БСП: Кои ”корифеи” написаха програмата по История за 10 кл.?

БСП настоява да се отменят одобрените учебните програми по История за 10-и клас, защото с нея се въвежда политизация и нова идеологизация на образованието.

Обратно в новината

Коментари - БСП: Кои ”корифеи” написаха програмата по История за 10 кл.? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва всички да научат за зверствата на съветското робство в България от 1944 год., както и имената и деянията на българските палачи помагали на окупаторите да затриват народа.

Ало Дира как може да оставите 1 човек с различни никове да напише 580 мнения

От филма ,,ХАН АСПАРУХ" /по памет/ ,,Историята ...не е това,което е било. а ТОВА,КОЕТО е написано,че е било...."

Трябва да се пише всичко! И за мегаломана Фердинанд довел до националните катастрофи и хитрата лисица Борис с мълчаливото съгласие на който обявихме ненужно война на Англия и Америка, които ни разрушиха след това. Същото важи и за социалистическото робство което тук някои възхваляват с голямата ни индустриализация. Построиха се наистина много предприятия, които произвеждаха боклуци, които разменяхме за други боклуци от СИВ. Когато дойде демокрацията благодарение на Горбачов / а не по наше желание/ се оказа, че родните ни промишлени изделия са неконкурентни и никой в нормалния свят не иска да ни ги купува на реалната им вече цена. Още по-образно и опростено това състояние може да се обясни със следния пример: Един и същ народ /немците/ в соцлагера произвеждаха Трабант а при капиталистите Мерцедес. Има ли нужда повече да говорим?

Някой беше казал,че,,историята се пише от победителите...",т.е. ЕДВА ЛИ може да е обективна-спомнете си колко са осъдените след 1945 г. в Германия и колко в България,без да се броят убитите 1941-1944 г. и след 9.09. 1944 г./ФАКТИТЕ..../

Бъдете обективни! За много неща е права жената. Трябва да се пише за националните катастрофи на страната и причините за тях както са написали и за руското робство. Като чета някои коментари започвам да си мисля, че по време на Турското робство е било толко хубаво, че ние пак ще го поискаме. Не че със сигурност при настоящата политика и дупелизане то няма да се върне.

Робството си е робство,но според проф. БОЖИДАР ДИМИТРОВ през 17 век в турската империя от 17 везири 15 са били българи или с бълг.корен.

Ако, в България е имало Комунизъм, то значи МАКЕДОНЦИТЕ са прави да учат, че сме ги окупирали 41 година и , че Българите сме фашисти...Хубаво се вижте какви учебни програми пишете , соросоиди!

Да другарко в БГ не е имало нацизъм нито фашизъм пе и комунизъм а мафиотско управление на дебили

Един вид сбор, единство. Нещо като притчата за пръчките на Хан Ювиги Кубрат. Значи и той, а? А това, че нещо винаги се изкористява, е друга тема. Все едно да мразиш Алфред Нобел заради динамита.....Или Алберт Айнщайн заради формулата за разпада на енергията /атомната/. Елементарно, Уотсънке-ей!

Само гузен червен дебил може да не види , че комунизмът /руското робство/ беше несравнимо по тежко от туското. През комунизмът българинът е крепостен, който закрепостен към място и професия, както е бил мужикът, не само няма частна собственост, но и няма дори право на частна собственост , като долен руски смерд, няма право на истински пари /валута/ които да обмени и притежанието им е незаконно, а наказанието достигащо до смъртна присъда, подлежи месец годишно да дава безплатен труд ангария /бригада/ на държавата, не може да напуска държавата, при опит за това разстрел на границата или затвор, няма право на стопанска инициатива и е без право на политическа ,гражданска активност, без достъп до световна преса, култура и информация за света , без право на пътуване и образование в чужбина и без право на религиозна дейност и без свободно иповядване на възгледи и вяра. .По турско време , въпреки че подобно на руското робство са били с ограничени политически права, българите са били несравнимо по- свободни и с достойно съществуване:пътували по цял свят и се образовали , където пожелаят , имали са право да се заселят , където пожелаят, право на пари , стопански инициативи, търговия, занаят , имоти, индустрия, не са били закрепостени към занаят и място , получавали са информация и книги от цял свят, издавали са собствени вестници, дори са имали право на референдум , като така са основали своя църква , упражнявали са свободно религията си.

Силен напън-уважих. Може и да е достатъчен за хора, които не са живели тогава и вЕрват на пропагандните напъни.

