Шпионска агенция следи смартфони по цял свят

Ливанска шпионска агенция следи потребители на смартфони по цял свят, съобщиха експерти.

Обратно в новината

Коментари - Шпионска агенция следи смартфони по цял свят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ливанска? Не вервам, Ливан е параван. Някой друг поръчва музиката.

Някой по-велик и античен... Някой македонски?

Още по Велик, Малкият Мук с големите калеври на високи токчета! Виж кой е най-стратегическият съюзник на "Хизбола", ръководен от Великия Насрала! Велик човек с велика фамилия!

Русия не беше ли стратегически съюзник на ливанската "Хизбула"? Само питам, де!

Подслушват и следят защото така са направени телефоните. Ако производителите на смартфони имат желание може да направят хардуерен бутон. Много е просто, ако искат да произвеат телефони, които не се подслучват. Могат да с едно или няколко истински копчета, а не фалшивото изключване от менюто. Да се изключва микрофони и камери, също GPS модула или модула за изпращане и приемане на данни. Или просторо да се предостави възможност за изключванен на захранването на целият смартфон. Но някой иска да има контрол върху телефоните и при повечето съвременни телефони, потребителя няма достъп до батерията и не може да я извади. И по този начин да предотврати подслушването. Този някой, не е ливанец, подозренията ми са този някой е самият САЩ. Само ливанците ли го правят, а САЩ и Русия да не би да не подслушват. Лицемерите САЩ и Русия може да подслушват, а другите държави и служби не може. Защото така казват и защото няма кой да ги шамароса. Преди няколко години се разбра, че САЩ подслушвали съюзниците си канцлера на Германия Меркел и другите и европейски колеги.

на един факт - потребителите сами са инсталирали на устройствата си зловредния софтуер. Няма как да сложиш бутон против идиотия...

Дрън- дрън- ярина! Абсолютен пасквил, който служи само за талаш.

Уикипедия: Аз знам всичко!! Гугъл: Аз намирам всичко! Фейсбук: Аз знам всички! Интернет: Без мен вие сте нищо! Електричеството: Мечтайте си! Господ: Тихо, чада мои. Чък Норис : Що , проблем ли има? И те така ...................... !!!

Ливанска шпионска агенция следи потребители на смартфони по цял свят, съобщиха експерти. Ама не казват, че ливанските хакери се обучават в Москва, и снасят цялятя информация там! Нали терористичната организация "Хизбула" е съюзник Русия! Евала на братушките, те следят всичко, ама ни лук яли ни лук мирисали!

Много са дълги ръцете на Късака, стигат до всяка тайна дупка!

Това се нарича параноя и е необходимо лечение!

Че ми вземат оная работа.Аз си държа всички данни в телефона.Голям смях.

Понеже ти си представителна извадка.

Ми той и чичко ви Гугъл сигурно знае по колко пъти пръцкате на ден а ако отивате с телефона в тоалетната сигурно знае и други неща колко пъти правите и колко пъти пускате водата :) Тия па чак Ливан а другите ча "чисти" като утринна роса да бе да ??!!!

Няма да е от САЩ, я! Ако беше от САЩ, нямаше да е "агенциЯ", а "агенциИ"!

Всяка техника може да се следи, дори и готварската печка и чушкопека, ха-ха.

То отдавна се чува, някои на преглася

Ние пък си помислехме, че са от Северна Корея. Дето все ги рекламират като натур-вегани - ядт трева, която са набрали, а не купили от магазина, но все хакват, заплашват с ядрено оръжие, шпионират. И от цялата работа излиза, че западния свят са пълни олигофрени.

Нямам смартфон! А обикновенно телефон че стар модел..и мозъка ми е бистър като планинско поточе

Имам само едно допълнително приложение в телефонът си - Kaspersky Internet Security със заплатени права :)

Няма данни за Епъл, защото те са в чужда за ливанците кошничка, но "няма данни" винаги е значело МОЖЕ.

ж

Да дойдат да получат пълен контрол над дедовия по може!

Хибридни простотии.

