23 000 МПС. И ако това на някого му се струва малко за 7 дни... По официална статистика.

който не е пътувал по този път не знае за какъв трафик става въпрос всички други приказки са простотии моста пре този трафик вече се е изплатил на това няма да го прочутете некаде поздрави

Нали асвалт не се яде бе прости комунопитеки....... Когато Т. Живков направи магистралата от София до Правец се радваха комунягите ....През демокр. когато се строят магистрали, викахте ,"НИЕ НЕ ЯДЕМ АСФАЛТ" сега искате да "ЯДЕТЕ АСФАЛТ" ........... ПИТАЙТЕ ДРУГАРКАТА КУРНЕЛА, КОЕ Е ПО СЛАДКО ДА ЯДЕТЕ АСФАЛТ ИЛИ ДА ХВЪРЛЯТЕ ПАРИТЕ ПРЕЗ БАЛКОНИТЕ НА АЛО МАНГАЛИТЕ......

Нали асфалт НЕ СЕ ЯДЕШЕ бе селядури!!! Работете, бъдете инициативни, а не нахлувайте само в София, че тук вече въздух НЯМА или най-накрая НАРЕЧЕТЕ цяла Б-я София и да се завърнат селяндурите по родни места, че от селяните с мръсотията която осрахте София ни дойде до гуша!!!

а бе може и да си прав, ама най осраната част от софия си са старите софийски квартали дето сте уж кореняците!

за да направи някой път до твоето село, трябва да имаш какво да предложиш да вземе, и същевременно да можеш да купиш неговата стока! засега във видинско няма ни какво да вземеш, ни на кой да продадеш! работете!!

а някой ще ми кажели какво се разбира под магистрален път?

Асфалт не се яде бе циркаджии!

Ми, не се яде!!! Но това е само началото, искаме още!

Ми, не се яде!!! Но това е само началото, искаме още!

задминавам изпредварвам северняшка му работа.

Изчетох доста от коментарите по-долу и ме е СРАМ от написаното в тях! Абсолютно верни излизат думите на поета, че никакъв народ не сме - щом някой надигне глава, веднага 10 други го дърпат надолу! Какво ще е лошото за "столичани" да има магистрала да Видин? Или пък на бургазлии, варненци и всички останали българи? Но не! Трябва да се мачкат "провинциалистите"! Особено съм възхитен от коментара как Видин щял да е първия областен град, който ще изчезне от картата на България! Какво добро ще види коментиращия, ако това наистина се случи?!? Вместо да се подкрепяме, ние се дърляме като кучета за кокал! Е.ахти и народът!

Само да добавя: За пътя Видин - София през първия програмен период след влизането в ЕС (2007-2014) по европейските програми бяха отделени 600 000 000 лв, но щом дойде на власт бившия кмет на София - Банкянското слънце, да се свети Името Му!, веднага ги прехвърли и +усвои" за строителството на софийското метро. Ха сега, столичани, напънете се и върнете тия пари, барабар с лихвите, за строителството на пътя до Видин! И не забравяйте - нямате никакво право да обиждате хората, които не живеят в София. Да не говорим, че когато Видин е бил столица на царство, София е била село с няколко махари с общо население от 500 души. Дори когато София е избрана за столица, градът е наброявал 8 000 души и е бил на 18-то място по население в тогавашното княжество България. Единствено административното въздигане обуславя последващото развитие на града. Защо пък пътят да не положи основите за съживяването на Видин, Монтана и Враца? Тези три града към 1988 година имаха население съотв. почти 70 хил., 60 хил. и 100 хил. души, а сего са наполоввина, че и по-малко. Защото мъдри "столични" политици затвориха и разграбиха или дадоха възможност да се разграбят структуроопределящите заводи в тези градове, както и резбиха колективните селски стопанства. А като няма поминък, няма да останат и хора, ясно е.

Много точен коментар!

"Промите червени мозъци" и "номади" не може да създават богатсво. Нямат необходимия за това капацитет между ушите. Могат само да правят далавери, крадат, лъжат и грабят. Затова децата и внуците ви избягаха на Запад и Юг, затова сте Северозападнала България. Жалко, че махнаха видинският и вече не е начело на БСП, но и Курни не му оттъпва. И тя добре се справя със затриването на "столетницата". На кривата ракета, космоса и пречи, извинете София.

То че има нужда от магистрала до Дунав мост-2, е ясно. Лошото е, че по продължението на този път в Румъния няма магистрала, а обикновен път, по-читав от нашите, естествено. Там не знам след колко години ще се появи магистрала и ще бъде ли вече изобщо необходима.

Гласът на видинчани: Трябва ни магистрален път до София Бедни ми , бедни видинчанино,градът ти ще бъде първият областен център в България,който ще изчезне от лицето на земята. Натам са тръгнали нещата.

Магистралата е скъпо нещо, а и не знам има ли разчети, които я оправдават. Един добър трилентов път решава проблема - бързо и евтино и това трябваше отдавна да се направи и не само към Видин. Но...

