7% от българите: Мъжът може да удари шамар на жена

Българите категорично не оправдават домашно насилие или подчинена роля на жената, но и не са въодушевени от идеята за социални роли около половете.

Обратно в новината

Коментари - 7% от българите: Мъжът може да удари шамар на жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А онази, която държала майка си заключена и на котешка храна и за нея ли шамар е твърде строго? А онази, която с приятеля си удушиха едно момиче за да му вземат златата, и за нея ли шамар е твърде строго? А онази, която изхвърли новороденото на дъщеря си от 7ия етаж, и за нея ли шамар е твърде строго?

93% от българите категорично отхвърлят дори удрянето на жената, какво остава за друго насилие. Е как тогава 1/3 от жените са насилени, от кого ? Ами това са 1 милион и 200 хиляди жени, как 350 хиляди ще ги бият и насилват ? Значи всеки насилник е бил по 3 жени ? Че нали за домашно насилие говорим, кой има по 3 жени ? По-вероятно е тези 350 хиляди да са от братята роми. Ромите са 420 хиляди, цифрата съвпада. Затова казвам - Истанбулската конвенция да си я приеме мешерето, и ако иска - да я спазва !

Очевидно поръчково /платено/ "проучване". Целенасочено зададени въпроси и най-вероятно специфично избрана група за да се нагласят резултатите! Това е МОДЕРНАТА България днес!

Няма друга жива твар освен жената, която да може така да раздразни чове8ка, че да му се иска да я дезинтегрира на. момента . Тук никамва конвенция не може да помогне. Нещата само ще се влошат и боят ще е по голям.

А казва ли се от кой етнос са тези 7% "мъже"?

Storen

Ако може да се съди по коментарите в Дира, под 1% от хората подкрепят джендър идеологията. Изследването обаче твърди че са 38% плюс 12% колебаещи се срещу 50% против. Това значи едно от две неща: изследването е поръчково или огромен процент от мненията в форума са на платени коментатори. Лошо и в двата случая.

от толкова джендъри напоследък се чудя на кой да ударя шамар

Ами да Бойко е третия пол-gender.Не помни имената на съученичките които е минал като млада бухалка а сега гледа кучета и магнолия,сади кокичета. Корни направо ще го изяде.

джендър за пример!!!

Да биеш жена си?! Че с какво право?

кога ги правите тия проучвания все не ме питат.... явно са някакви виртуални тия 350 000 мъже...

Тази статия е повече от поръчкова. Тя е силно тенденциозна, и подвеждаща. Цели се хората да се шокират от големия брой насилници и да се замислят дали да не се ратифицира с желание Истанбулската конвенция.Да приемем че 7% или 350 хиляди бият жените си (но това е почти 10 пъти повече от населението на Перник :)). Но нека направим проста сметка - от 7 млн. население 3.5 са мъже включително старци, деца и пеленачета. 7% са 245 хиляди от цялото мъжко население. Осъждам всяко насилие върху жени и деца, но съм против ратифицирането на Истанбулската конвенция, защото тя обърква понятията за пол и полова идентичност.

Когато преведете КОНВЕНЦИЯТА, тогава ще ви отговорим за трето...не знам кво си! Не пипайте жените, защото са по-силни от вас във всяко едно отношение.

УДАРИ НА МЪЖЕТЕ ! НО САМО ЦИГАНИ БИЯТ , ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЖЕНИ, ТА И ДЕЦА !!!

Непрофесионална работа. Сериозно... Не можеш да поставяш всички мъже в страната в общия кюп "български мъже". Има огромни цивилизационни разлики, дължащи се на етническа принадлежност и религия. Къде е обективността на изследването и неговата коригираща функция? Например, въпреки че мюсюлманското население в България е европеизирано, в по-голямата си част, сигурно има и твърде много "традиционалисти", спазващи повелите на Корана, който в случая разрешава биенето на жените: "...Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик." (Коран 4:34) Следователно се очаква да има и много по-висок процент мъже биещи своите жени. Защо тогава не се прави диференциране? Защо да не се покаже статистика според религиозната принадлежност? Може пък да се докаже, че мюсюлманите в България не си бият жените. Но да се докаже. Или да се покаже ясно проблемът. А не всичко в един кюп.