Много глупав и неверен коментар на постсоциалистически израстък

vasil

В Османската империя - давай кинтите и - пътувай,върти занаят и търговия,бъди християнин... В екзархийските ни училища са учили турски от петата година нататък,по 2 часа седмично.Всичко друго- на български.

Много са прави от БСП. Кой цели промиване на мозъците на младото поколение българи? И ако ще се пише за народния съд, да се пише как деца са разстрелвани от фашистите само година-две преди това, само зашото башите им са се борили срещу фашизма. Да подкрепим искането за отмяна на тази програма по история, иначе децата ни ги чака още по-голяма мизерия от тази дето сега се стеле над България.

Отдавна трябваше да се пише за комунистическите зверства,за да знаят поколенията истината!Много късно се сетиха

Историята трябва да я има в учебниците каквато е,колкото и да не е удобна за някой комунисти.Истината трябва да ес знае и помни! Няма как да се изличи,че е имало репресирани и осъдени стотици,а даже хиляди без съд и присъда,несправедливо отнети животи и концлагери! Това дали ще го пише в учебниците?Някой май се страхуват от миналото

Коя истина? А това, че деца са убивани само защото башите им са били антифашисти да се крие, нали? Кое наричаш истина? Това е промиване на мозъци, никаква истина не е.

Вие искате да не се пише истината ли? От какво се страхуват комунистите?-та нали всички знаем какво е било,нека го знаят и сегашното поколение.От реакцията им прозира страх и срам!Няма от какво да се срамуват,ако мислят,че са прави-но те знаят добре от какво се срамуват,нали са наследници на точно тези комунисти вършели срамни безчинства.А това,за което пишете ми да се пише и то какъв е проблемът,ако е истина?

Ало Дира как може да оставите 1 човек с различни никове да напише 580 мнения

Няма ли да спреш, под всяка статия твоя спам. А и нищо интересно не казваш, ходи се образовай малко и пак ела с повечко идеи, а не с един и същи спам.

Когато немската армия влиза в България през Видин първи посрещачи са комунистите щото тогава Германия и СССР са съюзници.

Да не би да не е верно че трепеха хората по лагерите с колове и с труповете им хранеха прасета.Да не би да не е верно че за 3 месеца след като съвецката армия окупатор ги постави на власт не изтрепаха 30 000 българи без съд и присъда

Как кои - самозвани и продажни историци, гъзолизци и дупедавци, готови и майчиното си мляко да продадат за някакви мижави хартийки (а може би сериозни финансови облаги). Кой знае?

ако някоя друга партия вземе власта и реши да напише в учебниците истината да се противодейства по всякакав начин

Времето на социализма бе най-хубавия период в новата история на България

комунистите а след тях и комсомолците като орли винаги заедно създаваха трудовия славен път ....заплатите еднакви в магазините само вафли и боза а лимонадата беше пълна с боклуци от неизмитите шишета

ти къде си расъл/расла? Ходи яж испанската отрова дето се прелага сега във вид на месо, плодове и зеленчуци по всички немски супермеркати и се кефи на животеца си. А тези емски супермеркати в Бг са отворени почти дененощно. Хайде ходи да пазаруваш и да спреш да тровиш форума.

Зелен кон и умен даскал няма.Включително и Тая другарка.

В началото на "демокрацията", в предизборния период на 1990 г. външни фактори с помощта на наши "родолюбци" лансираха картата на България покрита с черепите, обозначаващи многобройните лагери за инквизиции на българите. Според тази "истина" всички би трябвало да са инквизирани. В резултат БКП/БСП спечели изборите. Сега авторите на тези "учебници" повтарят тази "истина", като си мислят, че онези нещастни българи са вече измрели и сега живущите ще им повярват. Да, ама не, каза един. Поръчителите и авторите на тези "учебници" не знаят, че дърпайки гявола за опашката ще го събудят и пак обикновените хора ще страдат.

непременно да се изучава в 10клас марксиско- ленинската утопия и да има задължителен приемен изпит във всички ВУЗ.

всички ученици след 7 клас задължително да се включат в младежкото движение а БСП

след 89г се допуска и СДС

учениците на които родителите не са членове на великото БСП да им се пишат двойки и периодично да се бият от преподавателите та да им дойде акла

Голям си шегаджия. С тъпите гербпохвати само така трябва...Наистина ме развесели.

