Премиерът на Нова Зеландия излиза в майчинство

Министър-председателят на Нова Зеландия Ясинда Ардърн, ще става майка. Тя е най-младият лидер в страната за последното столетие.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът на Нова Зеландия излиза в майчинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Премиерът на Нова Зеландия излиза в майчинство" Брех да му се не видеха и имената на професии и длъжности, дето в българския език имат еднаква форма за двата пола. Ако не знае човек, че Нова Зеландия има женски премиер, като прочете заглавието, ще си помисли, че опитите в Анадола най-после са дали резултат...

А Баце кога? Гледам терминът му май доста е наближил.

разкошни държави за живеене, ако пък си и квалифициран специалист, животът е направо рай.

Един от редките случаи когато и народа може да такова Премиера а не само обратното ;-)

Кога я избраха, кога забременя...само гледат да се намърдат на някое следко местенце и веднага - хоп, майчинство. Не всички де, ама много са така. Явно е нова мода някаква. Ела, работи 5-6 години, заслужи си мястото, пък после си раждай колкото искаш. А сега - идва, 2 месеца бачка и айде- шефе бременна съм! Взимаш друг човек да замества, върши ти работа, 2 години супер - доказва се, после се връща онаа и аз сега този човек дето 2 години ми е бачкал трябва да му кажа "сори пич/ка, мацката дето 2 месеца бачка тука преди тебе, се върна от майчинство ама ако има нещо занапред, щи звънна :)"

И после се чудят защо не искат хората да назначават жени ,особено такива които си търсят място само за да си осигурят две години майчинство.

баш в нова Зеландия много има какво да се управлява... освен овцете по безкрайните тучни полета. И 3 години да я няма, едва ли нещо ще забуксува и някой ще пострада, най-много няколко визити тук-там да си спести.

Бащата Кларк Гей с Форд?

Че емачестелните кепери са еманулни?

Във всички нормални страни с дясно народно управление няма минимална заплата и отпуската по майчинство е до 3 месеца макс а не две години и стандарта е много висок болничните изобщо не се плащат от държавата а само по преценка на работодателя! Когато и у нас се въведат подобни мярки живота ще се подобри в пъти!

Недей така - животът не е само печалби. Ако махнат социалните и особено за същества неграмотни, които нямат трудов стаж и никога не са плащали данъци - наистина ще стане много по-добре. Двете години обаче, или колкото са там, се дават за детето, не за майката.

Преди десетки хиляди години, когато е бил матриархата е било същото. Само дето майката не излизала в отпуск въобще.

Защо това се рекламира като някакъв прогрес? Нашите баби са били на нивата, пред печката, или тъкачния стан 40 дни след раждането. Е, вярно че са били на ненормиран работен ден и са носели бебето на работа. Изглежда че "еманципираното" съвременно общество е отнело доста права на жените, вместо обратното...

Отнело е важните за продължението на рода права, а е дало маловажни, его-ласкаещи "права" и мании, което ще ни унищожи като нация и цивилизация, за сметка на мюсюлмани, африканци и прочее получовеци.