Прави са хората, пътят през Петрохан спира икономическото развитие на региона.

Много късно искат хората. Трябваше да търсят начини да станат първи, да представят проекти , мнения, подписки, а те две години преди спиране на кранчето подскачат като ученици с тъпи лозунги.

Гумата защо изобщо трябва хората да подскачат? Не получават ли управляващите заплати за да се грижат за цялата страна? Щом се налага граждани да подскачат по такива въпроси - управляващите са за уволнение!

Браво и сега да отидат до партината централа за обяснение "дали асфалта се яде".

Практиката показва, че се яде. Виж Вожда си

Чувство за хумур, чудесно имаш ти. Истина в думите ти има. Но не всичко казваш ти. Дебелее, не само "Вожда". Дебелеят искаш каже ти и ДПС-то - "Прасчо" и мака му "Праска". На републиката главния "Свинчо" дебелее също.

Не ви трябва път а по високи пенсии и заплати! и по малко корупция!

Демек, трябва да се оттърват от Тиквената Сган

Защо им трябваше на видинчани мост,та сега искат и магистрала. /П.Р.Славейков-Да би мирно седяло,не би чудо видяло-т.е. ТИРове./

Хей българчета, не си правете илюзията, че магистралите се правят за вас! Те се правят с ваши пари но са за "белите европейци" които търгуват и пътуват от Западна Европа до Турция, Гърция и богатите държави от Азиатския континент!

Нали асВалт не ядете бе? Кви пътища ви гонят сега? Вейте си червеното знаме и чакайте другаря Путин.

е боко тиквата не ви ли направи път бре вече 3 мандата само пътища строи и се нема....ба тоо кофти матрял се е недоволен нищу изберете го пак та отново да ви обещае инфрастръктъра и саниране на колибите ше ги санира за милиарди па вътре нек си вали па колиби

Откъде ще дойдат парите? Съгласен съм че трябва по-хубав път до Видин. Но първо трябва да се направят магостралите "Хемус" и "Струма". И пътя до българо- сръбската граница. Чак тогава тунела под Шипка, пътя до Видини и пътя Бургас-Варна. За всчики магистрали, корупционната АЕЦ Беляне, повишаване на пенсиите, по-добро "безплатно" "здравеопазване", по-високи заплатаи за полицаи, учители, военни, лекари... Откъде мислите ще дойдат парите. Не разбирате ли, че пак от всички нес ще ги вземат. Не може сам да се спасиш от удавяне дърпайки коосата си с ръка. Предполагам знаете, че парите не падат от небето или пък не извират от земята както в Русия, Саудитска Арабия, Либия или Норвегия. Само 80-те процента "червени" дебили не си дават сметка, че всичко, което политиците ни "дават", води до по-високи цени. Защото даването идва чрез взимането през данъците. Съответно води до повишаване на ценита на всичко храни, дрехи, ток, вода...

А за санирането откъде идват? Цървуле

... сельо? Марш да въртиш геврека, че в края на месеца да ти дадат 1, 900 лева заплата!

Нищо не съм казвал за санирането. Никъде не съм го защитавал. Смятам, че то е корупционно като АЕЦ Беляне. Това, че не понасям червените политици от БСП и ДПС, не осначава, че харесвам ГЕРБ. Освен тях има и други партии у нас, а може пък да съм от негласуващите. Просто смятам, че ГЕРБ са по-малкото зло. Кой е по-голам прахосник, този който прахосва 3 млрд. за саниране на панелни котийки, които след 10 години ще са се срутили или онзи, който прахосва над 20 млрд. атомна централа, която никога няма да заработи. Все още имам за що годе нормален живот и не съм стигнал до "цървул". Масовото невежество на народа и популизъм и алчноста на партите, ще праизвеждат все повече "църволи" у нас. И за твое сведение бедняка може и някога да забогатее. Но тъпънара не се променя никога. Защото поради тъпотата си не може да осъзнае какъв е в действителност.

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

То да е само Северозапада загинал. 2/3 от България са си направо пустиня. С МЪРТВА ИКОНОМИКА толкова

По-добрият вариант е: Да се спре Програмата за САНИРАНЕ със средства от бюджета. САНИРАНИТЕ до момента да изплатят щетите нанесени на Бюджета, възможно най-бързо. ПРАТЕ ДА СЕ ВЛОЖАТ в ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА в СЕВЕРОЗАПАДА. 3 милиарда лева, ще стигнат

ПАРИТЕ ДА СЕ ВЛОЖАТ

ти бе, малоумник с твоя северозапад - умрял край, безперспективен, а той пари иска да му наливат там!

БОКЛУК ГЕРБАДЖИЙКИ ЗАСТРЕЛЯН. НЕГРАМОТЕН КАТО ВОЖДА СИ

Безперспективен?! Земята е златна...Незамърсена и плодородна...Безперспективен е този, който не вижда тези простички дивиденти!