Не бях чувал

когато битите ученици пораснат да станат работници и да слушат началниците си които задължително трябва да са членове на БСП или СДС

ако някоя друга партия вземе власта и реши да напише в учебниците истината да се противодейства по всякакав начин

Ти сигурно си от тези които са били на специален режим за снабдяване от УБО.Не си вадил открит лист за да ходиш на събор до Струмица за да купиш дъвки.Не си чакал за нафтова печка и цветен телевизор.Сигурно не си чакал и 20 години за Москвич от Мототехника.Също така не си ходил в чужбина законно с 20 щатски долара в чужбина/ако те пуснеха органите от ДС/.Сега сигурно си велик работодател и собственик на някое заводче нарязано на скраб и приватизирано с компенсаторки.

Историята е спирала.Комунизма ще се върне на по високо и хуманно общество.За сегашните критици никой няма да си спомня.Оставете и не променяйте историята си спрямо партийните ви възгледи.

По време на социализма България бе първостепенна европейска сила. Икономиката можеше да поддържа 170 000 армия, модерна и мобилна - страшилище на Балканите. България бе призната за морска страна със 117 търговски кораба, пътнически и риболовен флот. Българските спортисти се завръщаха от всяко световно състезание със златни медали и награди .... и т.н. ...и т.н.... В всичко товасе случваше по време на социализма. Псевдолибералите и продажните евродемократи изтриха българските постижения и върнаха България в каменния век. А бъдещето е още по-страшно.

Да допълня. Поне 20 държави в света веднага ще покрият и външния и вътрешния външен дълг на България, ако има чалъм в аналите да се смени националността на нашите космонавти с тяхна. Да не говорим на какво ще са готови, за да имат документирана история като държава, дълга колкото нашата. Ама гъзолизците, които се докопаха до управлението на държавата през последните 30 години мислят само за собствените си временни удобства и продадоха националните интереси, включително на държави, създадени от световната паплач преди има-няма 250 години.

След няколко десетки години, когато историците започнат да виждат само фактите, изобщо няма да говорят за "комунизъм" в България, Ще бъде осъзнато, че всичко, което ставаше през "онези 45 години" се определяше от факта, че страната попадна в буферната зона на СССР и затова получаваше оттам огромните средства, с които се хранеха, обличаха, топлеха, задоволяваха културните и здравни нужди 9000000 българи. Понеже тези средства се даваха на Българската държава, те можеха да бъдат разпределяни само от нея чрез тоталитарна икономическа система. Друга икономическа система беше невъзможна. Това са фактите.

комунистите взеха собственноста на Българския народ и превърнаха мъжете в алкохолици ... така направиха по рано в Русия

Само дето сега в България има много повече алкохолици, че вече и наркомани...

А бре ти и тримата под теб в ред ли сте?

След няколко десетки години историците ще говорят за два "Златни века" в Българската история: през девети век, когато държавата е била в буферната зона на Византия и през "онези 45 години", когато бяхме в буферната зона на СССР. На някой може да не му звучи красиво, но българите са се възползвали от това положение и затова сме получили и религия, и писменост, и икономически просперитет. Исторически погледнато, в човешкото общество това, което се е случило е единственото нещо, което е можело и трябвало да се случи. Хората трябва да виждат фактите и да се приспособяват към тях. И сегашното обезлюдяване на Българската земя е по обективни причини и емиграцията на българите е приспособяване.

Най големите храмове в Европа са строени между 1000г до 1600г през времето когато в БГ нито една църква не е построена Има ли в България въобще нещо построено от тогава! Само дето сме били използвани като донори и снабдители за набезите на Турците в Западна Европа. До 1876 г освен Румелия не се е знаело че съществуват българи. Това трябва да се знае от всеки българин!

Когато тук е имало огромни градове, като Плиска и Преслав, в днешна Германия още са били в родово-общинният строй.

Прочети на стените на Рилски и Троянски манастиор кога са строени и тогава пиши глупости

не по чукарите скрити от турците

познанията ти по история са като на тези дето са писали учебника за 10-ти клас, да не си един от авторите? Ако не си, си на неговото ниво.

я написа историята. От днешния ден се вижда много ясно миналото, събитията, фактите и цифрите са там. Емоциите са за театралните спектакли.

Нене позна, програмата по история е написана от семейство...келбечеви!!

В БГ в администрацията и управленческите структури има само "КАЛПАВ МАТРЯЛ" и ДЕБИЛИ по рождение! Това не изключва нито БСП, нито останалите управляващи КРЕТЕНИ! ХАУ!