М дааа, поръчкова анкета! И какво тук значи "домашно насилие над жена"!? Какво е определението за домашно насилие? Насилието само физическо ли е, или и психологическо.Щото...една кифла така може да подлуди мъжа си, че един шамар да се окаже по-малкото насилие , в случая. И накрая, след като има "сексуално насилие", наказанието "без секс" , и то ли се брои за насилие ?!!

По начало съм против насилието. Но признавам, че има персони, било то мъж или жена, които просто те провокират да ги праснеш между рогата и да им отвориш всички чакри.

Темата е интересна за мен, и поради това се консултирах с приятелки, някои от тях близки до дупка. Единодушно казаха, че може, ама да не е по бузата /каквото бил представлявал шамарът/, и да не е яка плесница, а да е леко пошляпване, по едни други части на тялото, заоблени, намиращи се под талията от задната й страна. Казаха даже, че било много желателно, и даже трябвало да е не еднократно /както шамарът/, а множествено . Аз работя главно с тупаници, и поради това не разбрах избъзикаха ли се с мен като видяха че съм новак по темата, или ме осведомиха и ми дадоха приятелски съвет. Пошляпвания . . . Трябва да опитам.

а може ли минималната заплата да е 1500 евро в българия

Десет евро отгоре, на който обърне резбата.

Насилие е да отидеш на война, да хвърлят граната по теб и да останеш я без ръка, я без крак, или да те улучат в топките, примерно. Това да удариш един шамар, от който след 10 мин. няма да има и следа, това не е насилие, а дисциплиниране.

Трябва редовно и достатъчно да те "дисциплинират", може и да ти дойде акъла, но не вярвам.

350000 цигани и муслимани с български паспорт.

Как да не я удариш. Тя ти е най-милото.

Това Пернишка поговорка ли е?

Задайте и въпрос колко жени биха ударили плесница на мъжа си

Ало, апологетите на Цариградската хавра, научете се да говорите български. Глаголът "може" е модален. И показва възможност за извършване на последващото действие, а не че то ще се случи. В този аспект, всеки може да удари шамар всекиму, както мъж на жена си, така и обратно. Което не значи, че всеки, който може го извършва. За да озаптите тези, които го правят, прокарайте човешки и приложими закони, наказващи бързо, сериозно и ефективно насилниците. А не разни тинтири-минтири, джендъри и тем подобни измислени глупости, които само ще доведат до харченето на една камара грешни пари от разни фондации, организации и други нищонеправации, а резултатът от прилагането им ще е нищо и половина.

"Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие." - Трети закон на Нютон Света се подчинява на Вселенските конвенции, всичко останало е социален фън-шуй шит.

била равна. Рекох добре ма, я седай тук да се надпиваме. Да ви кажа едва издържа 2 усчета стограмки. Седнала моляти се да се мери с моите 2 кила ракия дневно. Равна била ... глупости!

Проблема с налилието не е изолиран и пълното му изкореняване е невъзможно без решаването на другите проблеми в съвременното общество като: пренаселеноста на планетата, алчноста, манипулаците и пропагандата, фанатизма, лошото възпитание/образувание/, липсата на справедливост/лошо и скъпо правосъдие/, бедноста/мизерията/, лъжата/фалшифите новини/. Колко жени избиращи си "мъжкари". Осъзнават, че "защитника" защитаващ днес с шамари. Много често утре се превърне във "възпитаващия" с шамари насилник и робовладелец. И защо жените си завират главата в пясъка. Често самите те първи започват прилагайки вербално насилие върху мъжа. Насилието у нас, а и по света не е само върху жени, не е само шамари и не е само домашно. А насилието върху деца, или пък мъжете жертви на насилие. Защо нищо не се казва за жените насилнички. Помните ли случая, когато 3 момичета пребиха контрольор в градски транспорт в София. А пребитите на пътя шофьори, палежите на автомобили, бизнеси и къщи. Или застреляните, "бизнесмени", като този преди седмица, близък до политическа партия.

,,..Седемте процента, които оправдават шамар за жените, са приблизително равни на над з50 хиляди души...,,??? браво...половината сигани и ,,мутрите,, от герб не ,,бият,, само с един шамар...!!!

