Микровълновите фурни са замърсители като колите

Кухненските микровълнови фурни в Европейския съюз генерират парников газ колкото почти 7 млн. автомобили, твърдят британски учени, цитирани от Прес асосиейшън.

Обратно в новината

Коментари - Микровълновите фурни са замърсители като колите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сървърите на дирник бг, на микрошит, на гугъл, на шитбуук, на туитър, на НАП, на банките, на МВР, и т. н. са много по-големи замърсители, като използват 1/6-та от цялата енергия на планетата...... Ако всичко това се изгаси, милиарди системи за автоматично събиране на доноси ще спрат!

Микровълновките генерират единствено мощен високочестотин сигнал над 2 гигахирца. Той е изключително вреден за висящите домати на мъжете....които явно не виреят в Англия. Друго не може да генерират микровълновите генератори.

Спрете готвенето по терасите.

"Една микровълнова фурна използва 573 киловатчаса електроенергия през 8-годишния си живот, което е сравнимо с оставянето на 7-ватова LED-крушка да свети непрекъснато почти девет години. То излиза, че всеки електоуред е вреден ютията, сушоара, хладивника, пералнята, фурната, LED-крушката, талавизора, компутера, ЖиСиЕма! Ми да гасим тока и да фащаме гората!

От 25 години ползвам микровълнова и засега нямам намерение да се отказвам. Изключително удобен и икономичен уред в следното отношение. Сипваш си да стоплиш ядене или напитка в чинията или чашата и пиеш или ядеш след това директно. За да си стоплиш ядене на котлона трябва да си сипеш в подходящ метален съд, след това да си сипеш в друга чиния. Ако забравиш яденето на котлона после търкаш загоряла тенджера. С микровълновата регулираш точно времето и силата на затопляне, изключва се автоматично и т.н.

Епа айде назад към пещерите...

"Една микровълнова фурна използва 573 киловатчаса електроенергия през 8-годишния си живот" ама кажете и за сешоратите, за вибраторите и батериите им, за кафеварките и газовите котлони

Eй, соросоиди, спрете да ни заливате с фалшиви и малоумни до луната новини. Тия "британски учени" дето все ги цитирате, или са супер тъпи, или трябва да са супер мразени. Ако от Кралската академия на науките прочетат в колко идиотизми сте набъркали "британските учени", ще ви скъсат задниците от съдилища и обезщетения за уронване на престижа им. Човек като ви чете глупостите, остава с впечатлението, че от британския учен по-просто и по-тъпо няма, даже и на Марс. Журналистатутки скапани жалки соросоидни спермояди.

ГРОБСПежът на десетохилядолетиет 18.01.2018 16:21 ( нерегистриран ) По-ненормална статия не бях чел от десетилетия.... Я сега след като отминахме простотиите около ИК, напишете кой ще разстреля ДКЕВР, ЧЕЗ, ВЕОЛИЯ, ТОПЛОФЪК, Фандъкова, Борисов, Корупционелия, Сатанишев, СИК, ВИС, ЕГИДА, МЕНТЕЛ, Грабул, Обиртел, Свиваком, Хампарцумян, и прочие.. 40000 лица са по списък.

Поредната фалшива новина на жирналистатутките, като вчерашната, на оная главна редакторка Елена Коцева Третополова, дето спи с котарака си, на news(.)(.)bg. Дето после 4 пъти препечатваха и тук, че ОП се били извъртяли за Истанбулската КУРвенция. Оказа се информацията че е пълен фалшификат целящ да удари по дебилите и да ги настрои против ОП. Тази статия е поредната играчка за мозъците на дебилите. Естествено, след вдигането цените на тока, водата, газът, топлофък, една статия не видях за ОПГ ДКЕВР, ОПГ ЧЕЗ, ОПГ ТОПЛОФЪК, ОПГ Борисов-Фандъкова-Свинеткова, ОПГ ВЕОЛИЯ, ОПГ СИК и прочие? Що така, бе, другарки, журналистатутки?????? Със спермата ли се задавихте? Да го извадим, че поне да пръднете, а?