ПО П Не мога да се примиря само с НЕГРАМОТНОСТТА на 80% от ДЕБИЛИТЕ в БГ! Е БЪЛГАРИЯ НИКОГА не е имало КОМУНИЗЪМ или НЕЩО подобно! БА СИ КРЕТЕНИЗМА! ХАУ! АЗ СЪЩО!

За новите фашисти, нов Народен съд. Със съответната справедлива присъда - те си я знаят.

НА ТИЯ НЕ ИМ ИЗНАСЯ ИСТИНАТА. 45 ГОДИНИ РУСКА ОКУПАЦИЯ, 3 ФАЛИТА И 40 000 БЪЛГАРИ ИЗБИТИ. ГОРЯНСКО ДВИЖЕНИЕ И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ. ЗА КОМУНИСТИТЕ САМО КУРШУМ.

Още Ботев е казал - Бъдещето е в единний, светлий комунизъм

СКОРО, ОБЕЩАВАМ! Но преди това ЩЕ СИ ПОЧИСТЯ ОСНОВНО ГРАДИНКАТА!

за една неосъществима мечта.

Тия биха блокирали изучаването на комуниза още 100 години ако могат.

то почти няма останали ученици, те за учебник се карат. 2018 максимум 45 000 зрелостници, 2019 35 000.

След 9.9.44 г настъпи златен период за българската държава и българския народ. След 30 години сегашна България може да достигне това икономическо и социално развитие от преди 10.11.1989 г. Може и да не го достигне. За Тодор Живков трябва да има няколко глави в учебниците по история, като пример, как се прави държавен просперитет

До ден днешен продължава да битува тезата, че икономиката на България е процъфтявала в периода 1945-1990 г. И дори, че управлението на Тодор Живков е позитивно, както посочва едно скорошно изследване. Ето каква е истината! ПЪРВИЯ ФАЛИТ е през 1960 г. "Икономическото положение в България в края на 50-те е толкова лошо, че страната е доведена до банкрут. Поради некомпетентно си управление Живков довежда страната до фалит. През 1960 г. външният дълг на страната достига до непосилните за това време почти 3 млрд. лева. Т. Живков обмисля през 1963 г. НРБ да "се слее" със СССР. ПОЛУФАЛИТЪТ през 1977 г. През 1977 г. НРБ отново изпада в дългова криза с над 6 млрд. долара задължения. Положението е спасено благодарение СССР, който отпуска финансова помощ, но предупреждава Живков, че дълговете рано или късно се превръщат в политически проблем". ТРЕТИ ФАЛИТ 1990 "През 1987 г. председателят на БНБ Васил Коларов докладва лично на Живков, че обслужването на задлъжнялостта на НРБ към западните банки надхвърля 100 процента от общите валутни приходи на страната. ЧЕТВЪРТИ ФАЛИТ 1996 По време на БСП правителството Виденов фалират 15 банки, като много българи остават без спестяванията си, трупани в продължение на години. 1 л бензин е 1000 лв., хлябът е 340 лв.! Заплатата от 14 500 лв.. Средната заплата пада до 5 $. на месец, т.е. цял месец сe работи за 14 л. бензин.

Някакви соросоидни измишльотини. Никога повече няма да има безплатно здравеопазване и образование. Никога повече хората няма да живеят спокойни и уверени. Никога повече България няма да стане държава с население над 9,5 млн. ...

Преди 9.9.44 г. България бе фашистка държава, прикрепена кън хитлеристката ос Рим-Берлин-Токио. Всеки нормален българин знае това. И не само българите ... Териториите на гърци, сърби, македонци бяха окупирани от български войски по заповед от Берлин, а немските войски заминаха на Източния фронт ... А кой режеше партизански глави и гореше яташки къщи ??? Кой убиваше деца ??? На кого плащаха по 50 000 лв за да убива ...??? Всичмо това бе дело на българските фашисти

говориш за периода когато кмунистите бяха терорсти и врагове на държавата

и сега вървят по същите пътеки

Левски и Ботев също са били врагове на държавата

След като са били такива, според теб, защо Англия им изпраща оръжие, и това означава ли, че и те са били терористи? Защо ни бомбардират, заради партизаните ли? Горяните какви са , след като са били извън закона според тогавашните закони?

ДО 1941 РУСИЯ Е СЪЮЗНИК НА ГЕРМАНИЯ ПО ПАКТА РИБЕНТРОП МОЛОТОВ. ЗАЕДНО НАПАДАТ ПОЛША А ВЕРМАХТА И КРАСНАЯ АРМИЯ ПРАВЯТ ПАРАД В БРЕСТ.