Снощи жената ми вика,че изчукала шефа си,ама съм бил по добър от него в секса,ама в работата с пари съм отстъпвал.Мислех да я пребия,ама нали съм толерантен,та я разцелувах само,и и дадох 100 кинта за нови прашки и сутиен.

Първо, че "проучваниата" на галъп, са доказано съмнителни. Второ, че ако наистина са 350 000, то тях, вероятно, 93% са "демократични" "роми". Трето, най-важно - по-добре мъж да удари шамар на жена, отколкото соросоидиотските гадинки да развращават децата още от детската градина и основното образование.

Може да и удари шамар, но само ако я сбърка с рошав мъж..Даже, два шамара..Иначе, не е оправдано

Като знаем капацитета на Вожда и племето му не се учудвам, че "ГЕРБ са в по-голяма степен склонни да приемат социалните аспекти на джендър ролите".

Знаеш ли какво е джендър?

Какво е?

Спрете манипулативно-инсинуативните "изследвания" на мерзките НПО-та, които са тежката артилерия на гнусната третополова армия от еврогейските толерастно-либерастясали, брюкселски зелки, водещи небивало-брутална хибридна война срещу изстрадалото хетеросексуално малцинство в България! Спрете третополовите терминатори, унищожаващи по пътя си всички мъжествени, високо-интелектуални, нравствено-извисени българи-мачовци! Възпрете параноидно-психясалите, пощурели, третополови кибер-робокопи, пуснали хищно пипала към българската нация - най-интелигентната, най-развитата, най умната, най-моралната в света! Като защитничка на малцинства от всякакъв вид аз въздигам своя мощен анти-третополов, антихомосексуалистки, антиджендър-антиметросексуалистки апел в защита на малкото останали хетеросексуални мъже и жени в България! Страните от ЕС, подписали този гнусен документ за унищожаване на славната българска нация, са едни долнопробно-аморални туморни образувания, разтърсвани от мощно-вулканични, третополово-мегасексуалистки оргии на подивели джендъри-унищожители на световния Морал!!! В името на спасението на Света природно-интелигентното хетеросексуално българско малцинство от двата пола се наддигна мощно в славна революция-епопея срещу основния ВРАГ и главна причина за катастрофалното положение в България - ТРЕТОПОЛОВИТЕ ДЖЕНДЪРИ! Не божествено-моралните, хетеросексуални българи, а милионите третополови джендъри са виновни за икономическата катастрофа, духовната мизерия, за чалгаризирано-профанизиращата клоака, за корупцията!!! Армията от милиони третополови джендъри е първоизточникът за небивалата демографска криза! Причината за повсеместната разруха в България не е българският манталитет, а разрушителният поход на аморално-антибиблейските Горгони на упадъка- Третополовите! Така пише и в Библията, и в Корана, а те са най-важните аргументи на славния българин в героично-епичната му война срещу Виновника за всичките му страдания!

Никой нормален човек НЕ ПОДКРЕПЯ насилието над жените! Истанбулската конвенция проповядва друго нещо! Който я подпише ще бъде отговорен, че не я е разбрал!!!

бой ли са? Бой е като хвана гьостерицата и ...

Да бой са!

Какво според теб "проповядва" конвенцията? Дай линк да се образоваме, опорните точки вече ги разбрахме.

не си разбрал ПРОБЛЕМЪТ си е твой!!!

Абе според тези очевадни лъжци излиза, че 38% от българите са обратни бе?!!! То бива бива груби лъжи, ама тези избиха рибата с тези смехории!!!

350 000 си бият жените, тоест 350 000 жени в БГ са жертва на насилие и е напълно нормално поне 10тина на година да бъдат пребивани до смърт. И ако това за някой не е проблем, просто да спре да коментира, че в БГ имало проблеми. Явно сте си напълно добре в кочинките.

да, проблем е, че циганите бият и изнасилват малолетни. но пак ВИЕ, от НПО-тата, ги пазите. дори с тази статистика, която сте кръстили 'българи' циганите и помашките муслимани.

Ако манджата не е вкусна, ракията не е студена и е начумерена! Тъй ви рече Гечо багериста да знаете. ;-)

То може, ама не трябва.

Тия 7 % са от лилавите българи, тях конвенции не ги ловят така или иначе.

Така е, като си правят проучванията в Перник.

Галъп: 92 на сто категорично отхвърлят, че мъжът може да удря жената.