Ясно, нова директива - морковите да се ядат сурови. И без много-много да ги миете че и водата трябва да се пести.

Абе някой знае ли колко струва един британски учен? Искам да му поръчам да каже че котето на съседа е причина за глобалното затопляне. Много дразни кучето м.

Домашните животни особенно кравите произвеждат много повече въглероден диоксид сравнение с микровълновите печки но не можем да се откажем от тях, тъй като няма с какво да ги заменим.

ИМА ! Разни странни хора пасат трева , но да не забравяме че и салатата носи душа и не трябва да я нараняваме :) :) :)

Как да няма с какво ? Ние в USA вече сме го измислили. . . . . Палми. Като издоим палмите правим палмово масло. От палмовото масло правим олио, кашкавал, сирене, шампоан Palmolive, био-гориво и много други "безвредни" неща. . . . канцерогенно ли ? Абе к'ви раци ? Рака е лечим, нали приехме, приехте закон ?! Единствения проблем е, че палмите мръзнат повече от кравите през зимата. А като измръзнат - гният. А като гният - пак отделят метан и CO2. Скритата полза от палмовото масло обаче е, че с употребата му някои хора не изкарват и до пенсия. То дори само това е огромна печалба за бюджета.

Консумирали ток- НЕЩО ДА КАЖАТ ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА НОВИТЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ- ТЕ СЕ ЗЕРЕЖДАТ С ТОК.

Зелените терористи вече съвсем ни взеха за мезе :) Да се забранят и бобовите култури, и те генерират...парникови газове...косвено!

В щатите е популярно телешкото месо. Около 30% от замърсяването с метан се дължи на отглеждането на тези животни.

Хмм. Интересно - някой осветявал ли си е стаята със 7-ватова лед крушка? Просто ме интересува - на колко сънтиметра от нея може да се чете книга?

Подходяща е за нощна лампа. Да не се спъваш в столовете като ставаш нощно време. За нормална стая трябва 12-13 ватова Лед Крушка

Хайде сега господата британски учени да изчислят производството на електромобили и техните батерии + консумирания ток за зареждането им на колко автомобила замърсяване е равно! Умници!

Микровълновите замърсявали, защото консумират ток. Нали все с нещо трябва да си стопля бобеца. Ако не е с ток ще е с газ. Все същото.

проучвам замърсителните "новини"...

. . . .а някой ще отгатне ли каква Новина сме ви подготвили за утре . . ?! Жокер . . . Кравите и овцете като пръднат отделят метан. Така се нарушвава озоновия слой на планетата. Тези животни трябва спешно да се ликвидират. Най-лошото е, че и всички останали животни, даже и хората, в същата ситуация постигат същия резултат . . . . При гниенето на растенията също се отделя метан. Спешно, даже по-спешно и от третия пол е да се ратифицира в парламента тотална забрана за пърдене и гниене !!!

. . . не познахте ! Не съм Цветан Ц., а съм Цецка Ц. - тая година, като Еврео-Прецедатели, ратифицираме всякакви конвенции. Кой-каквото се сети е добре дошъл ! Ще ви забраним колите, газта, тока, водата, печките, въглищата, ракията, свинското, сланината, въздуха, отоплението, ремонтите, пътищата . . . . айде и други предложения де . . . , ние сме само 220 хрантутняци тука, не можем за всичко да се сетим . . .

И преди 20 години и преди 64 (когато на пазара излизат първите домашни микровълнови фурни), срокът за ИЗПОЛЗВАНЕ на една качествено произведена фурна беше 16-18 години. Обаче през 1954-та все още не е съществувало понятието "планово остаряване" - т.е., инженерно решение, заложено в конструкцията което НЕ позволява на уреда да работи повече от определено време, плюс-минус минимално отклонение. В момента микровълновите "остаряват планово" на 9-тата си година. Точно 7-9 години по-малко, отколкото ако го нямаше "планирането"! Още за сроковете за планово остаряване на всички типове домашни уреди - в Уикипедия - статията за Life spans of home appliances. Смартфоните, например, се изработват в момента, така че да издържат максиум ТРИ години.