Хане. пак си ползвал шлема за цукало

ти това ли измисли.....много остроумно

комунистите взеха собственноста на Българския народ и превърнаха мъжете в алкохолици ... така направиха по рано в Русия

Поразходи се из Англия, Германия за да видиш алкохолизъм ! И не е от комунизъма!

Всеки нормален човек е правил грешки и има в биографията си постъпки, с които се гордее (че ги и разкрасява ) и други, за които предпочита да не говори. За здравословно развитие и движение напред трябва да помним и горчивите уроци, и сладките триумфи. Комплексарщина е да се показват орязани половинчати версии на историята, удобни само на момент. Май по-добре да има две глави: успехи на България в периода xxxx и Провали на България в същия период.

То Желю не ви забрани като партия затова сега се опитвате по всякакъв начин пак да наложите или да се опитате да заблудите невежите и най вече младите че социализма е нещо много хубаво!

Е то забраната и затворите са методи на комунизма, ама щом е за демократичната кауза ...

Искам да попитам сега 2018г. ли сме? Защото от учебниците на Министерството на образованието изглежда сякаш сме 1942г. и България е съюзник на хитлерова Германия.

По добре на Германия отколкото на рашките!

българите винаги са харесвали германците а не руснаците - защо ли и в момента всички отиват в Германия не в Русия

Винаги е силна дума. 30 000 рускини са женени за българи и живеят тук.А колко германки?

След освобождението от Турция през 1878год българия преминава през три режими. 1. Фашизъм до 9.9.1944 2. Комунизъм от 9.9.1944 до 10.11.1989 3. Ционизъм след 10.11.1989 В първите два периода населението на България се увеличава, най-вече през комунизма. През третият период населението на българи намаля за 30 години с над 4 000 000 и най лошото ограни се възможността за възпроизвеждане на българското население за сметка на циганското. Та ви питам в кой-период от историята най-големият геноцит над българската нация?

Е как фашизъм до 9.9.1944г. !? Фашизма е от 1939 до 1944 - 5години в България! А комунизма от 1944 до 1990г - 46 години , НАСИЛА наложен на страната ни! А за ционизма направо срам! Това че толкова българи са напуснали страната е че България се отвори за света и младите хора и способните могат да изберат къде да работят и живеят , лошо наследство от твоя строй - социализма , за който нищо не пишеш!

НИКОГА В БГ не е имало комунизъм, а само социализъм, при това под формата на ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ! Явно а сегда си неграмотен КРЕТЕН е много модерно!

Както на времето трябваше да ги има "Свобода" и "Свободна Европа",така сега трябва да ги има "Спутник" и "Рашан тудей", иначе такива като нас българите ще са вечно зомбирани!

Най-големи поражения на българската нация нанесе избухналата преди 30 години либерална демокрация. Нацията се топи с темпове невиждани и през турско. А циганизацията е по-интензивна от всякога. България преживя 200 години византийско робство, след това 500 години Турско робство. Но за по-малко от 100 години либераст-демократично управление България ще престане да съществува. Гарантирано.

А кой открадна цялата собственост на дядо ми в която и до сега се ширят комунягите Вкарвали го в буре и после го търкаляри по баирите Три пъти го гонили от земите му давали неразорани буренища Взели му кравите, воловете, конете заедно с каруците акрая и къщата и се настанили в нея - смрадливите членове на ком партия днешните бесепари

sulio@mailinator.com

А дядо ти отде открадна тази собсственост? С честен труд? Айде бе!

Ама в учебниците пише ли, че БКП (по-късно преименувани в БСП) са автори най-големият терористичен акт в историята на България? При атентата в църквата "Света Неделя" през 1925 загиват 134 души, други умират по-късно от раните си. Ранените са около 500. Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3 депутати (д-р Недялко Колушев, адв. Н. Рачев и Хр. Цанев) и множество граждани, включително деца. Ама в учебниците пише ли, че БКП (по-късно преименувани в БСП) се съгласиха с плана на Сталин (Русия) и Тито (Югославия) да откъснат исковна Българска територия и да я подарят на Югославия? На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БКП дава своето съгласие за него. В резултат на Августовския пленум на ЦК на БКП от 1946 година е взето решение за отваряне на училища, в които да се преподава на новосъздадената македонска езикова норма и "македонска" история през прочита на зараждащата се македонска историография. Държавните власти дават указания местното население в Пиринско да бъде административно записвано като македонско, включително помаците, с изключението на хората с произход от вътрешността на страната