Ако се направи магистрален път от Северозападнала България до София, столицата ще се напълни с орки! И сега се справяме едва едва от "дебелите" шофьорски кратуни на ония от Благоевград, а като ни населят от "триъгълника на смъртта" - Видин-Враца-Михайловград, столицата хептен ще баталяса!

А бе"столичанино", който живееш на 60 квадрата! Ако има магистрален път да пътувам и дасе връщам за 1 час е*eм ти да ти живея в скапаната столица, като си живея на 300 квадрата!

а не искаш ли някой и да ти чеше "ташо", докато си пътуваш по магистрала? Колко данъци плати на държавата ти, че искаш магистрала към най-безперспективния край на БГ?

Ако щеш ходи живей в столицата колкото си щеш, ама се дръжте като нормални хора! Не е важно на колко квадрата живееш а какъв е стандарта ти на живот!

Откъде най-бедните в България и ЕС от "Севррозапада" имате пари за кола и да сипвате бензин, дизел или газ? 400 км. * 20 лв. горивото за 100 км = 80 лв. на ден; 400 лв. седмично; 1600 лв. месечно; 20 000 лв. годишно. И ще трябват още 100лв. годишно за винетка, 35 лв. за прегле,д 50 лв. данък за автомобила и още пари за консумативи за колата. Та това е повече от средно годишният доход в България на домакинство с 2-ма работещи в него. А какво остава за живеещ на социални помощи видински ман... Така става, когато се простираш не според завивката си. Гордост, къщата му 300 кв. Обаче тоалетната му чиния хванала пайжини, заради гладуващи стопанин. Зимата в стаите температурата под нулата. Пък се присмива на този дето живее на 60 кв. м., но има какво да яде и зимата е на топло.

Аман от елфи и други столичани, които мислят живеещите в провинцията за орки! Този край е станал най-бедния, защото беше отритнат от Костов, а после и от Крадлив дедо и от Тиквата Боко, защото не гласуваше за тях! За пътя Видин - София през първия програмен период след влизането в ЕС бяха отделени 600 000 000 лв, но щом дойде на власт бившия кмет на София - Банкянското сЛънце, да се свети Името Му!, веднага ги хпрехвърли за строителството на софийското метро. Ха сега, столичани, напънете се и върнете тия пари, барабар с лихвите, за строителството на пътя до Видин! И не забравяйте - нямате никакво право да обиждате хората, които не живеят в София. Много ог тях са по-светни хора от вас, столичани. Да не говорим, че когато Видин е бил столица на царство, населението на София е било 500 души. Дори когато София е избрана за столица, градът е наброявал 8 000 души и е бил на 18-то място по аселение в тогавашното княжество България.

а космодрум не щете ли

..имаме си космак друм до ..Калафат, бате!

Търсете .... и се оплаче!те на. .Чаушеску... !

От Булгаристаня губим Видинската крепост май ? Осман паша що ли напусна Видин? Да го пленат при Плевен града.

и за чий ви е? Да бегате по- бързо))):

Не. Да нападат по-бързо!

За тунела под Петрохан се говори отдавна...Ама за него все няма пари. Сега изведнъж ще се намерят и "нашите" ще се разбързат. Каква е причината? Много просто-румънците оттатък вече "ги плакнат" Видин, Лом, Монтана...да земат да станат...област Крайова!!! Щото не е тайна, че доста видинчани работят оттатък, и че румънците за разлика от преди години сега са по-добре от нас!

Като чета искането за магистрала до Видин се сещам за един МНОГО по-евтин вариант--вместо да се дават милиони за магистрала,много по-лесно и евтино е да СЪБОРЯТ моста./Не искам да ми се плаща за идеята/.

... за масовата простотия в БГ. Искали магистрала, а бил опустял градът и били останали само стари хора! И защо да финансираме с данъците си неперспективна магистрала, водеща към демографски обречен край? Магистрала, по която ще минават по5 автомобила на час? Магистрала, която ще поглъща (освен за изграждането) по няколко милиона годишно за поддръжка?

Пътувал ли си в района да видиш, какви върволици от тирове има? Или така си пишеш да не заспиш?

я сега кажи Мите - какво е "върволица" от тирове? Или си пишеш ти така? А значението на думата "магистрала", знаеш ли Мите? Добре изграден, четирилентов път, нзаеш ли Мите, че струва 4-5 пъти по-малко от магистрала? Чети, образовай се, после драскай по форумите!

Глупако, има огромен трафик към Дунав мост, Румъния и Европа, към двете КППта със Сърбия също. А и района няма да се съживи, ако е изоставен.

е твоя квалификация. Колко е натоварен пътят? Колк МПС минават на час?

Хората са съвсем прави. И не разбирам, усвояват се, къде и се крадат едни пари, често се строят съвършено безсмислени пътчета. Само да се усвоят едни пари. Ами ето, с такава магистрала може да се усвоят много пари. И не е задължително наведнъж да стане. На отсечки ако ще да е, всяка година по част и ще стане.

Верно ли го написа това?