Не са безвредни,но ги ползваме !

А относно дълговечност, микровълновите фурни не правят изключение от общата тенденция при всички стоки-произвеждат се масово боклуци. Преди няколко години Китайската инвазия разби качеството на всички стоки-евтино и некачествено. Добросъвестните производители нямаха избор или да влошат качеството, за им е по-евтина стоката или да фалират. От това губим ние потребителите, но губи и природата, защото я зариваме с боклуци.

Тия вече съвсем изперкаха . . . . . ! Фъндъкова веднага да забрани използването, покупката и продажбата на всякакви фурни в обхвата на "Синята Зона" . . . ! Прав е професор Вучков . . . Мааллоооууумници с Малоумници такива . . . !

А колко ще замърси човек въздуха, ако вместо в микровълнова печка, човек си топли яденето в печка на въглища или дърва? Или на газ.

Ей. Евросъюза отпуска пари за "зелена" "наука", "зелени" "технологии". И щом има пари, има и хора да ги усвояват. Ако утре дадат пари за концлагери и газови камери, ще се намерят хора да ги усвоят....... Това е. Бизнес, нищо лично.

По-голяма глупост не бях чел скоро. И не мога да преценя учеЕните ли са я сътворили тази глупост или журналята са се изходили по въпроса "компетентно". Статията е написана така, че да внушава, че микровълновите са много вредни. А истината е, че това което се внушава, ако е техния "грях" и се сравни с газовете отделяни от обикновена фурна и се сметне и консумираната енергия в сравнение с обикновена печка, то микровълновата ще излезе много по-еко. А ако я сравним с газовете отделяни от фурна на дърва, микровълновата ще излезе направо чиста сълза!

"Животът на съвременните микровълнови фурни е почти със седем години по-кратък, отколкото е бил преди 20 години." А защо производителите ръководейки се единствено от жаждата за печалби умишлено съкращават живота на изделията си и по този начин замърсяват все повече природата? Имам микровълнова с механичен таймер от 2000 г. която все още си работи и не смятам да я заменя за днешните "лачени еднодневки". При телевизорите нещата са аналогични. Имат си брояч на работните часове който спира телевизора след Х раб.часа и повече не тръгва! Сегашните уреди едвам изкарват гаранционния срок! И това си е заложено от производителите с цел постоянни продажби.

"Фурните консумират 9,4 тераватчаса електричество годишно, което е равно на енергията, генерирана от три големи газови електростанции" Поредната фалшива новина! Защо лъжете, че електроенергията се произвежда само от газови електростанции, като всъщност газовите ТЕЦ не произвеждат повече от 5% от общото производство. А в бъдеще електроенергията може да се произвежда само от АЕЦ и ВЕИ и така електроуредите (малка част от които са микровълновите) няма изобщо да замърсяват. Тая фалшива новина ще да произлиза от сороската агентура. Само те, и костовистите лъжат най-безогледно.

Отново въхът на брутална негамотност и опит за толкова любимата на ЕС лобистика!Така беше преди години когато се надигна воя за "радиацията" от микровълновите фурни...идиотиии.Негамотни подкупни журналя не можеха да различат йонизиращата радиация /гама лъчи,рентген ултравиолет/ от нейонизиращата /видима светлина,инфрачервени лъчи,радиовълни/.Йонизиращата разрушава и йонизира атомите на тялото а нейонизиращата само въздейства върху повишаване на Брауновото движение на молекулите,както става от обикновения огън от печка на кюмюр,ток или дърва.Сега пък излъчвали въгледвуокис...а огъня в гората,камините,кюмбетата,газовите котли,стъклокерамичните плочи,индукционните котлони какво правят,какво излъчват неуки журналя?Защо слагате тогава над тях абсобери?Какво изсмукват и изхвърлят те навън??? Подкупни и недоучили лобисти!!!