Ами то не е лъжа че комунизма трябва да се заклейми като най голямото зло случвало се някога през всичките години от създаването на България до наши дни! НЯМА друг такъв строй в историята ни в който хората така масово да са лъгани в нещо което никой не е виждал и чувал , няма такова голямо зло и лицемерие, да не говорим колко хора и то разбира се най прогресивните са избивани уж в името на народа , и колко са безследно изчезналите за да се наложи нещо което хората не са разбирали , но им е наложено насила и отвън!

Кой ти налагаше и ти съпротивяваше ли се? Или ако не си живял тогава - от къде го знаеш? Знаеш ли в Скравена колко "най-прогресивни хора" имаше и колко антикомунисти? НЕ - разбира се!

"Кой ти налагаше и ти съпротивляваше ли се?" , що за глупост си написал , явно само това е достатъчно да се разбере че не си в час!

Ами ако се съпротивляваше, те чакаше Скравена. Ти май не си живял по това време.

Аз лично, тъй като не съм виждал "през плет" дето се вика текста на новия учебник, не мога да дам мнение дали трябва или не трябва да се променя нещо. Може би трябва да публикуват целия учебник в интернет, за да се запознаят хората със съдържанието? Категорично е мнението, че учебниците трябва да се съставят от експерти, историци. Трудно е да се каже обаче, имало ли е или е нямало нещо до 1944 г. в България. Фашизъм категорично не е имало. Фашизъм е имало в Италия и в Австрия преди Аншлуса с Германия. След това в Австрия има националсоциализъм - много държа в учебниците да се говори за националСОЦИАЛИЗЪМ, а не за фашизъм. Има огромна разлика! Ако се вгледаме по-внимателно във всички правителства при управлението на цар Борис III, ще видим че всички са безпартийни, дори такива като Богдан Филов. Вярно е, че в България се въвеждат угодни на нацизма закони. Но дори прословутият Закон за Защита на Държавата е по-скоро имитация отколкото истински антисемитски закон. Това историците не трябва да го преиначават! Германски наблюдаващи концлагерите в България са правели остри забележки, че евреите не работят здраво а си почиват. Всъщност са работели, но не по начин по който да бъдат изтребени чрез физически труд, глад и мъчения, както е било в Германия и окупираните територии. Да, трябва да се говори за нацизъм в България. Да, трябва да се споменат и нацистките организации като Бранник. Но трябва да споменат и за нацистките организации като партия Атака. Историята не трябва да се преиначава, не трябва и да се спестява.

Хайде стига бръщолевения. Да погледнем фактите. За надпис "Долу фашизма" по огради и къщи полицията е арестувала и била. Защо не е била за надпис "Долу клош панталоните." Ако погледнем по внимателно историята какво се оказва. Че целият български народ, е народ от лумпени. Едните са се борили срещу нещо което го няма, а другите са защитавали също нещо което го няма.

Навремето всички крадци бяха изпращани на отдих в Белене, а проститутките- да берат мамули в с. Ножарево / силистренско/.Престанете да лъжете, има все още живи хора,които помнят!Има няколко изключения на невинни хора попаднали по политически причини, тъй като новоизлюпените хора на властта бяха прости и алчни да им вземат жилищата, но болшинството в Белене бяха криминални айдуци!

1993г, с баща ми сме в пътн.влак.Влиза един- каза,че е политически затворник. Татко го усети и го подпита оттук-оттам. Оказа се,че завалията ''направил хватка'' на един и взел,че го убил. Ей такива са 90 процента от беленските затворници.

Политическите в Белене бяха история, с която се манипулира. В началото на 60-те лагерите бяха ликвидирани. Нямаше вече опасни за властта. Сега искат всички деца да направят третополови пак да не оказват съпротива.

колелото се варти и палачинката се обраста - какво пишеше в учебниците преди 10 ноември? а какво се пееше в химна дружно братя балгари с нас москва е в мир и бои! партия велика води нашият победен строи! да не забравяме и член 1 от конституцията

Химна на България беше Мила родино. Опитваш се да манипулираш подрастващите. Да ама ние сме още живи, а вие сте пушечно месо, а не хора.Тъпанар.

Той ти е наврян два ката без да го пише в Конституцията.

Е как кой? Винету!