ами да! те арабите са измислили и смарт фона и телефона и програмирането и базите с данни за да следят целию свет! те са! терирористи такива! не е европата!

Шило

И сега, какво трябва да купуваме?

каквото и да купуваш, ако си глупав пак ще те хакнат.

и си мислш, че няма да си хакнат ;))) смешник!!! няма да разбереш какво ти се случва у телефоня бе шморци надуваем!!! и от мен да знаеш: ако наистина разбираш - няма да се надуваш!!! ;))

Аз карам на телефон който е обикновен, а не тоуч- имам предвид не чрез докосване, а натискане на копчетата. Имах два такива нови- единия на мъжа ми и другият моя. Откато разбрах някой неща ги пакетирах обратно в кутиите и си лежат там, а ние преминахме на предишни модели- по доволни сме. И никога не носим телефоните със себе си, освен ако пътуваме на по- дълги разстояния. Не от параноя, нормални сме, но всичко има граници.

как караш на телефон бе лельо? Аз карам на автомобил, от време на време на влак. Тоуч => ТАЧ ТАЧ ТАЧ !!! ренаулт ?!, не, РЕНО ! пеугеоут ? не1 ПЕЖО. ТАЧ ! Що въобще го написа това?

Ракия

Аз съм с Nokia 1600- има ли опасност за моя телефон от хакване?

Аз съм също с Нокиа и съм доволен, модерните телефони си лежат в кутиите след като разбрах някой неща.

Всичко се хаква. По ип адреса, се взима телефонния номер и т.н. Просто, когато си с прост телефон, реално споделяш по-малко информация. А имате ли какво да криете, реално? Политически пристрастия, махленски клюки? Макар че, човек се чувства уязвим, какъвто е в действителност.

хората сами си дават информация за себе си.

Не само, че дават информация, но и пълнят джоба на е.рейчето.

Страхотните хакери оставали хиляди гигабайти открадната информация в интернет - това изречение е достатъчно за да разбере читателя, че цялата статия е пълен bullshit ( простете чуждицата ).

ЦРУ следи всички телефони и компютри! Че даже и процесорите са направени така, че ЦРУ да може да ги хаква спокойно, с известния "бъг" Spectre!

Ти въобще разбраш ли нещо от информатика, та саказваш, че един бъг е backdoor? Тъпи БСП и руски тролове!

Брееейй....кактъй тоя път не са ЦРУ, МОСАД, М6 ??? А следят ли и руския смартфоне Йети ?? Ааа...забравих....той е само на чертеж още от има няма 6-7 години :)))

цру се преместило в Ливан - що не са писали в дир-а?

Не ви ли се е случвало след разговор да видите на дисплейа- визуалната емисия край? От коя страна на телефона е камерата и тя никога не е закрита, но този който ви звъни вижда доста нища. А и добре е че не знаете за обработката на много други съоръжения за всекидневна употреба.

Свиквайте , с това , защото това е бъдещето Ви във всяко едно отношение !!! Нахвърляте се сляпо на всяка новост без да се замисляте , повтаряте като папагали всяка глупост която чуете , и повтаряте тъпата мантра как сме живеели в 21в. и сте много на ''ТИ '' с технологиите - еми ето това ще е и през целия 21в. и оттук натам забравяте какво е ''личен живот '' !!!

Дреме ми на шантонерката!

От кой еврейски вестник я преписахте тази глупост? Поредната партенка като прах в очите на хората .... в стил "лошите ливанци".

Въпреки, че си НеЕвреин си мноо тъп брато...

Що се нервиш бе моше, ливанците нямат нищо общо с подслушването ... но някои други, доста по-напреднали технически нациии имат ... Дето се вика, крадецът вика, дръж крадеца.

почти 100% от всички сим карти в световен мащаб се произвеждат от една единствена фирма. тази фирма е нидерландска. в самата карта може и се слага софтуер, който може да ти даде достъп до телефона по всяко време и няма значение какъв ти е софтуера. познайте сами кое разузнаване бута кинти на нидерландците, за да има достъп до сим картите.

Глупости на търкалета :)

Apple чия подструктура са?

на цру!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!