Следващото проучване ще докаже че и телевизорите и вибраторите оделят фини прахови частици и други "вредни "емисии!

Аааа, те вибраторите при шлайфа отделят направо стружки и крайно замърсяват природата!!!

Предлагам полицейски патрули да започнат спешно да извършат проверка на всички домакинства и да конфискуват такива печки плюс наложена глоба за тяхното неправомерно ползване!!!

И за тази простотия някой е взел пари.

От цялата статия стана ясно, че щетите са при производството и преработването. Докато се ползва не замърсява за разлика то колите. А колко вредни емисии и време са генерирали, докато си направят това безмислено изследване? Колко безмислено замърсяване има след прочитането на такава статия?

А каква е алтернативата ? 1. друг електроуред, който пак ще консумира ел. енергия, а вероятно и много повече от микровълнова печка. 2. пещ на твърдо гориво .... тогава пък ще загиват дървета и ще се отделя СО2 в доста по-големи количества За мен лично, истинската опасност от микровълновите е от въздействието на лъчението върху храната и директно върху хората в близост до печката .... ама за това няма и дума.

Някой знае ли какъв е процеса, при който "микровълновите фурни генерират 7,7 милиона тона въглероден двуокис годишно "? Нещо не го разбирам, как така отделят това количество въглероден двуокис?

не знам кой как си ползва микровълновата, но нашата в месеца не работи повече от 5 минути. Чай на нея не затоплям, не размразявам, не пека на нея. Основно за 20-30 секунди да притопля нещо, за да не включвам печката да го топля 5-10 минути.

Някой нобелист трябва да е.

Глупаци, изчислете ако същата работа трябва да се извърши от обикновена фурна дали няма да се генерира повече газ. Или искате да станем всички суровоядци?

Предлагам да пърдим в найлонови торбички и да си ги складираме в мазетата да спасим планетата от вредния газ отделян отзад....

така правят американците! После втечняват газовете в торбичките и продават по света!

А всички останали производства на електроуреди генерират само цветя и рози, нали? Британските учени изпростяват от век на век. Да вземат да изчислят те колко вредни емисии са направили с тъпите си изследвания.

Ама наистина има хора без работа!

"Да се откажем от цивилизацията, да се върнем към природата!" малко от съгласните с този лозунг ще го направят. Дори те "не са готови".

НАЙ НОВИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПОКАЗВАТ ЧЕ ЧОВЕК ЗА 70 ГОДИНИ ЖИВОТ ОТДЕЛЯ ВРЕДНИ ГАЗОВЕ КОЛКОТО 50 ЛОКОМОТИВА ! А И УНИЩОЖАВА ПРИРОДАТА КОЛКОТО МАЛЪК КРАТЕР НА ВУЛКАН ! ПО МАЛКО ХОРА ПО МАЛКО ПРОБЛЕМИ !

Цитат: "Животът на съвременните микровълнови фурни е почти със седем години по-кратък, отколкото е бил преди 20 години." Така се правят вече нещата.

Това е свързано най-вече с опазването на природата и по никакъв начин с едни алчни печалби, нали?

Данък Микровълнова Фурна веднага ! Веднъж годишно да се закарват на годишен микровълнов преглед и да се лепят стикери на предните капаци. Ръководителят на етажната собственост да минава всеки месец с комисия от съответното община, за да се прави проверка по европейска програма "Микровълни за всеки".

Да не забравяме винетките, колега.

Злобна му работа....:) напускат евро съюза ама и без микровълнови искат пустите му британци да го оставят...:)))

Не ползвам микровълнова фурна. Но... Според тази статия, която е стъкмистика според мен, май ще трябва и хората и животните да се премахнат, защото ние генерираме още повече СО2 ???!!!

Ако не се вземат мерки срещу замърсяването Земята ще се превърне в планета с атмосфера подобна на тази на Марс или Венера и тогава проблема ще се реши от само себе си.